Шиши от Банкя с теле – репортаж

Целият в жълто, заедно с облечената в същия цвят “министърка Деси” и с дежурните си придружители Кирил Ананиев и Николай Нанков, Борисов излъчи днес поредния си жълт репортаж в прослава на успехите си – този път в селското стопанство.https://clubz.bg/105257-borisov_vyv_ferma_predstavi_si_gi_onezi_hora_s_belcho_i_sivushka

“Нанков, викат те” ( кравите ), шегува се шефът на подвижното правителствено телевизионно студио с понижения до заместник-министър бивш министър на регионалното строителство, който безропотно понася упражненията на началника си на негов гръб на фона на кравешкото мучене в една ферма, избрана за декор на Борисовата автореклама. 

 

 

 

 

 

 

 

 

С ръце в джобовете през цялото време, които използва само като помощно средство за изразяване, Борисов рапортува без маска. И без грам стеснение от този факт и от самохвалството си.  

Сред шеги и закачки, съизмерване с гумата на огромен трактор, демонстрация на литературни познания чрез аналогия с вола Белчо и кравата Сивушка, както и с коментар за отрязаните рога на едно добиче ( защото “ на бодлива крава господ рога не дава” – нищо, че всъщност са й дадени по рождение ), Шиши от Банкя едвам изтърпя своята “министърка ( на земеделието) Деси” да изброи наредби и прочее сухи като силаж цифри за рога на правителственото изобилие, който се изсипва върху земеделието. 

Това е същата министър Десислава Танева, която беше засечена и показана в публичността да поощрява бенефициенти на евросредства да мълчат и на практика да лъжат за злоупотребите с тези пари, за да не секне паричният поток от Брюксел. С водопад от съобщения за дадени и очаквани да се излеят тепърва милиони за селското стопанство по линия на еврофондовете, тя се опита да компенсира тази своя проява, за която не беше санкционирана от своя бос, демонстриращ фамилиарното си отношение към нея.

Нейният словесен поток беше прекъснат от Борисов със самопризнанието, че не може да запомни всичките наредби, които тя изрежда. “За мен е важно децата да имат да пият млечице”, умилително обобщи той доклада на своята Деси.

Посланието е не на последно място към онези от жълтите павета, от които той бяга като гявол от майдан. Казва им нещо като:

“Плачете, тулупи, търсете теле под вола, завиждайте и ме гледайте по моя телеканал сред телетата. Викайте си срещу празната сграда на “Дондуков”, но ще си останете с празни ръце. Защото аз разпределям порциите в тази държава”.

 

 

6 мнения за “Шиши от Банкя с теле – репортаж”

  1. За този специфичен жълт цвят нашите баби използваха френската чуждица “КАКИ”. Та ходят едни говеда из краварниците, целите в “каки”, и ни пращат за “зелена тревица”.

  2. На 20-та година на 21 век когато всички сериозни футуристи са единодушни, че само след 10 години на планетата 80% от професиите ще са нови и башка, че дори днес имената им са неизвестни гордо да се изтъпанчиш. па макар и пред собствена теле-визия и изрепчиш и то кат собствена “заслуга” в битността си на премиер на страна-член на двата най-могъщи в историята на човечеството съюзи военен и политико-икономически, че: “За мен е важно децата да имат да пият млечице” е пълно безхаберие; дълбоко и непоправимо увредена ценностна система и популизъм на класически примат от всяка гледна точка!
    ДГД, ОСТАВКА ТИКВО!

  3. Когато започнат да влизат в затвора , тогава ще ги гледаме по теле – репортажите . Когато стане ясно какви милиарди са окрадени от българските /европейските данъкоплатци – тогава . Сега е нещо като – ” ужас без край- малко преди ужасният край” . Не. става за нищо .

  4. Не знам дали нарочно е избрал цвета, но очевидно изборът е удачен… Въпреки че нюансът на жълтото не прави директна препратка нито към Боко-тиквата, нито към Кралят-Слънце, успя да затъмни войната в Нагорни Карабах, убийството на учител във Франция, споровете ни с Македония и други подобни дребни международни събития….

  5. Много ме разсмяхте с тази статия, г-н Инджев, макар че никак не е за смях. Тоя селски пъдар ако не смила какво му казва дьеситу, не мога да го мисля колко тъпо би гледал ако пратеничката му в далечната за него планета Брюксел Мария Габриел му разкаже нещо от нейния ресор (за което например е споменал г-н Николов в поста си от онзи 18-ти октомври).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.