Валят малоумно-немощни идеи във връзка с Болен номер едно у нас

Никак не е смешно. С китайската зараза изобщо шега не бива. Но като черен хумор звучат призивите на Главния санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев за прецизиране на заповедта за поставяне под задължителна изолация при заразен с COVID-19 заради отменените карантини на президента Радев и премиера Борисов.

Ако карантинираме всички (заразени) управници, трябва да затворим държавата, казва пред “Свободна Европа”…карантинираният доктор.

Идеята на карантинирания санитарен инспектор е да се прецизира “при какви длъжности” е възможно да бъде сваляна карантината след два отрицателни теста. От което произтича изводът, че вирусът и неговото въздействие имат отношение не към човека като биологично творение, а към Човека от народа и останалите съвременни правоимащи. Ако Човека е с главно Ч, може да му се сваля карантината. Ако е правонямащ, каквито бяха т.н. обикновени хора при комунизма, трябва да си остава затворен, според тази логика.

Кунчев обаче не пее сам в хора на експертите, пред(по)лагащи специално отношение към специалните ни началници в условията на китайската пандемия. Една нашенска “агенция, която отказвам да назовавам ( защото и сами ще се досетите коя е тя, щом е способна на малоумно заглавие в прослава на “мощно рамо” от САЩ за болния Бойко Борисов), предполага, че един виртуален поздрав има мощно значение за нещастния наш болник.

МОЩНО РАМО: Съветникът на Тръмп подкрепи Бойко Борисов в борбата с COVID-19”, тръби “агенцията” по повод няколко изречения на подкрепа за болния Борисов, написани от съветник на Тръмп в Туитър.

И тук “логиката” е “мощна”. След като съветник на президента на най-мощната държава желае доброто на Борисов, значи това е мощна подкрепа. Не е като подкрепата, която заявиха други политици у нас и в чужбина, сред които беше и карантинираният президент Румен Радев.  Да не говорим за немощния опит на моя милост също да пожелае здраве на премиера, макар той да има за какво да бъде упрекван по отношение на личната си небрежност към спазването на мерките, които нарежда всички ние в неговата държава да спазваме, а и отгоре на всичко да ни гълчи, че не сме достатъчно дисциплинирани.  

НА СНИМКАТА ( придружаваща заглавието за “мощното рамо” на САЩ за болен Номер едно в България): Борисов стиска мощно ръката на Тръмп, който мощно се е озъбил, предполагаемо от болка и завист, предизвикани от мощта на Борисовата десница.

 

4 мнения за “Валят малоумно-немощни идеи във връзка с Болен номер едно у нас”

 1. “”Ако карантинираме всички (заразени) управници, трябва да затворим държавата, казва пред “Свободна Европа”…карантинираният доктор”.

  Ами затворете я, че да си починем и ние малко.

 2. Ако е вярно, че 80% от българите са русофили, то “мощното рамо” от някакъв си съветник на тръмп не е никаква новина. Виж, ако беше от пут.ин щеше да е друго нещо. Ако съм на мястото на падьйшаха (т.е. на Първия от 80-те процента) бих се сериозно засегнал от такова незачитане. При толкова усърдно навеждане под прав ъгъл пред кремълската мишка си е направо обида да не получи “мощно рамо” и от нея.

 3. Не искам да отклонявам форума от хубавата тема, но на проучване в Македония се оказало:
  За симпатизантите на управляващото СДСМ Европейскеят съюз е най-големият приятел на Македония, а аз ВМРО-ДПМНЕ – Сърбия.
  От една страна колко ли “македонци” се обръщат в гробовете си? Но от друга – пак доказаха, че са българи…

  Копирано от https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9158241 © http://www.24chasa.bg

 4. От вируса, от който боледува премиера, са заразени и повечето ни съплеменници. А той е, че Държавата е тъждествена с Отечеството. А не е.

  Държавата, в командно- административния си вид, каквато е вече над 7 десетилетия, е чиновническия апарат, който контролира и управлява ” човешките и материални ресурси” на територията. Докато този примитивен, колониален възглед съществува и се възпроизвежда, уви, ще трябва да търкане жълтите павета.

  Те просто не разбират, че извършват срещу заплащане административни услуги, такива, каквито се нуждаем и от този, когото си изберем на конкурса, наречен избори. Избор на персонал.

  Ние сме Родината и Отечеството.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.