Нашенските тръмпофили се различават от дистанционната любов на русофилите към Русия само по това, че има защо да обичат родината на Тръмп

Не бих сравнявал нашата уникална нация с никоя друга, но в едно отношение вероятно сме на първо място: умеят някои от нас да се вживяват в чуждо национално тяло като неканени паразити.

Досега този феномен се наблюдава(ше) тук предимно по линия на русофилщината. Тукашните русофили са по-руснаци от руснаците, макар практически никой българин, включително и те, да няма никакво желание да се засели в руските коптор…пардон, простори. Русофилите ни са страстни любители на всичко руско, спазвайки обаче безопасна дистанция от Русия. Налудно е, но е факт.

Малко по-различно стоят нещата с нашенските тръмпофили. Сред тях има такива, които са се заселили вече в Америка, прихванали явно от болестта на русофилите, ставайки по-тръмпофили от “коренното население” на Америка, която – за разлика от Русия, има с какво да привлича не само българите, но и популацията на далеч по-богати нации. 

Наблюденията ми са на базата на реакциите на вчерашната ми статия, в която си позволих да забележа, че нашите тръмпофили, които пиха шампански заедно с руските депутати за победата на Тръмп, яко са се умълчали напоследък. Има защо…Защото и руските тръмполюбци се умърлушиха пред перспективата от изборна загуба на любимия им клоун, който сбъдна мечтата на Путин да противопостави демокрациите от двете страни на Атлантика и дори да заплаши да скъса вековната пъпна връв между тях.

В резултат на моята констатация, която не визира(ше) никого конкретно, заваляха конкретни обиди и псувни по мой адрес от новопокръстени в американизма с мирис на бял расизъм българи. Всичките анонимни ( на една подписана тръмпистка отговорих). А с анонимни нападатели не разговарям, както и с терористи не се преговаря.

Не, не съм твърдял никъде и никога, кой трябва да спечели изборите в която и да било чужда държава. Това е работа на местните гласоподаватели. Но си позволявам да имам мнение за доброто и злото, с което вбесявам до полуда не само носталгиците по Империята на злото, но и техните американоподобни уж антиподи.

И все пак, ако Америка отхвърли популизма на предстоящите след няколко дни избори, ще станем свидетели на сбъднатия предизборен лозунг на Тръмп от 2016 година “Америка на първо място”. Защото тя ще даде пример как се преболедува една политическа пандемия, срещу която дори най – великата демокрация се оказа без имунитет. Америка ще се окаже мястото, откъдето първо ще започне отливът на световната популистка вълна, върху която сърфират и нашите злобари с претенцията да са част от арийската раса на свръхчовеците спрямо останалите подчовеци.  

Храчките на тръмпофилите правят тази вълна да изглежда ( на финала й, може би ) още по-грозна. В този смисъл репликата на Достоевски ( любима на разни миски и плеймейтки), че красотата ще спаси света, може да се окаже пророческа.

42 мнения за “Нашенските тръмпофили се различават от дистанционната любов на русофилите към Русия само по това, че има защо да обичат родината на Тръмп”

 1. Би било изключително полезно за националната ни сигурност да се приеме, най-после, един “хуманитарен” закон за БЕЗПЛАТНО екстрадиране на всички русофили и рублофили в любимата им матушка, вместо да страдат тук от носталгия по москалските блата и да се раздират от копнежи по сибирския ГУЛАГ, “где свободно дышит человек”. Ще бъде полезно и за личната ни хигиена, защото вирусоносителите на русофилщината ходят по улиците без маски, влизат в магазини, ресторанти, учат децата ни колко хубаво е да бъдат русороби, ходят на опасното вирусно свърталище Копринка и разнасят заразата… Затова направо да ги пускат с хеликоптери (на Червения кръст) точно в центъра на “великата матушка”!
  Този хуманен жест, естествено, няма да се отнася за “постоянно пребиваващите” у нас, които ще трябва САМИ да си поемат транспортните разходи (чемодан-вокзал-мацква)

  Мисля, че американците никога не са избирали оранжевия клоун за свой президент, просто изборите бяха фалшифицирани, откраднати !
  Дано сега да са си взели поука и да внимават повече в кар(ан)тинката!

