Удавникът от Банкя се хваща за американската сламка в неговия “Балкански поток”

Министър Теменужка отново цъфна в българския телевизионен ефир да обяснява и замазва като за пред Кремъл какво е изпуснал да каже вчера нейният бос Борисов, който държеше да я прекъсне и да натърти, че щял да строи нови ядрени блокове край Козлодуй именно с американски технологии. Каза го пред специално подбрана публика, включваща синдикалисти, които беше завел на една поляна, еквивалент на “гьола в Белене”, както беше нарекъл строителната площадка за планираната от СССР ядрена централа.

В Москва явно са се ядосали на Борисовото акцентиране. В резултат на това Теменужка днес не просто цъфна да успокоява руския гняв от американския реверанс на поляната, а направо “закопа” анонса на своя началник с уточнението, че тепърва щели да бъдат проучвани въпросните американски технологии. Знаем как “проучваха” прословутата диверсификация на газовите доставки, за която не им стигнаха 10 година да я осъществят на практика, за да не дразнят Путин. 

“За да не дразним Путин” е точен цитат от Борисовото телефонно обаждане през онези пролетен ден на 2012 година с цел да ме подкупва като журналист да спра да му “ям кокалите”( пак е точен цитат) по темата за АЕЦ “Белене”, твърдейки, че съм първият, който научава ( при това лично от него и по негова инициатива) за решението му да спре изграждането на централата. Същата, която после пак обяви за годна да бъде строена, като напоследък впрегна и Росен Плевнелиев да ни убеждава за същото от позицията на някогашен противник руските стратегически сценарии на юг от Дунава.

Припомням, че през 2012 година използвах онова телефонното обаждане да попитам Борисов кога ще бъде премахнат от центъра на София Монумента на окупационната червена армия МОЧА. Отговори ми, че в момента се водят преговори с “Газпром” за доставките му и не искал да “дразни Путин”.

Борисов разиграва театъра с гръцкия интерконектор като в някаква гръцка трагикомедия. Направи всичко възможно да отложи във времето началото на изграждането му. Така и не го довърши в рамките на своите три мандата. За да не дразни Путин.

Виж, за “Турски поток”, за който е поел ангажимент пред бащицата от Кремъл, се намериха и милиардите, и фирмите, сред които лъсват руските компании под ( саудитско) прикритие, за да рапортува нашият премиер пред Кремъл, че е изпълнил ангажимента, заради който явно е принуден да жертва политическата си кариера.  Защото заради този поток той пропусна да скочи навреме от потъващия в него кораб на своето лидерство, давайки си явно сметка, че с всеки изминал ден айсбергът на гражданското недоволство в България прави все по-невъзможно поредното му оцеляване и прераждане като капитан на борда. 

Опитите на Борисов да се подмазва на американците, но и в същото време да не дразни Путин, са също толкова обречени, колкото и управлението му. Но се опитва да спечели още малко време. Помним шамарът, който му удари руският външен министър Сергей Лавров преди шест години, когато му каза, че трябва да се срамува за спирането на “Южен поток”, макар че решението за това беше взето и оповестено лично от Путин. Явно нашият Шиши от Банкя не желае този път да получи руски юмрук в зъбите и подскача на тепиха в уговорения мач с Кремъл с навеждания към американския ъгъл с надежда да умилостиви и него.

Късно и прекалено прозрачно е това усилие на Борисов да залага на кукичката за лов на американски наивници проекти, които дори не са в зародиш. А и неговата мама Меркел си отива по естествени причини, вместо да бъде прогонена от германците, както прогнозираха през 2016 и 2017 години най-бесните апологетите на Борисов покрай голямата криза с мигрантите в Европа. Същите тези кресльовци, които тогава обиждаха на “баба” госпожа Меркел, сега уважително й се умилкват с коментари в герберясалите медии каква чест е за Борисов да бъде подкрепен от партията на Меркел.  

Нито за нова партида американски Ф-16, за които в същия подмазвачески дух заговори властта, нито за неродените ядрени “иванчовци” от американски произход край Козлодуй това правителство и този парламент няма да могат да предприемат каквито и да било практически стъпки. “Щедрите” им препратки към далечното бъдеще в това отношение само целят да създадат впечатление, че краят на ерата Борисов е поставила едва ли не началото на стратегически завой с поглед към Америка след дългото угаждане на Русия, от което резултатите са видими, а не хипотетични. Това е стратегията на отчаяно давещия се в своя Банкянски поток задъхан Шиши от Банкя, който се опитва да се хване за американската сламка и да помаха на българската публика за последно сбогом от този сал, който му се привижда като единственото спасение. 

Защо се напъва, след като никой не му вярва? В епохата на управлението на простите, която той олицетворява, отговорът е също толкова прост: защото толкова си може.

 ОЩЕ ПО ТЕМАТА (  как на Запад и конкретно в ключовата за Борисов Германия гледат на властта му тук, където мутрите управляват, се вижда от следното германско телевизионно представяне на завладяната ни държава). 

