Държавният глава Румен Радев отказа да награди един от главните профанизатори на българското вестникарство

Президентът Радев не награди Петьо Блъсков с държавно отличие за журналистическата му дейност, както предлагаше правителството на Борисов. https://frognews.bg/kultura/art-jungla/prezidentat-vrachi-orden-petjo-blaskov.html

До момента няма, а вероятно и няма да има обяснение за този “пропуск”. Той обаче показва три неща:

– Не всичко, което си науми управлението на простите в прослава на своите подобия, е постижимо.

– Враждата между Радев и Борисов има своите позитиви.

– Време е да се помисли да се промени схемата “едната ръка мие другата…”, според която изпълнителната власт предлага на президентската да й измие лицето чрез раздаването на ордени на избрани от правителството лица.

За онези, които няма как да помнят поради младостта си или заради твърде напреднала старост, припомням само един малък, но твърде показателен детайл от “приноса” на Блъсков за профанизирането на вестникарството у нас, което след всичките му “подвизи” на тези тепих днес бере душа не без негова помощ. Беше си монтирал в своя вестник “24 часа” снимка на собствената си глава, заедно с тази на колегата му Валери Найденов, върху паметника на светите братя Кирил и Методий.

И точно на този “монтажист” неговото байганьовско подобие Борисов предлага(ше) да му бъде връчен точно орден “Кирил и Методий”?!

Безсрамието властта да предлага за държавна награда свой откровен ласкател се вижда от следния колаж ( на e-vestnik), показващ Борисов като обект на вестникарското Блъсково обожание ” :

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sedmicata/mediina_sergiia/2020/10/02/4121046_ordenonosecut_na_vlastta/

 

 

2 мнения за “Държавният глава Румен Радев отказа да награди един от главните профанизатори на българското вестникарство”

  1. Нему се кланя дивак учител и вестникарин зайдно мъдруват.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.