С въпроса си дали Пеевски (случайно) не беше депутат, Гешев се подигра и на парламента

Историята е пълна с доказателства, че гениалните хора си записват имената в нейните анали чрез запомнящи се кратки реплики, превърнали се в афоризми, произнесени наистина или не, но приписвани на тях.

И главният ни прокурор Иван Гешев се разписа в тези (б)анали, но с обратен знак. Чрез една ( поредна) подигравка.

“Мисля, че е депутат Делян Пеевски, нали така, не греша?…

По своя подигравателен цинизъм този “афоризъм” под формата на въпрос за нещо, което наистина всички знаят, напомня на казаното от Путин преди 20 години в отговор на въпроса на Лари Кинг от СиЕнЕн какво се е случило с подводницата “Курск”. “Потъна”, отвърна руският самодържец. 

Гешев подхвърли вчера своя саркастичен и риторичен въпрос от трибуната на Народното събрание по адрес на наистина най-оскандаления със скандирания на името му по българските площади като символична антитеза на демокрацията в България български депутат от 7 години насам. Да подпитваш точно това по адрес на депутатът с голямото Д, което вече се споменава и от чужди евродепутати, не само не е смешно, а е направо трагично поредно доказателство за самочувствието на главния прокурор като самостоятелна и недосегаема величина и за убеждението му, че може да се надсмива над законодателната власт в България, която е висша по конституция. За всички, но не и за н.в. Иван.

Да се майтапиш саркастично пред депутатите с въпрос дали Пеевски ( случайно не) е депутат не и форма критика срещу неговото печално известно отсъствие от работата му в парламента. Можеше да бъде възприета като такава, ако Гешев беше пожелал да бъде схваната по този начин. Защото на практика Пеевски действително е депутат само по документи и се крие не само от колегите си депутати, но и от публичността изобщо. Нормален човек наистина би се усъмнил дали този фантом може да бъде наречен депутат. Само че Гешев не влага такъв смисъл в подигравателния въпрос дали Пеевски ( случайно) не беше депутат.

 

 

 

 

Гешев на практика доказа и за най – незапознатите с профила на неговия нагъл анфас, че е непоправим, подобно на началника си Борисов, комуто в най-голяма степен дължи комфорта да се яви сам като единствен кандидат без конкуренция да ни обвинява върховно за каквото си иска.  Или каквото му поръчат онези, които си го избраха ( едва ли не против волята му) след като месеци по-рано почти се беше заклел, че нямало да се кандидатира за поста.

 

17 мнения за “С въпроса си дали Пеевски (случайно) не беше депутат, Гешев се подигра и на парламента”

 1. “колегата” КАРЕНИН не е срам за гилдията. Не е и позор. Той е клоун-карикатура. Класически продукт на милиционерското в Симеоново. Ама си вЕрва. Вкарал се е в такъв сериал, че когато го отзоват на улицата в обозримото бъдеще понеже му липсва ресурс от необходимите житейски и професионални знания така и няма да осъзнае каква небивала нелепица е бил в публичното пространство. Лика-прилика с комшията от вила Секвоя който за разлика от него натрупа висок кариерен стаж за този дето клати гората. СЦЗ, килия с южно изложение, при бай Ставри, строг но справедлив и Киро Жарта на повикване. ДГД!

 2. Гешев може да арестува Пееф когато си поиска. И най-вероятно това ще стане скоро. Просто преди това трябва да се уредят някои формалности – кой ще е новият преносител на активите, които сега Пееф притежава, какво ще остане за Пееф, какво ще вземат при сделка разни други домуси и прочие.. Паричните потоци няма да се прекъснат, нито каналите ще пресъхнат, само ще се разместят някои фигури. Гешев ще се бетонира пред ЕНП и САЩ, Борисов може дори 4-ти мандат да подкара. ДПС ще крещят, че срещу тах се води война от националисти, че етническият мир е застрашен и ще си бетонират вота.
  На Пееф сега хич не му е весело, като знае, че с един удар ББ, ДПС и Гешев могат да се абонират за властта за още доста време, но и той знае, че прасетата се угояват, за да се заколят (в преносен смисъл). Едва ли си мисли, че той командва парада. Предполагам, че в момента текат преговори м/у Геш, Пееф, Агата и ББ за това как да се мине без много бой.
  И Гешев арестува Пееф, обвинява го в N на брой престъпления, чака НС да му двали имунитета… обичайното.
  След това ще има съдебна процедура, която ще трае доста време и ще завърши с оправдателна присъда от последна инстанция по всички обвинения, освен в едно-две незначителни. Пееф ще плати глоба, ще плати невнесени данъци и лихви в размер на 789789 лв. и ще си остане завинаги чист. Някъде в Дубай или на майната си.

  Всички гадняри могат да спечелят от едно такова театро.

  Не залагайте на това, че Пееф е недосегаем и от това идват големите несправедливости. Ако утре го арестуват, тогава какъв ви е следващия ход?

 3. А дали не е подигравка с държавата да курдисаш на най-важния пост персона, която имаш за проста п_ _ _а? Дори само за тази антибългарска проява падышаха трябва да си подаде оставката.

  Колкото до гэшэв – у него има някаква социопатия. По което си приличат с пут_ин.

 4. Плоските шегички на този дребен човек са само връхчетата на огромния и разрушителен баобаб, заплел в коренища от цинизъм, наглост и безогледност цялото общество. Зад гърба му са застанали вкупом мерилото за морална чистоплътност ДПС с Пеевски, Доган и Данчо Ментата, поцинкованите граждани от селски произход за… и те не знаят за какво точно, ръждясалите казармени канчета на патриотарската сбирщина. Ако я нямаше тази матросовска подкрепа, въпросното човече, родом от Волуяк, но образовано в Симеоново съвсем нямаше да е със самочувствие да ръси под път и над път тарикатските си лафове.Освен това и най-вече без този страховит съпорт на семплия Гешев и през ум не би минала мисълта, че става за Главен прокурор.

