Смълчаните тръмпофили у нас тайно се надяват на чудо

Изборите за нов президент в САЩ, който по последни предварителни данни в допитванията там наистина се очертава да бъде нов, чукат на вратата. Останаха броени дни, докато тя се отвори. От нашата камбанария обаче не се дочува нищо подобно на онази радостна тупурдия, която се надигна тук сред поникналите като гъби ( да не кажа качулки ) след дъжд.  

Лесно е да се качиш на влака на победителя, както направиха повечето тръмпофили тук, мнозинството от които явно бяха опиянени от руското шампанско, което пиха депутатите от Думата в Москва в чест на пробива на техния човек в Белия дом. В този смисъл тук беше спазена традицията след руското кихане да се боледува в София от бронхопневмония. Или от китайски грип, опасността от който беше омаловажена и от руската и от американската администрация.

Пренебрежението в Русия ( щото е велика и не се плаши от някакъв си вносен вирус) към китайската зараза си остана тук по-малко видимо. Вероятно малцина са запомнили ситуационното интервю с пристигащи от там руски лелки, които заявяваха бодряшки пред телевизионните камери на летището в София през пролетта, че в Москва няма такова нещо като пандемия. Звучеше като старата съветска констатация ( не е виц, истина беше) , че съветските хора не правят секс.

Тръмп обаче се запомни с подобни изявления, но поне при(по)зна китайският произход на пандемията и в това отношение се оказа единственият световен лидер, дръзнал да предизвика Пекин с деклариране на истината. На това негово постижение нашите тръмпофили обаче отказаха да ръкопляскат – явно са им скъпи и китайските другари, подобно на руските господари.

Дали цялостната неадекватност, проявена от Тръмп към борбата с пандемията в САЩ, повлия за изпаряването на тръмпофилския ентусиазъм сред онези българи, които го залюбиха по аналогия с правилото, че всичко, което е добро за Русия, е патриотично за България? Или напъните на Тръмп да (се) докаже, като еманципиран от руската си връзка (“любовна” с Путин, срещу когото така и не каза крива дума) охладиха тръмпофилските страсти у нас?

Обратът в последния момент, при който Тръмп победи миналия път, е последната надежда на онези тук, които (вече) тайно се надяват да повтори успеха си. Разликата в техните надежди да се утвърди американският изолационизъм под евентуално подновеното му водачество и очакванията за обратното на други от нас е в това, че Тръмп вече няма с какво да изненада света. Такова изобилие от изненади поднесе, че е трудно да си представим да е способен на още такива.

Докато опонентът му Байдън определено ще изненада ( неприятно) прекалено важната за България негова част, каквато, уви, е Русия на Путин за нас.  

Обратното (б)роене на тръмпофилията вече е в ход тук на фона на твърденията, че едва ли ще може да стопи цел 11 процента разлика с Байдън по-малко от седмица преди броенето на електоралните гласове.

Ами ако се окаже, че тръмпофилите в самата Америка толкова са се засрамили от своя кумир, че не са споделили намеренията си пак да го подкрепят в социологическите проучвания?  Звучи парадоксално, но и само възкачване на милиардера на президентския пост с помощта на белия “пролетариат” в САЩ си беше парадокс.

 

 

14 мнения за “Смълчаните тръмпофили у нас тайно се надяват на чудо”

 1. “Белият парадокс” това са бели американци без образование!Хората от които Хауърд Стърн казва че тулупа се отвращава и никога не би допуснал в хотелите си но употребява за целите си!В същото време ,генерали,бивши дипломати и републиканци със съвест застанаха зад Байдън!При Байдън путю московски отново ще бъде на страничната линия в света,там където е шопарчето от С.Корея.Затова и платените червени слуги като вацев, и.дебила,копейкин….и.т.н препикават кръв!

