Червени интриги точат лиги

 

 

 

 

Българските медии нямат навика да ориентират не особено паметливата си аудитория за визитната картичка на интервюираните от тях политолози. За политиците е ясно кой къде стои по хоризонтала ляво-дясно и почти винаги – по вертикала русофилия-българофилия ( стига да им бъде зададен поне един въпрос с критичен подтекст за руското влияние у нас днес и през вековете).

Ако един зрител не е следил внимателно медийните изявите на даден политолог, спокойно може да повярва, че той е “независим” наблюдател, който коментира безпристрастно важни теми. Такъв е и случаят с доц. Мария Пиргова, преподавател по политология в СУ. Освен майка на неуспялата кандидатка за депутат от БСП Достена Лаверн през 2014 година, Пиргова е и “баща” на невероятни твърдения, обратни на действителността.

Например: 

Че имало много българи, които отиват да живеят и работят в Русия

Че не било вярно, че младите българи предпочитат да учат, работят и живеят на Запад

Че щом гражданите на ( украинския полуостров, окупиран от Русия – бел. ИИ) Крим гласуват за Русия, значи той си е руски

И т.н. все – толкова “достоверно”. https://faktor.bg/bg/articles/dotsent-ot-sofiyskiya-universitet-se-obyavi-protiv-es-borisov-bil-poshtadzhiya-na-bryuksel

Ето защо е “интересно” да се види с какви нови съждения Пиргова осведомява аудиторията към днешна дата.

Този път, две години по-късно, Пиргова заявява, че Нинова не е готова да подкрепи Румен Радев за втори мандат. А също :

Че отношенията между Нинова и Радев са съвсем смразени ( нищо, че самият Радев отрече това в “Панорама” по БНТ онзи ден)

Че следизборна коалиция между ГЕРБ и БСП не е изключена ( нищо, че и двете партии се кълнат в омразата си към своята съперница )

Че Корнелия Нинова не може да прави съюзи ( нищо, че повечето други политолози твърдят в един глас, че тя се кани да прави такива съюзи, за да управлява при възможност)

И прочее – все в контекста на враждата между Нинова и Станишев, към чийто лагер принадлежи Пиргова.

 https://www.banker.bg/studio-bankeru/read/doc-mariia-pirgova-gerb-i-bsp-shte-svaliat-radev-chrez-obsht-kandidat

С други думи, когато гледате и четете интервюта с подобни гадатели, не е лошо да се въоръжите ако не с машина на времето, за да върнете назад лентата, то поне да се подготвите с компютър и търсачка. Помага да се ориентирате в червените интриги, чиято цел е всичко друго, но не и да ви изяснят истината.

 

8 мнения за “Червени интриги точат лиги”

 1. Управляващата червена камарила са въпиющо смотаняци до степен да сътворяват само плитки интриги на мах които ги правят абсолютно безпомощни дори срещу клоунадата на Баце и КО, Явно са вдъхновени от последните “многоходовки” на изперкалия ВВХУЙЛО. Повече за него и за дереджето в матушката давам думата на Кънчо Кожухаров,
  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-prikazniyat-tapanar-si-otiva-zaedno-s-ilyuziyata-che-rusiya-e-svetovna-sila

 2. Вчера сутринта по Битиви пък Тома Томов – синът на беленския надзирател, закърмен със садизъм в родния Гулаг – се вихреше и пръскаше лиги в защита на Тръмп.

  Абе, тия нищожества все по-неадекватни започват да изглеждат. Лудостта им започва да личи. Аз отдавна спрях да се надявам на човешка справедливост (т. е. някой да ги тикне в затвора, където им е мястото) в рамките на моя живот.

  Очевидно и усмирителни ризи няма да им наденат, защото колкото по-разрушителни са, толкова повече пасват на терористичния профил за който са били подбрани и обучени.

  Единствено Божията справедливост ми остана – на нея се уповавам да ги изхвърли на бунището на историята. И на старческата деменция, дето рано или късно ще ги повали и изхвърли от екрана, за да спрат да ги канят да плещят глупости.

  Изгледах речта на Байдън. Човекът говори като истински лидер – за душата на Америка, за единство, за вяра.

  Вярно, че делата са важни, но и думите имат значение, все пак. Защото у нас караме на задна с 200, arbeit macht frei и животът е рай!

 3. Днес е ден на едната студена вода. Нищо друго не ви остана тръмпутинци. Изпийте я и се утешете. Все пак повечето хора не са психопати. Където има демокрация, “с рогите напред не става”. Пещерните комунизми и диктатуризми нямат шанс.

  https://www.youtube.com/watch?v=lyGajNXqNJE

  “The apprentice” Trump: You are fired! Бумерангът си е голяма работа.

 4. Не само Михаил Мирчев трябва да бъде изринат от СУ. Ако беше само Пиргова там, с мед да я намажеш, ще си я отглеждаме за разнообразие на видовете. Все професори (Чуков) и доценти (Вацев) обясняват много компетентно какво става в Америка . Като ги слуша човек може да си помисли, че просто са били в будоара на Хилари Клинтън, такива подробности знаят. А Тома Томов е отколешен специалист по американските работи. Докато в българските медии не правят разлика между информация и пропаганда ще така. И ще е така докато има кой да ги гледа и да ги слуша. За политолозите – нямам думи за коментар. На Пиргова не ѝ ли е време вече да си пенсионира? И не само тя.

 5. “Докато в българските медии не правят разлика между информация и пропаганда…”
  Правят, правят… Затова и пропагандата се лее така обилно…

 6. Азерският газ е вече в Европа, но България ще се възползва частично от 2021 г.
  Газопроводът TAP през Гърция и Албания за Италия беше пуснат този уикенд, докато връзката към България все още се строи
  Ивайло Станчев

  https://www.capital.bg/biznes/energetika/2020/11/16/4139714_azerskiia_gaz_e_veche_v_evropa_no_bulgariia_shte_se/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.