Какво, освен истински банкноти и златни кюлчета, е позволено на демонстрантите да хвърлят срещу властовото целомутрие?

Всички сме съгласни, че хвърлянето на камъни, бомбички и други предмети по полицаи, които могат да пострадат физически по този начин, е екстремизъм, който не може да бъде толериран. Обаче…

Обаче какво е позволено и приемливо за хвърляне по символите на властта? Ето по този въпрос мненията се разминават. 

Яйцата и доматите, развалени или не, отдавна са в забранителния списък на защитниците на властовото целомутрие. Срещу яйцата на демонстрантите се изказа възмутено вече кой ли не сред защитниците на властовата крепост. Дори и падишахът от Банкя снизходи да изрази гледната си точка на бивш бедняк, който се чуди театрално дали демонстрантите знаят как се отглеждат кокошки, че си позволяват да си меткат с такава лекота яйцата.

Тоалетната хартия, ако питате моя скромност, също се превърна в опасно политическо оръжие за масово орезиляване, което трябва да е особено неприятно на оцапаната власт. Освен всичко друго ролките, които полетяха към сградата на Министерския съвет през лятото, са един от символите на вечния дефицит на елементарни стоки от времето на комунизма и на китайската пандемия, която накара богатата Европа изведнъж да почувства болката от недостига от тази стока ( така и не разбрах защо, но със сигурност не е от системно всенародно преяждане по време на карантина ). 

Сламата на недоволните от управляващите беше нарочена като запалително средство и събра много червени точки в осъдителните тиради в защита на човеколюбивите защитници на властовите хрантутници. Сърцераздирателните оплаквания на български депутати от помислите на сламените екстремисти разтърсиха самия Европейския парламент. Според тях и памук да бяха донесли на площада демонстрантите, щеше да е свързан с намерение за проливане на кръв от страна на озверелите злодеи.

Рибата, която сама по себе си скара великобританските отцепници и конкурентните им риболовци от ЕС, също беше заклеймена тук като средство за изразяване на негативна позиция срещу вмирисаните откъм главата най-едри риби в правителството и прокуратурата. 

Ето че към една от тези глави полетяха бутафорни банкноти. Но и те не се нравят на обекта на протеста, нищо че той упражни каскетно – кокетното си чувство за хумор, определяйки акцията срещу себе си като “забавна”. Но не забрави да даде прокурорската си оценка на прима виста без никакви доказателства. Според нея хората, които са организирали тази опасна за безметежния му живот на беглец от протестите на гражданите акция, са “много богати”. Как стигна до този извод от пръв поглед без никаква експертиза, каквато вече 6 години не може да осъществи по отношение излетели в небитието 4 милиарда лева от КТБ, остава загадка. 

НА СНИМКАТА ( Фрог нюз) Главният прокурор Иван Гешев гнусливо разглежда невалидна банкното от 500 евро с лика на премиера Борисов, с която не можеш да си купиш нищо, освен ядове

 

 

 

Във връзка с изброените случаи на забранени и прочее опасни за здравето на болните ни от дебелокожие власти средства за изразяване на недоволство от тях възниква въпросът: с какво е позволено да бъдат замеряни?

Със сигурност няма да имат нищо против да ги замерят по мордите с пачки от истински банкноти по 500 евро и биха понесли стоически синините от замеряне със златни кюлчета. Ето тогава биха се провикнали най-сетне одобрително: ” так держать, молодцы”!

11 мнения за “Какво, освен истински банкноти и златни кюлчета, е позволено на демонстрантите да хвърлят срещу властовото целомутрие?”

