Все по-гневният Борисов дава нови доказателства за своята диагноза: необратима наглост

 

 

 

Налага ни се да приземим коментарите си в очакване на официалната развръзка на президентските избори в САЩ, които разпалиха страстите и в също така разделената България. Но не ни се налага да скучаем “политически”. Тук има кой да се грижи да не спада температурата на задочния политически разговор, макар и чрез пореден монолог.

Даже и в условията на пандемичен домашен арест премиерът Борисов продължава да кълне вразите си. Нещо повече, повишава тон трижди пъти : “ как не ви е срам,бе”! Говори си сам. По обичайния за него начин без посредничеството на някакви си мисирки, които да му се пречкат в заклеймяването и раздаването ( на обещания и пари от нашите данъци).https://pik.bg/първо-в-пик-tv-премиерът-борисов-разтърсващо-срещу-отровните-няма-да-се-затваря-държавата–news973810.html

Терминът “пряка демокрация”, свързан с гласуването, в неговия случай се е превърнал в еднопосочна употреба на пряка реч за каквото и срещу когото си поиска. Без опоненти. В стил пряка караница по адрес на отсъстващ събеседник.

Единствената разлика в монолозите му спрямо онези, с които си служеше в дните преди да бъде поставен под карантина, е смяната на ракурса. Вместо да му гледаме говорещия врат на волана на джипката, сега се обръща към нас в анфас. Нещо като автоинтервю “по пантофи” по собствен конспект и в контекст, зададен от балканския поток на мисълта му.

Вижда се, че се наслаждава на свободата си да прескача от тема в тема, да прави (не)логични връзки между несъвместими по своята същност събития, да продължава да жонглира с числа едно към гьотере – при това по темата за болните и оздравелите, т.е. по въпроса за живота и смъртта. Но тази какафония, поднесена с претенция да ни напътства в мъглата на трудното време, не е плод на китайското му заразяване. Той си беше такъв и преди.

Една от големите лъжи в това отношение, с които се опитваха да ни “омагьосат” относно неговата т.н. харизма придворните му коментатори, беше свързана с твърденията, че той се бил променил след първия си мандат. Бил станал по-обран, по-умерен и един такъв диалогичен. Помните ли тази изоставена вече и опровергана безброй пъти измислица на ваятелите на неговия образ? 

Всъщност се случва точно обратното. Виждаме един все по-озлобен, поставен в ъгъла от разнородната по своя генезис всеобща политическа атака срещу него и невъздържан в приказките си задъхан маратонец, въобразяващ си, че все още може да спринтира и да прерязва финалните лентички с победоносните си гърди.

Издават го не само мимиките и тона, но и изразните му средства. Обръща се на “бе”, кълне на “смрЪдливи”. Можем само да си представим на такъв да му паднеш насаме и в тъмното какво би сторил, щом в светлината на прожекторите не може да сдържа яростта си.

И още нещо: този човек е напълно лишен от чувство за самокритичност дори и в ситуация, когато е пострадал лично заради собствената си недисциплинираност. На безброй места и безброй пъти се появяваше без маска или с неправилно сложена под носа маска, след което се оказа заразен, но продължава да ни призовава към самодисциплина.https://ivo.bg/2020/10/25/катайският-грип-зарази-и-бойко-борисо/

Диагнозата на явно вроденото му неизлечимо заболяване е една: необратима наглост, която се проявява и в съветите му срещу “неговите юнаци” лекарите и сестрите как да лекуват. Всичко знае, от всичко разбира и държавата ( още по-юнашки) щял сам да изправи, но не схваща, че болното му его, за което явно няма лекарство, разболява все по-тежко и без това линеещата българска демокрация, в която свобода на соловото слово има предимно той.  

 

23 мнения за “Все по-гневният Борисов дава нови доказателства за своята диагноза: необратима наглост”

 1. Поставили сте брилянтна диагноза, г-н Инджев!
  “Необратима наглост”
  За нея има само палиативно лечение, дано българите скоро открият ваксината срещу болестта, защото е доста прилепчива и по-заразна от китайската чума!

 2. Шапо за статията!
  Нямам спомен Баце да е бил на диспут. Може би това е единствена препоръка на пиарите си която спазва неотклонно. Има защо. Я си го представете дори на интервю с Иво. Не очаквам поне един смислен отговор на какъвто и да е въпрос. То и за това тикво-мутрата мина изцяло на потоци на съзнанието.
  И сега нещо което се изкушавам да ви пусна по злобата на деня. И Иля Яшин е политик кат нашият триждий премиер-ин: Както си трябва, с идеология и пристрастия. Но подчинени на ерудиция, логика и адекватност.

 3. Току що (12:51) по БНР свърши интервю с Иван Костов, в което той разпепердушини бюджета, борбата с короната и други работи. Чуйте го на запис, струва си.

  Иначе по темата – ББ има поведение на изнасилвач. Той не подозира, че ние сме жертви, за него всичко е наред, той мисли, че на нас ни харесва…

 4. Борисов вече е интересен само за психиатрите.

