В сянката на Путин БСП предлага негови министри начело на България

БСП изясни ясната картинка, оповестявайки лицата, които тя би искала да ни управляват.  https://faktor.bg/bg/articles/ministrite-v-syanka-na-bsp-vtsepenyavat-tasko-ermenkov-vodi-energetika-sharenkova-kulturata

Лицата й от задния двор на мечтаното правителство в сянка на БСП са в  сянката на Путин. Въпреки скромния си ръст, той се извишава като великан над правителството в сянка на партията, която продължава да се самоопределя като  социалистическа. Макар на практика отдавна да е капиталистическа, националистическа и мъченическа на фронта на защитата на руския интерес в евроатлантически контекст спрямо българските му врагове.  

Въпросът не е в това дали войнстващият путинофил Таско Ерменков, дежурен приносител на цветя и венци на благодарност за окупацията на България от СССР пред МОЧА ( видно от долните снимки),  е номиниран за министър на Энэргэтиката  на Болгария. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нито  е странно, че Свэтлана Шарэнкова,  дежурен чистач на МОЧА,  лично наградена с орден и торба рубли на червения килим в Кремъл от  Медведев, дубльора на Путин,  за старанието си на пропагандния фронт срещу България (видно от долните снимки) е кандидатирана да бъде рубльор на своя побратим Вэжды Рашыдов като символ на булгарската культура.https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/08/22/2127230_svetlana_sharenkova_-_muzata_na_bulgaro-ruskata_drujba/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Въпросът, на който БСП дава отговор чрез открояването на изтъквани и днес путинофили, е:  има ли тази партия друг избор, освен да избира за началници на държавата ( си) онези, които са избрани отдавна да служат на чуждата държава Русия?  

 

 

28 мнения за “В сянката на Путин БСП предлага негови министри начело на България”

 1. Някой може ли да ми даде пример за една социална инициатива от страна на Бсп, която по някакъв начин да е помогнала на хората? Колкото и синдикатите в България са помогнали на някой работник, толкова и Бсп. Нищо не са направили. По голям егоист на света има ли от Първанов? Та дори и в малоумното им предизборно видео, в което Стефан Данаилов се качва в трамвая управляван от Станишев се вижда мазната усмивка на Станишев, която ясно показва, че за него това е подигравка, а не идеал. Чак жал ми стана за Стефан Данаилов, защото той наистина си вярваше в тези неща и бе употребен. А трябваше видеото да им е Данаилов да кара трамвая и да изхвърля Станишев от него. Мразя ги и в червата си, но от комунист до комунист има разлика. Има разлика между Стефан Данаилов и Любен Гоцев примерно.
  Всичко е сбъркано в България и сме управлявани от нагли и безкрупулни типове,лицемерно скрити зад някакви идеали. Когато хора като Йосиф Сърчаджиев и Стефан Данаилов станат министри на културата, на мястото на изверги от типа на Вежди Рашидов и така във всички министерства България ще поеме по правия път. Почтеността е нещото от което България има най-много нужда.Почтени и кадърни хора.Такива има само в Демократична България.
  Трябва българите мюсюлмани да разберат, че Ахмед Доган не представлява тях, социалистите да разберат че на Бсп не и пука за хората и че не води социална политика, че Атака не е националистическа, ами про руска и всички най-накрая да разберат, че Герб не е нито дясна, нито демократична, нито про европейска партия, а една мафиотска организация, каквито са и другите.
  В книгата си “Свидетелства за прехода”
  Иван Костов казва, че България има нужда и от своят ляв крак, както е във всяка Демокрация и да върви и с двата напред. Е, днес го няма нито левият, нито десният в парламента. И България не върви. Да се сменят Бсп и Герб означава да се сменят Илия Павлов с Пеевски и прочие олигарси. Това е тъжната истина.
  Радев е само един демагог и нищо повече. Беше назначен от Борисов едва ли не. Това е изкуствена опозиция за прах в очите. Премиери имаше поне двама достойни,но на президенти не случихме през целият преход.
  Трябва да се излезе от омагьосаният кръг на “Умно село” от Доньо Донев и никога повече да не се влиза в него. Сега или никога!

