И вдигнатият юмрук на Тръмп не може да охлади любовта на нашите тръмпофили

Този път ще потретя: нито за момент не съм прогнозирал, че Тръмп непременно ще загуби изборите. Напротив, допуснах, че доста от неговите заклети привърженици се срамуват да подкрепят открито един явен расист, женомразец и таран на Кремъл ( волно или по други причини) на западното единство. Крият се. Все пак става дума за държавата, основана на равенството на хората, а не на омразата между тях, подклаждана както никога преди от самия президент.

Ето защо не е изключено засрамените от собствения си расизъм, женомразство и услужливост спрямо стратегията на Кремъл атлантическите съюзници да бъдат противопоставени, ще си гласуват за него. И пак  могат да се окажат мнозинство – с малко, но за втори път.

Да кажа ли за четвърти път, не съм прогнозирал сигурна победа на Байдън, базирана на социологически проучвания? Или да декларирам, че и Байдън е маскара, за да се успокоят стършелите, които ми налитат?

Или да припомня на всезнаещите, че обвиненията в старческата сенилност на Рейгън беше сред главния нападателен арсенал на Уолтър Мондейл и демократите в САЩ срещу кандидатурата му за президент?

А нещо за “сенилния” Конрад Аденауер, станал президент на Германия на същата преклонна възраст ( за самия Тръмп дори не повдигам въпроса)?

И сто пъти да го напиша, пак няма да мога да умилостивя влюбените в Тръмп наши явни и скрити расисти, женомразци и услужливци на кремълската стратегия. Те се имат за десни, но всъщност са бесни по съвсем други подбуди ( срамни в и за САЩ , да потретя и това). Импонира им да мразят различните ( от тях хора), най-общо казано. И изливат омразата си върху всеки, който си позволява да им покаже как изглеждат в огледалото.

Специално за българските тръмпофили, които не разбират от дума, публикувам без думи снимка на Тръмп с предизборно вдигнатия юмрук, обявен тук от Бойкофилите за сигурен симптом за заболявяне от комунизъм. 

21 мнения за “И вдигнатият юмрук на Тръмп не може да охлади любовта на нашите тръмпофили”

 1. В Щатите хората не се срамуват -просто се страхуват,защото политкоректността е с умопомрачителни размери,също и цензурата-достатъчно е да не се съгласиш с истапленията и вандализма на черните и те обявяват за расист и край-нямаш право на дума и т.н.и не господин Инджев няма нужда да споменавате Рейгън,Аденауер и т.н.просто имате ли идея защо в цял свят медите мълчат за корупцията на семейство Байдън-по посока Русия,Китай,Украйна-защо?

 2. Вучков, май си се накълвал като гъска с горещи лайна!Откъде ти ги сервират Qanon,Faux news или туитовете на оранжевият шопар?Още учителите на тулупа в нацистка Германия са казвали че трябва да обвиняваш врага си в това което ти правиш.Говорят за корупция на БайДон но нищо не могат да докажат,както безумците джулиани,и тъкър карлсън,таман да покажат доказателства и все ги няма.От друга страна корумпираното семейство дръмпф е съдено и осъждано многократно.Но нека изчакаме делата за изнасилване,там са 26 жени и имат и ДНК,като “невинният” шопар отказва да предостави проба.След като го изритаме от Белият дом обаче няма да може да се скрие.И се научи как се пише грамотно!

 3. А какво да кажем за “тръмп тауърите” и тръмп фалитите, които “загадъчно” се покриват от анонимни дарители, но срещу какво ? Това не е ли яка корупционна зависимост на семейство Тръмп?

 4. Г-н Инджев, защо непременно мислите, че американците скрито подкрепят Тръмп именно заради расизма му, а не примерно заради добрата икономическа политика която води?

  От коментара Ви излиза, че едва ли не половин америка са расисти и женемразци и конфликата е между добрите либерали и лошите републиканци.

 5. Към К.Георгиев:

  Наясно съм с расизма на нашенците. Масов е.

