Ами ако Меркел се ядоса на своя питомец от Банкя, че злоупотребява с търпението й ?

 

 

 

 

 

Българската прокуратура, уникален за страна от ЕС наследник на съветската, се (д)оказа все пак производна на чужда воля, според премиера Борисов, цитиран по казуса от бившия правосъден министър Христо Иванов. В телевизионно интервю той разказа ( отново, впрочем, но си струва да се отбележи пак ), че премиерът Борисов му е забранил да бъде “цапана” чрез разследване прокуратурата на Цацаров, освен ако това не бъде наредено от  Меркел.

Някой може да каже, че Христо Иванов “цапа” херувимската чистота на образа на Борисов. Той обаче е толкова омазан от собствените му приказки  за “мазнинки” и прочее корупционни действия в особено големи мащаби, че разказът на бившия правосъден министър звучи напълно автентично в крак с много други доказателства. Пък и Борисов потвърждава косвено като премълчава. Знаем, че когато е ядосан от нечие твърдение и не може да го преглътне като истина, той има навика да истеризира, наричайки например моя милост в в телевизионно предаване “идиот” заради твърдението ми за близостта му с Пеевски.

“Хубаво” извинение си е намерил нашият всесилен премиер за безсилието си да скърши волята на ДПС  като властелин на държавното обвинение, използвано за рекет и наказание срещу конкуренти и политически немирници.  А че Борисов спекулира с името на Меркел, при това не само в частни разговори, това ( за мен ) не е новина.

Позволявам си да припомня своя статия в ivo.bg от 26 август 2016 година, в която се връщам към още по-ранен период от управлението на Борисов, през който той беше започнал да злоупотребява с името на Меркел за свои егоистични цели. Тогава по дипломатически канали, но не много дипломатично, го бяха предупредили от Берлин да престане с тази практика. https://ivo.bg/2016/08/28/защо-борисов-неволно-се-умълча-за-успе/

Види се и в това отношение нашият премиер не си спазва обещанията. И макар че една от управляващите партии в Берлин го подкрепи току-що на европейско парламентарно ниво “самоубийствено” ( по отношение на нейния авторитет в България, превръщайки се в заложник на Борисовото оцеляване за още няколко месеца във властта), никой от нас не знае кога на Меркел ще й дойде наистина до гуша от нейния питомец в София. Ами ако тя реши да “каже” нещо различно от лидера на ЕНП Манфред Вебер?

Във всички случаи Шиши от Банкя успя да оцапа толкова народ около себе си, че му предстои да бере плодовете на цапаницата, която оставя след себе си. И едва ли германците ще му чистят образа, когато той се окаже изстискан лимон, отглеждан противоестествено по нашите географски теснини.

 

8 мнения за “Ами ако Меркел се ядоса на своя питомец от Банкя, че злоупотребява с търпението й ?”

 1. Гледах интервюто на репортерката Мария Цънцрова с Христо Иванов в “120 минути” по БТВ. Според мен, това беше един злобарски, поръчков опит за публична морална екзекуция на Христо Иванов, с цел героят от плажа “Росенец” да бъде компрометиран пред зрителя с въпроси, свързани предимно с негови действия и изказвания, когато е бил министър в МС на Борисов и постът му ( служебната дисциплина) го е задължавал да върши неща, с които, очевидно, не е бил съгласен и затова си подаде оставката! Подобна “оризиляваща постановка” му беше спретната, когато на един от протестите, точно пред камерите, някакъв мутър (Ламбовски ли се казваше?) гледайки право в обектива, му говореше на висок глас нещо за Маджо и повтори името “Маджо” няколко пъти.
  Това интервю с опозиционен лидер по време на протести би трябвало да го “води” Светослав Иванов, но са решили да му съхранят “независимия” журналистически имидж (или той се е уплашил) и затова са “хвърлили на кучетата” отзивчивата пуйка, не случайно получила “отличието за телевизионна журналистика” на братя Диневи “Свети Влас” !!!

