Руският поток през България е вече прокопан, но Борисов не бърза да се хвали с успеха си в обслужването на Путин

Както е редно за един изцяло руски стратегически проект, като продължението на Турски поток по руската му тръба през България, Телеграфната агенция на Съветския съюз ( ТАСС) оповести неговия завършек на уж българска територия. “Уж”, защото тук командва руският интерес и територията е дадена на Русия за ползване от Борисов и компанията му от уж евроатлантици.

Имам няколко кратки въпроса.

Защо Борисов обеща руският проект да приключи на 15 декември и с каква цел финишира предсрочно – да не би това да е опит да бъдат финтирани злополучните американски санкции от страна на нашия набеден евроатлантик Борисов?

Руският поток финишира, но големият любител на рязането на лентички  у нас не рапортува лично? Защо?

Кога се е чуло и видяло Борисов да завърши нещо толкова голямо и да не се похвали?

ТАСС се позовава на информиран източник и той определено не е български. Информира българите какво са решили в Кремъл и че решението им е осъществено. А церемонията, на която ще тържествуват съучастниците в завършилото разкопаване на България за нуждите на Путин, щяла да се състои по-късно. 

Съветската телеграфна агенция обяснява това необичайно за манталитета на руските победители отлагане на победните фанфари с пандемията. Тя, както (не) знаем, може да продължи още дълго и дори да се развихри още по-зловещо. И съзаклятниците с Путин ще трябва да я чакат да се смири, за да се порадват публично на успеха си?

И още нещо като за местните следовници на техния непрежалим Тръмп: нали той наложи санкции на този проект? Питам, защото тръмпофилите изтъкват това пожелание като някакво доказателство за някаква твърдост спрямо Русия от негова страна. Доста мека се оказа, май…

https://www.actualno.com/business/agencija-tass-proektyt-balkanski-potok-e-gotov-news_1518054.html

© Actualno.com

6 мнения за “Руският поток през България е вече прокопан, но Борисов не бърза да се хвали с успеха си в обслужването на Путин”

 1. Според мен Тръмп е спазарил “забравяне” на санкциите с нашите тръмпети срещу някакви пари. Носи се медиен слух за няколкостотин милиона. Дано да са рубли поне, ама надали.

 2. И аз имам един въпрос, защо държава от ЕС и Нато трябва изобщо да участва в подобни руски проекти?

 3. Днес по радиото самият Питър Волгин (тук свири орган в ниските октави) даде информация, че агенцията по заетостта дала разрешение на 1700 руски граждани да работят по стратегическите проекти, като балкански поток и … балкански поток. Отделно имало турски, белоруски и разни други граждани, но по-малко на брой. Миналата година били … 30 работни места за руски граждани и почти никакви за останалите.
  БОЕЦ пък разправя, че на трасето нямало български фирми и работници. Поне не се виждали, освен да ги крият нещо…
  Значи плащаме на руските (и други извънземни) работници, прокарваме тръба за техни газови доставки за трети страни без отклонения и връзки у нас, чакаме едни транзитни такси при определени условия (които може и да не се изпълнят никога) до края на света и това е стратегически проект…Не знам какви транзитни такси ще вземем, ако по тръбата не върви кой знае какво или ако турците запълнят тръбата с газ от майната си, а не от русия. Казвам, че не знам, а не, че няма да получим никакви такси. Ако някой знае, да каже.
  Отделно на Тръмп санкциите, които новият президент не е споменал, че ще ги отменя, а дава индикации, че ще ги затяга.
  Без да се правя, че пресмятам, ей така мога да заявя на халост, че ако бяхме направили био животински ферми вместо трасе, щяхме да изкараме повече пари и да мааме джолани с кисело зеле пак чак до края на света. Примерно. И минзухари за шафран да бяхме сели, пак повече пари щяхме да изкараме. Чисто илюзорно – ако бяхме си направили паркове по протежението на страната, с барчета и детски люлки, с пътища и влакчета, с велоалеи и водни колела – много повече пари щяхме да изкараме, ама много повече.

  Всъщност, ако нищо не бяхме правили, пак повече пари щяхме да изкараме в дългосрочен план. На чисто случаен принцип всеки проект би бил по-доходоносен от този.

  Че кой тогава би се гордял с такъв проект? Работни места ли се откриха за нас, някакъв съпътстващ положителен ефект ли очакваме, кое прави проект, като този поток, стратегически за нас? Щом се строи от руснаци, той ще се поддържа от руснаци, ще се ремонтира от руснаци и ще се нареже на скрап някой ден пак от руснаци. За нас ще остане да заринем дупката… Като знам какви сме предприемчиви, пак ще викнем руснаци да зариват за 123456 хил лв на метър. Нали? Няма кой да го открие, защото Онуй, дето реже ленти, малко нещо се притеснява да не го застрелят с английска сол от дрона на президента или да не го фанат уруки на открито, където аурата му не прифаща лоши погледи.

  Обаче Волгин ми се стори открито против Тръмп. Може и да съм недочул, че то в колата… Може ли някой да обясни този парадокс – Волгин против Тръмп?

 4. @К.Ганев
  09.11.2020 в 19:18

  “Може ли някой да обясни този парадокс – Волгин против Тръмп?”

  Ще се опитам да Ви го обясня с две думи, г-н Ганев.
  Под прикритие!
  Широко е ветрилото – не могат всички да членуват в Тръмп Обществото, я.
  :))

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.