Учени опровергаха песимистите – откриха ваксина срещу китайската зараза

 

 

Понеже не вярвам, че скромността краси човека, а и няма нищо лошо в това да отбележиш свое сбъднато съждение , ще отбележа  още една своя току-що осъществена прогноза. https://ivo.bg/2020/05/17/световната-контраатака-на-учените-ср/

Откриха ваксина за китайския грип. Случв се доста по-рано от очакваното.https://clubz.bg/106262-vaksinata_na_pfizer%C2%A0i%C2%A0biontech_predpazva_90_ot_testvanite_ot_koronavirusa

Това не (ви) е нито белината на Тръмп, нито фалшивата фукня на Путин с уж изобретената руска ваксина, която той лично щял да пробва върху себе си, но явно не посмя, твърдейки, че е била инжектирана на дъщеря му. Дали? Руснаците не му се вързаха, да не говорим за авторитетите сред научната общност по света.

 

 

 

 

В социалните мрежи в Русия после се появиха анализи на руски специалисти, според които руската “ваксина” е чисто и просто … ветеринарно лекарство. 

Пробивът сега е направен логично от гигантите във фармацевтиката на Запад, които имат доказания потенциал да се справят със задачата ( да не споменавам конкретно компаниите като форма на “продуктово позициониране”).

 

В разгара на ограничителните мерки у нас и по света тази година написах още през май, че човечеството ще изобрети противодействие на китайския грип по-скоро, отколкото пророкуваха песимистите. Тезата ми се базираше на невижданата в историята на човешката цивилизация могъща мобилизация на световния научен потенциал срещу страховитата зараза. Никога преди хората не са се обединявали на различни континенти в усилието си да се противопоставят на обща заплаха от какъвто и да било характер.

И, да , в тази конкуренция кой пръв ще спаси заплашената от пандемията планета, са вложени безпрецедентно много пари. Отбелязвам този факт с риск да възбудя онези, които наистина вярват, че някакви злодеи са пуснали на воля вируса, за да могат после да му измислят лечение и да спечелят милиарди от своя пъклен заговор.

Коментарите и резултатите от научния пробив предстоят. Но първата крачка е направена – не по-малка от крачката на Нийл Армстронг на луната. 

 

 

15 мнения за “Учени опровергаха песимистите – откриха ваксина срещу китайската зараза”

 1. В допълнение може да добавим, че основатели и собственици на една от компаниите участваща в разработката на ваксината са семейство турски преселници в Германия.

  “Германският ас в разработването на онкологични лекарства Uğur Şahin и съпругата му Özlem Türeci стоят зад разработката на ваксината.”

  Край няма мъката на путинистите, тръмпонистите, орбанистите и всякакви подобни консерви, предричащи края на света заради свободното движение на хора, идеи, капитали.

 2. Нищо не знаете вие… язък ви за

  Тия майна файзерите и другите биотакова са зулили белината на тръмп и в нея са разтворили руското хапче против шап на путин. Не, нямам предвид, че путин има шап ве, ай ся.. хапчето на путин е против шап по говедата. В русия. Не, не искам да кажа, че в русия са говеда… тпу, мааму…деа… огелпих са.
  Както и да е, да не се обърквам повече, но тва е истината арабия ви казвам. Лично нашия премиер е бъркал кофата с разтвора и е пил от кофата два арабийски гълтока, щото нали и той фана тая пущина откак са скапа от грижи за държавата и народа. Обаче фивруари, март, април ше скивате как ше дигне даржавата се едно айфелова кула дига. Без ташак, тва майна не си прай майтап, не го глейте че е ач и по тиливизура мяза на аджамия. Той си гила с джипката и си кема на теферич, ако че се прай на абдал, ама си има джоб парасъ. И хич не смята да дига гълъбите, пък ние ко щем да си джиткаме по жълтите павета докът съвсем се ошашавим.

