Съдът обезвреди полицейската лъжа за “самоделните взривни устройства” в палатките на протестиращите граждани

Гражданското движение “БОЕЦ” е осъдило Столичната дирекция на вътрешните работи за лъжата, че в палатковите лагери на протестиращите през лятото били намерени самоделни взривни устройства.https://frognews.bg/novini/boets-osadi-sdvr.html

 

 

 

 

Едно е граждани да се съдят и да доказват, че някой от тях лъже, друго е да бъде осъдена държавна институция, призвана при това да се бори с престъпността. А че лъжата е по презумпция дебела, направо Шиши на лъжите по адрес на демонизираните противници на властта, се вижда и без съдебно решение. Защото да набедиш някого, че си прави бомби и се кани да ги мята по крехките глави на управляващите, е толкова сериозно твърдение, че при доказването му може да влезе в графата “тероризъм”. 

Щеше ли тази озлобена власт да пропусне да покаже “бомбите” и да смаже морално своите критици от площадите?

А ако ви подхвърлят наркотик, за да го “намерят” и да ви обвинят в неговото притежание, това малък атентат ли е срещу личността ви ли е? Колко му е при подобен полицейски манталитет да ви превърнат в наркотрафикант и да ви тикнат за години напред в затвора.

Самата лъжа на едро показва на какво са готови охранителите на властта у нас, за да си заслужат службата. В случая са ударили на ( съдебен) камък след проявена упоритост от страна на набедените. Но как да се защити отделен гражданин от подобно вероломство на униформени, ако решат да го “сготвят” ( по израза на самия премиер Борисов, който ползва бандитския език при самоанализа на снимките от собствената му спалня).

СДВР е асансьор за издигане на полицаи на висши длъжности. От шефския пост на столичната полиция до кабинета на главния секретар на МВР, че и до министерското бюро, има една крачка и тя често е прекрачвана през последните години. Колко ли лъжи още “струва” качването в този асансьор на службогонците в униформа,  се пита риторично в задачата.

Проблемът не е само в това, че “някой” висш полицейски служител е хванат в лъжа, която би могла да почерни живота на невинни хора, ако беше доразвита по същия лъжлив сценарий. Въпросът е също, че тя доказва защо гражданите се пазят от пазителите на реда, които работят в угода на властта и в режим на злоупотреба с власт. А след това най-редовно отказват информация какво се е случило с провинилите се служители на МВР, хванати въпреки всичко да лъжат или да си превишават правата.

В една нормална държава спорът между униформен и гражданин, когато се свежда до “дума срещу дума”, би трябвало да е на равни начала. У нас обаче тежи думата на родната милиция. По стара съветска традиция. 

Политиците, на които служат лъжливите овчарчета в униформа, нямат намерение да дори да се разграничават от своите протежета. Те си ги избират и не позволяват на избирателите да им се месят в кадровата политика. Това обяснява самочувствието на главния секретар на МВР Ивайло Иванов да заяви на масата на главнокомандващия ( който и да е той, но в случая беше Радев), че няма да ( му ) даде информация какви мерки са взети за наказанието на полицаите, уличени в нанасяне на побой над невинни демонстранти. И съответно излъга следното, очаквайки някой да повярва, че полицаите сами са решили мазохистично да изтърпят близо час да бъдат брутално атакувани от провокатори ( а след като им позволи да се разотидат, се нахвърли върху невинните демонстранти) :

“Директорът на СДВР обясни, че на 2-ри септември вечерта полицията е предпочела да поеме удара на обстрелването и да изчака мирно протестиращите да се оттеглят сами от площада”.https://bntnews.bg/news/rumen-radev-i-sluzhbite-se-razminaha-v-ocenkata-za-policeiskite-deistviya-na-2-ri-septemvri-1072315news.html

Както се казва на руски, единственият чужд език, който бившият полицейски началник Борисов разбира ( що-годе, вероятно), “лошият пример е заразителен”. 

 

 

6 мнения за “Съдът обезвреди полицейската лъжа за “самоделните взривни устройства” в палатките на протестиращите граждани”

 1. Офшорки прибират огромни коронасубсидии. Братът на Милен Велчев – Георги се оказва свързан с тях

  Според закона у нас фирма, регистрирана в офшорна зона не може да участва пряко или косвено в обществена поръчка, но може да получава безвъзмездна помощ от бюджета. Оказва се, че сериозни коронасубсидии са отишли при офшорка, свързана с брата на Милен Велчев – Георги Велчев

  Посочените фирми са отразени в публичните регистри като свързани със СИГМА КЕПИТЪЛ ИНВЕСТМЪНТС АД ,ЛЮКСЕМБУРГ/ свързана с Георги Велчев – брат на Милен Велчев / и кипърското дружество Либена Резортс Лимитед …

