(С)Талин и без Талин, сталининстките методи на пропагандата цъфтят под банкянското слънце

Смешно-тъжен е сюжетът с жалкия напън на премиера Борисов да прикрие със смокиново листо впечатлението, че е наковладил президента Радев пред естонците за неоповестен контакт с друг българин, заразен с китайския грип. 

Да, точно така: който и от местните врагове на конкурента на Борисов в политиката  конкретно да е донесъл за Радев, той 100 процента е изпълнил волята на всевластния си господар в София, за да му угоди или да изпълни поръчката му. Няма как служител на държавата, обсебена напълно от Борисов, да извърши подобно “активно мероприятие” ( както е възприето да се казва тук на съветски език), а шефът на правителството да е бил прескочен, т.е. да е бил пасивен (с)участник в такава операция.

Опитът на Борисов да заглади това логично впечатление чрез обещание да заръча на ДАНС да открие “доброжелателя” е отчайващо глупав ход на лъжливото овчарче, на което отдавна никой няма доверие.

Ще ви кажа защо: защото пропагандната на Борисов сама се похвали, че първа била научила за скандала в Талин. Виртуалният официоз на властта , т.н. агенция ПИК, задъхано се изпъчи, че първа (раз)узнала за проблема на Радев. След това доразви разузнавателната си информация с нова, според която естонците нарочно попречили на Радев да посети свръхсекретна база на НАТО, като било предвидено.

Ето цитат от самохвалство на ПИК като изпреварващ източник на информацията:

Както първо и ексклузивно ПИК съобщи в понеделник следобед той е получил недвусмислен призив да напусне Талин заедно с делегацията си в най-кратки срокове. Лично премиерът на Естония Юри Ратас заявил, че са научили за контакта му с заразения командир на родното ВВС ген. Димитър Петров, което е било укрито от самия Радев”.

С други думи “агенцията” твърди, че първи са знаели какво става в Талин, както и че Радев е бил възпрепятстван от съюзническа страна да се запознае с тайни на НАТО в качеството си на главнокомандващ на натовска България. https://lupa.bg/news/parvo-v-lupabg-boiko-na-sreshta-s-nd-bdquorusofilirdquo-snimki_22093news.html

А за капак на това гърне с нечистотии, агентите от агенция ПИК илюстрират донесението си със снимка на Радев с на(д)градения от Путин подсъдим за шпионаж срещу България нашенски русофил Николай Малинов, заявил наскоро, че иска да създаде русофилска партия в България.

 

 

 

 

 

Само че Радев е следовник на Борисов по отношение на общуването с Малинов. Защото именно Борисов демонстративно отиде на крака в централата на Национално движение “Русофили” преди последните парламентарни избори, за да стисне пред камерите ръката на Малинов, който не е спирал да тръби, че оглавява най-голямата неправителствена организация в България ( на снимките по-долу).

Ако нещо е “най-голямо”, то става неустоимо привлекателно за любителя на “големите работи” от Банкя, който няма задръжки да демонстрира близост с когото и да било, стига това да му носи ( електорални) ползи. 

 

 

 

 

Така че Шиши от Банкя да не се прави на Шерлок Холмс с неговото шерше ле фам(озния) “доброжелател”. Ако наистина не знае, нека  да пита агентите си от ПИК, преди да възлага театрално на Държавната агенция за национална сигурност  да търси издайника на президента Радев. 

(С)Талин или без Талин, сталинистите методи на пропагандата процъфтяват отдавна под Банкянското слънце!

7 мнения за “(С)Талин и без Талин, сталининстките методи на пропагандата цъфтят под банкянското слънце”

 1. Крайно време беше! 6 години след руския етнически окупационен десант по Черноморието ни и превръщането на украинския Крим в руска военна база!

  САЩ със засилено присъствие у нас заради Крим
  Чрез ротация на войските в източните съюзници се гарантира възпирането на Русия

  “Сега Русия милитаризира Крим и затова трябва да гарантираме, че всички наши съюзници в Черно море и навсякъде другаде са защитени. Така че имаме ротационни сили, по отношение на които сме прозрачни в нашето засилено предно присъствие, което включва източните ни съюзници – Балтика, Полша, със сигурност България и Румъния.“

  https://clubz.bg/105450-sasht_sys_zasileno_prisystvie_u_nas_zaradi_krim

 2. Вече си го представям… ДАНС открива служителя в естонското посолство, който следи за българската преса и го обявява за персона нон грата… няма само руски дипломати да гоним, я…

 3. Само за протокола. Във Вашингтон бавно запрягат. После Господ да е на помощ. Ама с голи молитви метър не минаваш.
  КОЙ разбрал-разбрал!

 4. Руснаците у сърбите откъснаха Македония от България и промиха мозъците на хората там срещу останалите българи. Това, че и ние имаме своята вина и своите продажници, които им съдействаха, е факт. Така да е.

  Но Бог забавя, но не забравя.
  Сърбия загуби Косово.
  Русия на практика губи богатия на ресурси Сибир, от Китай. И ще продължава да губи.

  Който нож вади, от нож умира.

  А пък ние с Македония вече сме съюзници в НАТО. Дай боже скоро и в ЕС!

  САЩ започнаха да отчитат важността на нашия регион. Крайно време беше да плеснат през крадливите ръчички тези малоумни подлоги на Путин, които ни заробват енергийно в полза на Русия, и да спрат строежа на безумните корупционните проекти. Както и да засилят възпиращото си военно присъствие в региона.

  Бог да пази България!
  God bless America!

  Това ме подсети за една случка. Миналата година ходих до Лондон и реших да си купя калъф за телефон от една сергия на Оксфорд стрийт. Разговорих се с човека, който се оказа британец на моята възраст, баща на три деца и имаше добро отношение към българите – каза, че имал приятел българин, даже знаеше няколко думи на български. Такова добро отношение между другото получих на още две места – в хотела, където момичето на рецепцията, италианка, сподели, че има две колежки българки – с които очевидно се разбира добре, защото до края на престоя ми упорстваше да ми казва Добър ден, Благодаря, и Довиждане – и в автобуса, където си изпуснах спирката и една англичанка слезе с мен да ми покаже как и откъде да взема метро. Тоест, радвам се, че други българи са оставили добро впечатление преди мен. Благодарение на тях, и на факта че самите лондончани са очевидно широко скроени, получих добро отношение и аз. Нищо в стил на противния Найджъл Фарадж, когото гледах веднъж по БиТиВи как нагло заяви в студиото на нашата интервюираща: “За Великобритания е унижение да бъде в един съюз с вашата страна”
  Но да се върнем на сергията, където си купих калъф за телефон.
  Thank you very much! – казах аз на човека.
  God bless America! – отговори ми той, изненадващо за мен, и ме развесели. И е прав!
  Дори хората в UK се надяват на Америка, все пак, а какво да кажем ние, дето са ни купили Черноморието, както сами се хвалят.

 5. Мартин Димитров за Фрог: С Руско-турски поток хем платихме сметката от 3,3 млрд., хем предстоят американски и европейски санкции

  Ако приходите не стигнат за покриване на разходите, то кредиторите могат да поискат собствеността върху българската газопреносна мрежа, което е много страшно. И не стига че сме платили цялата сметка, не стига че има опасност от санкции, а накрая може да се окаже, че не сме собственици на нашата газопреносна мрежа.

  https://frognews.bg/novini/martin-dimitrov-frog-rusko-turski-potok-hem-platihme-smetkata-3-3-mlrd-hem-predstoiat-amerikanski-evropeiski-sanktsii.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.