И Тръмп завлича дясното заедно с провала си, както Борисов

Този текст съм го писал вече веднъж през юли 2016 година по повод номинирането на Тръмп за президент от републиканците в САЩ – т.е. не мога да бъда заподозрян, че едва ли не сега на прага на катастрофа на Тръмп като кандидат за втори президентски мандат съм нагодил мнението си към актуалната ситуация пред очевидната вече и за най – слепите му следовници той се сгромоляса.https://ivo.bg/2016/07/25/бойко-борисов-и-доналд-тръмп-покорите/

 

 

 

 

Сега, вероятно часове преди завлечените на дъното републиканци в САЩ да осъзнаят на кого са заложили, приемайки да си вържат Тръмп като котва на шията в бурното политическо море, не се налага да добавям много към тезата си, че Борисов и Тръмп си приличат като екзекутори на дясното в САЩ и в България.

За Тръмп моментът на развръзката и на прозрението на републиканците в САЩ, както отбелязах, е въпрос на часове спрямо времето, през което тракам по клавиатурата в момента. А за Борисов ще почакаме още, докато слушаме обещанията му как “февруари, март, април” щял да изправи държавата “ето така” ( помага си с ръце поради липса на други аргументи в подкрепа на това “пророческо” самохвалство): 

Разликата между двамата е в това, че Борисов е вече ветеран в политиката и в лъготенето, докато Тръмп ще си остане с един мандат на позора да бъде запомнен като подстрекател на националното разделение и на торпилирането на западното единство в угода на Кремъл. 

Общото между тях, колко и САЩ да е са несравнима величина с България, е в лъжата, че ни пазят от комунистите. За такива в САЩ набеждават десетките милиони противници на Тръмп, гласуващи той да се махне, а в България сред “комунистите” са “психодесните”, както ни наричат по руски образец червените пропагандатори. 

Та да попитам пак: кой е наистина виновникът за провала на дясното? Отговорът оставям на фактите.

29 мнения за “И Тръмп завлича дясното заедно с провала си, както Борисов”

 1. Първо да припомня. Заклет републиканец съм още от епохата на Великият Рейгън. За Майкъл Пенс. стига върхушката на американските “червени” да бяха убедели маниакалният егоцентрик Тръмп да се оттегли влизам в огъня като се реди при по-разгорещени спорове. “Християнин, консерватор, републиканец”, точно в този ред се самоопределя самият МП. Идеалът ми за политик.
  Бас ловя, че нито един от новоизпечените фенове на Републиканската партия ако не беше изтикан от обстоятелствата ДТ за Стопанин на Бялата къща нямаше и да се веснат тук. В огромното си мнозинство те са И фенове на кремълският гном. Случайност? Не бих казал. Даже на първо място е ВВХУЙЛО.
  Сега съм стискал палци за Байдън. Писна ми от простащината, невежеството, аморалността на Дончо. Как пък не можа една не лоша дума за целият мандат, да не говоря преди него, поне една неутрална дума да каже за Джуджи 1. Как така се случи, не съм му фен на Навалний, всички западни лидери осъдиха случилото се, Дони мълчи кат бит пИдал, туй по Баце който също “ловко” се отърва от какъвто ѝ да е коментар по темата. Колко време му бе необходимо да осъзнае, че Украина не е част от Русия. И де да беше само това. Сега Мелания да стяга куфарите и да си намира по-добри адвокати от Джулиани. Предстоят му много съдебни битки. Дотук го спасяваше имунитета на президент.
  Сбогом Тръмп, няма да ми липсваш,

 2. Най големият оксиморон е че тръмп и републиканците са антикомунисти и анти путин.Републиканците от последните години са всъщност партията на печалбари и опортюнисти.И въобще нямат против прибирането на мръсни пари под масата.Олег Дерипаска и фирмата му сключиха сделка за фабрика в Кентъки ( с личното участие на мич макконъл известен с прозвището moscow Mitch ).Незнайно колко руски мошеници са закупили апартаменти в сгради на оранжевият тулуп,в кеш.Във Флорида е същото,една любима дестинация на руски и латиноамерикански олигарси/измамници да перат пари.Но да се върна на републиканците през 2018 г цяла банда от тях отиде в москва да празнува 4 юли.Срещи с любимият им лидер путю и руски олигарси.Един друг техен представител дана рорбахер от Калифорния,бивш конгресмен се самоопределя като голям приятел на путю и т.н и т.н.Та на републиканците от днешно време работата е :крадеца вика ,дръжте крадеца”

