Руските гробокопачи пак закопават американската демокрация със съветската пропагандна лопата

В Русия, където управлява от 20 години без алтернатива в условията на зле прикрита диктатура на своята т.н. партия Единна Русия ( и със заявка за пожизнено властване)  един “младеж”, като Путин, се появи първата институционална реакция на заплетената изборната ситуация в САЩ. Подигравателна е, както може да се очаква в страната на утвърдилата се на базата на многовековната руска традиция автокрация, където управляващите имат  съветското самочувствие на учители по демокрация.

 

  „Състезанието на пенсионерите“ в САЩ от категорията „и двата варианта са лоши“ все още не е излъчило победител, пише председателят на Комисията по външните работи на Съвета на федерацията Константин Косачов в правителствения официоз вестник “Российская газета“ в уж авторски материал, цитиран на български от:  http://www.focus-news.net/news/2020/11/05/2819883/konstantin-kosachov-izborite-v-sasht-pokazaha-dalbokoto-razdelenie-v-amerikanskoto-obshtestvo.html . 

В Русия, както всеки знае, няма проблеми с изборите. Там си избират самодържеца от царски, комунистически или техния хибриден наследник от олигархичен тип. Но пък се подиграват на “пенсионерите” в един свят, където пенсионерите живеят поне десетина години по-дълго и около толкова пъти по- качествено от нещастните си руски връстници. 

Косачов, зъбно, зъбещо се на Америка колелце от путиновата машина за автократично самовъзпроизводство, се коси за състоянието на американската администрация и демокрация…

Както е обичайно за такива коментатори в държава, която е образец за обратното на демокрацията, Косачов се позовава за достоверност на американски източници. Руските авторитети, използвани като правило за вътрешна употреба сред неуките и податливи на пропагандна мужици, не вършат работа – всички трезви руснаци знаят, че “авторитетите” ( дума, използвана в Русия и за шефовете на престъпите кланове) лъжат в угода на Кремъл. Тяхното цитиране само би попречило за изпълнението на задачата да се изтъкне колко загнила е работата в Америка.

“Американската агенция за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата (CISA) официално заяви, че „нямат доказателства, че някой чуждестранен противник е бил способен да попречи на американците да гласуват или да промени резултатите от гласуването“, пише с позоваване на иначе вражеската за Москва американска институция Константин Косачов.

От тази кремълска камбанария руският наблюдател на събитията отвъд океана бие траурната камбана за кончината на американската демокрация в съветски стил, напомнящ анекдотично за фалшивите сълзи над предполагаемия гроб на капитализма във в. “Крокодил”  ( сатиричния печатен динозавър на болшевишката пропаганда в СССР):

 

“Изглежда, че вече има един губещ в президентската надпревара – самата процедура и в крайна сметка – демокрацията”, отсича Косачов с присъда над американската демокрация, погребвана от московската пропаганда хиляди пъти. Което е още един знак за съветската реставрация в днешна Русия.  

13 мнения за “Руските гробокопачи пак закопават американската демокрация със съветската пропагандна лопата”

 1. За косачев и КО, сите петоколонци и полезни идиоти по света и у нас сега по съвместителство и фенове на Тръмп идат тежки времена. И някой да не вземе да ме обвини. че съм враг на републиканците. НАПРОТИВ! Стига Майкъл Пенс да бе кандидата им готов бях дет се дума на барикадата да изляза срещу “гигантските фалшификации на демократите”. Наш Цвъчко е повече републиканец от самият ДТ. ВЕрвайте ми.
  “Когато Байдън влезе в стаята веднага искате да се сприятелите с него. А когато Тръмп влезе дори столовете почват да се карат по между си.”.
  Радослав Сикорски
  http://focus-news.net/news/2020/11/06/2820039/bivsh-polski-vanshen-ministar-kogato-v-stayata-vleze-tramp-dori-stolovete-zapochvat-da-se-karat-zagubata-mu-shte-otblasne-globalnata-valna-na-populizam.html

 2. “Младежът”, който се подиграва на “Състезанието на пенсионерите:

  The Sun: Путин е със симптоми на Паркинсон, оттегля се през януари
  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-the-sun-putin-e-sas-simptomi-na-parkinson-otteglya-se-prez-yanuari

  Британски таблоиди прогнозират падане на Путин, Песков отрича неубедително

  https://debati.bg/britanski-tabloidi-prognozirat-padane-na-putin-peskov-otricha-neubeditelno/

 3. Леле майко, тръгнал Косачев да се коси!

  Какво да кажем за демокрацията в Русия, дето президента се сменя само като дойде оная с косата!

  Не се коси, Косачев, не се хаби!
  Ти Америка не я мисли!

 4. Направо пих една малка бира Конрад по случай развоя на събитията. Ще пада бой. Як бой. Мисля че е въпрос на процедура да се обяви победителя. Нека се забавят за да може в масква по – леко пък и у нас привържениците на оранжевия клоун да понесат размазващ ия удар на достойния избор на американците.