 2. “Вечерне новости”: Атлантическият съвет в България иска спиране на руските оръжия за Сърбия, притесняват ги танковете и „Панцир“

  “Този полет не е ли свързан с руската оръжейна доставка на танкове Т-72 от Москва за Белград? Медиите пишат за доставката, съобщават, че танковете кацат в Сърбия, но не уточняват от къде. Защо българското правителство го позволява отново? България руски коридор ли е на Балканите!?“ – продължават от Атлантическия съвет.

  https://faktor.bg/bg/articles/srabska-mediya-atlanticheskiyat-savet-v-balgariya-iska-spirane-na-dostavkite-pritesnyavat-gi-tankovete-i-pantsir

 3. Борисов иска имунитет срещу прокурорско разследване при купуване на ваксини за Covid-19.

  (Сигурно Борисов има намерение да закупува руските ветеринарни ваксини за бългаските добичета и същевременно да експортира (или подарява )на руснаците европейските ваксини, предвидени за България. Затова иска предварително имунитет срещу евентуално европейско прокурорско разследване.)

  https://www.mediapool.bg/borisov-iska-imunitet-ot-prokurorsko-razsledvane-pri-kupuvane-na-vaksini-za-covid-19-news313834.html

 4. Нов руски самолет с танкове за Сърбия лети над България !!!
  ( Очакваше се .Ето кое ги “разболя” Борисов, Гешев и Радев едновременно! Скриха се като мишки от въпросите на обществото и съюзниците. Те са непричьом към прелитането, не са давали лично разрешение, щото са болни и изолирани!)

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-nov-ruski-samolet-s-tankove-za-sarbiya-leti-nad-balgariya

 5. Преди няколко години ( малко след избирането на тръмп) ми се наложи да си дойда в България.Много странно ми се видя как няколко познати бесепари бяха страшно доволни от американският “избор” просто защото те никога не са харесвали Америка.Вече 3 години минаха и често срещам в Ютуб и други платформи отявлени путеноиди да защитават оранжевото недоразумение като истински матросовци!Та както казваше баща ми “виж му приятелите,и ще разбереш що за човек е”!А вчера тук гръмна новина за връзките между ердоган и турска банка (Халкбанк) със 🍊 тулуп,за доста корупционни сделки.Ако не греша зета на султана се опитваше да прави тръмп Тауър в Истанбул навремето!

 6. Броени дни останаха до 03.11.20, когато ще стане ясно кой ще е новият президент на САЩ, но искам да кажа само едно на тези, които влизат доста остро и непочтено на Огнян Дъскарев, че не е едно и също да си ходил на екскурзия или в командировка до Вашингтон и Ню Йорк, или да си живял и работил там доста години!

 7. Към димитър:
  Ако случайно Ирина Бокова прочете това, което казвате за Огнян Дъскарев, със сигурност ще остане изключително доволна.

 8. Вчера чух един симпатичен виц и понеже не го намирам сред коментарите , ще се опитам да го накълва на телефона .
  Ексклузивно !!! Тази година Хелуин няма да има – Тиквата е болна .

 9. Интересно.

  Русофилите харесват републикански президент, цяла Европа е антитръмпова, дори за хелуйн от един матазин в Мастрихт си купих от щанда с чудовища и страхотии една силиконова маска на Тръмп. Преди две години и то. Гледам – зомби, вампири, изроди и един чисто естествен Доналд Тръмп, оранжевичък и русичък, с приветлива усмивка. Купих си маската, заради оригиналната шега, а не че го смятам за чудовище.
  Имам снимки с тази маска. Когато случайно видя някоя от тях, се чудя къде съм снимал Тръмп, толкова естествено изглежда маската.

  И така – Европа подкрепя демократа, а аз не съм прочел или чул нито една критика към него. Докато към Тръмп се сипят подигравки, обиди, плачат разни хора от яд, бляк лайф и т.н.
  Не разбирам – ако този пич е руски избор и това е големият му грах, защо в Европа няма яростна критика и към Путин? Все още го посрещът като император… Защо толкова мразят неговото момче във Вашингтон?
  Защо Тръмп спира проектите на Путин? Защо налага санкции на всички, които са се разписали дори на квитанция за обяд на някой от обектите? Двата потока ако не тръгнат с пълен капацитет, Русия е пред финансов колапс. Така ли се отблагодарява на Путин?
  Защо Тръмп в прав текст почти изкрещя на Меркел, че няма да ги спасява, когато руснаците ги нападнат. Изтегли над 9000 момчета от Германия – военни някакви бяха. В прав текст Тръмп твърди точно това, което и г-н Инджев – потоците са, за да се заобиколи Украйна, а след това и да се окупира.
  Защо Тръмп прати една ескадрила да обстрелва обект в Сирия, в който за секунди умряха около 300 вагнеровци? Предупреди ги, даде заповед за атака и ги изтрепа до крак.