  Дори и тук е малко срамно да си признаеш, особено ако имаш претенцията да си образован и малко нещо демократ, че мразиш хората заради цвета на кожата им. Защото тъмнокожите у нас раждат рано и много деца, мамка им. Нищо, че също така мрат много по-млади ( така им се пада, нали).

  Мразещите у нас изобщо не се интересуват от икономиката в този контекст. Или в САЩ е много по – различно като причина за омразата от страна на “арийците”?

  За човекомразието няма граници, уви.

  За американците мога само да предположа.Там поне е “политически некоректно” да си признаеш, докато тук няма никакъв проблем.

  И поради това Там се крият, докато у нас се възхищават открито на Ариеца, че ги е повел начело срещу разни “чернилки”, латиноси и прочее подчовеци.

 6. Към Usa

  Ех големецо хамерикански огледай се в огледалото,по отношение на писането също се огледай!

 7. Като чета долното разследване посветено на вожда на онеправданите източноевропейци срещу брюкселските зелки които лягат и стават с мисълта как час по-скоро да върнат СССР 2 в нова опаковка и “подобрено” козметично съдържание стигам до извода, че нашенските МУ фенове и те са го прочели и сега го наказват с мълчанието си. Просто ВО се оказа сал един радетел за безусловно усвояване на парите на евро данъкоплатците.
  https://theins.ru/korrupciya/43801
  п.с. По всичко изглежда, че И ВВХуйло го е отцепил и така закръгленият маджарин с поглед на лунатик сега го играе вече само “идеен борец за парични знаци” в рамките на закона.

 8. 1. Борисов въртя крана на Турски поток с Путин и Ердоган. От Турски поток по замисъл трябваше да получаваме руски газ.

  2. Плащаме от джоба си тръбите на т.н. Балкански поток и полагането им на наша територия.

  3. Ще строим АЕЦ „Белене“ с руски реактори, които сме платили и държим на склад.

  4. Разрешаваме през нашето въздушно пространство да се транспортират ракети и бойна техника от Русия за Сърбия. Румъния и Унгария отказват.

  5. Половината Черноморие е застроено и заселено с руснаци. Борисов обеща на Москва държавата да плаща на бизнеса, да докарва руски туристи у нас.

  6. За 10 години Лукойл не е плащала и лев данъци в България.

  7. Пазим и чистим паметника на Съветската армия всеки път, когато го нашарят със спрейове.

  8. Хъб „Балкан“, голямата гордост на премиера, разчита основно на руски газ.

  9. Външният министър на Русия Сергей Лавров: „Време е комплексът „Камчия“, който е руска собственост, да се превърне в руски хуманитарен център като основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на нашите интереси в Европа?” А?

  10. По време на българското председателство на ЕС Борисов постави въпроса за падане на санкциите срещу Русия, наложени заради анексирането на Крим.

  11. Скандалът с подслушването по време на българското председателство на ЕС бе покрит, въпреки, че се знаеше, че става дума за руските тайни служби.

  12. Български прокурори се обучават в Русия на борба с корупцията.

  13. Имаме сключен договор за ремонт на двигатели на изтребителите ни МиГ-29 с руския консорциум РСК МиГ.

  14. Зам.-председателят на НС Емил Христов от ГЕРБ е отявлен русофил. Такъв е и Красимир Велчев, съпредседател на парламентарната група на ГЕРБ.

  15. В България функционират 6 руски центъра.

  16. Над 85 на сто от бензиностанциите в Бългaрия зареждат горива от руски нефт, преработен в Нефтохим – Бургас. 90% oт прирoдния газ за Бългaрия ce внacя oт Руcия. Стрaнaтa е нaпълнo зaвиcима oт руското гoривo зa АЕЦ “Козлодуй”.

  17. Повече от две години бяха прикривани руските шпиони, заподозрени, че са участвали в опита за убийство на бизнесмена Емелян Гебрев, синът му и негов високопоставен служител.

