Спорът за кокошката и яйцето се реши в полза на мисирките

 

 

 

 

 

Понеже няма вече  ( удобно за властовата пропаганда ) блокирани кръстовища, нейните апологети се хванаха за яйцата на протестиращите. Било най-позорното, най-просташкото нещо да се хвърлят яйца срещу някои от гостите на тяхната си “Панорама” по БНТ, която храбро отстоява под закрилата на десетки полицаи правото си да бъде “държава в държавата”, връх на журналистиката в същата тази държава, осъдена трайно и международно от години да заема 111 място в света по НЕсвобода на медиите.

Някои от нас, които не хвърляме яйца, но поназнайваме нещичко за медийната Несвобода, сме готови да се хванем на бас, че кукувиците на корумпираната власт нямат право да снасят яйцата на своето заклеймяване в чуждото за тях гнездо на гражданското недоволство. Защото то им е чуждо. Не могат да измътят печеливша кауза чрез кукане в защита на силните от слабите, чието оръжие са яйца, запратени срещу бухалките на властовата пропаганда и цялата униформено – цивилна държавна машина. 

Жалка е позата на защитниците на тази тежко въоръжена с бюджетни средства за масово подкупване на избиратели армия, изправена срещу яйцата на протестиращите, хиперболизирани от (все още) силните на деня като някакво чудовищно зло. 

Тази пропагандна война е асиметрична. Защото срещу яйцата на свободните хора са изправени пропагандните запъртъци на мисирките, накацали край държавния конвейр, захранван с трици за тяхното угояване.

Само да попитам същите тези мисиркови бранители на управляващите, някои от които обичат да се надсмиват над яловия ефект от протестите, дали са виждали какво хвърлят гневни демонстранти по обектите на техните протести в други държави? 

Има и случаи, когато демонстранти ( в Чехия) целят своя проруски президент, но улучват неговия германски гост. https://clubz.bg/10798-uceliha_s_qjce_germanskiq_prezident_v_praga

Френски граждани обстрелват  с яйца корумпираната от Путин фашизоидна Льо Пен. https://www.novinite.bg/articles/143102/Demonstranti-zameryaha-Lo-Pen-s-yajca-v-Bretan

В Австралия премиерът Скот Морисън застана през март 2019 година на страната на 17 годишен юноша, атакувал с яйце крайно десен политик, реагирал агресивно срещу младежа. https://nypost.com/2019/03/17/australian-prime-minister-sides-with-egg-boy-who-was-hit-by-politician/

У нас мисирките на властта разчитат да държат в неведение публиката си за подобни яйчени аналогии в демократичния свят и вдигат мисирков шум до небето за кокошите рожби, които им цапат идилията в ложето на Борисов.

Българските яйца срещу фасадата на властта са като гълъби на мира. Направо са като букети цветя, ако бъдат сравнени с агресията на демонстрантите във Франция, Гърция, САЩ и къде ли още не. 

Поведението на българските демонстранти, сред които въоръжените с демонизираните яйца протестиращи са подробност от пейзажа, е като за Нобелова награда за мир. Но писъкът на противояйчената отбрана е неописуем.Той издава безпомощността им да набарат морална кауза, чрез която да бъдат контраатакувани моралните по своята същност претенции на гражданите.

Не, не съм привърженик на акциите с яйца, които помагат да бъдат оцветявани в жълто протестите на хиляди хора по жълтите павета в жълтите медии. Застройката с тези яйца е само връх на манджата, която се наложи да сърбат нашите власти. 

Истеризиращите защитници на властовата крепост могат да се похвалят с едно нещо. Те имат фундаментален принос към разрешаването на най-големия философския спор в човешката история чия е първичната роля – на кокошката или яйцето.

Доказаха: на мисирката е. Тя е осъдена да няма последната дума, колкото и настървено  да кълве в момента митологизираното яйце като символ на протеста срещу властта на самодоволните пуяци. 

