Шиши от Банкя получи шут в зъбите от разочарована дама ПИКа

Флагманът на виртуалната Борисова пропаганда ПИК се прощава с…Борисов. Поне така звучи долният текстът, поместен днес там. Препубликувам го (почти) без коментар. 

Паднали не ритам, но очевидно идва времето падащият Борисов да бъде наритан от онези, които вече бягат от пробития му кораб с викове “така ти се пада”.

А и не бих могъл да надскоча тази пламенна балканска версия на знаменитата статия на Емил Зола “Аз обвинявам”, с която той заклеймява антисемитския съдебен фарс по “Делото Драйфус” във Франция.   

Ще обобщя само с едно изречение: дори и наистина ПИК да скъса с яростната си подкрепа за Борисов, това също е форма на подкрепа за него в момент, когато той се е запътил по нанадолнището на своята фарсова Голгота в ролята на мъченик, който вече не може да покрие критериите на никой прероден Гьобелс в България.

И обърнете внимание, статията си има автор, който се обръща към премиера  на ти, но изказва омерзението си от него в множествено число. Т.е. не става дума за лична позиция ( само).

Не е добре да припомням написаното от мен, но все пак се изкушавам да вметна: казвах ли ви, че ще дойде момент, когато най-близките на нашия залежал се във властта автократ ще му станат най-злите обвинители?

 

 

 

 

 

 

ГОРЧИВО ОТ ИВА НИКОЛОВА: Борисов, имаш вина за гадориите в тази държава

Борисов, ти си виновният за всички гадории, които се случват от месеци в тази държава. Ти си причината нормалните хора да са в постоянна обсада и под непрекъснатия натиск на абсолютни дегенерати и лумпени, които ти наричаш “протестиращи с право”, за да не ти скочат на теб.

Ти си виновният да унижават български полицаи и дори да се опитват физически да ги унищожат. Ти си причината да оскверняват сгради – символи на българската държавност, културни паметници и църкви, да затварят кръстовища, да горят безсрамно медицински маски, докато лекарите измират в интензивните отделения…Да триумфира властващата посредственост на аутсайдерите.

Ти си закрилникът на уличните хулигани и хашлаци, които безчинстват от месеци и карат гражданите да се чувстват не-граждани. Ти насърчаваш нападенията над хора от фашизоиди и усещането им за безнаказаност, когато се нахвърлят и тероризират несъгласните с тях по улиците. Ти позволи и овласти с бездействието си всичко това.

Ти правиш лумпените и маргиналите, отрепките, каквито има навсякъде по света, законодатели в нашия живот.

Ти не ми позволяваш да бъда свободен човек, защото моето чувство за свобода означава свобода за всички, а не терор за мен и други като мен и за когото и да било.

Вече не съм сигурна, че имаш характер. Виж поруганите светини. Виж охрачените си съратници. Виж унижените полицаи. Виж оскърбените хора. Те заслужават ли това?

Ако имаш характер, можеш или да го покажеш, или да си идеш. Избирай! Другото са бакалски сметки. Прави ги без нас.

Страхът може да е твоето спасение, но не е нашата чест. Нашата сиромашка чест, защото нямаме друго. Само толкова, колкото за една топла вечеря, която след това с радост и ведро чувство ще изгладуваме. Боже, какво щастие! Ти изпитваш ли го?

Какви ги вършиш, а? Толкова си ларж или си толкова страхлив?! Дали пък толкова зависим?! А може би и трите?

Теб какво те прави щастлив? Хайде, решавай! Ако е нашето унижение, униженият си ти. Защото унижението е поквара за този, който унижава. Можеш ли да надвиеш покварата, в която затъна?

Ако не можеш, значи си изгубен. За себе си най-вече.

Но ние продължаваме. Честта задължава! Ако се срещнем някъде по този път, заповядай, Борисов. Но преди това докажи, че за теб честта има значение и че си мъж на честта. И държавникът на България.

Иначе, сбогом! Честта задължава.

 https://pik.bg/горчиво-от-ива-николова-борисов-имаш-вина-за-гадориите-в-тази-държава-news970266.html

 

16 мнения за “Шиши от Банкя получи шут в зъбите от разочарована дама ПИКа”

 1. Аре, друм. Сетила се Мара да се побара. И шляпнала-изходила се с “правилен” пасквил.
  ДГД за Баце. баш придворната МУ МИСИРКА и вся остальная сволочь.