 3. Да, господин Инджев, притежавате прозрение, което се доказва тогава, когато фактите дават своето потвърждение. И тук при Вас това не е феноменът Ванга, т.е. способността на гадател, а тази на трезв анализатор. И да оставим това, дали падането на Борисов пак ще Ви потвърди, което разбира се е очевадно, но друг и много по-решаващ ще е въпросът, коИ трябва да са тези, дето трябва седнат на кормилото? И разбира се, не на джипката, а на разбитата таратайка с която би могла да бъде оприличена държавата ни България, на който хал я докара поредицата от най-посредствените нищожества, родени тук, но систематично насаждани от Кремъл на най-високите държавни постове. Моля Ви най-настойчиво покажете (приведете примери), водени от вложеното Ви аналитично прозрение, на кои личности според Вас трябва да гласуваме доверие. И особено това, според Вас на кои постове да ги изберем от групата на читавите, които със сигурност ги има, които са се доказали или постоянно се доказват. Това е беобходимо за да можем да се осъзнаем на време, преди да са дошли изборите. Предварително, за да имат време и възможност също така и тези, на които евентуално бихме могли да се спрем да премислят това, да го осъзнаят и да се съгласят. Вероятно много са приютени и в различни партии, а това не трябва да бъде някаква пречка. Това трябва да стане движение въз основа на една прозорливост. Това са неща от особена необходимост! Първо, за да не ни избудалкат поредно, и второ да сме готови, когато застанем пред урните. Иначе, както в приказката, кучето си лае, керванът както до сега си върви, но в неправилната посока!

 4. До Г.Николов ,гледа ли филма на Саша Барон Коен?В него ,макар и комедия са показани днешните републиканци от най ниското ниво реднекове,до Р.Джулиани.От мои наблюдения нещата са дори по зле.Може би половината от тях вярват че земята е плоска,че Исус ще дойде скоро и ще ги прибере в рая и т.нТа да се нарече републиканец някой сега в Америка е като да си сложиш голям стикер на колата:АЗ СЪМ ТЪП!

 5. За нашето дясно не знам, но ми се струва, че някои от съфорумците поставят твърде голям знак за равенство между Тръмп и републиканците. А пък да ги описваме, като че ли са загубили с 20, а не с 2 процента, е съвсем рано. Идеята за ниски данъци и по-малко държава винаги ще има достатъчно почитатели там (не само между тъпите).
  Да не забравяме, че голяма част от нещата, с които се хвалят тръмпофилите, са дело на републиканците, а не на клоуна (например Джевелините за Украйна).

 6. Към Караиванов:

  Прав сте за републиканците и точно поради това е жалко, че той ги завлече надолу. Не случайно вече има републиканци, които го съветват да признае по демократичния начин поражението си, за да не нанася нови щети на партията им.
  Тръмп не само раздели и противопостави по безпрецедентен от гражданската война американците, но и е на път да постигне нещо подобно в партията, която му се довери – ако и сред републиканците се оформят два лагера ( там вече има фракция с официална позиция срещу него, но ако тази тенденция се разрасне, ще пострада наистина самата демокрация в САЩ, за която Републиканската партия е гарант).

 7. … Там (при републиканците) вече има фракция с официална позиция срещу него (Тръмп) но ако тази тенденция се разрасне, ще пострада наистина самата демокрация в САЩ, за която Републиканската партия е гарант:

  “Сенаторът републиканец Мит Ромни заяви, че ще гласува Доналд Тръмп да бъде признат за виновен в злоупотреба с власт – първият член на партията на президента, който се отцепва от партийните редици на процеса за импийчмънт в Сената на САЩ.
  “Президентът, който е поискал от чужда държава да разследва негов политически съперник, е виновен в ужасяваща злоупотреба с общественото доверие”, заяви от трибуната на Сената преди гласуването Ромни – републиканският кандидат на президентските избори през 2012 г.

  Представители на Републиканската партия в САЩ осъдиха твърденията на президента Доналд Тръмп, че изборите, в които той се бори за втори мандат, са фалшифицирани. Новините идват преди да е завършило преброяването на бълетините в четири ключови щата, в които води кандидатът на демократите Джо Байдън. В последните 12 часа Байдън утрои преднината си в два от тези щати и я запази в трети, като с това се приближи до победа в изборите.

