Москва и Пекин мълчат вече седмица солидарно с Тръмп за победата на “комуниста” Байдън

Путин беше първият чужд лидер, който се обади по телефона на американския президент Джордж Буш след атентатите от 11 септември 2011 г. Също така беше сред първите, които поздравиха Тръмп за победата му на изборите през 2016 година. Путин обича да е пръв, когато прецени това за важно и това е част от начините да претендира за световно първенство.

Не и сега, когато Тръмп загуби изборите. “Изведнъж” самодържецът загуби желанието си да демонстрира първенство. Мълчи вече цяла седмица дори след като и ООН поздрави Байдън за победата му чрез Генералния секретар Антонио Гутериш.

Москва, за разлика от лидерите на големи и малки демокрации от ЕС ( и още много други световни лидери) изпраща сигнали, че изчаква да приключи законната процедура по обявяването на победителя в американските избори. Което е демонстрация на солидарност с тезата на победения Тръмп. 

И Пекин мълчи. А уж комунистически Китай трябваше да ликува при победа на Байдън, според предизборната пропаганда на Тръмп и тръмпофилите!

Докато Путин мълчи като “комунист” и отказва да поздрави набедения за комунист Байдън, както и комунистически Китай, гласът на Путин озвучава по руската държавна телевизия мислите на своя вожд. Водещият Владимир Соловьов, наричан Гласа на Путин, е във вихъра си. Бълва кадри от размирици в САЩ и коментари относно “гражданската война в САЩ” като илюстрация за продължаващото загниването на американската демокрация. И понеже телевизионният ефир в държавната руска телевизия му е тесен, мнението му звучи и по други канали, включително и в радиоинтервюта. 

Ех, да беше победил пак Тръмп, какви руски пляски щяха да настъпят!

НА СНИМКАТА: Галина Брежнева във вихъра на танца на масата на фона на портрета на своя баща Леонид Брежнев.

 

9 мнения за “Москва и Пекин мълчат вече седмица солидарно с Тръмп за победата на “комуниста” Байдън”

 1. Ще ме прощавате за конспиративните теории, но най-вероятно руснаците имат задна мисъл зад тези си действия, китайците също. Историята ме е научила, че от “милиционери” може да се очакват всякакви мерзости.

 2. Намерих най-сетне основание на база на което ВВХУЙЛО може смело и безглаво нали на всичкото отгоре е и голям приятел на истината да поздрави Байдън поне за долното. Право куме, та в очите.
  https://twitter.com/55privet555/status/1325164589537918977

 3. Естествено е да се мисли, че придържането към официален държавен протокол не е породено само от изявления на Президента на Щатите относно публикувани резултати от преброяването на избирателните бюлетини, въпреки че това би било достатъчно основание.

  Мога да мисля, че двамата могат да мислят и за бъдещо сътрудничество, доколкото все още не е ясно какво ще бъде мястото на Тръмп в политическия живот на Републиканската партия.
  Изненандващо за мен, откривам, че в щатите им голям брой лоялни консервативни привърженици на Републиканската партия, които са щастливи в своя живот и искат той да си остане такъв – непроменен.

  Но, не те са носителите на развитието. Образованието, Науката, Технологиите, чиито носителите са младите, а те се виждат в “сините” щати, са генератори на световния прогрес.

  Е, мисля, че те ще определят бъдещето на човешката цивилизация.

 4. Още малце за отношението на Байдън към своебразният тригълник Русия-ХУЙЛО-Тръмп

 5. Идея, надявам се реалстична, за “лоялни консервативни привърженици на Републиканската партия, които са щастливи в своя живот и искат той да си остане такъв – непроменен”, имам от образа на шерифа във филма на Ted Kotcheff First Blood (1982).

 6. Чета с голям интерес оценките за изборите в САЩ.Смятам,че коментарите срещу Тръмп са пристрастни,едностранчиви и повърхностни.Другото,което силно ме изненада е явното непознаване същността и философията на американската избирателна система от хора,за които имам впечатления,че са начетени и четящи.Но…всеки има право на мнение.Мисля,че имате големи очаквания към Байдън,но да не стане така,че скоро президент на САЩ да е Харис,за която списание “Форбс” твърди,че е “най-левият сенатор в историята на САЩ”.

 7. Знам, че отново няма да ми публикувате коментара, както предишните. И ми е безразлично. От години знам, че Вие имате обективен поглед над ситуацията с Русия(казвам го като собственик на трите книги Течна дружба и Измамата Сан Стефано; даже предполагам, че бихте си спомнили преди години около прощад журналист ви поздравих и спрях да ви стисна ръката), но на запад от Белград папагалствате глупостите на фалшивите медии.
  Е очаквам да прочета какво ще имате да кажете като бомбата с алгоритмичното вадене на гласове от републиканските със изборната система на Доминион гръмне. А и с незаконните промени на изборните правила (които ще паднат в SCOTUS). А иначе сенилният старец си обяви “назначенията” – комунист до комуниста. Отново повтарям предишния си съвет – обръщайте се към Огнян Дъскарев за Америка. Жалко е за отношенията и историята ни с Русия да сте в унисон с реалността, а на Запад да сте на нивото на Правда…

 8. Към Владимир:

  Коментарът Ви е изпълнен с противоречия.
  Безразлично Ви е, но въпреки това държите да ме наставлявате. Ами четете Вие онези автори, които смятате за праведни по темата, не ми ги натрапвайте.
  Колкото до обидата, че съм бил на нивото на “Правда”, това твърдение също е оксиморон. “Правда” и подобните й руски медии си харесват Тръмп. Като Вас. Т.е. Вие сте на тяхното ниво.
  Моето ниво съизмервам с Меркел, Макрон и т.н. , а Вие си мерете нивото с оранжевия човекомразец. Но не ми го препоръчвайте.
  Изобщо защо раздавате съвети без да са Ви поискани? Това е “малко” нескромно.
  Ще Ви помоля да ми спестите съветите си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.