  ОСТАВКА!

 2. ПШК-ливата Николова “критикува” Борисов и го обвинява, но не за действителните гадории, които върши – корупцията, чекмеджетата с евра и очевидната му зависимост от Кремъл при строителството на руския турски поток, а в липсата на твърда ръка спрямо протестиращите, които тя определя като абсолютни дегенерати и лумпени. ПИК-ливата Николова е сериозно загрижена за здравето на полицаите и за риска да бъдат физически унищожени от протестиращите граждани. В същото време цялата международна журналистическа общност е на точно противоположно мнение, че властта бие протестиращите и заглушава справедливите им искания. Това се чува дори от Норвегия – “Aftenpoften: Борисов се опита да заглуши протеста в България със сила”
  https://frognews.bg/novini/aftenpoften-borisov-opita-zaglushi-protesta-balgariia-sas-sila.html

 3. Г-н Инджев, моите почитания, ама това си е чиста проба хумореска. 🙂 Чест, права, граждани!?

 4. Щом най- активната мисирка -клакьор “обърна палачинката”, вече чакам с нетърпение и Беновска “да пита” нещо си и да започне да замеря с ябълки Борисов и де когото свари, чакам Блъсков пак да си “изуе гащите” в “Труд”, Волгин като нищо ще представи нов порнороман за “спинкащият и златното кюлче”, а панорамният Бойко неочаквано може да покани като събеседник Иво Инджев, поради липса на желаещи за участие в панорамата МУ, за да представи книгата му “Премиер на РБ” и с тайната надежда протестиращите по инерция да го пребият на излизане с яйца и домати, а всички камери да предават позороното събитие “на живо”! С един куршум- два заека!

 5. На мен ми звучи съвсем другояче.
  Какви са тези пребити полицаи, поругани паметници и светини? Това е зов за помощ от ПИК – “Бойко въведи стария ред ако си мъж. Десет години ни беше толкова добре с теб, затова те крепихме с всички сили.” …

 6. Към areadinggeek:

  Може и по-остро да бъде определена хумореската чрез терминологията на психиатъра, но оставям всеки сам да прецени как да я оцени.

 7. Когато феноменалният бегач на свръхдълги разстояния Скот Юрек бяга на нечовешкия супермаратон Бадуотър (старт на -85 надморска височина в Долината на смъртта при температури около 50 гр и финал 135 мили по-късно на височина 2548 м в планината Уитни) заедно с него през цялата дистанция (според правилника на състезанието) се движи екип с неговият приятел Дъсти, който има голям принос за това Юрек да стане това, което е. Дори е разрешено за определено време някой от екипа да бяга със състезателя. (Всичко е описано в книгата на Скот Юрек “Яж и тичай” – препоръчвам я на всеки)
  В един момент Скот Юрек просто спира и ляга на земята, изтощен от нечовешките усилия. Започва да повръща. Изглежда, че няма да може да продължи, дори в този момент той не иска да продължава, приел е, че ще спре дотук. Повръщане още и още, а на всичкото отгоре не може да пие вода. В условията на Бадуотър обезводняването е смъртна опастност.

  Тогава Скот чува някъде далече гласа на неговия приятел Дъсти.

  „Няма да спечелиш това шибано състезание, като лежиш на
  земята. Хайде, Загубеняк, ставай, по дяволите.“
  (Скот не става. Гледа звездите.)

  „Ставай, по дяволите! Суини едва диша. Ще го изпревариш. Ще го изпревариш!“
  (Скот гледа Дъсти и си мисли “Този не разбира ли, че никой няма да изпреварвам?”)

  Тогава Дъсти се приближава на няколко сантиметра от лицето на Скот и казва:

  „Искаш ли да си някой, Загубеняк? Искаш ли да си някой?“
  (По това време Скот Юрек е спечелил почти всички състезания на свръхдълги разстояния през последните 5-6 години и е фаворит и за това.)