  Та да знаете – белината на тръмп и хапчето на путин се смесват, ама пропорциата е тайна, майна. Истимаро ви казвам, имам човек в тия среди и като ме светне как се прай, веднага ше ви дам ишмар. После който иска да не умре яко от ковид или да не му тръгне хавата на исперенгеч – чикитан валс. Направо прайм фирма и им късаме джуките. Густо! От сега се виждам как бича айляк на палма де майорка, оооох лелееее…

  А минус 80 градуса не е кой знае какъв проблем – ще я съхраняваме в домовете за стари хора в бегето. Там рядко става над -80 през зимата, те са си свикнали завалиите.

 3. За нас е радост, слънце златно

  в навъсен ден когато бляска,

  но лучът му грей по-приятно

  през някоя тъмнична рязка.

  Една звездица — и тя тоже

  моряка води сред морето,

  едничка искра нявга може

  пожар да дигне до небето.

  Огънят, в който Хус изчезна,

  огря вселената по-ясно,

  в нощ мрачна, бурна и беззвездна

  светкавицата грей ужасно.

  Тирани, всуе се морите!

  Не се гаси туй, що не гасне!

  Лучата, що я днес гасите,

  тя на вулкан ще да порасне.

  Тук всичко мре, изтлява, гние

  и тез, що бдят, и тез, що падат,

  престоли, царщини и вие

  и червите, що вас изядат.

  Едната светлина е вячна —

  една във хаоса грамадни!

  Със нея тоя свят се начна,

  със нея няма да пропадне.

  Във мрачен гроб фърлете нея —

  тя повеч блясък ще се пръсне,

  убийте я във Прометея —

  тя във Волтера ще възкръсне.

  И ако слънцето изчезне

  от тия небеса приветни,

  то някой в ада ще да влезне,

  главня да вземе, да ни светне!

  Януари 1883
  Иван Вазов

 4. Браво!
  Точно в десятката (направо с 200 km/h)!

 5. Не че нещо но и аз от друг аспект да се поФаля. Преди 20-тина години с булката си купихме малко но от сърце акции Пфайзър, Икономическият ефект, има-няма, плюс-минус няколко стотин “зелени, девалвирали” гущера или бакса на съветският диалект на българския. Истинският резултат обаче на вложението се видя сега. Дет е казвал една историческа личност в аналогични случаи с малка префасонация: “Моята майка бе обикновена женица ама е родила голяма умница”. И те, така.

 6. Не е по темата, ама си заслужава.
  Тръмп уволнява Марк Еспер, Бас ловя, че толкова много уволнения за един мандат на високопоставени чиновници никога не е имало в администрацията на Белият Дом. Когато принуди монаха-войн Джеймс Матис да си тръгне всякакви илюзии дотогава в адекватността на ДТ ме напуснаха. Не е случайно, че в основата на победата на Байдън са ония 41% които са декларирали, че подкрепяйки ДБ на първо място им е бил мотива, че така помагат Америка да се отърве от досегашният президент. Склонен съм да се обзаложа, че такъв наказателно-протестен вот изразен по американски едва ли историята на единствената свръх сила познава.
  И малко жълто. След като и “Индепентънт” го обяви нещата и при третият брак на Дончо отиват към познатото: “Развод ми дай, развод ми дай и повече не ме мъчи”. Мелания чака 21 януари догодина и подава молба за развод. Не искала и тя да го унижава сега. А и, сигурно си има причини да се страхува от евентуално “сладко отмъщение” в битността си на съпруга на президент.
  Пак да го кажа по повод споделеното горе. В живота няма случайности. Има не опознати закономерности. И дали мълчанието от 3 ноември насам на вицепрезидента Майкъл Пенс не е красноречив изказ спрямо детинщините на шефа. Не знам, само се питам.