 2. За “бъдещият” (Не дай,Боже) министър на Энэргэтиката таско ерменков ми се мержелее негова снимка по къси гащи седнал пред компа да ръси после русофилистични лакърдии из фейса. Колкото до “бъдещата” (Не дай, Боже) министърка на культурата свэтлана шарэнкова от нея имам по-трайни впечатления. На един телевизионен дебат за съдбата на МОЧА тя бе повишена от негова хигиенистка до “опонент”, кавичките никак не са случайни на Иво. Стопанинът на Блога НИ с ерудиция, интелект, хъс и ирония сал кат парен чук размазваше “позициите” на радетелката на статуквото. От самото начало тя с фалшива фамилиарност се опитваше да обърне дискусията на домашен белот. От рода на: “Е, Иво. какво толкова ти пречи ПСА”. И те, така.

 3. Болгарский
  Слугинаж
  Путина.

 4. Светлана Шъренкува държи тефтера с руските рубли, например Галя Лазарова от Гласове взема по тарифата на Шъренкува по 19 стотинки за всеки изтрит постинг затова по цяла нощ дежури и маа с парцала да трий, а за това че превежда от френски взема по 18 ст. на всеки преведини 1500 знака, тоест една руска машинописна страница по стандарта ГОСТ. Към мазнинките от рублите на Адолф Путин можем да добавим и почивки на остров Крит заедно с придобили ЕС паспорти видни руснаци преди правителството в Крит да им спре паспортите.

 5. За съжаление статията може да послужи за сравнителен анализ между министри от кабинета на мутрите и министрите (евентуални, за щастие) след изгонването им

 6. @ Адаш, с всичко съгласен но стефан данаилов е всичко друго но не и идеалист. Майсторски използва харизмата си за да извлече максимума кат управленец. С две неща го запомних кат министър. По време на посещение в Москва успя да изпълни поръчката на стани Шеф и да МУ осигури касети за някакъв руски сериал. И с прочутото, има си хас, “Збогом” при прощаването с Мария Нейкова.
  @Детето, само за протокола. Иде реч не за Крит а за правителството на Кипър който спира издаването на златни паспорти за богатите руски членове на ОПГ-та разни.

 7. Към Georgi Nikolov:
  Първо да вметна, че човешкото и разбираемо правило “за мъртвите или добро, или нищо” не важи за изтъкнатите представители на човешкия род, повлияли върху съдбите на хиляди човеци.
  Още приживе на Стефан Данаилов съм отбелязал ( и в една от книгите си) две негови наистина върхови постижения в политиката.
  Като министър на културата той се отчете в чисто руски контекст ведомствено за 2008, обявена за Година на Русия в България, за да създаде подлизурковска основа за гръмовната държавна визита на Путин през януари същата година и за обвързването ни с т.н. от неговия васал Георги Първанов “Троен ( енергиен) шлем”. Уникален принос в историята на политиката е да направиш годишен отчет за дейността на цяло ( българско) министерство през призмата на неговите успехи в организирането на събития, посветени на чужда държава.
  Преди това обаче Данаилов се записа в историята на политиката също и с ролята си за най-големия поврат в политиката на БСП, убеждавайки цял конгрес на партията със сълзи на очи, да приеме членството на България в НАТО, тъй като това е в интерес на самата партия.
  Цитирал съм нееднократно по този повод съпартиеца му Любен Гоцев, който в свое интервю определи това решение като ход в стила на древната римска максима: “когато не може да победиш врага, присъедини се към него”. За да бъдем наречени по този повод от руския посланик в ЕС Владимир Чижов “Троянския кон на Русия” в НАТО и ЕС.

 8. @Детето
  Да, знаех, че има тарифи, но не мислех, че са толкова жалки, направо като в социализЪма! Дали си струва за тази символични рублички САМ да си плюеш в лицето, на достойнството и професионализма ?

 9. Иво, така е. Особено за обществените личности. Крилата фраза която принадлежи на политика и поета Хилон от Спарта всъщност гласи: “За мъртвите или добро или нищо освен истината”.

 10. към Георги:

  Пишете, че от родоотстъпник до родоотстъпник има разлика …
  Стефан Данаилов ми беше съсед и не съм с такива впечатления,
  а освен това беше и на местото на Рашидов, но резултатите за
  българската култура не бяха различни!

  Бъдете здрав!

