Сто д(и)ни под мишницата на една тиква

 

 

 

 

 

Противно на твърдението за невъзможното пренасяне на две дини под една мишница вече имаме доказателство,че и сто д(и)ни могат да се поберат в зависимост от мишницата. 

Борисов понесе тези 100  протестни д(и)ни и за още пита, надсмивайки се над всеки, който се е надявал той да се откаже да върти волана на властта заради някакви си 66 на сто от гражданите, подкрепящи протестите срещу него . 

Сам ли го постигна или пак му помогнаха някои тикви, пълни със семките на съмнението, че без Борисов ще стане по-зле?

Образът на динята е сред любимите на заклетите днешни борци срещу покойния комунизъм , убедени че всеки, който не е точно като тях, е против тях.  Т.е. всеки опонент на тяхната тясна трактовка е червен отвътре и няма как да бъде доказано противното.

Този поглед без нюанси е сред най-големите парадокси на постмор(т)алната борба с комунизма у нас. Защото той си остана избирателно сляп тъкмо за Борисов. Младият Бойко, още докато беше съвсем зелен в политиката, беше кърваво червен отвътре и това не беше никаква тайна. Но въпреки това активните борци срещу починалия и без тяхната борба комунизъм признаха лъжливата претенция, на другаря от Банкя че тъкмо той щял да ни опази от чудодейно възкръсване на червения труп. 

Легитимираха фалшивия му образ. Дори не се сещам за представител на изявените изразители на тази едноока гледна точка да е бил негов последователен и непреклонен противник от самото начало на възхода му в политиката – моля за извинение всяко изключение. Някои бяха приласкани от неговата ( просташка) “харизма”. Други откровено се полакомиха за съдържанието на копанята, която той охранява с пистолет докато спинка край нея. А вече се появяват и такива, които се преобърнаха срещу динята Борисов. Съгласиха се най-после, че е тиква. Но това не променя “мръсното” им минало ( ако използвам по аналогия собствената им претенция към останалите за чисто минало).

Но и днес мнозина от слепците, които признаха др. Борисов за баш пехливанин в борбата срещу завръщането на червената напаст във властта, продължават да го оприличават на по-малкото зло. Въпреки обичая му да размахва юмрук много преди конкурента му в юмручната демонстрации Румен Радев. 

Сега левите, които би трябвало да са противници на споменатата порода приватизатори на антикомунизма, се подиграват на тези актив(ира)ни борци. Макар и да нямата основания. Защото мнозина от левите политици и коминтерн-комента(р)тори също си харесваха своя Бойко, застанал практически редом с тях на почетна стража пред паметника на общия им бащица в Правец в най-буквалния смисъл на думата. Тях поне мога да спомена бегло, без да си развалям допълнително отношенията с онези, за които “намеквам” по-горе.

Да спомена само първите по време в това състезание на преклонението пред техния Тато, като Георги Първанов, Жени Живкова, Младен Червеняков, а после и Корнелия Нинова, Александър Симов и останалата част от новото й политбюро, заведено от нея на поклонение пред паметника на Живков по примера на техния Бойко. 

Така че Бойко не е никакъв феномен, мака да му вменяват обладаването на някакъв мачистки феромон за привличане не само на прости, но и на сложни натури от двата пола. Стоте д(и)ни под неговата мишница са презрял плод на колективни усилия, които заслужават само презрение.

Колко до другите, които не назовавам поименно заради личното ми пристрастие към познатите им\ми имена и физиономии, някои от тях са “съпътстващи жертви” на собственото си тесногръдие, а други на лакомията си. Да са живи и здрави, че да ни учат пак как да се спасяваме от бродещия призрак на комунизма, с който някои от нас са принудени да се боричкат поединично поради липсата на колективна система за защита от него, наричана обикновено в истинските демокрации с думата партия.

 

5 мнения за “Сто д(и)ни под мишницата на една тиква”

 1. Борисов се намира в същата точка, в същата позиция, от която е стартирал в политиката въобще и която никога не е напускал – слуга, гавазин на Кремъл, вързано куче плюс намордник. Как се подава оставка от синджира? Това дори и великият Худини не може, бога ми!

 2. За да остане тиквата Цяла след 100-те дни, й свърши работа тактиката на диктатора Тато – поддържай прослойка от “наши”( голяма , с народни пари) и ще бъдеш добре. Това тиквата го е научила от 1-вия си университет. Как иначе опростачени безделници, могат да притежават коли от 100, 200, 500 kEuro.( И да бъдат пращани като камикадзета).
  Смелият журналист МиленЦветков! Иначе Путин Го е пуснал по левия коридор, да се състезава с два леви плавника, докъдето изкара.Мисли да “пусне” следващия идиот.
  След Б.Методиевич следващият няма да може да…такова.

 3. Това с по малкото зло вече не е актуално. За огромно съжаление Борисов е най-голямото зло.

 4. Най-голямото зло е разпределящият порциите Доган, а БиБи е само подизпълнител – поредният, с който ще си измият ръцете, като им довърши Банкянския поток, с който заробват България за още не знам колко десетилетия.

  Поредният предател, продал Родината и народа си срещу комисионни, с които да си купи любовници, грозни сараи -барселонски- джип и джунджурии (пушки, пистолети и златен часовник, кюлчета злато, гъзарски телефон и подобни простотии за любовницата, може и някоя яхта да гние в някое барселонско или Свети- Власко пристанище…)

  Поне още 240 такива като него чакат на опашка да играят начело според руската тояга в проруския ни парламент. Кръвопийци!

  Нормалните хора, които могат да изкарват пари, ги инвестират в някакъв смислен бизнес, който произвежда и нещо създава, включително и работни места; и плащат данъци, които влизат в държавната хазна. А тези хищници само знаят да крадат, съсипват и загробват.

  Капитализъм има там, където има капиталисти.
  Икономика има там, където има бизнес.
  В България има мародерство.

 5. Boris към Георги, много правилно сте отбелязали! Тук вече не може да се каже, че Борисов е по-малкото зло. И обосновката е тази, че през неговото три мандатно управление успяха практически да предадат на тепсия България на руско разположение. Строят с повишени темпове руски потоци, организират спешно строежът на атомната централа Белене, активно наблюдават изпълненията да са бързи и в срок, сключват но премълчават неизгодни за нашата икономика договори и покупки, пропускат съдебни възражения за такива договори при които други страни ги печелят, поощряват застрояването и продажбата на имоти на руски граждани както по черноморието, така и на много места прочути с лечебните си и възстановителни свойства. Дори наглостта и самоувереността на руски политици в техни изказвания показват колко самоуверени са москалите когато твърдят, че вече са закупили половината Българи и остава да закупят и останалата част (член на руската Дума Толстой), е потвърждение за постигната им сигурност, подобна на питото шампанско в кулоарите на Думата, при изборът на Тръмп. На истина, по голямо зло не би могло да ни се случи. Дано обаче, още някои от заблудените мисирки успеят да проумеят това. Иначе по мое мнение страната в която сме родени ще бъде заличена, Ще се получи това, което при тошо от Правец, въпреки повелите, не успя да направи!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.