Настроението на Moody’s за бъдещето на икономиката ни без Борисов на власт е добро – опровергаха прогнозите му за предстоящи ужаси, а той се радва

 

 

 

 

 

 

След като мнозинството в Европейския парламент гласува вот на политическо недоверие на българската власт, тя се зае да скандира чрез пропагандния си духов оркестър, че това решение няма стойност и не задължава непукизма на управляващите у нас с нищо. Въпреки това Борисов и свитата му не можаха да отрекат, че резолюцията е негативна за тях, дори и “скандална”, по оценката на най-гръмогласните охранители на статуквото в уж свободните ( пак според властта) местни медии. 

В режим на очакване на неизбежната промяна на това статукво кредитните оценители от Moody’s повишиха “ дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива”. Този факт беше изтълкуван от самия Борисов като положителна оценка за него и той реагира първосигнално и самохвално в интернет. 

Съобщението на международните икономически наблюдатели обаче се отнася до бъдещето на българската икономика при гарантираното вече отсъствие на политически бламирания в Европейския парламент Борисов в ДЪЛГОСРОЧНА ПЕРСПЕКТИВА. Тя може да е стъпила на бившата прословута финансова стабилност на България, но съобщава, че очаква  положителни новини за страната ни след Борисов и без него. Това е косвен начин да се каже, че не сегашната власт има заслуга и че икономическото развитие на предимно частната българска икономика ни не зависи от него, както и досега.  

С други думи настроението на Moody’s ( понеже мооd означава в превод настроение) е добро. Добро е въпреки отчаяните опити на самия Борисови и на накокошинения му заден двор с мисирки да внушават страхове, че без тях направо ще се мре поради неизбежните ужаси, предстоящи за тукашната икономика. Именно ужаси беше думата, която употреби прогнозно по този повод Борисов в разгара на протестите .

Сега прогнозата му е опровергана, но той се радва на този факт като ( надяващ се да поостане още малко на власт) оставач, комуто са писали тройка, за да избута срока си по милост, тълкувайки отново новините по превратния начин, който му изнася.  Колкото и да го пращат на поправителен от самия Европейски парламент, той си остава непоправим.

Това иде да потвърди, че от от теле говедо става, но от милиционер визионер не може да порасне. Бива го предимно за теле(визионер) в телевизионен заслон за тревопасни консуматори, в който не му търсят търсят теле под вола, а посрещат брътвежите му с телешки възторг.

20 мнения за “Настроението на Moody’s за бъдещето на икономиката ни без Борисов на власт е добро – опровергаха прогнозите му за предстоящи ужаси, а той се радва”

 1. Загубите от „Руско-турския поток” могат да превърнат тръбите в РУСКА собственост
  Няма нито един сериозен анализ, който да показва, че очакваните приходи ще могат да покрият дори лихвите по кредита
  Мартин Димитров

  https://faktor.bg/bg/articles/ikonomika-biznes-zagubite-ot-rusko-turskiyat-potok-mogat-da-prevarnat-trabite-v-ruska-sobstvenost

 2. Фирми на Путин и Коза Ностра върлуват у нас.
  Турски поток в България с европари
  Докаралата работници “Белтрубопроводстрой” – заплаха за националната сигурност на Литва

  https://bivol.bg/%d0%bb%d1%83%d0%ba%d0%b0%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%be-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b8-%d1%82%d1%83%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d1%82%d0%be%d0%ba-%d0%b2-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80.html

 3. Ако мутрите се разкарат от властта и ако рублоядите в българската талпа, телом и духом се споминат, представете си каква щеше бъде оценката на Moody’s!…

 4. “Много положителна” оценка и за един от най-плямпащите евродепутати от партията на банкянския бандит:

 5. Швейцарски съд блокира „Газпром“

  Швейцарски съд наложи обезпечителна мярка, като забрани плащанията към “Газпром” за доставките по „Северен поток 1“ (снабдяващ Германия) и строящия се “Северен поток 2”, съобщава руската медия „Спутник“. Двете компании – Nord Stream AG и Nord Stream 2 AG са регистрирани в Швейцария, в кантона Цуг.
  Мярката е наложена, след като арбитражът в Стокхолм осъди “Газпром” по искане на Украйна за ниски цени на транзита през нейна територия и високи на доставяния газ. Искът беше за 17 млрд., но арбитрите уважиха 2 милиарда и 560 милиона долара. Сега постъпленията от и за дейността на двата северни потока отиват по сметка на съдия-изпълнител, за да бъдат преведени на Украйна.

  На фона на случващото се, няма как да не отбележим, че България (БОРИСОВ!) не пожела нито да съди “Газпром” за ниски цени на транзита и високи на доставките, нито пожела да приеме уговорените от Брюксел компенсации за България – единствена от всички страни ЕС !!! Останалите обаче го направиха!

  https://frognews.bg/biznes-turisam/shveitsarski-sad-blokira-gazprom.html

 6. Колкото и да го пращат на поправителен от самия Европейски парламент, той си остава непоправим.
  Изумително! По-точно определение за геройкото не мога да си представя. Поздравления г-н Инджев!