 1. За банкнотите по 500 евра не се и съмнявам, но относно кюлчетата злато (макар и истински), храня известни подозрения дали Техни Целомутренски Превъзходителства биха ги приели с охота като предмети за посегателство срещу тях.
  Все пак, ако кюлчето е достатъчно тежко, и метнато с достатъчно силно презрение, би могло да нарани
  и някоя
  височайшая

  кожа!
  ——
  Затова, ако все пак някой посмее да използва кюлчета за целта – нека ги обвива надлежно с дебел слой качествена, мека тоалетна хартия!
  Така остава и немаловажната опция, неразпознатото вътрешно съдържимо (ядро) на пакета да се използва многократно…

 2. . Баш по темата,
  Жив да не бях, доживях. опосредено де, с помощта на депутата Хамид Хамид веднъж и аз на 99% да се съм съгласен с оценка на Баце.

  Депутатът от ДПС Хамид Хамид поздрави Караянчева с думите: “Уважаема г-жо карджалйска мъченице”. “Ако г-жа Караянчева изобщо се запомни за нещо, то това ще е кратката, но категорична оценка на своя партиен председател. Не сме съгласни обаче с него – няма място думата „кърджалийска“ в определението. Но дотам завършва нашето несъгласие с министър-председателя”, каза още Хамид.

 3. Гешев казва, че са богати тези, които могат да си позволят да го замерят с бутафорни 500 евро. Бутафорни или не, това са пет стотака. На полицай и на прокурор никой (бандит, измамник, крадец на дребно и уличен дилър – все идейно правилни хора в мини епохата на Гешев) няма да откаже да ги вземе, за да не опере пешкира в борбата с пране на пари. “Ама ти на мене ли ми казваш, че ти давам фалшиви пари?!”… “Аааа, няма такова нещо, наред са парите, само нещо снимката ми се видя…” … “Не харесваш премиера, така ли!? Да се разправяме ли сега, да ти пращам ли да те вземат утре сутринта в 6 часа?!”

  И те така…

  Виж, ако го бяха замеряли с бутафорни банкноти от пет лева, тогава работата е друга. Пет лева пари ли са? Това вече щеше да е обидно. Съвсем друг намек има в това да те замерят с дребни банкноти. Все едно си някой прошляк и играеш на дребно.

  Така мисли Гешев. И сигурто има основание. Цялата търговия с наркотици, фалшиви пари и бели робини минава през МВР. За нас тези банкноти са просто лист хартия, но за органите са си съвсем наред. И като казвам органите, имам предвид поне 5 министерства и 3 агенции. Крупните ОПР-та от последните месе са все крадци на клони в саморасли горички и мууншайнърс от села, до които няма път. Няма ги вече онези гръмки арести, макар и без да свършват с присъди, а напротив – с обезщетения. Гешев не лови големи бандити – те са на подчинение директно на министъра на ВР. Гешев не може да си позволи дори една средна банда от град с 10-20 хиляди жители да пипне, защото и там са се слели МВР и бандити и преди изборите такива неща могат да разкажат, а откакто и ЕС вече е готов да чуе… Всеки дребен търговец на крадено злато или на крадени дънки от просторите играе партия с полицай, за да може да си краде и да си продава стоката нагоре, където играят по-големи полицаи така до върха. Иначе кокалите му стават меки. За по-големите банди – те просто се организират от настоящи и бивши служители на МВР. Гешев трябва да прелита от село на село и да внимава да не настъпи грешния мърляч кокошкар, който може да вземе да издаде местия полицай как са делили пари от една далавера за 78 лева.

  Хората да го замерват Гешев с шушони и терлици. Така ще се повиши търсенето на шушони и терлици, ще живне малко селският туризъм (щото като отидеш за шушони и ще останеш за едно чеверменце, нали), а по света ще видят нещо, което все още не са виждали – българския шушон и българския терлик. Направени от тъкани от стари нарязани парцали платове, бродирани на свещи и плетени на 4 куки с остатъци от прежда, уникални и неповторими разцветки и комбинации, по-удобни от боклуците, които идват от китай със западноевропейски и американски етикети. Българският шушон и българският терлик ще ни върнат самочувствието пред света. И не се вмирисват(!!!), сериозно ви казвам.

 4. off topic (извън политическата сатира)

  Идея за колко опасен може да бъде удар в лицето с хвърлено яйце.
  Едно 50 g яйце може да бъде хвърлено с лекота от младеж със скорост около V~22,35 m/s (50 mps) и би имало кинетична енергия E~12.5 J.