  Почти на всяка от тях управител е Веселин Божидаров Данов. През 2005г. Алексей ВасилИев – пълномощник на фирмата Сигма Кепитъл Партнерс, бе хванат с 400 хил. недекларирани евро на варненското летище. Руснакът пристигнал в страната ни с полет от Амстердам. Бе съобщено, че за двата месеца преди задържането му той е пътувал по маршрута Москва – Амстердам – Варна 15 пъти!

  https://frognews.bg/novini/ofshorki-pribirat-ogromni-koronasubsidii-bratat-milen-velchev-georgi-okazva-svarzan-tiah.html

 2. “Който лъже, той краде” – детска песничка от далечното ми детство. Какво да очакваме от доказано крадливата власт. Много се зарадвах, че “Боец” са осъдили полицията за лъжа. Радвам се на всеки, който има куража да се захване с такава изтощителна работа. Тоя Главен секретар ощр ли не си е подал оставката?
  Интересно ми как ще продължи историята, дали МВР-то няма да обжалва? Помислих си също, че съдиите трябва да са много ядосани на Гешев за малоумното му предложение да отпадне третата инстанция в съдебното производство. Явно е, че членовете ВСС ги държат на много къса каишка за да се борят така матросовски за Гешев. Да видим какво ще кажат редовите съдии, ако все още има останали такива. Ако имаше що-годе свободни медии, досега щяха да излязат поне някои съдийски зависимости. Но мълчанието е оглушително, дори и след като САЩ обявиха съдия Антон непомнякакъвбеше за корумпиран. Цялата патаклама мина под знака на “не дават никакви доказателства”.

 3. Атлантици: Няма логика проектът “Турски поток” през България да се осъществи във вида, в който го иска Кремъл
  Тръбите на газопровода може да са положени в земята, но без компресорите по тях не може да преминава газ с нужното налягане. Очакваме в следващите дни или седмици американската компания “Solar Turbines Incorporated” да преустанови работата си по този проект. А никъде по света не се произвеждат газови турбини с техническите параметри на американските, специално планирани за българския участък.

  https://faktor.bg/bg/articles/atlantitsi-nyama-logika-proektat-turski-potok-prez-balgariya-da-se-osashtestvi-vav-vida-koyto-go-iska-kremal

 4. Методи Андреев: Борисов и Доган се конкурират кой е по-добър руски проект

  “Не просто да сменим Борисов и Гешев, не просто да разбием на Делян Пеевски схемите. Въпросът е кои са силите, които създадоха от тези дебелаци властелините на държавата. Кои са тези сили?
  Тези сили могат да бъдат само някои имперски сили. Русия няма от какво да се оплаква- ще правим “Белене”, плащаме тръбата. А в същото време действително ценната връзка на България, за да има дефирсификация с Гърция, ние 10 години не можем да я направим. Това показва, че Бойко Борисов, Теменужка Петкова и цялата тази посткомунистическа клика обслужва не българския, а путински интерес у нас. ”

  https://frognews.bg/novini/metodi-andreev-pred-frog-borisov-dogan-konkurirat-koi-dobar-ruski-proekt.html

 5. Аман от тоя нахалник с вид на разскубан, пиян мужик от съветски колхоз Ричард Алибегов, дето иска държавата да му плащала заплатите на служителите, сякаш само той и ортаците му, а не всички български бизнеси, търпят загуби от вируса и само те, ресторантьорските мутри, трябва да получат всичките 30 милиарда европейски субсидии, предвидени за борба с Covid 19! Която и телевизия, радио или сайт да отвориш, отвсякъде изниква неандерталската му немита мутра.
  Интересно КОЙ плаща за този яростен PR?

  https://www.economic.bg/bg/a/view/sobstvenicite-na-zavedenija-iskat-dyrjavata-da-plati-80-ot-zaplatite-na-slujitelite-im

 6. Ето, тази снимка, въплъщение на извисена духовност на Ричард Алибегов ми е любимата:

  https://www.google.bg/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.dnevnik.bg%2Fshimg%2Fzx620y349_4131072.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.dnevnik.bg%2Fcitat_na_deniia%2F2020%2F10%2F23%2F4131069_citat_na_denia_mislim_za_po-niski_decibeli_za_da_ne%2F&tbnid=npfVA81kq5UsZM&vet=10CFcQMyiMAWoXChMIgKbipO7X7AIVAAAAAB0AAAAAEAI..i&docid=aoN6YbBu-XRY-M&w=596&h=349&q=%D0%A0%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%B4%20%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B2%20%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8&ved=0CFcQMyiMAWoXChMIgKbipO7X7AIVAAAAAB0AAAAAEAI

  А ето и други, също толкова вдъхновяващи фотографии:

  https://www.google.bg/search?source=univ&tbm=isch&q=%D0%A0%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%B4+%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B2+%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8&sa=X&ved=2ahUKEwiYuMLb7dfsAhXEK3cKHf5uBSUQjJkEegQIAxAB&biw=1536&bih=714

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.