 5. Както г-н Веселин Станев сполучливо го нарече, “оранжевият клоун” хленчи, като вдовица за “бай Хуан” губейки изборите (установете приликите с нашия БХ) и от злоба, вълнение и притеснение, ще му падне перуката! И вместо да приеме поражението си, заплашва с касиране на резултатите от изборите, проведени от неговата администрация и ако има фалшификация, тя ще бъде от страна на неговият слугинаж и антураж! 🙂

 6. Това, което става в Америка, ако са честни избори, то аз съм астронавт! А тук в този сайт виждам необяснма радост и възбуда от очертаващата се победа на дедо Байдън и Камала Харис!
  В Америка идват на власт необолшевики, а този факт изпълва с радост коментиращите в този блог и неговия стопанин! Просто не вярвам на очите си – това ли е блогът на Иво Инджев – бореца за справедливост и радетел на истината?!

 7. Не живея в Щатите и не знам дали Тръмп води бизнес-френдли политика, дали се бори с Китай и бастисва руските газопроводи, и дали той е избил вагнеровците, но виждам, че е позор за американската политическа класа. Да каже, че е спечелил, но с фалшификации ще му откраднат победата. И то го казва на митинг, а не в незаконен запис, направен докато спи или в тоалетната…
  Разбирам да го кажат Нинова или Манолова. Или разгорещен коментатор да разказва, как Цв. Цв. жонглира с няколко стотин хиляди мъртви души…. Ама американски президент….

 8. “Световната революция на криминалите” приключи. Да му мислят криминалите и особено рублоядните.
  Поздрав на всички!
  Американската демокрация е като Господ – “Забавя, но не забравя” да раздаде всекиму заслуженото.
  Тръмп не само беше победен и отстранен. Тръмп беше и умишлено унижен. Унизителното му изхвърляне от поста на който го поставиха криминалите е унизителен сигнал и към криминалите. Особено към баш криминалът в башнята.
  Светът стана друг. И България ще трябва да стане друга. Ще не ще.

 9. Към Ганчо Христов:
  Лъжете и клеветите. Цитирайте ми поне една моя статия или дори коментар под нея ( без да отговарям за мислите на коментаторите), в който се изразява радост от личностите на Байдън и Харис! Не можете, но лъжете.

  А че милиони хора в Америка и по света се надяват да се отиде разглезеният милионерски син, който цял живот прави далавери и прикрива с нови такива старите си фалити, неплатени данъци и прочее, това е факт.
  Обратното е вярно: че харесващите Тръмп, като Вас, го превъзнасят като някакъв гений на антикомунизма, който се мазнеше на белите работници с обещание да ги защити от пришълците, но и тези бивши негови избиратели му обърнаха гръб.
  Иначе номерът “дай да крепим Бойко на власт, че без него комунистите ще ни управляват” върви и в САЩ само като за солидарно виновни с него или като за жертви на неговата пропаганда.

  И щом ви се струвам “неправилен” борец за истината, що дирите тук да си разваляте настроението? Пишете си с Каролев, Дъскарев, Борислав Цеков ( само няколко от болните от тръмпофилия, но къде по-достойни от мен за Вашето внимание).
  Радвайте се на Вашия кумир, който продължава да лъже ( като Вас), че бил спечелил честно, но едни лоши хора му крадат изборите.Не берете грижа за мен.

  ДОБАВКА: Използвам да кажа, че повече с болни тръмписти няма да “преговарям”. Хора, които не желаят да признаят реалностите, могат да си намерят друга трибуна.

 10. Другарят водещ на “събота 150” счита американската демокрация за “болна”. Вероятно защото действащият президент не печели изборите(с единствен участник самият той) със 110% и това да е ясно още на 3-ти ноември по обед. Или както се шегуват в руските сайтове “трябваше да им изпратим за преброяването нашата Елочка и тогава от двамата – Байдън и Тръмп, щеше да спечели Путин.)
  Явно водещият е много наясно с що е това “демокрация” и дали тя има почва в Америка.

 11. Към списъка на болните от тръмпофилия (путинофилия) Каролев, Дъскарев и Борислав Цеков, на които ИМ крадат изборите и които приживе “пророкуват”, в стил лисицата и “киселото” грозде, че Байдън, дори и да спечелел, сигурно нямало да си довърши мандата, щял да умре и тогава те ще видят!( американците) Ще видим ние- българите! Защото президент щяла да стане черната комунистка и тогава да се готвим за война на Балканите и т.н. , та към този списък днес може спокойно да прибавим и химикът-преводач на срещата Тръм -Борисов Мермерски, който при жив и здрав (на крака!) човек трогателно описа при Жора Любенав неговата скорощна смърт!
  Колко ли трябва да са били отчаяни и безсилни тези лобисти, за да стигнат до подобни нечувани и невиждани висоти на човешка “етичност” и патологична злоба! Вероятно въпросът опира и до значителни материални загуби! Признавам си, че за пръв път се сблъсквам с подобна ексхибиционистка девиантна психопатология !

 12. Много поздрави на другаря Дъскарев!

  :))))

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.