 7. Как произведено във Великобритания оръжие попада на въоръжение в руските спецчасти?
  Британските снайпери са използвани в Крим и в Донбас

  Разследване на “Скай нюз” изнася доказателства, че руски спецчасти са използвали произведени във Великобритания снайпери в операциите си през последните години (включително Източна Украйна), въпреки твърденията на правителството, че никога не е одобрявало износ на такива оръжия за Москва, предаде БНР.

  https://faktor.bg/bg/articles/razsledvane-ruskite-spetschasti-sa-vaorazheni-s-britansko-orazhie

 8. “Мнозинството в Европейския парламент гласува вот на политическо недоверие на българската власт…!”
  Като се има предвид, колко трудно в тези сложни и големи политически представителства се постига консенсус и се гласуват резолюции по сложни и засягащи “колеги” теми, може да се предположи, че чашата с търпение и солидарност е преляла. Орбан, Качински и вече Борисов са предателите на европейските ценности. Няма тайни за европейските страни. Всички са наясно с всеки. Само у нас, за вътрешна употреба се включват местните “Сачевакрави и Томабикове”, в защита на собственото си настояще. Днес се обади още един Новичок Бахур, член на споменавaната тук добронамерено от колеги, проборисовска секта “Атлантически съвет”, жив пример, че всеки може да бъде купен(в случая за десетина хиляди евро на месец), бивш визионер – днес с поведение на милиционер Сашо. Александър, Йорданов! Не, не е първият предател, но е най-новия и за съжаление, най арогантния. Няма да цитирам квалфикациите му, към ЕС и протестиращите срещу борисов, гешев, пеевската мафия български граждани, защото всеки от вас вече ги е чул, видял и прочел. Заради предатели сме паднали под турско, заради предатели сме паднали под руско, заради данчоментовци – пеевски и доган са живи, здрави и богати, заради предатели борисов и гешев са още на власт, а населението е бедно, безправно и държано в невежество, чрез принадлежащите im медии.

 9. kirov
  10.10.2020 в 21:03

  Само една забележка, г-н Киров.

  Качински НЕ Е сред предателите на Европа!
  Ако не е Полша и Качински (и Прибалтика) да държат твърдо фронта срещу кремльовците, има да чакате от съпартийците на Шрьдер, от Салвини, Макрон, Орбан, Борисов и доста, доста други, да го направят!
  Поздрави и бъдете жив и здрав, защото с ОСТАНАЛИТЕ 99% от Вашите твърдения съм съгласен!

 10. Към Българин,
  Предателството към ЕС не е само със или против Русия. Джужето Качински, което преди избори раздава “помощи” на бедните избиратели, вече “разчисти” медии и съдебна система и води Полша към автократично управление. Полша и Унгария са вече полу-демокрации, които са най-големите получатели на европейски пари. Любовта на Орбан и Кач към Тръмп, не ги прави демократи (какъвто и търгаша Тръмп не е), а по скоро затруднява сплотеноста на страните от ЕС. И не смесвайте прибалтика с Полша, за разлика от нея, те се оказаха, най акуратните членове на съюза. Светът не е черно-бял. Това, че Йорданов и Плевнелиев се изказват понякога против Русия, не ги прави по-малки подръжници на Борисов и неговата шайка, което си е предателство към децата на България. Аргументи за оправдание все ще се намерят.

 11. .. и да, забравих, обидно е да слагате Макрон в тази компания на орбан и борисов! Това е един от сериозните, смели и истински европейски политици! Може през изкривения български макарон да го виждате там, но не, не е маскара!! Въобще, ако не бяха Германия и Франция да задават тона, популистите “националисти”, отдавна да бяха ограбили и разкъсали ЕС на малки източно и западно европейски парцалчета, а БГ щеше пак да стане “тоалетната” на Черни, със собственик Пеевски на Мама, а Борисов, Гешев и Цацаров щяха да посочват кой да влиза и кой да се напикава и протестира, но извън нея.

 12. @kirov

  Коментарите ви са право в десетката. Поздравления!

 13. Бях готов да взема отношение за нареждането в една редица на Макрон с одиозни европейци но Киров блестящо ме е изпреварил. Макрон може да изглежда старомоден със стила си. наглед изтъкан само от френски финес и диалог до ум да ти зайде но досега не е предал нито една позиция на Европа. Даже на два пъти направи публично за кашмер набеждавания му за приятел пут.ин. ЕМ гони резултат до дупка. И никога не е подвел и съм убеден няма да излъже съюзници и партньори. Ако някой има информация за обратното на това мое твърдение съм съгласен да я дискутираме.