 5. Бойкошенко десния “евроатлантик “ отдавна задмина Виденов по слугинаж към Москва

  От няколко дни насам руски тежки транспортни самолети превозват оръжие за Сърбия.
  Превозват се включително танкове. Извършени са пет полета, от които последният – вчера. Предстоят нови десетки.
  Самолетите прелитат над България и кацат на летище Батайница в Сърбия.
  Данните за тези полети могат да се видят на различни места, вкл. и в специализирани сайтове като „флайтрадар”.
  Има потвърждение за получените доставки, вкл. танкове и от други източници – практически всички основни сръбски медии, информирани от правителството в Белград.
  Например тук:
  https://www.youtube.com/watch?v=ECpXDFLDw6A&fbclid=IwAR3Hfleq6eSlZBMa7_ut1Zftbs4DJDHwB28GN9AddymwoSd_j_opjv4TpXU
  .
  Такива полети над чужда територия стават само с разрешение на правителствено равнище и съгласуване на дати и часове с нашето външно министерство от страна на руското външно. Мащабна такава операция имаше през лятото-есента на 2019 г.
  .
  През февруари тя отново беше договорена, но провеждането й беше оставено за по-благоприятни времена. Сега те настъпиха – президентските избори в САЩ, в чиято суматоха на онова, което прави България никой няма да обърне внимание.
  .Да напомня, че част от доставяната от Русия военна техника на Сърбия се базира по нашите граници (например ракетни зенитни комплекси в Ниш, както и танков батальон)
  2. Това се случва в условията на оръжейно ембарго над Москва, наложено от Европейския съюз след анексията на Крим. Забраната важи и за търговия с оръжие, и за износ на стоки с двойна употреба. Над Русия има и други икономически санкции – и от ЕС, и от САЩ.

  Всички останали съседи на Сърбия са отказали превоз на руска военна техника за нея. Без съдействието на България – и оръжие, и редица др. неща, вкл. и за руска газ към Сърбия (с наши, български милиарди се строи тръбата) влиянието на Путин в Сърбия набързо ще бъде силно редуцирано. А този проблем поставя въпроса за влиянието на Путин в България, което, както нагледно се вижда, е по-мащабно от това на Запада.

 6. еж къдей Петйо Блъскув цела седмица лайв по НТ, защо не те поканят и теб някой път за една седмица, ами викнаха на Плевнелиев втората жена да я правят журналистка?

 7. Много прост, но за сметка на това извънредно нагъл селски тарикати, самовлюбеността му някак я намирам за маловажна, за да я включвам в определението му, но е факт.
  За да вървим в правилната посока изборите в България трябва много ясно да се сведат до
  или .
  Докато изборът е между едни и други селски тарикати, полза и перспектива няма!

 8. Баце все повече ми напомня на покойния професор Юлиян Вучков, с разликата, че онзи беше доста по-елегантен на външен вид и доста по-безопасен луд.

 9. На мен фактите говорят, че Борисов е разбиран и приеман от мнозинство българи, статистическо значимо за резултатите на всички избори в България, за които той е работил.

 10. Към Спас:

  Така е, статистика е значима.

  Тя говори за феномена, според който, уви, демокрацията ( у нас) се употребява за целите на статистически доказаните нагласи на примитиви или опортюнисти, гласуващи за примат, представителен за самите тях.

  Такова мнозинство сред гласуващите не може да се формира в държави, където се ползват с уважение образованите и статистически ( поне) средни като образование и интелект представители на нацията.

  Срам за България днес е, че на нас гледат отвън гнусливо като на хора, които си заслужаваме мутрата като лице на това, което си мислят за българите.

 11. Благодаря за отговора.
  Позволявам си да потвърдя казаното от Вас с:
  1) Ботев, “Борба” 1891:”Свестните у нас считат за луди…”
  (и Станислав Стратиев и Гео Милев откровено за Българския модел и Българския народ.
  https://tinyurl.com/yxkfysrt)
  2) The New York Times- Elections, National Exit Polls:
  Задават следния въпрос: What is your level of education?
  с два възможни отговора:
  College graduate/No college degree

  (Или:
  1) Невисоко образователно ниво на статистически значимата част от населението
  и
  2) основана на него Народопсихология, удобна на властимащите в общество на зависими хора.)

 12. Не сме имали друго такова некадърно, невежо, безотговорно, крадливо,престъпно и цинично управление!
  Нагли, самодоволни, надменни, пренебрежителни към хората, мизантропи,парвенюта,откровенни мутри и простакеси…това са 99.99 процента от герберопитеците,особено които са назначени от боко на високи постове!!!
  ОСТАВКА за Негово Нищожество Буда фон Тиква Ал Главанак-Тулуп Ал Дюнер Хасфалт ал Тол-Магистрал Ал Хъб Амфет ал Вълшебник-Суджук Микрофон Ал Водопровод Ал Хумана-Кирка-Бабаит Ал Фурма-Шибаняк!!!
  И хиляда години да е във властта, боко ще си остане една проста, алчна, примитивна, неграмотна, цинична, зла и отмъстителна мутра.
  Време е да се преборим с “БОКОВИРУС”-а!!
  И се хвали СИК-аджията с по 50лв.подаяния за пенсионерите,ама не от неговото чекмедже,пък той си порка Уиски Chivas Regal “Royal Salute” за “само” 3.800лв.бутилката!!
  МЕРЗАВЕЦ!!!
  ОСТАВКА,СЪД,ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ,ЗАТВОР!!!
  НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ВЕЧЕ!!!!

