И на външния пазар на влияние Борисов се опитва да раздава български порции

 

 

 

 

 

Един коментатор в ivo.bg ме помоли да му спестя коментатор за вчерашните фашизоидни изяви на премиера Борисов. С риск да бъда обвинен, че (не) пиша по поръчка, макар и на практика анонимна, ще зачета желанието на коментатора. Няма да коментирам смисъла на израза “Arbeit macht frei“, употребен от Борисов в превод на български.

Ще коментирам обаче отново какво не каз(в)а и какво не (на)прави Борисов в рязък дисонанс с устойчивите си навици да се хвали лично, че България е свършила нещо, което смята за свое постижение.

Телеграфната агенция на Съветския съюз ТАСС, както вече съм обръщал внимание преди близо седмица, съобщи с позоваване на анонимен източник преди 5 дни за предсрочното ( спрямо обявеният от Борисов краен срок за 15 декември), че  тръбата на Путин за транзит на газ вече е положена в България. 

Дните си текат, а на Борисов не му е “интересно” да потвърди или да посети завършения руски обект, платен с български милиарди. Вместо това премиерът пак разговаря с нас чрез монолог, заснет в гръб, за да се пъчи с парче от построен път. Т.е. не се е излекувал от навиците си след преболедувания китайски грип, но упорито отказва да приложи това свое правило за подлежащия на американски санкции Турски поток, който Вашингтон категорично отрече да е “Балкански” чрез демарш на свой пратеник в София миналия месец.

Борисов, който раздава порциите в България ( например на подизпълнители на руския газов проект), се опитва да прави нещо подобно и на международната сцена. На Путин угажда за неговата мания да наказва Украйна чрез заобикаляне на руския газов износ за Европа. На Тръмп се умилква чрез сделката с изтребителите. Вече и на Меркел “подхвърли” поръчка за два военни кораба, а после коментира, че тази сделка доказвала отличните отношения между нашите две държави.

Само италианците, като че ли, са му малко сърдити, защото загубиха състезанието с германците за корабната сделка. Но няма страшно, Борисов и на тях ще намери начин да направи подарък в името на южноевропейската дружба.

Предстои също да видим как Борисов ще се отплаща на китайците, които определено трябва да са му ядосани, че се присъедини към европейските страни, отказващи да внедрят тяхната технология за още по-скоростен интернет у нас.

По смисъла на горното наистина му съчувствам за трудната задача да се хареса на всички. Време му е да се освободи от това бреме – докато все още има какво раздава като своя бащиния. 

 

14 мнения за “И на външния пазар на влияние Борисов се опитва да раздава български порции”

 1. Между двата тура на президентските избори през май 2017г. във Франция попаднах на дискусия на “говорещи глави” по местен канал. Търсеха смисъл в ходовете на “наша Маринка”. По едно време анализаторка-ветеран от Фигаро не издържа на наистина изглеждащите уж смислените обяснения на колегите си и каза нещо в долния смисъл: “Моля ви колеги. Не търсете нещо под нищото което го излъчва. Не ви ли стига в 21 век. в една от най-големите и интегрирани промишлености да се говори и дори планира да се въведе “патриотична икономика”. Това безумие обяснява всичко. Толкова си (не)може жената.”
  Още при встъпването си в първият премиерски мандат Баце се е заклел, знам ; го от прекрасно информиран източник, името му се пази нейде в Южна франция, че ще прави, ще струва но стачки няма да допусне. И те, така.
  Приключвам с оценката с която Банкянското слънце остава завинаги в историята.
  “Чудовищна некомпетентност”
  Иван Костов

 2. Много добре написано!
  Интересно как ще реагира Ангела Мeркeл ако Борисов ѝ каже “Arbeit macht frei”.

 3. “Предстои също да видим как Борисов ще се отплаща на китайците…”
  А, отдавна внася чесън от Китай, но не изключвам да направи и пешеходен подлез/надлез пред Илиенци…

 4. Вчера с джипката Бойко Борисов ни докара до най-отблъскващата картина – плод на водача на държавата качен върху джипка.
  Той натоварил зад себе си най- важните лекари,включително министъра на здравеопазването, и тръгнал да инспектира строителството на автомагистрала.

  Представятели си, той им задава -на лекарите- въпроси от областа на сттроителството,които и той самия малко разбира. Те,горките, му отговарят някак,нали за това са качени на джипката.

  Картинката беше повече тъжна,отколкото смешна. Тя ни показа защо ни е толкова зле строителството и защо ни е топкова зле и окаяно злравеопазването.

 5. Напомка!