 14. kirov
  11.10.2020 в 08:15

  Г-н kirov, не очаквах от Вас да паднете на толкова ниско (и низко) ниво на дискусията, засягайки чисто антропологични данни на г-н Качински!
  Не всички могат да бъда метър и 85 високи, или около там…Но както и да е, само това да беше, при друг случай изобщо не бих си хабил времето да ви отговарям.
  “Автократът” Качински така разчисти тяхната съдебна система от старите комунистически кадри на ПОРП и тяхното ДС, че наистина му свалям шапка!
  Такова нещо у нас просто няма как да се случи, повярвайте ми.
  А ето малко от биографията на “джуджето” Качински (по ваше определение):

  “Още като студент Качински участва в мартенските протести от 1968 г. От 1976 г. работи активно в Комитета за защита на работниците, подпомага събирането на информация за репресиите на властта срещу стачкуващите работници. От 1979 г. работи в редакцията на независимото списание „Глас“. Ангажира се с дейността на Независимия профсъюз „Солидарност“. От 1982 г. членува в Хелзинкския комитет в Полша. През 1989 г. участва в преговорите на кръглата маса в комисията политически реформи и подкомисията по въпросите на правната система и съдилищата. През 1989 г. става главен редактор на „Седмичник Солидарност“.
  Той е депутат в парламента от 1991 до 1993 г. Качински е създател на Съюз „Център“ и председател на партията от 1990 до 1998 г. През 2001 г. заедно с брат си Лех Качински основава социално консервативната партия „Право и справедливост“, която под негово ръководство печели парламентарните избори през 2005 г.
  (Забележете, г-н kirov – през 2005 г. Полша е на 53-то място по индекс на Свобода на медиите, а след 10 години – на 18-то място! Доста категоричен напредък за едно “автократично” управление, с “разчистени” от него медии, абе направо една “полу-демокрация”(по вашите думи), как мислите?) (добавката е моя).
  Като министър-председател от юли 2006 до ноември 2007 г. Качински си печели репутация на борец с корупцията и бюрокрацията.”
  Толкова от мен (засега) по темата, по която явно няма как да постигнем единомислие.
  Относно останалите ваши коментари относно изказаното от мен лично мнение по отношение политиката на Кремъл, водена от г-н Макрон, съм длъжен да уточня известно уточнение.
  Явно в бързината съм допуснал техническа грешка, моля да се чете не “Ако не е Полша и Качински (и Прибалтика) да държат твърдо фронта срещу кремльовците, има да чакате от съпартийците на Шрьдер, от Салвини, Макрон, Орбан, Борисов и доста, доста други, да го направят!”, а
  “Ако не е Полша и Качински (и Прибалтика) да държат твърдо фронта срещу кремльовците, има да чакате от съпартийците на Шрьодер и Макрон, от Салвини, Орбан, Борисов и доста, доста други, да го направят!”.

 15. Ето че в бързината, отново съм допуснал лапсус, който променя смисъла на казаното от мен.
  Моля да се чете:
  “Относно останалите ваши коментари относно изказаното от мен лично мнение по отношение политиката КЪМ Кремъл, водена от г-н Макрон, съм длъжен да НАПРАВЯ известно уточнение.”

  Извинявам се още веднъж!

 16. До Българин,

  вярно е, че не всеки може да бъде метър и 85 физически, но духовно може да постигне невероятни размери на амбициозен
  лилипут, какъвто Кач е. Полша на Качински е най-проблемната (законодателно) страна в ЕС, по посочените от мен в предишен пост причини. Това не е моя измислица, а заключение на Европейския парламент. Ако има полски гражданин, с който може да се гордее всеки европеец, това е Доналд Туск. Биографичните цитати от миналото на Качински, не могат да ме накарат да си затворя очите за настоящите му безобразия. Доган и Кошлуков също са били политически затворници, е и?
  За ниското ми и низко падане сте прав, скоро се подхлъзнах в дъждовно време с велосипеда и паднах директно на земята, но както винаги в живота си станах и продължих! Вината беше моя.
  Искам да ви кажа, че с това моята дискусия с вас завърши и продължение от моя страна няма да има. За да ме обидите, първо трябва да сте спечелил моето уважение. Засега нямам това чувство.
  Пиша понякога в малките часове, защото се грижа за инвалидизираната си съпруга и прескачам понякога, когато ми остане време, за малко при Иво.

 17. Г-н kirov,

  Държа да Ви успокоя (лично), че продължение на дискусията с Вас няма да има и от моя страна.
  Не съм имал нито намерение, нито желание с нещо да Ви ОБИЖДАМ (препрочетох десетина пъти коментарите си и ей, Богу, не мога да открия и минимален знак за такова нещо спрямо Вас!).
  Относно УВАЖЕНИЕТО ми към Вас, аз го изразих и засвидетелствах в коментара си от 10.10.2020 в 21:17 часа, а именно, цитирам:

  “Поздрави и бъдете жив и здрав, защото с ОСТАНАЛИТЕ 99% от Вашите твърдения съм съгласен!”

  Жалкото е, че това сте го пропуснали, а единият % различие с Вашата теза Ви е впечатлил и подразнил толкова много…

  Въпреки всичко, отново повтарям следното :

  Поздрави и бъдете жив и здрав (както и Вашето семейство), защото с ОСТАНАЛИТЕ 99% от Вашите твърдения съм съгласен!

 18. Тези рейтинги от 10 и повече години “не са това, което бяха”. И в никакъв случай не са някаква бяла магия, която защитава икономиката от крах. Напротив – показва само, че някой се е обадил където трябва и си е поискал нещичко. В крайна сметка тея анализи за преразглеждане на рейтинга са по 50 000 долара парчето.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.