 13. И свободни избори може да има и при свободни медии. Иначе никой не избира бб а го назначава масква. Развитието на обществото минава през свободата на словото. Затова разпостранявайте, пропагандирайте истината за всичко и най – вече за история. Войната за подмяна на Българската история е особено ожесточена в последните двеста години.

 14. А в момента какви спорове водим със Северна Македония, като нашите учебници са пълни с откровени лъжи. Историческите ни спорове със Северна Македония са каквито лъжи им спуснат на “нашите” историци от масква това лъжат. При положение че “нашите” историци споделят теорията че сме дошли отнякъде само не и от ТУК и по учебниците на Северна Македония учат че сме дошли от Монголия за какви спорове иде реч. Спорове които се водят само да се противопоставят Българи на Българи.

 15. След дълъг размисъл, реших да гласувам за Цветанов следващия път. Ще му дам един шанс.

  Не ми е особено симпатичен, но засега предприема правилните стъпки. Докато другите хвърлят цървули на площада, Цветанов гради структури из страната. Събра подкрепа сред западните съюзници и сред българската общност в чужбина. Партията му излиза с изявления по важни политически въпроси. Аз ги чета – ОК са.

  Мислех да гласувам за Христо Иванов, но се опасявам, че пак ще съм в малцинството извън парламента, с вързани ръце.

  Мисля, че за 30 г. вече би трябвало да сме разбрали, че промяната се постига вътре в парламента, а не отвън на площада.

  Хората правят цирк отвън на площада, а на ония вътре не им пука – пускат руски самолети за Сърбия, строят ударно Руски поток, копаят пристанище Варна и ни закопават с АЕЦ Белене както си искат и ние даже не разбираме, защото и властта, и прокуратурата, и медиите са техни.

  Ако Цветанов събере достатъчно вот и вземе, че осъди Борисов, ще гласувам за него повече от един път.

  Имал бил апартаменти. Егати критерия! Че и аз имам. Разбирам да имаше медийна империя или пристанище Росенец, или хотелска верига.

  Пък ако пак направи Христо Иванов правосъден министър и се коалира с него, най-добре!

 16. към Веселин Станев:

  Абсолютно сте прав! От миналия век разпространявам по света и у нас исторически факти, които ги няма в учебниците по история.

  А за какъв македонски език може да става въпрос, след като академията на науките на москалите призна, че тяхния език е диалект на българския:

  Русский язык — диалект болгарского – http://politiko.ua/blogpost98286
  „Исследовав вдоль и поперек этот научный труд, я пришел к «шокирующему» выводу. Оказывается, русского языка в древности не было. Его не существовало в природе. Это фантом. Арифметика здесь простая, как дважды два. Ошибиться очень сложно”. – http://glavpost.com/post/16jan2016/History/76918-chto-skryl-nemec-vladimir-dal-ot-russkogo-naroda.html

 17. @ Иванка
  06.11.2020 в 11:02

  Здравейте!
  Удоволствие беше да прочета Вашия коментар!

  “Мисля, че за 30 г. вече би трябвало да сме разбрали, че промяната се постига вътре в парламента, а не отвън на площада.”
  Как хубаво сте го синтезирали само.
  Само да Ви напомня, че само допреди няколко месеца Цветанов беше ВЪТРЕ в Парламента, и имаше реалната възможност да извърши всякакви промени!

 18. към Иванка:

  “Мислех да гласувам за Христо Иванов, но се опасявам, че пак ще съм в малцинството извън парламента, с вързани ръце.”

  Това е целта на кукловодите и на Борисов, и на Цветанов и на останалите, но този път няма да им се получи! На следващите избори, когато и да са те, ще има сериозни изнинади!

  Цветанов беше вече в парламента, направиха Христо Иванов правосъден министър, и България потъна под европейското дъно. Искате пак от същото ли?

  Няма да Ви се наложи да гласувате за Цветанов втори път, повярвайте ми!

 19. Ако и този път няма обединение на нормалните българи, способни да изпитват любов към родината си, гъзпрома Слави Трифонов ще ни се плези от парламента цели 4 години, ще ни показва среден пръст в компанията на Таска Ерменкав, Доган, разни магарешки, копейкини и други патреотични изроди, и (не дай Боже!) представители на партия като “Възраждане на отечеството” на русороба Малинов или направо “Русская Болхария”, “Малая Мацква” !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.