  Ако се разбие в главата на човек (по-лошо, ако е в лицето) до спиране за t~0.1 s, това би било еквиваленто на удар със сила F~11.176 N.
  Голяма ли е такав сила? Не знам.
  За сравнение – друг пример.
  Тяло с маса m=10 kg би имало същата кинетична енергия E~12.5 J, ако се движи със скорост V=1.58 m/s.
  Ако това тяло се спира със силата F=11.176 N, би спряло за t=1.414 s.

  Голяма ли е такав сила? Може би.

 5. Браво на Васил Данов! Умно момче си беше и помъдрява!
  За разлика от тоя оглупяващ с времето рублояд на върха на ВВС, който е решил, че пРезидента пичели властта и бяга пред вятъра.
  Мисля, че рублоядите са уверЕни от “най-високо място”, че идват на власт.
  В смяната на Макаров с опитна в сделките с българки/в ЮНЕСКО при Бокова/ блондинка, аз виждам подготовка на руското посолство за работа с бъдещ министър председател жена. Като прибавим русолюбието на пЪрвата дама, мъжъ и и виЦката очевидно решетниковчетата са счели, че “твърдата сила” с макаров на чело си е свършила добре работата и сега пускат “меката сила” да ни довърши.

 6. Необходимо ми е да коригирам няколко числа в горния мой пример.
  (Грешката ми е в дефиницията на тегло, което ние мерим и с което си служим.)
  Wikipedia: In science and engineering, the weight of an object is the force acting on the object due to gravity, т.е. W=m.g (Тегло = Маса х Земно ускорение).

  Ако яйцето има тегло 50 g, неговата маса би била 5.1 g, и движещо се със скорост V~22,35 m/s би имало кинетична енергия ~1.275 J и сила при удара ~1.14 N.
  Ако другото тяло има тегло 10 kg, неговата маса би била ~1.02 kg, със същата енергия би имало скорост ~1.58 m/s и спирано със сила 1.14 N ще спре за t=1.414 s.

 7. Това че сред искащите оставка има хора като радев , мая , симов ,бсп ….не означава че трябва да браним властта като пронатовска и проевропейска и да заставаме против протестите.Затова трябва да не се разсейваме и да използваме събитията от последния месец и да принудим съветЦката ни власт да подаде оставка. Тази вечер е насрочен голям протест за Оставка на борисов гешев. Има и алтеррнативна панорама пред бнт. Време е. Оставка.

 8. Взаимоотношенията между управляващите и възстанниците, с тоя дебат “с какво е допустимо и с какво не” сме на път освен да разсмиваме всички, на които не им е до смях, да регулираме законодателно и нови практики.

  Придържам се към идеята, че отговорът със сила не трябва да превишава агресивното поведение. Така че, да разрешим на полицията да отвръща вместо с палки и водни оръдия, с яйца, ще бъде справедливо.

  А и ако, полицията също излезе да стачкува, ще може да си направим една хубава всенародна игра на ” полицаи и апаши” и да се замяраме с яйца, напълно законно.
  Мисля, че не само нашето правителство ” ще падне от смях”.
  Няма значение от какво ще падне. Важното е, полицаите да се присъединят към протеста, а така и правителството да падне.

 9. Споделям напълно мнението на Веселин Станев. Крайната цел може да не еднаква на всички протестиращи, но непосредствената им цел е, затова временното обединение срещу общите врагове е ок. За демократичната общност е важно и да не се разпилеят отново гласовете й в очертаващата се предизборна битка на (по Асен Генов) “нахапанитe кюфтета” мая, слави, цецо и т.н., но това ще ни е грижа в предизборната кампания, когато трябва да се акцентира върху това, колко “пронатовски” и “проевропейски” управлява падьйшахa с неговите руски патоци, русифицирането на Черноморието и всичко останало. И колко скъпо на българина му излиза това.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.