  И така нататък.

  Не ми много ясна тази работа с веселбата на русофилите – той им трепе хората, спира им завоевателските проекти, открито ги обябявява за бъдещи агресори (и настоящи – администрацията му не е мърднала нито на инч от позицията си, че Крим е окупиран незаконно от Русия).

  В Европа се подиграват на Тръмп за глупостите, които говори, но не намират много аргументи против действията му. За Байдън не съм прочел, чул или видял нито един критичен материал. Това не ми харесва, Байдън не ми харесва, много идеален ми идва.

  Китай.

  Това е изборът на американците.

  Тръмп – Китай си отива.

  Байдън – Китай идва и този път остава.

 10. @tervel
  Това, което съм написал за Огнян Дъскарев, се отнася за него, а не за любимата Ви бокова!

 11. @ К.Ганев

  Г-н Ганев,

  Не забравяйте, че зад (до) Тръмп стои г-н Майк Пенс!
  Който разбрал – разбрал…

 12. Така е, сравнени с Тръм всички други (кандидати) изглеждат “идеални”!
  А “противоречивостта” само потвърждава факта, че в САЩ има автентична демокрация, с реално разделение на властите и всяка власт взема свои, независими решения в ресора си. Това да не ти е Путин с “еднопосочността” на всички решения и действия на институциите в матушката МУ!

 13. Преди много време бях прочел едни афоризми, озаглавени “10 корпоративни урока”. 9-ят от тях разказва:
  Когато тялото било създадено, всички части от него искали да бъдат Шефа.
  Мозъкът казал: Аз трябва да бъда шеф, защото контролирам всички функции на тялото.
  Краката казали: Ние трябва да бъдем шефове, защото ние пренасяме мозъка наоколо, където поиска.
  Ръцете казали: Ние трябва да сме шефове, защото ние вършим всичката работа и печелим пари.“
  И така после било сърцето, белия дроб, очите, докато накрая и задника поискал да бъде шеф. Всички части започнали да се смеят на идеята.
  Тогава задника се блокирал и отказал да работи. След известно време очите започнали да се затварят, ръцете се парализирали, краката изтръпнали, сърцето и белия дроб изпаднали в паника, а мозъкът изпаднал в треска. В края на краищата всички решили, че задникът трябва да бъде шеф и нещата преминали. Всички части си вършели своята работа, докато Шефът само си седял и изхвърлял навън боклуците (лайната).
  Бизнес поука:
  Не е нужно да си мозък, за да бъдеш шеф – всеки задник може да бъде, важното е всеки да си върши работата.

  Когато избраха Борисов за първи път, си спомних за този афоризъм, но практиката показа, че корелацията на афоризма с реалността не е съвсем пряка. Когато “шефът” е шеф в статична среда, всичко е точно, но когато “шефът” е задник и той е фактор на подбор, кариерно издигане и промяна, резултатът е, че задникът става “ракета носител” на фекална маса и работата се сговнява или казано по Вонегът – “лайното пада във вентилатора”.
  Та и с Тръмп нещата са така, той е фактор на промяна и подбор, а очевадно е голям задник, при това с огромно поле за “изява”.