 11. Тези неща за Стефан Данаилов не ги знаех. Дадох го просто като пример за човек, който по мое мнение не би се продал и не би се замесил в корупционни сделки,макар и бидейки комунист.Със сигурност не беше материалист,който се прекланя само пред мамона.Докато днешните управляващи биха станали комунисти, фашисти, капиталисти и какво ли не само и само да се докопат до парите. На каквато и да е цена и за сметка на България. Те нямат състрадание, жал, милосърдие, благородство, чувство за чест, обич към хората. Това са едни кожени роботи, програмирани на вълна материализъм и консумация, без абсолютно никакви съвест и скрупули. Е, Стефан Данаилов не беше такъв,а че никой не е идеален е ясно. Това е блога на Иво Инджев, а не на Георги Жеков, нали?Не желая да ви обиждам, но ако се тръгне всичко да се съди и да се гледа само лошото то и за посланиците в Бейрут може да се каже, че са сътрудничили.

 12. БСП в този вид е национална катастрофа за България. Коалирането с нея е невъзможно (или поне не без тотално компроментиране), както в управление, така и в опозиция. Което даде на ГЕРБ възможност през годините да се разврати тотално, и поне за сега безнаказано, постоянно повтаряйки че нямат алтернатива. С всички резерви към Елена Йончева, твърденията ѝ, че Нинова реално играе за Борисов, и съзнателно пречи БСП да се модернизира (за което изобщо не съм сигурен дали е възможно), наистина имат основание.
  @Иво Инджев: в подкрепа на правото да споделите информацията за Стефан Данаилов, римската сентенция на Диоген Лаерций е “За мъртвите или добро, или нищо друго освен истината”. В най-популярният в БГ вариант, изречението е скъсено наполовина и става тотално извън контекста.

 13. Ако подредим успоредно тима на ГЕРБ и тима на БСП, ще кажеш, че са ги редили в Берлин и Москва. Обаче, като погледнем в Беларус, се вижда, че времето се е сменило. Няма познати играчи на терена.

  Никой не можеше да допусне, че три неизвестни жени ще се окажат успешна опозиция, че бунтовете няма да стихват без лидер и без организация, а и без финансиране, при това срещу обмислена мащабна репресия.
  И за капак, че Тихановска ще я приемат като държавен глава.

  Как да спреш вълна?

 14. Към Веселин Димов:

  Така е. Не случайно си позволявам да се надсмивам над “пророците”, които претендират да знаят какво ще ни се случи след края на ерата “Борисов”, който нямал алтернатива. Беларус насмете в коша за отпадъци всички подобни пророчества.Той е предсказуем, но алтернативите му – наистина не.Това не означава, че няма да се появят.

  Вярно е, че във формално приетата като равнопоставена в ЕС държава България ситуацията тук е по-различна спрямо Белорус от гледна точка на легитимността на управлението, ползващо се с европейски сертификат. Но да сме живи и здрави да видим какво ще кажат за Борисов след края му онези, които досега го тупаха по гърбината в Брюксел. Той затова се е вкопчил в пустото “европейско развитие за България”.
  Познавам хора, които са му правили проекта и сега горко съжаляват за това. Защото му връчиха една мека европейска тояга с формата на кокал, която той стиска до последно. Трудно е да му я измъкнат от лапите, но накрая все ще се му наложи. Това е единственото “предсказание”, което гарантирано може да се направи за съдбата му. И не е странно също, че , знаейки много добре това, той се бори да отложи края.

 15. Към G_G:

  Там е работата, че аз не цитирам оригиналния римски афоризъм в завършения му вид, а широко разпространения му у нас български вариант, с който повечето хора се съгласяват като житейска философия ( в смисъл, че с мъртвия вече няма за какво да спориш задочно по отношение на всички онези всекидневни неща, с които обикновените хора се занимават приживе – често пъти с яростно настървение).

 16. @Иво Инджев: Да. Но оригиналният римски (или може би гръцки) афоризъм разрешава да се каже истината по всяко време. Аз съм привърженик на оригинала, а не на популярната БГ версия. Която и от двете форми да приемем, както текста на статията, така и коментара под нея са в десетката.

 17. Към Георги:

  Знам, че С. Данаилов, с когото се познавах бегло преди 10 ноември чрез общи приятели сред софийските актьори ( а и помня как се беше смачкал временно под тежестта на рухването на комунизма преди неговия реванш в БСП ) има статут на “светец”.
  Удивително е, че дори и крайни антикомунисти се умиляват от актьорския му образ въпреки водещата му роля в “На всеки километър”, който си позволявам да определям като пропагандна боза за промити мозъци.
  Някои от тези мозъци, все пак, успяха да се възстановят от промивките.