 

 

 

11 мнения за “Спорът за кокошката и яйцето се реши в полза на мисирките”

 1. Има и по-лошо: руски охранител в камуфлажна униформа без да се легитимира и без виза за пребивване в България бие български журналист и не го допуска до българска територия, която e част от ЕС . Това става с благоволението на “пуяците на власт”, начело с главния пуяк. МВР слугински обслужва “братушките”, а мисирките, както винаги, са глухи и неми за “инцидента”.

  Добре че има Facebook:

  ВАЖНО! Руски охранител нападна журналист от Биволъ
  https://www.facebook.com/gdboec/videos/569637533751421

 2. Браво на БОЕЦ и БИВОЛ!

  Такива разследвания трябваше да направят в ТВ Европа!
  Да, ама не…
  Четете ли, Коритаров, Нойзи, Лефеджиев?
  Работните места и хлябът са по-важни, нали?

 3. Написаното от вас е неубедително.Бихте ли уточнили до каква степен е приемлива агресията.Защото и убиеца на Кенеди и атентатора срещу Рейгън са имали обяснение и мотивация за постъпките си

 4. Към Иванов:

  Не, не мога да обясня нищо на човек, който не прави разлика между факта на убийството с куршум и ( символиката на моралната “стрелба” с) едно яйце.

 5. Тоест, ако Вие, г-н Инджев говорите неща, с които не съм съгласен, няма проблем да дойда с няколко приятели и да Ви търсим сметка спомощта на яйца?

 6. Към Стефан:

  На мен ми “търсят сметка” със заплахи за убийство и физическа разправа на улицата без да съм политик или политолог, представяйки само себе си без да говоря в защита на властта, в каквото качество нейните лица привличат яйцата на протестиращите.
  И никой от защитниците на властта не се загрижи за моята сигурност. Така че не бих се учудил да се присъедините с приятелите си към идиотите, които ме нападат агресивно от години само защото това съм аз.
  Очевидно не схващате “разликата” между свободния човек с мнение и слугата, чието мнение се определя от мнението на недосегаемия за гражданското недоволство беглец, какъвто е Шиши от Банкя, срещу когото всъщност летят яйцата на това гражданско недоволство от управлението и поведението му.

  А който не схваща, по-добре да не се захваща да ме “затапва” тук анонимно. Когато застанете лице в лице и с името си срещу заплахите, произтичащи от упражняването на свободното мнение, тогава елате да ме замеряте с глупавите си провокации.

 7. Иванов, Стефан, вие сте н-тата нагледна илюстрация колко неостри или по-скоро изцяло омотани в немогата на тролските хибридки са вече феновете на Баце.
  ОСН (Огън Служба Няма). Остана ви по-малко от половин година. После, кат на “бистришките тигри”, кранчето секва. Вдигате гълъбите и кой-откъде е.

  “Пигмеи мерят Одисеев връх”

  Таня Благова

 8. Както сме учили по физика на всяко действие, съответства равно по сила и противоположно по посока противодействие. Така е и в обществата. Щом протестиращите бяха провокирани с нарочно извикани симпатизанти на ДПС, които единствено бяха допускани до плажа в Росенец. Щом бяха бити зад колоните на МС, щом бяха обгазявани, бити и арестувани, пак заради провокатори внедрени на протестите. Щом не им се дава думата в обществената телевизия реципрочно на защитниците на властта, това Е агресия. Агресия с брутална сила от властимащите. Отговорът на протестиращите с хвърлянето на яйца е с обратна посока и несравнимо по- слабо като сила. Това е все едно на хулиган заплашващ те с пистолет да извадиш прашка. Така че господата Иванов и Стефан да питат защо се позволява агресия- Доган , Пеевски, Бойко Борисов, Кошлуков, министрите на МВР – и двамата последни. Тук агресори няма.

 9. Кой крив, кой прав не знам, но свободата на словото си ни е още там….
  И вина за това имат както силните, така и слабите на деня, които не позволяват мнение, несъвпадащо с тяхното… дали щуе ти блокират възможността да коментираш, дали ще ти обяснят колко ниЗко си паднал… нетолерантноста си е в нас…още от Ботево време (“Ех, защо не съм…”) … но когато въздухът трепери, врагът трябва да се громи безкомпромисно…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.