 8. Към sms:

  Не е само Мит Ромни, голямо име в Републиканската партия…

  Съпругата на още по-големия Макейн оглави щаба да Байдън в Аризона и преобърна този традиционно червен щат в полза на сините като отмъщение за подигравките на Тръмп по адрес на покойния й съпруг.

 9. @Usa. убеден съм, че в огромното си мнозинство гласувалите за Тръмп са свестни и адекватни. Но изповядват принципа: “Наше лошо няма”. По същата логика мнозина биещи се в гърдите у нас за “десни” припознават Баце, че “нямал алтернатива”. Няма сила която да ме накара да се доверя на това нищожество по много показатели.
  Междувременно, la comedie fini. Байдън взе Пенсилвания. А Тръмп бута топките на голф игрище.

 10. Браво на американските избиратели, които спасиха света!!! За тръмпутинците все пак остава бонусът да се порадват още малко на DT – шоуто, докато оспорва неоспоримите резултати.

 11. Joe Biden
  ·

  America, I’m honored that you have chosen me to lead our great country.

  The work ahead of us will be hard, but I promise you this: I will be a President for all Americans — whether you voted for me or not.

  I will keep the faith that you have placed in me.

 12. Не зная по какви критерии се допускат кандидатите за президент в САЩ, но на този индивид трябваше да му бъде поискана психиатрична експертиза, вместо да бъде допускан да се състезава в избори. Джордж Буш джуниър нанесе щети на Щатите и на републиканците с войните, които започна, а този нерез с необуздани либидо и жажда за власт успя да отврати дори съпартийците си. Един клоун в Москва, други във Вашингтон и Брюксел, правят друг един клоун в Анкара да изглежда като спасител.
  Шантава картина, би казал веждичката, ако не псуваше! Когато се издигаха кандидатите на републиканците, много приятно ме впечатли Марко Рубио, но расистката реторика на Тръмп му спечели симпатиите сред болните от ксенофобия, които явно са мнозинство. А щетите, които този клоун нанесе на републиканците няма да са толкова фатални, както в случая с нашия пакостник. Там никога не са учени на дисциплината “учи мама, за да не работиш”, нямат си патреоте, а когато този шут го избутат от власт, и Путиссимо няма да си има агент на най-високо ниво. Американците ще се излекуват от травмите, които понесоха от управлението на Буш и Тръмп, но нашите травми изглеждат неизлечими на фона на бившото, насоящото и бъдещото съвеЦко иго!
  Както се казваше, От векове за векове!

 13. САЩ отново са флагмана на свободния свят. Честито Байдън! Честито САЩ! Честито Земя! Край на Тръмп и тръмпищината. Идва ред на тиквата и тиквищината. ГОТВИ СЕ ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ЗА ПОСЛЕДНАТА СИ КРАЧКА КЪМ СВОБОДАТА.

 14. @Иво Инджев
  Да! Да ! И Макейн! Току що обявиха по медиите, че Джо Байдън e новият президент на САЩ !

 15. Каролев, часове преди вота: “Да поемем дълбоко дъх и да кажем ‘Тръмп е преизбран!’
  Преди малко ЕС (европейците), канадците, австралийците, дори и китайците поеха дълбоко въздух и започнаха да се поздравяват със завръщането на нормалността, почтеността и предвидимостта в международните отношения !
  Този път какво ли ще пият следизборно Путин и зверософхоза му? Оцет? Боярищник?

 16. Колко е очевидно.русия се съсредоточава от левите партии към десните. Те са на съвременна мода. Да ама не . В Гърция левия Ципрас би шута на масква. Във Франция левия Оланд беше много по твърд към масква от десния макрон. В САЩ нещата май са тоже. Време е държавата на лъжата , на корупцията, на злото да се срути и оттам и у нас. От САЩ сгромолясването на горното трябва да започне. Нашите (съветЦките ) медии МЪЛЧАТ. А световните медии вече обявиха Байдън за новият президент на САЩ.

 17. @Georgi Nikolov,
  Вие сте въплъщението на това, че смятам, че платформата на блога на нашия домакин г-н Инджев има еди огромен недостатък – това, че няма как да изразяваме своето одобрение и/или съгласие с даден коментар!!! Не десетки, вероятни стотици пъти съм подкачал зад клавиатурата, когато съм припознавал като свои вашите страхотни, интелигентни и точни коментари, подплатени от огромна ерудиция, опит и (не на последно място) – тънка ирония и сатира! Поклон и благодаря, че има хора като Вас и като г-н Инджев, които да поддържат борбата и надеждата, че може и да дойдат по-добри дни за България!

