Китайският грип зарази и Бойко Борисов

Бойко Борисов се оказа заразен с китайския грип, но няма да пиша политически коментар по този повод. Пожелавам му здраве.

Ще оставя читателите насаме с многобройните му снимки без маска или с неправилно сложена маска, за което в България отговорните за овладяването на китайската пандемия така и не посмяха да му направят забележка. Дори напротив, тъкмо тяхното политическо поведение му направи лоша (не)здравословна услуга. https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2020/10/25/4131348_citat_na_denia_premierut_vinagi_mnogo_disciplinirano_e/?ref=home_red_quote

Избирам само снимки, на които се вижда, че е без маска или с неправилно поставено предпазно средство в компанията на българи или чужденци, някои от които, като канцлера Меркел, му обърнаха внимание на този факт.

 

 

Въпросът не е в това, дали се е заразил заради липсата на маска или поради неправилното и носене, а в задължението му да дава пример за спазване на мерките, които от негово име българските граждани биват задължавани да спазват.

 

 

9 мнения за “Китайският грип зарази и Бойко Борисов”

 1. сега ще има време да се срещне с Корнелия,да говорят…

 2. 53 публични отричания в битността МУ на главсек на меверето изброени от Тони Филипов, д-р, че “НЯМА да влиза в политиката”..
  Не разлистване И досега на Конституцията (по собственото МУ признание) в името на която НИ управлява.
  Та, една досадна маска да МУ се” опре” на БББ (Безподобният Банкянски Боклук).
  Дет викат любимите МУ братушки в аналогични случаи: “Не смешите мои тапочки”.
  ДГД от “една долна, мръсна гад”. Туй в кавичките си е баш от НЕГО.

 3. Нямам абсолютно никакво доверие на този шмекер дето ни управлява 11 години. Изобщо няма да се учудя, ако това се окаже поредния му финт за печелене на време. Много се сгъстиха облаците около него. Ултиматум за санции от САЩ след 30 дни заради потока, неспиращи протести, информация за доклад на Министерския Съвет внесен в ЕС за тежкото изоставане във всички области на държавата с цел икономическа помощ (това стана известно в предаването на Сашо Диков по телевизия Евроком от петък) и др.
  Колко му е да се покрие за около 2 седмици.

 4. Да, лошият пример е голям бич по нашите земи…
  Разбирам да види човек двама висши военни да се ръкуват без маски и да не се учуди, камо ли да се възмути…. Все пак те са корави мъже, избрали опасността за своя професия (не всеки би се осмелил да се качи на съветски самолет). Но когато политик се държи така безотговорно, се чудиш кой ли би гласувал за него (в нормална страна, у нас знам кой)?

 5. То не може Борето Джонсън и Доналдът Тръмп да имат ковид, а бат Бойко да няма. Трябва да е в лигата на големите в добро и в лошо. Както сам Той казва ” не може да сме заедно само когато обядваме, трябва да сме заедно и в проблемите” или нещо такова. Ето на това му се казва истинско партньорство.

  Сега без майтап. Пожелавам му да мине през това и да оздравее напълно. Той е здравеняк, поне това е видно и с просто око. Дори с много просто око. Много често човек, когато минава през изпитание, в което е поставен от съдбата извън зоната си на комфорт, придобива онзи положителен опит, който му помага да стане по-добър. Дано и сега да стане нещо такова с Борисов. Независимо каква е политическата му съдба, за него винаги е от полза да бъде по-добър човек.

  Борисов, ако четеш това, да знаеш, че ти пожелавам здраве. Това не означава, че няма да ти искам оставката като оздравееш. Все пак предпочитам да си отидеш жив и здрав от политиката и да се радваш на старини, заобиколен от близките си. Сигурен съм, че и останалите хора, които не одобряват методите ти на управление, също ще се присъединят към мен. В крайна сметка, пола сме. Спри си телевизора, спри си радиото, така или иначе си в изолация – срещни себе си. Слушай новата песен на БТР – Равносметка. Ето ти музикален подарък от един политически противник:

  “Да срещна себе си поне поне веднъж
  не в огледалото, което е пред мен.
  Оттам ме гледа непознат, небръснат мъж.
  Да се намерят искам в утрешния ден.”

  Намерѝ се! Говорѝ със себе си. Сигурен съм, че не си искал да бъдеш най-мразеният политик в новата история на България. Бъди здрав!

  (чак сега разбрах как се пише ударено ѝ на макбука ми – просто задържам бутона и ударението се появява отгоре)

  Във връзка с примера, който обществено значими фигури дават, има една случка от миналата седмица в Белгия.
  Дава се старт на някакво традиционно състезание с вилосипеди. В Белгия всяко състезание с колелета в кал и трънаци е от изключителна важност, колоезденето е най-гледаният и най-харесваният спорт. Карат по шосе, после грабват текерлеците и тичат по баира, после карат в кал, после по паваж и т.н. Трофи му викат. Новините там са така – първо най-важната световна новина, после показват победителя и класирането на днешното състезание по колоездене и след това останалите новини. Таа, открива се състезанието и по традиция трябва някой известен политик да пожелае успех на състезателите. Щото те на това трофи понякога падат, контузват се, трошат кости… Не е никак безобидно. Но поради ковида няма нито публика, нито известен политик, който да се навие. Тръгват тия с колелетата и от една ливада на 30-40 метра от стартовата линия БАЩАТА на новия премиер маха с ръка на състезателите и ги окуражава. Сам, на гола поляна – без маска. Стана кратък скандал, защо бил без маска, като знае, че ще се излъчва по телевизията. Не дава добър пример, с други думи.

  Глобиха го. Няма майтап. Мисля, че 250 евро го праснаха, нищо че на ливадата няма джан-джун поне на 30 метра от него. Новият премиер даде кратко интервю, в което съвсем сериозно каза, че баща му с право е глобен и няма какво да го обсъждат повече.

 6. Вторият акъл на българина.
  През 70-те години на миналият век Перу имаше на власт левичарска хунта начело с генерал Веласко. По едно време, генерал не генерал, взе, та се разболя сериозно. От нещо си. И в цялата страна се вдигнаха “спонтанни” митинги с един-единствен лозунг. “Здравето на Веласко е здравето на революцията”. Не помогна. И той и “революцията” малко след него дадоха фира.
  Предлагам на герберите вместо ялови шествия по Витошка. със стотина участника и то само на два пъти, за толкоз им стигнаха силиците. срещу “Мунчо” да се мобилизират, все пак имат близо 100 хиляди членска маса и пред банкянската къща с магнолията се изманефистират под мотото: “Здравето на Бойко е здравето на мандата”.
  И те, така.

 7. За съжаление, не само простият български премиер дава лош пример на матряла. И сред журналистите, които уж са по-сложни, има такива, които така и не се научиха да спазват правилата пред екрана. Два примера. Виктор Николаев и новата му партньорка до едно време седяха на два метра разстояние помежду си; напоследък взеха да го раздават по-интимно, седейки на ръка разстояние. Още по-драстичен пример ми е Беновска, на чието диванче за гости се побират трима слаби или двама дебели. Тя има идиотския навик посред разговора да се премести от стола си на диванчето и когато там вече седят двама души, е ясно, че разстоянието от лице до лице става 30 сантиметра.
  За ръкуването за довиждане, да не говорим (примери пак Беновска, Любенов…).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.