  —-

  Скот Юрек си мисли, че може да се откаже, че може вече да не е бегач, че може да е нещо друго. Скот Юрек си мисли “Ако не съм бегач, какъв съм?”

  После става и пробягва оставащите стотина километра до финала без да спира.
  Скот Юрек печели това състезание.

  —-

  Мисля, че тая патка се опитва да върне Нещо у премиера, което обаче премиерът никога не е имал. Много хора бяха заблудени или им се искаше да вярват, че го има това Нещо (някаква борбеност, решителност, упоритост някаква в положителния смисъл, независимо от просташките му маниери), дори самият той май си мисли, че го има.
  Но всъщност у премиера няма нищо. Той си мисли, че е политик, мисли си “Ако не съм политик, какво съм?”
  Ами как какво… Обикновен простак.

  Премиерът няма да спечели това състезание.

 8. По друг начин разбирам аз грачещият плач на Ива Николова.Борисов не смачка протеста със сила и не защити мисирките,които гукаха около него и пълнеха гуши.Ще има смяна на караула и да ББ е виновен в техните очи.

 9. Уважаеми г-н Инджев,
  След “антируският” завой на Радев това е вторият случай, когато желаното Ви се струва за реално… Разбира се, че пиклата призовава Борисов да продължи да управлява така блестящо, както досега, вместо да увесва нос….
  Ако това са му враговете на Борисов, не му трябват приятели.
  Не се съмнявам в пригнозата Ви, че ПИК ще му обърне гръб (и ще стане най-яростният му противник), но не това е началото….
  Като песимист много ми е приятно, когато не се оказвам прав…. (последното се отнася за Вашите трактовки на двете събития, а не за пригнозата за ПИК)

 10. @sms

  Да, започне ли моята слабост беновска да замерва барисав с ябълки – спукана му е работата откъм сараите.

 11. На мен тази ПИКлива пуйка ми напомня на ЗКПЧ-та, на които им се наложи да се деполитизират след 10-ти ноември 1989, а когато се пенсионираха и си бетонираха по една фуражка пари за пенсия всеки месец, нарекоха Горбачов предател. Нищо, че ни подари свободата…….за малко и илюзорно! Ще ми се да я вкарам в контекста на песен на Васко Кръпката “когато се удариш в решетките на свойта свобода”, но тази си е повредила главата при лашкане в стената до леглото. А ми се струва, че щом Недодялко позволява да скачат на БиБи Банкянский, значи кукловодите вече са готови с новото лице……може и задник да е. Той и баце беше лице според мисирките, но се оказа егати дирника!

 12. Атаката на Мисирката, която искала да стане свободен човек /шансовете са нулеви!/ не цели Борисов, а нас “уличните хулигани и хашлаци”. Статията е в подкрепа на държавността на мутрата и руските окупационни фетиши. Явно мисирките не блестят с ум даже и в животинския свят!

 13. Позиция на ПП ”Републиканци за България”

  Позиция на Републиканци за България относно участието на България и политическите реакции в страната след президентската среща на върха на Инициативата „Три морета“ в Талин на 19 октомври

  https://frognews.bg/politika/pozitsiia-republikantsi-balgariia.html

 14. ПИК чрез простичката Ива Николова публикува желанията на сенки от миналото, навикнали да се разпореждат със съдбата на обществото.
  Те искат Борисов да свали маската на демократ и европеец и да се върне в познатото недалечно минало,което съществува и до днес в Северна Корея,Китай,Русия и Беларус.
  След словоизлиянията на безличната мисирка /тук грешка няма/ ясно прозира заплахата.
  Колко е реална тази заплаха и как ще се възприеме тя от залязващото слънце от Банкя предстои да видим.
  Големият и незабравим Гошо Минчев е прозрял и бъдещето:-“Какви времена”!

 15. Тази “жена” – Ива трябва немедлено да бъде освидетелствана за умствените си недъзи!!!

 16. Толко е кухо , че прилича повече на бърза солова акция след случайно дочут Негов коментар относно преданата й персона – “а па тая дърта крокодилка докога ше ме преследва , писна ми вече – то да ставаше за нещо , а нали и не пием – Гешев така вика…”

  Колко години вече опипва с влажен (почти 100%) поглед тлъстите Му мускули и накрая ?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.