 18. Към sms,този Каролев не беше ли някакъв доносник или агент на ДС?Прави ми впечатление от 3-4 години че е сред матросовците (вацев,иво дебила и много други) хвърляйки се пред амбразурата за да защити любимата подлога на любимият путю!Всъщност почти всички тръмпоматросовци в БГ пространството са от същият вид!

 19. @SteveN, Благодаря! Не скромнича защото се убедих с годините, че “Скромността краси човека” ми звучи доста на мухлясал соц. Но. понеже, обаче, защото съм статистически в “зоната на здрача” съм възприел принципа да съм максимално честен към себе си и обективен към останалите. Да живея в съгласие със себе си. Смятам и не съм в погрешка, че мнозинство от коментиращите в БЛОГА НИ са по-стойностни от мен. Поне така ги усещам аз. Дори и когато. случва да не съм съгласен с някого. обикновено в някой детайл. основното е, че сме съмишленици те карат ме да се замисля и дори понякога да преосмисля мои позиции. И днес имам пример.
  ВЕСЕЛИН СТАНЕВ, страхотен ерудит и с много силен изказ е допуснал, от моята си камбанария де, неточност в преценката си за Макрон. Прав е за Оланд, спря му на ХУЙЛО двата договорени вече от Саркози хеликоптероносача въпреки платената от Франция неустойката от милиард евро. За което-шапо. Но Макрон нито е десен, той е визионер който “краде” работещи идеи от къде ли не които после превръща в необратими реформи, нито се заиграва с кремълският гном. Просто това е стилът Макрон. Диалог, диалог, диалог и до там. На два пъти направи за кашмер Джуджи 1 когато оня сметна поведението му за слабост. Но понеже Русия се води ядрена сила, колко са изправни ракетите е друга опера, има ли смисъл да се докарват нещата до “проба”, та за туй пак му “вдига” телефона. Но нито спира, нито смалява санкциите. За отмяна и дума не става. И при други тук съм забелязал се страхуват ЕМ да не предаде “четата” няма да им се отвори парашута на ватниците. А сега с Байдън начело западният свят има водач който обеща, че при него руснаците ще разберат най-сетне, какво значат “адски санкции”, Ще да видим.

 20. Американският народ отново доказа защо е най-мразен от Северно корейският, като избра Джо Байдън.
  Някак си бързо се позабрави и кой народ възстана пръв срещу коронавируса и борбата за свобода, а това беше именно в Ню Йорк. Американският народ доказа за пореден път своят стремеж и вяра в демократичните ценности. Тяхната “ДС” никога не е била псевдо патриотична и никога не е мачкала своят си народ,както нашата.
  Много се надявам Байдън да е новият Клинтън и му пожелавам успех от все сърце.
  В посткомунистическата, тоталитарна кочина, единственият народ, чиято комунистическа партия успява да спечели изборите след 1989, днес продължава да реабилитира комунизма и Тодор Живков в лицето на Бойко Борисов. Дилемата е кое подразделение на ДС да дойде на власт след това.
  Простотията предавана от поколение на поколение за сметка на възпитанието плюс робското мислене и страха отново доминират, а царството на ДС е все по могъщо и благоденстващо за сметка на Демокрацията. Ченгесарщина и полицейщина, впрегнати в услуга на престъпници, подпомагани от липсата на какъвто и да е морал на едно болно общество. Това е България! Това е резултата от творчеството на ДС.
  Остават още 4 месеца до изборите, в които и последният лаик ще разбере, че тази страна не съществува вече. Само разправянето на Борисов с интелигенцията през тези 11 години беше ужасяващо. Използвани бяха приомите на Бкп – изселване, кастрация и заглушаване. Вярно изселени на Запад, но какво от това? То и Георги Марков отиде на Запад….
  Та това е разликата между САЩ и България. Там демократичната партия печели! За 30 години е имало само едно правителство, което не е на демократите.
  Тук за 30 години е имало само едно демократично. Айде едно и половина.
  И на следващите избори не се знае дали Демократичната партия няма да вземе по малко гласове от Дпс…Това е трагедия.
  В САЩ по малко от 4% вярват в социализма. В България по малко от 4% в демокрацията. Останалите вярват не даже в социализма, а в комунизма или са толкова прости и отвратителени като хора, че с поведението си го подпомагат всячески.
  Вижте му изражението на Джо Байдън, усмивката, благородството и достолепието, което излъчва.
  Вгледайте се после във Волен Сидеров след това и ще разберете какво имам предвид. Защото това е бил главен редактор на вестник Демокрация (българска). Вижте и лицето на известният сорт домати биволско сърце – Корнелия Нинова или самият бивол Борисов.
  Е, имаше и при нас благородни хора, като Байдън. Сещам се за Неделчо Беренов.
  Пак беше на възраст, пак имаше медал подобен на техният,пак беше демократ и пак беше кандидат за президент .
  Сигурно 85% от населението не знаят кой е той днес.
  Извода от написаното – България ще стане демократична страна, когато в САЩ станат комунисти!