  Колкото до Китай, той е това, което западната олигархия го направи, с опита си като десетилетия инвестираха в икономиката на Китай, да развратят китайския режим богатство, по схема подобна на описаната от Хари Харисън в “Свят на смъртта 3” 1968-ма година.
  За момента планът търпи тотален провал, поради подценяване(така типично за западняците) на източния(в смисъл на китайския) начин на мислене и философия.
  При положение, че инвестираха там, а не в Източна Европа, за да подпомогнат и насочат “прехода” в по-добра посока(подобно на план Маршал), за мен Covid-19 не е “китайски грип” и макар да е наполовина по-малко смъртоносен, така нареченият “свински грип” възникна в щатска свинеферма в Мексико, а американците нямат скрупули за генетичното модифициране на животни, включително и с човешки гени. Та ако ще мерим да е с един аршин. Ако Covid-19 е “китайски грип”( макар да е от съвсем различна група вируси от грипните), редно е “свинският грип” да го наричаме “американски грип”, поне използването на “грип” ще е съвсем точно.

 14. До Димитър,а за тези от нас живели по 25-30 г. В Америка може ли да се изказваме?Видели няколко президенти !И тук е момента да вмъкна че предният републиканец Дж.Буш беше не по малко вреден за целият свят с войните които започна.А както Обама показа ,сусама Бин О,Ладен можа да бъде ликвидиран и без война струваща на Америка трилиони $ и хиляди убити.За измамата Ирак едва ли има смисъл да се говори.Та досега от двама демократа и двама републиканци определено избирам демократите!

 15. Здравейте, г-н Инджев, много години следя блога ви. Интересен ми е, много умни хора пишат коментари тук. Задавате ли си въпроса, защо много хора защитават Тръмп? Ами защото избират по-малката злина. Тръмп безспорно не е най-добрият Президент, но какво се предлага от другата страна? Един сенилен старец, за когото има силни съмнения за корупция, със син наркоман ( не е успял да се погрижи за собсвеното си семейство). А кой стои зад него? Камала Харис, жена с крайно леви убеждения, защитаваща мързеливците в Щатите. Това не се харесва от работещите хора. Ако демократите предложат за президент млад човек ( в сравнение с Байдън) то той щеше да отвее Тръмп.
  By the way, I voted for Trump.
  Sincerely!

 16. към К.Ганев:

  “Защо Тръмп спира проектите на Путин”

  Както знаем в САЩ еднолични решения не са възможни.
  Ако не беше така, вероятно и ихтамнетите щяха да са си
  живи и здрави и двата руски потока вече щяха да са факт.

 17. “Защо Тръмп прати една ескадрила да обстрелва обект в Сирия, в който за секунди умряха около 300 вагнеровци? Предупреди ги, даде заповед за атака и ги изтрепа до крак.”

  Тръмп в случая нищо не е пратил. Армията на САЩ е така структурирана и при нея вертикал практически няма когато стане въпрос за локални операции. Полевият командир на базата взема абсолютно самостоятелно решение. След няколкократни предупреждения на руският щаб в Сирия при наближаването на колоната от близо 600 “командоси” и категоричните отричания оттам, в смисъл, че руснаците в случая са “непричьом”, той е поискал въздушна подкрепа и като резултат 315 на 0. Има големи съмнения също, че не са били и вагнеровци. Преоблечени спецзназовци които са искали да изпитат куража на янките. Ако се получи, славата за руската армия. Ако не-нищо не знаем, сега от вас го чуваме. Та, така или иначе, ватниците добре си свършиха работата. До степен оттогава и изстрел в която и да е точка на планетата да не произведат срещу омразните им “пиндоси”. Колкото до сегашният Президент на Великите САЩ на него му е докладвано постфактум. Също така, макар и на пръв поглед, да звучи неправдоподобно дълго време и Пентагона и Държавният департамент, за Белият дом въобще и дума не става не коментираха казуса. Близо две години и половина по-късно, по съвсем друг повод, Майк Помпео “намека” и то на китайските “другари”, да Фнимават в картинката да не им се случи и на тях случка аналогична на горната.

 18. за статистиката и историята:когато през лятото на 2008 г се очерта победа на Обама,Путин се почувствува безконтролен и нападна Грузия,стимулиран от безнаказаността на действията си,окупира Крим,започна война в Източна Украйна.