 

13 мнения за “Удавникът от Банкя се хваща за американската сламка в неговия “Балкански поток””

 1. Както в аналогични случаи биха се произнесли в страната Нип(х)он-Япония, де: Пърфекто!
  Ще ми се само за протокола да уточним. Не беше ли култовата “молба” към Иво от страна на Баце формулирано така: “Борисов ми обясни, че го прави, за не му “дъвча повече кокалите”. “

 2. Шиши от Банкя /удавникът/ плащал на израелска фирма по 1 милион евра на седмица,тя да му изготви ПИАР програма за оставяне на власт /поне още 4-5 месеца/. Отнася се за джипките по селата, обещания за за раздаване на пари наляво и на дясно,криене от парламента,ф-16,цирк с руските шпиони, водопад от лъжи и последно – американтски реактори и гориво за руските АЕЦ-и.
  Изглежда тиквата не е в състояние да измисли сама такива “тънки” мероприятия та й се налага да плаща за спасителната интифа. Едно е сигурно–няма да плаща с парите от шкавчето,а с парите на протестиращите,непротестиращите и контра протестиращите,ако се излюпат такива.
  Това е сламката за измама /илюзорно спасение/ както пред ЕС управниците, така и от раята от толупи и мисирки.

 3. А ето как лъжите на Удавника от Банкя за българския характер на банкянския му руско-турски поток бяха разобличени от Гражданско сдружение “БОЕЦ” и журналистите от “Бивол” на терен.

  https://bivol.bg/%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80.html

  https://www.facebook.com/bivolnews/posts/3566748373376919

 4. Щом и телевизията на Путин за обработка на запада го е подкарала, значи б.б. няма да го бъде. Притеснявам се само за едно: докато падне още колко заема ще вземе и да ни продаде на батковците, та белки се откупи. Харчи ЯКО нашите пари за негов ПР, а след него и потоп. Тоя ще търка наровете един ден, защото е много нагъл, много алчен и много тъп.

 5. “Един милион евра на седмица за пиар”… Чудя се какво първо да попитам… Дали този, който го е измислил, знае колко е един милион, или колко е една седмица? Това е по-скоро ниска топка за Борисов, за да каже “Като не можаха друго да измислят, съчиниха….”

 6. Какво сполучливо обобщение на действията на г-жа Теменужка и шефа и Бойко който напоследък, не може да се спре, дрънка от всяка трънка. Назначенията му във властта тук там пригласят и дрънчат подире му, неповторимо, със собствено звучене. Възможно е и съвсем не невероятно толкова да си могат.
  Все пак, с какво успокоява съвестта си Бойко прелитайки насам-натам и ту каца на руският тор, ту пърха към американският обор и в процеса харчи милиарди. Кой знае, загадка някаква. Или е опериран от съвест или както призна в един от записите си , – кофти е да си сложен,- демек, по добре да си прост.
  Кой обаче си признава, каквито и да ги говори, че е прост. Точно обратното. За пример, председателката на НС. Впрочем частна партийна работа, намирисва обаче.
  Едва ли освен Караянчева и част от върхушката на ГЕРБ в Лом, някой във Вашингтон, Кремъл или Брюксел, иска да го смятат за прост, даже и да е такъв, поне на нивото на българският министър председател. Че и отгоре да се хвали с това. Нашият е уникат, да е жив и здрав. Това е партията на власт, от 10 години, това е положението. По какво ще ги помнят поколенията по записи или друго, тяхна работа, но сигурно никой не е токова прост, че да си въобрази, тогава или сега, няма друг избор.

 7. Всичко, казано от Министър Председател на България, което не звучи добре за Русия, е добро.

 8. За Караиванов
  Защо финтовете ви,да се изразя на вашия футболен език,са
  лесно разгадаеми?
  Тук не се играе с ниски или високи топки. Тук се играе с милярди евра и е многозначително защо не се съсредоточите.

 9. Видя се,че който трябва не се гепва на Балкански или друг поток,а нарича нещата с името им-Турски поток.Надеждата ми е,че и сега ще се прозрат плонжовете с реактори,Нови самолети и прочие пунта мари,докато Руско-сръбския поток се строи с наши,безвъзвратно загробени пари.

 10. Генералното решение за цивилизационния проблем на човечеството с матушката е скъсване на дипломатическите отношения и вдигането на санитарен “забор” около нея, от където нищо да не влиза и излиза, пълна изолация, за да се възстанови мира, спокойствието и нормалността в международните отношения!

  Разследване на The Insider: Как руското Външно министерство и спецслужбите вкарват кокаин в Русия

  Престъпната схема е покровителствана от най-високите етажи в Кремъл

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-razsledvane-na-the-insider-kak-ruskoto-vanshno-ministerstvo-i-spetssluzhbite-vkarvat-kokain-v-rusiya

 11. @Асен
  Не споря дали ги има, или няма (милионите), но се съмнявам, че ги е дал точно за това…
  А иначе си спомням как дълги години “хората” смятаха Костов за най-богатия българин, заграбил половината икономика чрез подставени лица…същата тази икономика, която после Цветанов и Борисов си я бяха поделили…(интересно, че за Шиши не съм чувал чак такива слухове, но може да не съм слушал достатъчно съсредоточено)

 12. И аз като Караиванов се съмнявам, че падишаха трябва да плати на някого да му дава акъл как да се скатава или снишава. Ако не друго, поне това е научил при бае си тодор и при мадридския мошеник.

 13. Как Русия си взе газопровода и 3 млрд. лева
  “Турски поток” през България се строи от руснаци, които са “превзели” саудитския консорциум Arkad и са наела свързани с “Газпром” подизпълнители
  https://www.capital.bg/biznes/energetika/2020/10/16/4127009_kak_rusiia_si_vze_gazoprovoda_i_3_mlrd_leva/?ref=widget_capital
  …………
  Уникална афера на Борисов и Русия!
  Грабежа на века!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.