 5. Комедията почти винаги подсилва, понякога даже засилва трагедията и наопаки.
  Главния прокурор, вероятно е пешка за едни и цар за други. Може би, г-н Гешев въобще не се е срещал с г-н Д. П и г-н Б.Б, няма даже обща представа за интересите им, те са просто граждани на републиката, а над неговите планове да раздаде правосъдие в този живот стои само Началника.
  Друго дали ще се случи или не, златният ритон, спомен за убийството на Орфей от тракийските жени смени собственика си, колко ли пъти от 4-ти пр. Нач. насам. Беркет версин.

 6. По повод наглостта гешева: наглостта на управляващите е обратно прпорционална на съпротивата на управляваните. Нещата обикновено се въртят около равновесната точка.
  Та, управляващи, не губете от поглед равновесната точка. Иначе
  ще бъдете като Муамар “на-ка-ка..дафени”. Баба ( и Борисов) знаят 2 и 200, а управляваните 2 и 2 милиона.

 7. Доживях! Сърфирайки по телевизиите, случайно попаднах на “свободната” телевизия на БСП и що да видя: течеше поне 15- минутна реч на френската фашистка Марин Льо Пен, надлежно преведена и субтитрирана на български език !?? Сигурно защото крайнодясната й партия е спонсорирана лично от Путин! Фашистката обсипваше Меркел с просташки обиди и то в нейно присъствие!
  Вече ми е ясно от кого черпят нецензурното си “вдъхновение” Сидеров, Магарешки, Костя Копейкин и сие.

 8. По “независимите” медии продължава ретро “парадът” – тест на стари муцуни, евентуални кандидати за бъдещ премиер и министри : Стефан Софиянски при Гоша Любенав по БНТ, Ивайло Кальфин – “Фокус”, протежето на пловдивдсия свинар и почтен консул на Русия (Гочиту), милионерът Бранимир Ботев при Цветанка Ризова, проф. Румен Гечев, къде ли не(?) Тия нямат ли срам? За късопаметни малоумници ли ни мислят ?

 9. Чух думите на една жена: “Не го обичам този Гешев,защото не знам нищо за него”. Действително,за такива важни личности навсякъде по света се знае всичко за тяхното житие. То е много важно, за да се разбере от какъв човек зависим.
  Аз ,освен за Симеоново,като изключим телевизионните ми впечатления,като на спомената жена, нищо не знам за неговата биография. Нали едно време на всички нас пишеха биографиите и често ни се налагаше да си пишем автобиографията. Тези,които ни принуждаваха за това,сега те и техните отрочета са преминали в нелегалност. Примери много -Пеевски,Доган,Банкянския нерез и т.н.
  Във връзка с гореизложеното благодаря на Иванова за Волуяк.Все пак и това е светлинка.

 10. Разните танцьори си играят според вятъра ( БСП, бТВ, интелектуалците), надушват че материалът се възбужда и скоро ще закипи. На къде да поемат?! (Обичам творците, но бяха изключително ба-а-вни.) Русия, с всичките кгб-та , си точи зъбите. Дали пък непокорната ирландка Клеър Дейл няма да е външната ни помощ ? Заедно с Рамона Стругариу от близката ни Румъния. ТЕ са български ангели… Залагам на крах за……московията.

 11. @ sms

  Не, нямат срам.
  Нямат и съвест.
  Липса на съчувствие.
  Липса на морал.
  Липса на страх (от Бог, общество)
  Липса на привързаност.
  Липса на човечност.
  Сладкодумие.
  Егоцентризъм.
  Самовлюбеност.
  Криминален манталитет.
  Склонност към риск.
  Наглост.
  Импулсивност.
  Демонстриране на положение.
  Измами (с дипломи, квалификации)
  Самоизтъкване.
  Готови да преминат през трупове, за да задоволят прищявките си.
  Огромно самочувствие, висок, но криминален интелект, презрение към всички останали.

  Диагноза: Психопатия.

  Преди хората да измислят психиатрията, са си разказвали приказки за Дявола в Библията.

  Или за Вълка в овча кожа.

  Или приказки за човекоядци…

 12. Четейки коментарите дълго време не успявах да разбера какво означават инициалите: Б.Б. , Б.Б.; Б.Б…….,
  но най-сетне разбрах: банкянски бандит или банкянски боклук, което е равностойно

 13. @ Иванова
  При такава оскъдица на нормални човешки качества като любов и съчувстие и превес на животинските инстинкти, едва ли може да се говори за особено “висок интелект”. 🙂

 14. Възстановка на „Нишката операция” стартира със съветска манипулация

  Военни експерти с основание задават въпроса –дали по време на „Нишката операция” Българската армия е имала танк Т-34? Въпросната машина е съветска и е въведена на въоръжение у нас едва през 1945, повече от година след болшевишко-комунистически преврат.

  В случая логичен е и въпросът -защо съветският Т-34 продължава да е един от символите на Националния военен университет на натовска България? Танкът на съветския окупатор съвсем не е пленен боен трофей, а превърнат в символ, с който се обучават бъдещите офицери.

  След покупката на Т-34 , старите ни “Майбах” са заровени край турската граница, а в първите смутни години на демокрацията бяха откопани и продадени на колекционери.

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-vazstanovka-na-nishkata-operatsiya-startira-sas-savetska-manipulatsiya

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.