 9. Честит празник на всички посещаващи този блог. Честит празник на г-н Инджев, който е един съвременен български будител. Да е жив и здрав и все така да ни носи светлина в мрачната понякога действителност. Благодаря, г-н Инджев. Много истини научих откакто чета блога Ви и ми се ”отвориха очите”,както се казва. Искам да спомена тук и нашия съблогар Стамбо, лека му пръст. Липсват ерудираните му и компетентни коментари. И да завърша с един призив. Нека всеки от нас стане един мъничък будител, защото съм имала случаи да се уверя, че има хора , които поради незнание на историята ни следват стереотипи научени в училище. Ако не са предубедени след като им се разкаже това-онова и си променят отношението. Успешен ден на всички.

 10. Винаги ще има хора, които да харесват такива типове като Тръмп и Борисов. И това е естествено. Неестествено е всички останали да не смятат, че нещата без тях могат да бъдат много, ама МНОГО ПО-ДОБРИ.

 11. The Rock
  Вашият списък, публикуван точно в Деня на Будителите, трябва да се публикува поне един път седмично за освежаване паметта на “старите” читатели и за просвещаване на новите!

 12. Der Spiegel
  “Was von Trump bleibt – selbst wenn er gehen muss?
  Der US-Präsident hat das politische System so massiv beschädigt, dass es sich kaum noch reparieren lässt…”

 13. Много добро и обективно резюме на отношенията на САЩ с Европа при Байдън или при Тръмп
  https://clubz.bg/105862-vsichki_svyrzani_s_rusiq_v_bylgariq_se_molqt_trymp_da_specheli

  Веселин Желев интервюира Елена Поптодорова, която изглежда при пребиваването си в САЩ окончателно е охладняла към матушката.

 14. @The Rock

  Благодаря ви за списъка! Имам въпрос само относно т. 15: за какви 6 руски центъра в България става дума?

 15. Винаги съм смятал Иво Инджев за много умен човек, прави прозорливи социални наблюдения. Но относно тази статия мисля, че не стига в дълбочина – тръмпофилите в България не се обясняват само с женомразци и расисти. България си има историческите специфики, които дават почва на тези тръмпофили. Освен това, Инджев на моменти става емоционален, разбираемо имайки предвид какво е видял през социализма, и пише за САЩ драматични неща от сорта на “държавата, основана на равенството на хората”. Дори в САЩ биха отбягвали такъв патос, имайки предвид, че САЩ е основана на колонизация, принудително изземване от индианци и робство. Би ми се искало в своята критика към комунизма Инджев да не става непременно защитник на САЩ, а да си дава сметка, че и те са просто една суперсила която и до днешно време играе според интереса си повече от колкото според някакъв морал. Или как ще обясним, че признават Народна Република Китай, но не и Тайван и в същото време налагат ембарго срещу комунистите в Куба?

 16. Към НСТК:

  САЩ са държава, основана на конституция, в която равенството на хората и свободата са основополагащата се ценност. Нямаше да има САЩ без тях.

  А робството и несправедливостите спрямо коренното население са факт, който е атакуван,анализиран и разглеждан под микроскопа на критиката от много години в САЩ – повече , откъдето и да е другаде и до такава степен, че мнозина там се възмущават от прекаленото “самобичуване” и обвиняват потомците на робите, че изповядват черен расизъм.

  В САЩ хората имат свободата да громят негативите от своето минало и настояще. Може би само в съвременна Германия можете да срещнете толкова остро критично отношение към миналото на нацията, което обаче не е сигурно при сблъсък с мненията на т.н. обикновени германци, които също тихо роптаят срещу прекаления “мазохизъм” в това отношение.

  Много малко ( други) страни могат да се похвалят с така критична самооценка, но и няма друга страна в света, където стремежът към свобода и равенство да е поставена на такъв пиедестал, както в САЩ.

  Ако тези констатации Ви се виждат “емоционални”, значи просто не желаете да признаете фактите.

 17. В Чукотия и Сърпопропадия има артистична фамилия Турецкий, което означава Турски, без да са турци! Има и Медведеви, но не ядат мед, а хайвер, и други подобни глезотии! Всичко им е театър и цирк Болшевикой и Паринский

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.