 2. http://terminalno.com/petnata/

  Това което прави в момента Борисов, се нарича в прав текст изнудване. С изстисканата от него и формално дадена подкрепа, ЕНП получи драскотини, по обикновенно лъскавата си повърхност. Момента просто е изгоден. Брекзит, Ковид, нарастващи популистки вълни финансирани от Кремъл, както и загубилите блясък отношения с Америка, администрирана все още от търговеца Тръмп. Нашия с мускалите е опитен лъжец и изнудвач, но едно знае всеки от нас, когато биваш изнуден в труден момент, не го забравяш никога. Меркел е наясно, че е поставена натясно!
  В момента, в който ситуацията с Ковид поолекне и в Щатите разкарат Тръмп от президентското място, в ЕС ще се разхвърчат перушини от наперените изнудвачи. До тогава, някой трябва да почиства срещу прилично заплащане оцапаните им задници.

 3. Извинявам се, че не е по темата, ама все някъде трябва да го споделя, защото не видях някъде да е отбелязано:

  Вчера на старта на 21 км на Софийския маратон, при преминаването на бегачите покрай партийния дом, се чуха мощни викове оставка. Изглеждаше ми сякаш съм на някой от вечерните протести. Много приятно чувство за началото на бягането.

  Също така вчера на старта на 10 км някакъв пълен идиот бутнал бегачка от Сърбия в гърба, тя паднала, ударила се и не могла да продължи. А беше от фаворитките за победата. Участвала е и на 5 олимпиади. Тоя боклук, ако го видя някъде, ще ……… го предам в милицията. Лица помня, а неговото се видя много добре на телевизора.

  Поздрави на всички

 4. С всеки изминал ден все повече си мисля, че единствената задача, която си е поставил ББ е завършването на Турски поток. Че за него това е задача нс живот и смърт в буквалния смисъл. Нямам друго обяснение за всички глупости, водевили и простотии, които се творят.

 5. Г-жа Меркел е в роля, политик. Едва ли може да си позволи да търси справедливост.
  Кой може да блести, без отразена светлина.

  Омир, Илиада:
  “Щом и последния бяг почнаха вече мъжете,

  цар Одисей светлоока Атина помоли сърдечно:

  Чуй ме, богиньо! Ела ми помощник добър на нозете!“

  Тъй се помоли. Атина Палада послуша героя,

  леко му тялото стори, нозете и още ръцете.

  Тъкмо когато наградата щяха те вече да стигнат,

  с яд навреди на Аякса Атина и той се подхлъзна

  в мокрия тор, насъбран от говеда, протяжно мучащи,

  в жертва които Ахил бързоног бе заклал за Патрокла.

  С волския тор си напълни носа и устата героят.

  Кратера мигом пое Одисей, издръжлив и божествен,

  тъй като пръв дотърча; а бика взе Аякс велелепен;

  той се изправи и хвана бика угоен за рогата;

  плюейки тор от устата си, тъй на аргийците рече:

  „Тежка беда! Подкоси ми нозете богиня Атина;

  тя като майка подкрепя и пази навред Одисея.“

  Каза. И всички ахейци във миг от сърце се разсмяха.”

 6. Добре, де. Гледам долното видео и ме гони мисла. Не може аташето по печата в немското посолство в България да не следи тези, колкото и да е трудно, свободните съчинения на потока на съзнанието на Баце. И съответно да не ги отразява и адекватно анализира. Пък изводите да ги остави на Меркел. Как може тогава да разчиташ на думата на безподобният лъжльо от Банкя.

  https://segabg.com/category-video/pinokio-bankya?page=1

 7. Руският консул в Русе: Нямаме проблем с адаптацията (на сънародниците ни) в България, изменяме правната рамка в НАШ ИНТЕРЕС

  https://faktor.bg/bg/articles/ruskiyat-konsul-v-ruse-rabotim-za-neobhodimite-izmeneniya-na-pravnata-ramka-v-interes-na-nashite-grazhdani

  Не само че нямат никакви проблеми руснаците с адаптацията си у нас, ами със съдействието на местните кметове успешно пробват да русифицират българите по Черноморието ни!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.