 21. По повод уклона на Кремъл към десните партии напоследък – отдавна съм забелязала, че т. нар. комунисти, още от едно време са всъщност добре замаскирани фашисти. Цял живот ми проглушаваха ушите с яростния си уж антифашизъм, а постоянно насаждаха и продължават да насаждат омраза към всички различни – цигани, турци, обратни и т. н. При единственото ми посещение в ссср преди години, бях втрещена от ненавистта към евреите там. Сега просто не се крият , а директно финансират фашизма по света.

  Уважавам десните политики, доколкото оставят хората да работят и да се развиват, независимо какви са по цвят и произход. Всеки един човек е ценен сам по себе си. Когато всеки бъде оставен на мира да си гледа работата, благоденствието е общо.
  Когато държавата почва да му се бърка и преразпределя, твърде много преразпределящи тунеядци се подреждат във веригата.

  Богатото общество има ресурс да се погрижи за социално слабите и болните. Бедното общество ги оставя на произвола на съдбата. На последното, уви, сме се нагледали дълги, дълги години.

 22. @Usa
  Да, доколкото си спомням , беше казал в някакво интервю, че бил вербуван още в казармата – агент на на ВКР .Струва ми се, че Владымир Корольев има доста руска морда и дивашки темперамент, вероятно и етносът му такъв, иначе откъде тези протекции и това големеене без покритие ?!

 23. Към Иванка – в Русия не мразят само различните. Там мразят човека като цяло.Нали знаете, има човек има проблем, няма човек няма проблем. Сталин е избил повече руснаци от Хитлер.
  Що се отнася до евреите, руснаците са наистина народ, който има правото да ги мрази. Повече от половината, които направиха руснаците от крепостни селяни комунисти, тоест болшевиците са евреи. Това си е за омраза, поне според мен. Само, че руснаците не мразят евреите заради това, че са ги направили комунисти. Мразят ги, защото мразят всичко.
  Руснакът без враг не може да живее.А че има по някой Буковски, Политковская или Булгаков, това е капка в морето.

 24. към Георги:

  Само да допълня: Сталин е избил и повече евреи от Хитлер, а това обезсмисля твърдението “болшевиците са евреи”.

 25. Към Тодор Тодоров – “болшевиците са евреи” не е просто “твърдение”. Това е историческа истина, факт,като почнеш от тези, които са измислили идеята на теория като Карл Маркс и свършиш с такива като Троцки,които са били в центъра на събитията. Нито съм анти-семит, нито мразя евреите. Повече от половината начело на октомврииската революция са евреи.

 26. До sms.Да този Корольов има наглата физиономия на изпечен червен боклук.Също като копейката и останалите цвъртящи в нета червени гниди ( били то явни или под прикритие) .Но истинската им същност се разкриваше от овчепреклонението им към путьовата марионетка!

 27. “[…] Тръмп ще си остане с един мандат на позора да бъде запомнен като подстрекател на националното разделение и на торпилирането на западното единство в угода на Кремъл”. Това е равносметката: краткa, яснa и срамнa. Остава само пут.ин да подслони тръмпушката в газпром като шрьодер и резилът ще бъде пълен. Имам предвид резила за републиканците, а не за самия него, защото такива типове срам нямат.

  Колкото до барисав: боя се, че агонията ни най-малко не е свършила, нито че ще свърши скоро. Ясно е само, че той няма да е следващият български премиер, но ще даде всичко от себе си да спаси собствената си кожа и златните си кюлчета. ГЕРБ няма да загубят следващите избори, най-малкото защото БСП вече полага сериозни усилия да не ги спечели. Аз съм за варианта “двама се карат – трети печели”, като третият е Демократична България. Няма по-подходящ момент от сегашния за това, защото ГЕРБ видимо се провали, а БСП по стара комунистическа традиция избягва да поема държавното управление в кризисен период.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.