 7. Към Явор:

  Ок, разбирам “закачката” Ви от позицията на “неразбиращ”…

  Грипът тръгна от Китай и по произход е много повече китайски от “испанския грип”, който няма нищо общо с Испания, освен чрез разгласяването му в Испания в началото на миналия век.

  Не очаквам това да е известно всекиму. Поради това пояснявам за пореден път защо, според мен ( и според Тръмп, единственото, по което си приличаме) заразата, грипът, вирусът и пандемията, породена от тях, е справедливо да бъдат наричани с истинско им име, а не с “политкоректното”, измислено от СЗО, за да угоди на Пекин.

  Апропо, през вековете чумните епидемии са пристигали в Европа също от Китай. Само че тогава хората не са имали възможност да установят това, както е лесно да се удостовери днес.

 8. Г-н Инджев, аз мисля, че Явор има друго предвид, не точно в медицинския смисъл на думата “зараза”. Една идея може да е заразна, пропагандата може да зарази хиляди … много са заразите, идващи от Китай. Дори този вирус, въпросният ковид китайски 19 корона и последният да затвори вратата, той е най-безопасната зараза. Паниката, която Китай създаде, е по-опасната зараза. Тежката икономическа зависимост на големите световни корпорации от китайския “задължителен растеж на бвп” – тази вече десетилетна измама – това е най-голямата зараза. Финансовият свят е пристрастен към Китай, ето това е фаталната зараза и това ще предизвика армагедон. Никой вече не знае как може да прави лесни пари, ако не е от китайски инвестиции. Корупцията, която китайските сидзипинчовчета НАЛАГАТ в цивилизования свят е зараза, с която ще трябва да се борим чрез огън и нищо друго.
  Поне така го разбирам аз Явор.

  Пък ако не е искал да каже това, аз взех, че го казах.

 9. Китайците ядат животни, мърша и всякакви боклуци повече от 2000г.Станали са 2 милярда души благодарение на тази храна. Ако мислите, че този вирус е тръгнал от китаец, който е ял прилеп с коронавирус и от това вирусът е мутирал, което е официалната версия, много се лъжете.
  Това е несериозно. Не искам да ангажирам никой с мнението си, но е факт че първият град в света с 5джи мрежа е Ухан. Първият град с коронавирус също е Ухан. Дали това съвпадение е случайно, всеки мислещ човек може сам да си прецени. Факт е също, че преди да има 5джи мрежа не е имало мутирал коронавирус. Поради тези факти за мен тази версия е в пъти по вероятна от прилепа.
  Другият вариант – това да е вирус, който е разработен и пуснат нарочно. Като се замислите, това че тръгва от Китай не значи непременно , че е произведен и пуснат от китайци.Даже напротив, Китай губи най-много от това. Имах навика понякога да се отбивам да хапна в Китайски ресторант в София с приятели, но откакто го има този вирус не съм стъпвал. Така са всички хора, спрямо всички продукти, които идват или са свързани с Китай. Загубите за Китай са огромни. Абсолютно всеки ще има вече едно наум, когато си купува нещо от Китай. Страхът от това да си купиш китайска стока има огромно влияние върху икономиката и пазара. Това са трилиони. Всичко това се случва във времето, в което Китай беше тръгнал да става номер едно икономическа сила.
  Сега вместо огромна порция ориз с три вида месо за 5лв,с която преяждаш и от която ти остава и за вкъщи, си купуваш един, примерно биг мак в Макдоналдс, който 5 минути след като изядеш си отново гладен.
  Официалната версия е пълен цирк. Не вярвам и една дума. Във времето на икономически войни за пазари, в което живеем, винаги трябва да се анализира къде отиват парите и кой печели от това.
  Като видиш сарая на Доган и къщата на Желю Желев в Шумен, горе долу ти става ясно кой какво е правил по време на прехода,нали.Като видиш какво притежава Пеевски разбираш как управлява Борисов и как си върши работата прокуратурата. Същото е и с вируса.
  От позицията,от която сме и аз и всички нормални хора, няма как да знаем истината за вируса. Има разлика от това дали е пуснат от китайци или е пуснат в Китай,затова нека не избързваме с определенията. Никой по света не го нарича все още така.