  Нямам за цел да постигам невъзможното, като разубеждавам верващите.
  В тази църква не се изказвам от амвона. Той не е моя трибуна. Имам своя тук, много по-скромна, но пък автентично моя, изградена единствено с лични усилия.

  А в аналогията Ви с “посланиците” в Бейрут няма логика.
  Освен ако имате да казвате “нещо”. Давайте напряко през това просо. Този номер с ” не искам да ви обиждам, обаче сте гадина”, ми е ясен до болка отдавна.

  Но понеже избягвам да се хващам на кукички, колкото и “хитро” да е кюспето, не очаквайте да участвам повече в подобен обяснителен разговор.

 18. Според мен предложеното правителство е ход на Москва в опит да отблъснат проевропейските протестиращи, с което да спасят геройкото. Фърчилков, мая, копейкин, бсп и т.н. играят мръсна игра в подкрепа на управляващата ни мафия и продължаването на руските проекти.
  Идеята е на фона на тази брутална рубладжийщина геройкото и герб да ни се виждат като евроатлантици и пронатовци.
  За съжаление тази стратегия на риси работи.

 19. @E.GAVRILOV: Преките ми наблюдения и прочетеното от признанията на руски дипломати и дисиденти е, че Кремъл залага на няколко “коня” едновременно. Всеки има различна опаковка, за да се пробва настроението на обществото под атака. Ако открито прокремълскипт кон спечели, значи плода е узрял и е време да бъде откъснат от дървото (от НАТО и ЕС). За първи път от десет години се притеснявам,, че може да им се получи. Парламент с БСП на споделено първо място, и Чалгаря с 15% и ДПС с 10% може да “постигне” много.

  Пряката демокрация работи добре, когато няма големи неравенства и голямата част от населението е достатъчно образована за да осъзнава реалността, в която живее и отговорността на изборите си (примери Швейцария, скандинавските страни). В държави с големи икономически и образователни неравенства, голяма част от популацията може да бъде манипулирана и правото на свободен избор да бъде използвано срещу самата демокрация. Кремъл го разбра, и го използва масово по цял свят. Където мине-мине. Играят систематично и навсякъде, надявайки се натрупването капка по капка да събори евроатлантическия свят преди самата Путиновата диктатура да се срине.

 20. Мога да оправдая всеки, който преди 10.11.1989 г. е бил член на БКП, за да не опропасти своя и на близките си живот. Но за тези, които останаха обвързани с БКП след това, няма никакво извинение. Кажи им комунисти и повече не ги обиждай.

  “Кабинетът в сянка” на кypнeла е ясен знак, че отново, както винаги, комунделите няма да поемат управлението на държавата в кризисен момент не защото падьйшаха не би им подарил властта, а защото не им се поема отговорност. Кагебистката държанка шаренкава на всичкото отгоре е с наченки на старческо слабоумие. Тя да е културен министър е същата нелепица като ПКП напреде-назадева да е шефка на парламента. А ерменкaв и останалите безценни “кадри” ме мързи да ги напсувам.

 21. Майка ми си купи автобиографията на Стефан Данаилов. Прочетох я. Някъде към края се екзалтираше в партийните си пристрастия. Помня изреченивто ‘Вярвам на Корни’. Стана ми противно.

 22. @ G_G

  Постът Ви от 22.37 на 19 окт 2020 е важен, с две-три изречения “разконспирира” перфидната същност и механизмите на хибридната война, която води Русия на Путин срещу целия свят. Дава отговор и на въпроса защо тази хибридна тактика някъде успява, а другаде -не.

 23. Какви коментари, по едно зрънце, та кой знае , ето ти и клас. Вметки, с оглед на състава на така наречения бъдещ БСП кабинет. Нищо чудно, Нинова да е решила да заложи на избирателят който не задава въпроси. Този гласоподавател е ядрото на атома и последиците най -вероятно са сигурни и неуправляеми, но като се има предвид какъв калабалък предвиждат на предстоящите избори, може и други да опитат.
  Едни искат да здрависват , други да прегърнат, душат, трети вероятно даже да смачкат властта.
  Не от лошо, най вероятно, да не смачка първо тях. Като че ли се е родил някой, някога, който ще я надживее, властта. Все едно, пустота откъм избиратели, у нас по изборите, е факт. Дали е ефект от взрив на ядрото на атома, бъдещето ще каже.