  The Rock
  01.11.2020 в 00:56

  1. Борисов въртя крана на Турски поток с Путин и Ердоган. От Турски поток по замисъл трябваше да получаваме руски газ.
  2. Плащаме от джоба си тръбите на т.н. Балкански поток и полагането им на наша територия.
  3. Ще строим АЕЦ „Белене“ с руски реактори, които сме платили и държим на склад.
  4. Разрешаваме през нашето въздушно пространство да се транспортират ракети и бойна техника от Русия за Сърбия. Румъния и Унгария отказват.
  5. Половината Черноморие е застроено и заселено с руснаци. Борисов обеща на Москва държавата да плаща на бизнеса, да докарва руски туристи у нас.
  6. За 10 години Лукойл не е плащала и лев данъци в България.
  7. Пазим и чистим паметника на Съветската армия всеки път, когато го нашарят със спрейове.
  8. Хъб „Балкан“, голямата гордост на премиера, разчита основно на руски газ.
  9. Външният министър на Русия Сергей Лавров: „Време е комплексът „Камчия“, който е руска собственост, да се превърне в руски хуманитарен център като основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на нашите интереси в Европа?” А?
  10. По време на българското председателство на ЕС Борисов постави въпроса за падане на санкциите срещу Русия, наложени заради анексирането на Крим.
  11. Скандалът с подслушването по време на българското председателство на ЕС бе покрит, въпреки, че се знаеше, че става дума за руските тайни служби.
  12. Български прокурори се обучават в Русия на борба с корупцията.
  13. Имаме сключен договор за ремонт на двигатели на изтребителите ни МиГ-29 с руския консорциум РСК МиГ.
  14. Зам.-председателят на НС Емил Христов от ГЕРБ е отявлен русофил. Такъв е и Красимир Велчев, съпредседател на парламентарната група на ГЕРБ.
  15. В България функционират 6 руски центъра.
  16. Над 85 на сто от бензиностанциите в Бългaрия зареждат горива от руски нефт, преработен в Нефтохим – Бургас. 90% oт прирoдния газ за Бългaрия ce внacя oт Руcия. Стрaнaтa е нaпълнo зaвиcима oт руското гoривo зa АЕЦ “Козлодуй”.
  17. Повече от две години бяха прикривани руските шпиони, заподозрени, че са участвали в опита за убийство на бизнесмена Емелян Гебрев, синът му и негов високопоставен служител.

 6. Една тиква кара джипка пълна с министри и им говори през гръб за строителни успехи. Министрите нямат против да министерстват, щом това е цената. В крайна сметка пара пада.
  Това ли успя да роди България?

  С-Р-А-М!!!
  Г-Р-О-Т-Е-С-К-А!!!

 7. всяка седмица трябва такава напомка.Картаген трябва да бъде разрушен.Бих добавил :18.натрапването на руска пропаганда и толерирането и през БНР и БНТ-все държавни,пунта-мара.

 8. Последно. Не мога да не го пусна. Картината и на вътрешният пазар е както си трЕБЕ.
  ” Ситуацията на този човек е изключително тъжна. Той препуска по магистралата на Самозабравата, пътувайки към Края. Ние не виждаме това, което той вижда – в неговите привидения и миражи Жипката пътува по осемлентова магистрала, заобиколена от проспериращи швейцарски села, в които кипи Живот. Той смята, че се е насочил към Мегаполис, равен по значимост и културен обмен с Токио, Сан Франциско или Милано. В неговия въображаем свят той е явление, от което произтича безмерна божествена власт. Всички Го обожават.
  Но нашата гледна точка е малко по-различна. Скромно двулентово пътче, което още утре ще рухне. Изоставени села, които повече наподобяват праисторически биваци. Запустяла и обрасла земя, разрушени и смрадливи обори, грохнали и изнемощели старци. Какво е за тях една Жипка? А София? София е черна дупка за човешките мечти, една старица в дълбока кома. Тежък културен провал, съчетан с цялостна Деградация. На всичко отгоре злостно узурпирана от чужденци като тиквата, живеещи в тяхната си България. В последен стадий на лудостта си.
  Аз не познавам тяхната България. Всъщност май никога няма да я видя”
  https://segabg.com/hot/category-bulgaria/shegi-luzhi-i-video-borisov-pokori-i-plovdiv

 9. Благодарско за напомката, г-н Николов! Веднага я изпратих по предназначение, макар че т. 15 продължава да не ми е ясна: за какви 6 руски центъра става дума, с какво се занимават? Моля за отговор.

 10. Шестте руски центъра с мед да ги намажеш. Ама я колко “Березки” се разкриха. Толкова много, че при посещението на папата, когато показваха по телевизията общата молитва, като фон се натрапваше надписът на едната. Дори подозирам, че БПЦ отказа участие и за да не застане по този позоре надпис, символ на валутната търговия в СССР.

 11. @Симпатизант/ка на ДСБ
  С помощта на чичко Гугъл открих 6 РКЦ у нас. В София, Пловдив, Варна. Плевен. Стара Загора и Велико Търново. И те, така.

 12. Ситуацията в България е подобна като тази в САЩ защото и в двете направления има скрита руска намеса. И в двете страни има избрани президенти чрез тази руска намеса. Единствената разлика може би “за добро“, разбира се на САЩ е, че там вероятно няма толкова петоколонници особено във най- високата власт, както тук у нас. Е, малък плюс у нас е, че президента няма големи правомощия в изпълнителната власи, но погледнато от този аспект, с такъв Министър председател се постига уравнението. И в двата случая разрешението МУ трябва да се очаква чак след средата на Януари в Америка, което може би ще повлияе и на събитията тук. Общото също е това, че и двете личности на изпълнителната власт ДО ТОГАВА могат да направят непоправими зулуми, равни на предателство в полза на чужди вражески интереси. Лошото е и това, че лична съдебна отговорност може да се търси със сигурност едва след тази дата в САЩ както, пак със сигурност, у нас това … няма да се случи. Бих прибавил вместо многоточието думичката НИКОГА, но хайде, по природа не съм толкова песимистичен, защото се надявам на Божията помощ. Вярвам, че Бог си знае работата и иска само да ни покаже на къде всичко може да тръгне, ако остави „ние“ да решаваме нещата, демек със собствената си воля. От друга страна ни е дал на ръка поговорката „Помогни си сам, за да ти помогне и Бог!“, което вероятно подсказва на будните, че трябва да „разтърсват“ заспалите, та да се събудят. Та да не ги мислим американците, те са показали, че бързо могат да преодоляват препятствията. За съжаление ние от сто години показваме, че не можем. Защото една вече позната грешка, злокобното присъствие на „освободител“ (дори сме му построили и внушителен паметник пред „Народното ни събрание) не сме могли да поправим.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.