Какво ново ни готви старият Борисов ( четете текста до края му)

Не съм толкова лош, че да заподозра категорично премиера Борисов в игра на криеница чрез “внезапно” разболяване от китайския вирус, към който с личното си поведение спрямо спазването на предпазните мерки демонстрираше презрение без маска и без грам грим. Но не мога да изключа напълно тази хипотеза.

В същото време съм достатъчно добър в наблюдаването на часовника, които отмерва последните седмици от времето на ангажимента му към Кремъл, поет при онова прословуто негово внезапно посещение в Русия през лятото на 2018 година, когато руските медии го цитираха да се извинява на Путин, че ( досега) не е оправдал очакванията му. https://www.dw.com/bg/защо-борисов-беше-при-путин/a-4404318

Този часовник тиктака. Наближава 15 декември, когато стрелките му трябва да прережат лентичката на обещания от Борисов пусков срок за осъществяването на стратегическата кремълска мания да прокара газово трасе през България напук на Украйна, американските санкции и европейските правила. Финтира ги чрез подставени лица от саудитски и български произход, зад които се крият не просто руски имперски интереси, а конкретни руски изпълнители. https://www.svobodnaevropa.bg/a/30915604.html

Къде е Борисов на финала на този бригадирски ударен труд по предсрочно завършване на руския газов проект на българска територия с решаващата роля ( този път не на Червената армия, а) на руски фирми, работници и местни “подводници” в евроатлантическа България? Да не би премиерът ни да бяга с подправено медицинско като ученик от контролно, за да изкара срока, пък после да му мисли как да се явява на поправителен?

Няма го. Боледува човекът. И преди не гореше от желание да спори на тази тема с опоненти, каквито практически няма в България поради режима на публична комуникация, който си избра под формата на филмирани монолози в качеството на охранител на медийния си комфорт и в ролята на шофьор – сам си шофира, суфлира и опонира чрез иронични въпроси към отсъстващите си критици.

Сега вече има още една ужасно-прекрасна причина да се крие от въпросите. Под карантина е. Дори малцината му критици сме се смълчали пред драмата на заразяването му, в която трябва да вярваме безрезервно, макар да ни я съобщиха като новина в пълно противоречие на новината от предния ден, че ( доказано ) нищо му няма след два теста.

Няма да се оправдавам пред възмутените от моя скепсис относно употребата на китайския грип за (гео)политическа цел пред очите ни и зад гърба на съюзниците от ЕС и САЩ. Някак адски удобно му се получи на нашия премиер да се затвори още повече от досега далеч от отговорите относно все по-явната тайна за руското насилствено превръщане на България в част от московската схема, на която устоя дори кабинетът на др. Виденов, както и всички следващи български правителства. Не и това, на “русофоба” Борисов. 

Да ни е жив и здрав премиерът, че да отговоря един ден пред съда на историята. Явно на нас, които също сме потенциални жертви на китайската пандемия, той няма да отвърне. Надява се да ни постави пред свършения факт на изпълнената най-важна за него задача, заради която не му позволиха от Москва да си гледа партийните старини и да умува как да ги осребри в Брюксел чрез евентуални нови изборни победи. Сега е обречен да пропусне славата на поредното си победно прераждане в изпълнителната власт. 

Все някой Орден на дружбата ще се намери и за Борисов в Москва – Путин не се скъпи на дрънкулки за заслуги към Отечеството му въпреки “корона вируса”. Но тази  корона наистина е тежка, макар да не е царска, а помиярска.

Апропо, противно на правилата за писане на коментари, запазвам повода за горния текст за “десерт” чрез анонса на “Уикенд” от първата му страница, който зърнах днес в един магазин:

“БОРИСОВ ОБМИСЛЯ ДА СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ РАДЕВ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ”, пише с големи букви меродавният за задните мисли на властта седмичник.