 10. Към Георги:

  Хем не знаете, хем вярвате в намеците за американския произход на вируса, за да спечели от това Макдоналдс ( от бумеранга на пандемията в самата Америка, оказала се една от най-пострадалите в света).
  А може би и комунизмът в Китай нарочно е имплантиран там от Америка с надежда да не се прихване на американска земя и да страдат само китайците…
  “Вярата”, както много пъти съм отбелязал, е за църквата. В живота на реалностите се борави с факти. И никой не е опровергал досега факта на китайския произход на вируса, за който научихме всички именно чрез невъзможната да бъде скрита ( иначе щяха да я скрият другарите там) невижданата по мащаби епидемия, тръгнала от Ухан.
  За сметка на това е факт, че СЗО угоди на твърде големия Китай, като “пропусна” да отбележи китайския произход на пандемията и да го нарече по аналогия с “Испанския грип” с логичното му име. Това също ли е нещо като “американска конспирация” в полза на “Макдоналдс”?
  Както и да е, отказвам да споря с вярващи в това, че всички злодейства на света се дължат на “Макдоналдс” , образно казано. Така че не задълбавайте, ако обичате. Вярвайте си, щом Ви се вярва в тази “тънка” съветско-китайска пропаганда.

 11. В Макдоналдс не влизам, ако щé други ресторанти да не останат на планетата.

  Колкото до останалото: предпочитам да гледам към решението на проблема, а не към произхода му, особено когато версиите по този въпрос са една от друга по-конспиративни. А иначе, виждам още от сега как българските управници ще оправдават управленските си провали с коронакризата дълго след като тя ще е приключила и другаде ще са забравили за нея. Гражданите за евразийско разграбване Болхарии имат особено безславни традиции в това повeдение.

 12. То и за взрива в Бейрут официалната версия е, че е от амониева селитра. Но в библията пише “който има очи да вижда нека вижда”. Аз видях гъбата. Това не може да се сбърка.Правил съм толкова много димки от изкуствена тор като дете, че просто никой не може да ме излъже.
  Ако сте човек, който разбира от изкуство ви препоръчвам да видите портрета на Путин, който Джордж Буш е нарисувал. Има го в Интернет. Вгледайте се много добре в разстоянието между горната устна и ноздрите на Путин. . И това съм го забелязал само аз. Мое откритие е, никой не ми го е казвал. Споделям ви го.
  Може да ме мислите за луд.Аз се самоопределям като мислещ човек, който разбира от изкуство. Картината си стои. Може всеки да я види.

 13. Аз се самоопределям като гениален човек, който разбира от всичко.

  Всеки гениален човек, който разбира от всичко, ще ви каже, че вироса е спуснат случайно в адронния колайдер, в който се произвежда антиматериа, с която се прават биткойнти. При срещата с антиматериата вироса е мутирал в коронавирос, а цената на биткойнтите падна внезапно. По тази причина агента на ЦЕРН Инджев днес писа за швейцариа в блога си, като я сравни с русиа и че демек русиа е бедна та бедна, където пък вече с токамаци прават успешни ваксини против коронавироси и шап по говедата, чрез ядрен синтез и азбестови стърготини. Единствениа проблем е, че ваксината трябва да се съхранява в гъза на лавров, а той хич не ги обича тия работи.

  Това са фактите. Всеки гениален човек, който разбира от всичко, може сам да ги види и сам да си направи изводите.

  Няма начин да ме мислите за луд, защото нямам понятие какво пише в библията. Обаче в “Стършел” пише, че паста за зъби Мери укрепва косъма на четката.

  Идват за инжекцията, права се че спа. Тихо.

  🙂 🙂 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.