 19. Както винаги в реалния свят, (почти) нищо не е плоско и черно-бяло, а многомерно, пъстро и с нюанси. Това, че медиите от двете страни на бариерата се опитват да го представят по този черно-бял начин е сигурна индикация, че на масовата публика се показва димна завеса, скриваща дълбочинните причини зад процесите. И двата президентски тима (Тръмп/Пенс и Байдън/Харис) са само фронтмени, публични лица, на стоящите зад тях противостоящи си групи от американския (и световен) икономически, военен и политически елит. Зад двете двойки стоят абсолютно различен набор от политики- данъчни, икономически, за близкия Изток/Израел/Исляма (в БГ интересни са анализите на Мохамед Халаф), за международните съюзи (ЕС и НАТО), за Китай и така нататък. Поради това, изобщо не е задължително кандидатът, който е най-изгоден за нас (БГ, ЕС, НАТО) да е най-изгодният за големи групи американски избиратели. Самият факт на пределната възраст и съмнителна адекватност на кандидат-президентите показва, че това са повече паравани, отколкото реални хора. Възрастта им не е случайна- който и да спечели, предстоят непопулярни мерки, с висока политическа цена, която е най-добре да бъда платена от човек, който тъй или иначе скоро ще е извън играта.

  Масовото представяне на Тръмп просто като руски човек е елементализиране. Кремъл е установил, че може да има общи интереси по някои от ключовите въпроси за устройството на света с хората седящи зад Тръмп и естествено е склонен да го подкрепи (което е различно от елементарния наратив, че Путин е вкарал свой шпионин в Белия дом, надхитрявайки не само американската демокрация, но и всичките служби на САЩ).
  Работя с хора в STEM сектора в САЩ и сред тях, достойни високообразовани и успешни хора, има привърженици и на Байдън и на Тръмп. От БГ перспектива, въпросът е кой от двамата кандидати е по-безопасен за трансатлантическото единство и за стабилността на ЕС и НАТО. В момента Европейските елити смятат, че това е екипът зад Байдън. Същевременно в US има аналитици, който смятат че твърдият курс на САЩ към ЕС ще продължи и при нова администрация, но вероятно инструментариумът ще бъде сменен. Единствената причина да смятам Байдън за по-безопасен, е че той не е асоцииран с крайно десните (Банън, и неговите проксита- Ле Пен, Савини, Орбан и други), които носят огромен риск за дестабилизация на ЕС.

 20. Добре, от коментарите разбирам, че от Тръмп нищо не зависи, той не знае, че неговите самолети разказват играта на група руснаци и не му е работа да знае, дори може още да не е разбрал…, неговата администрация налага санкции на потоците без негово одобрение или разрешение и изобщо президент да си на САЩ не е кой знае какво – плямпаш си глупости, а зад гърба ти едни хора (кой разбрал – разбрал, например) правят нещата. Нито можеш да се месиш, нито някой те пита.
  Тогава защо го обсъждаме изобщо?

 21. @Usa
  Нямам намерение да забранявам на когото и да било да изказва свое собствено мнение или предпочитание. Мисълта ми беше да бъдем все пак коректни към хората, които са доказали, че имат какво смислено да ни кажат, какъвто за мен без всякакво съмнение е Огнян Дъскарев. А колкото до това, че има хора прекарали по 25 – 30 години в САЩ и останали почти незасегнати от това, което става там, съм имал личен опит да се убедя от моите 15 години, прекарани там. Мисля, че и Вие сте били свидетел, че там живеят българи, които още си мечтаят за правешкия каскет, както и всякакви бивши съветски граждани, които не са работили и ден за социалните помощи, от които се ползват и продължават да хвалят отдавна отминалия в историята съветски период. Колкото до G.W. Bush, независимо, че е републиканец, не мога да го наредя до великия републиканец – бивш демократ Р. Рейгън. Нали Буш младши беше този, който надникнал в очите на путин и видял там не знам какво си. А Обама през времето на двата си мандата, въпреки че в цяла русия пишеха “Обама чмо” по здания, по автомобили и къде ли не, остави путин да нападне Грузия, да анексира Крим, да започне необявена война в Донбаска и Луганска област. Откакто Доналд Тръмп е в Белия дом, путин спря с авантюрите. За Джо Байдън е достатъчно да се каже, че сина му Хънтър беше изгонен от флота заради употреба на наркотици, а татенцето му след това се зае да го урежда на синекурни служби, където да получава огромна заплата без да работи нищо! Този ли трябва да наследи Доналд Тръмп?! Аз вече си дадох гласа без никакво колебание за сегашния президент да продължи още четири години! Бъдете здрав!