 2. “Анализатори” плашат, че ако Тъмп не спечели, в САЩ щяло да има война, а ако пък спечелел, САЩ сигурно щели да излязат от НАТО. Гладна руска курица просо сънува 🙂

  Десни групировки в САЩ заплашват с бунтове, ако Тръмп загуби изборите
  Президентът ги е убедил, че е възможно Байдън да спечели като фалшифицира вота през ноември

  https://clubz.bg/100692-desni_grupirovki_v_sasht_zaplashvat_s_buntove_ako_trymp_zagubi_izborite

  Ако спечели втори мандат Тръмп ще извади САЩ от НАТО

  https://www.mediapool.bg/dzhon-boltan-ako-specheli-vtori-mandat-tramp-shte-izvadi-sasht-ot-nato-news310600.html

 3. Много сте далече от истината по въпроса, г-н Инжев, и винаги сте бил. Май на Вас е подействало опияняващо руското шампанско, като е притъпило аналитичността Ви. Тръмп, “човекът на Путин”, засили санкциите срещу Русия, опитва се да спре “Северен поток”, засили неимоверно производсвото на газ в САЩ, с което държавата стана по-конкурентноспособна и съответно намали доходите на Путин, изби бая “врангеловци” и т. н. А що се отнася за по-горния коментар, че нискообразованите бели са гласували за него, то това беше измислица. Статистиката показа приблизително равенство на гласувалите вишисти. За “мълчаливото мнозинство” в САЩ също има сериозни причини, с които очевидно не сте на ясно.

 4. Към Румяна Тренчева:

  Разбирам, че не е лесно да си тръмпофил и да намериш аргументи за това с оспорване на безспорно известни факти, като този, че руските депутати пиха шампанско ( вероятно като Вас) за избирането на Тръмп. Както е също така безспорен факт, че той не е казал и една критична дума по адрес на Путин.

  А че опита да спре “Северен поток”, конкурентен на американския износ на газ, е жалко в частта “опита”. Както опипва почвата и за руския “Турски поток”, но работата по него си тече.

  Персоналната Ви нападка заради позицията ми, която визира тръмпофилите, само доказва, че нямате аргументи за да ме опровергаете относно покрусата между нашенските тръмпофили и прибягвате за компенсация до обиди ( каквито персонално не съм отправял в своето обобщение, в рамките на което се разпознахте).
  Защото и твърдението, че не бил чак пък представител на по-необразованата част от БЕЛИТЕ американци също не е вярно.
  Защитата на първия американски президент, който налива масло в огъня на расовите противоречия ( най-болния въпрос на Америка, да не говорим за атаките му срещу традиционните западни съюзници на фона на прегръдките му с диктатори, като Ким чен Ун) Ви характеризира като негово подобие.

  На този фон е доста нахално да ме оприличавате на себе си с твърдения за непознаване на фактите и опияняване от руското шампанско, което никак не ми приляга в качеството на виден “русофоб” ( дори нарочван за Главен русофоб в България от водача руската глутница мотористи у нас Денчо Златанов).

 5. “Аз съм християнин, консерватор и републиканец.”

  Майкъл Пенс.

  Досега не се е намерил нито един от къде ли не пък бил той и “виШист” да е да е оспорил тази самооценка.
  Сега, нека за миг да си представим, че (съ)автор на горното е сегашният МУ начални. Спирам дотук.

 6. Към sms:

  Огнян Дъскарев действително е сред най-добрите познавачи на ситуацията в САЩ между българските коментатор. Ако той ми беше написал, че нищо не разбирам по тази тема, щях да премълча. Само че Огнян разбира какво е плурализъм на мненията и не би прибегнал до лични нападки и макар да ме превъзхожда в познанията си никога не е изтъквал това нито в публичното пространство, нито в нашите частни разговори. Не съм съгласен с позицията му за Тръмп, но уважавам правото му информирано мнение, каквото и други имат от позицията на опасяващи се от реванш на комунизма анализатори. Грешат, според мен, но не бих ги заклеймил.

  Повечето тръмпофили у нас обаче залюбиха Тръмп заради странната ( ако не страстната) му “любов” към Путин.
  Когато Тръмп го разлюби и покаже това достатъчно ясно, ще съм сред първите, които му ръкопляскат. Но преди това приказките му какво бил предприел срещу руската политика са кухи като за “кухи лейки” ( или лелки, като онази Нина Дюлгерова, която от путинофилски позиции призова в интервю за “Труд” да ми бъде забранено да пиша).