 24. Към G_G
  България не може да излезе от ЕС и да завие в посока Русия без референдум т. е няма значение що се касае за това колко гласа ще имат Бсп, Чалгаря и Дпс. Този филм го гледахме с тройната коалиция.
  Ако има референдум в България, резултата ще е 90% за оставане в ЕС.
  В това няма никакво съмнение.
  .Ако обаче Герб продължи да управлява както до сега, има вариант хората в България мразейки Герб и не виждайки помощ отвън да намразят и ЕС и ЕНП и всичко и тези проценти да се променят. Това е троянският кон. Що за съюз е това, щом Борисов го представлява? Не е страшно, че комунистите дърпат към Русия, страшно е когато “про европейците” дърпат натам.
  Онази предизборна идиотия, дето някой болен мозък беше измислил “гласуваш за Борисов – получаваш Костов” спомняте ли си я ? Какво се получи обаче на практика гласуваш за Борисов – получаваш Доган или горе – долу гласуваш за европейско развитие – получаваш Путин.
  Гласуваш за Герб – получаваш Доган
  Гласуваш за Бсп – получаваш Местан
  Гласуваш за Демократична България – получаваш Радан 😀😀😀

 25. @Георги,
  ти сигурно не живееш в България, щом смяташ, че
  “Не е страшно, че комунистите дърпат към Русия, страшно е когато “про европейците” дърпат натам.”
  Много е страшно, когато българи, няма значение дали са комунисти, гласуват за интересите на чужда държава-окупатор.
  Стигне ли се до референдум, бъди 100% сигурен, че резултатите ще се фалшифицират в полза на матушката! 99% за излизане от ЕС и НАТО! Ще стане като с Брексита на Кралството! Ще ни върнат пак визите, ще спрат еврофондовете и обратно в евразийския концлагер, където сутрин ще ни будят с “Широка страна моя родная…”през останалото време ще работим като роби за жълти копейки, ще пестим и ще вземаме заеми, за да строим турски потоци и “Белене”.

 26. Към SMS
  В България никога не може да победи референдум за излизане от ЕС. НИКОГА.
  Първо хората не го искат и второ, тези които имат силата и властта да го манипулират им е по добре в ЕС, защото от ЕС има какво да откраднат и присвоят, докато от Русия насам освен студ и комунизъм нищо друго не е дошло.
  Да, не е страшно, че комунистите са про руски настроени. За мен това е нормално. Няма как да е иначе като се замислиш. Но виж, слагайки маската на Евро- атлантизма върху комунистическата мутра… тогава стават опасни. Визирам буквално Борисов. Те не играят на дребно, пука му на Путин за България, но още 3-4 като Борисов в другите страни и може самият ЕС да се разпадне. Защото ЕС макар и най-добрата алтернатива има и своите недостатъци и пукнатини. Поради тях излезе Англия, а такива като Борисов разширяват тези пукнатини и ги превръщат в пропасти, които разделят.
  Всяко едно правителство на европейска страна рано или късно ще си каже “какво по дяволите правим в един съюз с тия”.И докато някой вече си го задават, ние получаваме от телевизията
  “казал съм му на Путин на територията на България такива неща не” – Борисов за руските шпиони. Не знам да плача ли или да се смея.😀😀😀

 27. Преди няколко дена пуснах по-подробен коментар, който не излезе. Вероятно срив в системата. Както и да е, ето кратка версия. Георги, Вие или се упражнявате в манипулации, или сте, хммм, много наивен. В БГ протести се правят от 10% най-много, но изборите се печелят от вота на известните 80%. Това го потвърждава и всяка социологическа прогноза до момента (не само на Кънчо и Сънчо) за състава на бъдещия парламент. Тези 80% бяха грижливо поддържани в оскотена форма през последните тридесет години, и те постоянно търсят следващия месия. На един референдум тези 80% могат да бъдат подтикнати към всякакво гласуване- от против НАТО и ЕС, до против НАСА и мисии на Луната примерно. А въпроса “нима Борисов е Европа?”, е една от най-активно използваните опорки на кремльовците, която вече се появява във все повече онлайн и офлайн медии.

  Шансът БГ обществото да вземе съдбата си в ръце, е подобряване на цялостното му ниво на грамотност и от там и на стандарт на живот. Но процесът е дълъг, а усилия в тази посока не се правят изобщо.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.