 22. Голпемия скандал в Щатите е с руските връзки на Байдън и синът му Хънрър,освен с компютъра и хилядите е-маили с украински олигарси излезна и информация за милиони преводи от жената на бившия московски кмет(вече покоен)Лужков към Байдън-та напишете нещо по тези въпроси уважеми Тръмпофоби-странно е медииното мълчение в циял свят също и тук ,само да попитам какво бихте писали ако ставаше въпрос за така омразният ви Тръмп?

 23. Особеното на популистите (Тръмп, Орбан, Борисов) е, че вършат и положителни неща. Затова си имат убедени и аргументирани поддръжници. Номерът е да ги оценяваме по цялостно творчество, а не по това дали са спрели полетите до Китай, спрели имигрантите или купили правилните самолети…

 24. И все пак ще избера Тръмп но не и Баиден! А вие чешете си езиците това си е ваш проблем.IIC…..oIL.

 25. Към гласувалият за оранжевият шопар,по горе а.попов!БайДон бил сенилен?Абе друже,ти някои от митингите на шопара гледай ли си?Явно не си.По голям ненормалник със по несвързани изречения (освен може би кадафи) не съм виждал.Само през миналата седмица той съобщи на идолопоклонниците си че БайДон ще забрани събърбите (предградията), ще премахне климатиците ,което ще умори възрастните пенсионери във Флорида и Аризона,и още много които тук в Америка наричаме мозъчни пръдни.В същото време да не се забравя че оранжевият тулуп е съден от 26 жени между които и 13 годишна за изнасилване.Та така ,е вие от една порода се харесвате !Тулупа е доста популярен сред българските шофьори и чистачки на офиси в Чикаго….

 26. До Usa, и как по-точно ще забрани предградията и климатиците? Аз се поясних, че избирам по-малкото зло. Написах за Байдън, че е сенилен и ,че зад него седи една жена с крайно леви убеждения, която защитава мързеливците. И вие ли сте от тях? Когато нямате разумни аргументи, преминавате директно към обиди, колко познато за една определена група хора. Tакъв речник не е характерен за този форум.
  И между другото не живея в Чикаго и представи си не съм чистач…

 27. към димитър

  Не , не беше младият глезльо Буш .

  Джон Маккейн беше този с трите букви в очетата на пусин .

  А Буш Джуниър беше онзи с гнусната кампания срещу личността на въпросния Джон – конкурент за кандидат – президентска номинация на републиканците за изборите през 2000 година .

  За още по темата – Пол Аликзандър “Джон Маккейн / ЧовекА(?) от народа”.
  ( Не знам това досадна грешка ли е на “Сиела” или има някакъв неясен за мен смисъл …).

 28. @сеедно
  Джон Маккейн видя в очите на путин три букви: K, G & B, a G.W. Bush видял, каквото му се искало да види! Припомнете си.

 29. това,че 26 жени съдили някого нищо не значи.И аз мога да подам иск към някого и да се съдим,но важно е дали има присъди?

 30. Може и така да се каже.
  Съгласно полевият устав на американската армия отговорността за действията на съответното подразделение при локална операция носи изцяло местният командир. Никъде не се уточнява, че ако врага са руснаци трябва да се иска съгласието на върховният главнокомандващ. И тук името МУ няма абсолютно никакво значение.
  Не приемайте всичко буквално. На мен всеки от БЛОГА НИ ми е мил, но истината ми е по-мила. И стопанинът Иво да е погрешка, на всеки може да се случи, се обаждам. Случвало се е вече. Дет казва бащата на модерната журналистика: Ройтер: “Фактите са свещени, коментарите-свободни”.
  Аз съм уточнил само обстоятелствата при бастисването на 7 февруари 2018г. в Сирия на 315 въоръжени ватника и ДОТАМ.

 31. Към димитър:

  Опитайте отново, но този път с лявото си полукълбо.

 32. Usa, не ми е ясно от каде си се пръкнал та пишеш за трокаджиите и чистачките в Чикаго, знаеш ли и аз съм трокаджия в момента в пенсия – пак ще повторя по добрия ватиянт за гласуване е ТРЪМП твоето мнение си ги дръж за себеси. Ако дойде Баиден на власт ще стане като при Клинтан и Обама бади сигурен !IIC…..oIL

 33. Поздравления от мен за @ Usa!