 7. @ Иво
  Слушах го (Дъскарев) един път в “Документите” на Антон Тодоров и ме отврати овчия му възторг от персоната на Тръмп. Оттогава избягвам да го слушам и чета. Не вярвам Тръмп да разлюби благодетеля си, както сам каза, ако не спечелел втори президентски мандат, щял да емигрира от САЩ.
  Къде ли ще отиде? 🙂

  https://www.google.bg/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fterminalno.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F07%2Fil_fullxfull.978500564_bqhw.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fterminalno.com%2Fima-li-si-kreml-kandidat-za-belija-dom%2F&tbnid=KH07L5kIwR9KRM&vet=12ahUKEwi2oZvvpNrsAhXK1-AKHTzWD58QMyghegUIARDNAQ..i&docid=XyPXmcXWK7Fn3M&w=1500&h=1061&itg=1&q=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%20%D0%A2%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF%20%D0%B8%20%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD%20%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%B2&ved=2ahUKEwi2oZvvpNrsAhXK1-AKHTzWD58QMyghegUIARDNAQ

 8. Гледах преди малко по една телевизия (мисля, че беше nova, новинарската емисия в 19.00) г-н Дъскарев и мнението му, че при гласуването по пощата можело да има много злоупотреби и фалшификации.
  Цитирам по памет, “…на човек му трябва само добър принтер, и може да гласува 15 пъти за единия или другия кандидат…”.
  Тъй като не съм наясно в детайли относно процеса на гласуване по пощата в САЩ, може ли някой да обясни, как точно би могло да се случи такава изборна фалшификация, и ако изобщо е възможно, колко години би лежал в панделата за подобно престъпление всеки един потенциален извършител?

 9. По темата Дъскарев!Тази персона е абсолютно зомбирана ( или платена), от кого не знам.Той е от типа които повтарят че БайДон е педофил ,защото погалил деца по косите!В същото време мълчат за 26 жени които съдят мазният оранжев тулуп,за неприлично поведение и чисто изнасилване (един от случаите е с 13 годишно момиче).Не е случайно че е добре приет сред обслужващите българският тулуп и руските прислужници!

 10. Към Българин!На всеки гласоподавател се изпраща една бюлетина.Най важното е да си напишеш името и да подпишеш със подписа с който си се регистрирал.При получаване на бюлетината се сравняват името и подписа.След което гласа се отчита,в този смисъл не е точно анонимно но пък изключено да се гласува многократно!Това е и наказуемо,с доста сериозни последствия.Една жена преди години бе гласувала така а след това отива и във избирателна (секция).Хванаха я и доколкото си спомням я осъдиха на 5 години.Този зомбиран дъскарев повтаря безумията на оранжевият шопар,който виждайки че губи измисля всякакви конспирации и откровени лъжи!

 11. @Българин: Републиканец съм, но приказките на Тръмп за фалшифициране на вота по пощата са пълна демагогия, като част от презастраховката, ако загуби изборите. Пощите на САЩ (USPS) са нещо, което няма общо с други пощи по света откъм организация, технология и автоматизираност на процесите, подкрепени с феноменална законова уредба. В част от щатите пликовете се изпращат автоматично до регистрирания гласоподавател до адреса му. Той попълва и връща. В други щати пликовете се изпращат, ако гласоподавателя изрично писка това. Сравняват се адрес, име, регистрация, подпис и др. с вече налична база данни и едва тогава вота се счита за валиден. Ако има и най-малко несъответствие (например малка разлика в подписа на външната страна на плика с подписа, който е даден от гласоподавателя за образец) в данните, вота не се признава или дори не се изпраща до получателя за попълване. Отделно специална хартия, специални символи, печат и други защити, както при банкнотите, документите за собственост и други силно чувствителни документи. Истината е, че манипулиране на вот по пощата е много рядко и много трудно. Колкото до наказанията за фалшифициране на вот по пощата, това се води федерално престъпление (най-тежкия вариант) и се наказва с 5 години затвор, $10000 глоба плюс наказание по щатските закони, което варира от щат до щат.

 12. @ Usa, @ Martin Zaimov

  Благодаря Ви за изчерпателните отговори. Както и предполагах, не е никак лесно да се гласува по “15 пъти от един и същи човек”, както се опасява г-н Даскарев.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.