Дали е вярно, че Борисов ще употреби по този начин натрупания в руската кадрова банка капитал от закопаването на България по трасето на ”Руския поток” ? Или просто ни опипват похотливо в медиите на Пеевски как ще реагираме на идеята за бъдещ пряк сблъсък между двамата безконтактни помежду им, контактни в момента с вирусоносители, водещи бойци на фронта на явно-тайната русофилщина в България?  

Както викат на руски, ще видим като (п)оживеем. 

Че Борисов мечтае да се прехвърли в сградата от другата страна на булеварда, не е откритие на булевардната преса. Позволявам си да припомня, че си позволих да прогнозирам такъв негов ламтеж още в “Президент на РъБъ” преди 8 години. Но си признавам, че не мога да позная на кого от двамата ще заложи Путин, раздавачът на корони в България. 

Все пак не ми се вярва московският самодържец да се откаже лесно да възнагради по заслуги Борисов, (гробо)копача на българската енергийна независимост от Русия. Той така се старае да угоди на Москва, че там с радост ще пожертват своя натовски Радев, за да си имаме още дълго троянски “евроатлантик” да приема парада на суетата ( си )  като главнокомандващ,  козируващ лукаво и на европейските лидери от джипката с вградения в нея руския джипиес.

 

 

6 мнения за “Какво ново ни готви старият Борисов ( четете текста до края му)”

 1. Дано някой, който трябва, в съюзническите ни посолства да чете Иво Инджев и да престане да вярва на руските матрьошки, които ги ментят и се менкат във властта у нас.!

 2. Уважаеми г-н Инджев,
  Поздравления и благодарности, че започнахте да редувате антиправителствените пасквили със задълбочени международни анализи!
  Познавам хора, които смятат, че думата пасквил има само отрицателно значение. Дано да не сте от тях. Аз я използвам в най-положителния смисъл – удачно съчетаване на блестяща ирония с убийствен сарказъм, което доставя неимоверно удоволствие на читателя (особено на предубедения).
  Не смятам, че килимите на Караянчева, веждите на Рашидов и короната на Борисов са маловажни, но с нетърпение чакам след Карабах и Лавров да дойде ред и на Македония (и мисля, че не само аз).
  Да Ви е леко перото!

 3. Позволявам си да напомня, че именно ББ си позволи на миналите президентски избори да оповести шеговито на въпрос на журналист който го пита няма ли той да се кандидатира за президент. Отговорът му беше ” ще се кандидатирам на следващите президентски избори”. Явно този път е казал истината и най накрая ако го направи поне веднъж ще е последователен в това което казва и върши след това. И със съжаление ви гарантирам, че ще спечели ако се кандидатира. Надеждата ми е че няма да успее междувременно да прокара чрез конституционни промени президентска република като форма на управление в България. Вече съм достатъчно възрастен, но ако се случи си заминавам от България. Обещавам си го.

 4. Балчик се готви да хариже улица до морето на Станко с влака-убиец от Хитрино
  Димитър Стоянов

  “Пред имота минава общинска улица, опираща в оградата на Двореца. Не е ясно на какво основание Община Балчик през 1995 г. придава към имота закупен от “Бряг” част от улицата, която тогава дори не е общинска, а публична държавна собственост. По принцип такъв акт би трябвало да няма правна стойност и де факто имотът се явява заграбен.”

  https://bivol.bg/balchik-stanko.html

 5. Антоний Гълъбов: Румен Радев е в много тежка международна изолация, от една година не е интересен за никого
  Отношенията между президента и БСП никога не са били партньорски, а на взаимно използване

  https://faktor.bg/bg/articles/antoniy-galabov-rumen-radev-e-v-mnogo-tezhka-mezhdunarodna-izolatsiya-ot-edna-godina-ne-e-interesen-za-nikogo

 6. Чудесен анализ на ситуацията в България. Няма отърване от “братушките”. Или ….един ден истински български патриоти за кажат : България над всичко.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.