  Коментарите му са добре аргументирани и в тях не виждам свободни съчинения и разкази за героизъм или расистки обиди. Надявам се, не коментираме само възрастта на кандидатите, а тяхния морал и лоялност към старите приятели. Не е необходимо да живееш в “щатите”, за да имаш представа за морала на Тръмп и какви са последиците за Америка и Европа от тези “само” четири години президентстване. Прогнозите са, че даже Байден да спечели, щетите за “щатите” и изгубеното доверие в европейското пространство ще бъдат много бавно и трудно възстановени. Аз лично се надявам Байден да спечели и то убедително. А това, че Кремъл помогна и сега ще помага за преизбирането на търговеца, расист по интереси Тръмп е нещо, за което съмнения имат само носталгиците и филите на необятната, автократична страна. Да не забравяме, че Тръмп е лесен за контролиране, чрез торба с компромати които е дал в ръцете им, през годините на своето морално и финансово “израстване”.

 34. Винаги ще има хора, които да харесват такива типове като Тръмп и Борисов. И това е естествено. Неестествено е всички останали да не смятат, че нещата без тях могат да бъдат много, ама МНОГО ПО-ДОБРИ.

 35. Имам усещането, че нашият форум все повече заприличва на миниатюрен модел на хибридната протръмповкска пропаганда с устойчиви опорни точки, предназначени за българите, живеещи и ГЛАСУВАЩИ в САЩ, които четат ivo.bg: сенилен БайДон с крайна лефтистка до себе си и корумпирано семейство и т.н., задължително придружени с финалната повелителна сугестия ( внушение) “I voted for Trump!” Аз гласувах за Тръмп, т.е Гласувай за Тръмп и ти!!!
  (Не случайно повечето от сугестиращите се представят все като живеещи от дълги години в САЩ). Отработен метод
  Точно в стила на съветските пропагандни плакати от Втората световна война:

  https://www.google.bg/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fi0.wp.com%2Ftehvov.ru%2Fuploads%2Fposts%2F2012-05-22%2Fplakaty-velikoj-otechestvennoj-vojny-1941-1945-gg_25.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fsks-m.ru%2Fbg%2Fraznoe%2Fplakat-nachalo-voiny-plakaty-velikoi-otechestvennoi-voiny.html&tbnid=vu02a_9ITZU7WM&vet=12ahUKEwiw0r_JqOHsAhWJnhQKHRTcCzMQMygBegQIARAr..i&docid=v-bjE1Q1eB5x3M&w=449&h=600&q=%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%82%20%D0%BE%D1%82%20%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0%20%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%20%22%D0%A0%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%8C%20%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82!%22&ved=2ahUKEwiw0r_JqOHsAhWJnhQKHRTcCzMQMygBegQIARAr

 36. Благодаря на всички за интересните мнения. Прочетох някои аспекти, които не знаех, въпреки че тук в Германия през последните седмици темата се вихри в медиите нон-стоп. Бих искал/а да попитам господата, които са гласували или ще гласуват за Тръмп, защо са предпочели него и какво конкретно очакват той да направи за тях.

 37. Тук са се намърдали хора по- подходящи за коментари под изпълненията в Ю- туб на вацев,иво дебилният професор,и оня неграмотник шофьора от Чикаго който има канал “Далавера нюс”.А да не пропусна и скинхеда от Скат( не му запомних името).Та там пред тези открити и прикрити русофилистаци ще срещнат и много съмишленици в любовта си към оранжевият тулуп!

 38. до димитър

  Прав сте ! Бях позабравил , но бързо проверих .
  Трите букви на Маккейн явно са били отговор на неприличното мазнене на Буш към пусин . Бил видял в него честен човек , достоен за доверие . Даже душата му почуствал .
  Не му знам стратегическите мотиви , но очевидно е поддържал широка гама принципи .
  Че аз чак такива приказки не съм чувал и от нашия гейополитик (от Гея произлиза , не от Геа).

 39. Към сеедно:

  Същият Буш, ако не греша по памет, се изяви като Мистър Пропър в София, когато обяви своя домакин С.Станишев за чист.

 40. Аз мисля, че W-то като зърна станишев, се изненада от приликата му с м-р Пропър от рекламите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.