Нашият Кради Марко от Банкя даде заявка да прескочи отново като победител портата на Партийния дом с коня шарколия

 

 

Не видях коментари по очевидната теза, че препъването на Република Северна Македония по пътя на преговорите й за членство в ЕС от страна на нашите власти е въпрос на тяхното оцеляване като управници в навечерието на българските избори. Вероятно се смята за политически некоректно да бъдат “подозирани” в това в момент на такъв всеобщ патриотичен подем и радост от чуждото нещастие . А който дръзне да го направи, рискува да бъде обявен за предател, македонист, съброман и русофил.

От друга страна, като един типичен монголоид, татарин ( вижте ми само фамилията!) и фашистички бугарски окупатор на коментарното пространство в ivo.bg, ще дръзна едновременно да не се съглася с истериите срещу България в Скопие, но и да се усъмня в чистите патриотични помисли на Шиши от Банкя във връзка с решението му за първи път да се опълчи на общото мнение в ЕС. Трябва да му е адски важно, за да направи нещо толкова необичайно за него!

Апропо, замлъкнаха и еврофобите с русофилския плам очите, които тръбяха, че ЕС бил като СИВ, в който малка България е подчинена на големите и е безгласна буква. (Д)оказа се гласна и още как! Може ли някой да си представи, че София би наложила навремето вето на каквото и да било намерение на Москва като член на СИВ или на Варшавския договор? Което (не)е друга тема…

Шиши от Банкя току-що даде доказателство чрез довършването на руския газопровод на българска земя за угодническата си политика към Москва, за която също има подкрепата на т.н. опозиция, както и за ветото в Брюксел. Ето защо воплите със задна дата за коминтерновските исторически корени на днешната РСМ звучат от неговата уста като поредната псувня, която изпуска в публичното пространство.

В името на своето политическо оцеляване Борисов не се поколеба да рискува толкова важните ( лично за него също ) отношения с Германия, както вече направи и по отношение на САЩ, които обявиха санкции срещу неговия “Балкански поток”, наричан демонстративно от американската администрация “Турски”. Ходовете му в това отношение не са стратегически, а панически. Защото без западна подкрепа няма да може да се прави още дълго на управляващ евроатлантик в България.  Но е заложил комарджийски на хипотезата, че трябва да се опита да подкупи за пореден път достатъчно български избиратели, които да отложат безславното му пенсиониране като премиер. 

Предишните пъти тази критична маса нашенци, макар и не достатъчна сама по себе си за негово самостоятелно управление, се отнесе безкритично към лъжите му като самопровъзгласил се гарант срещу реванша на комунизма, а след това и срещу несъществуващата заплаха от мигрантски потоп, заплашващ България с унищожение.

Нали някои се чудеха що за карта ще извади този път от ръкава си този жонгльор върху двата стола, върху които се надява пак да седне? Ето ви я: размаха своята загриженост за кражбата на българското минало, заплашено от РСМ и попадна на благоприятна среда, наторявана с действия и бездействие в България от десетилетия.  

Другаде биха нарекли това заиграване иначе, но у нас то минава за чиста проба патриотична защита срещу мръсните номера на съседите. Да не се чудим, ако наистина се случи онова, което изглеждаше невъзможно вече да стане отново: нашият Кради Марко да  пришпори отново коня шарколия и да прескочи “с 200” като победител портите на Партийния дом, в който премести яслата на Народното събрание – за да бъде по-близо до собствените му коминтерновски корени.

12 мнения за “Нашият Кради Марко от Банкя даде заявка да прескочи отново като победител портата на Партийния дом с коня шарколия”

 1. Сигурно не съм от най-злорадите, но ми е много приятно да си представя, как гърците си хапят устните, да речем, от яд, че ни изпуснаха, когато влизахме в ЕС. А можеше да поискат да напишем в учебниците по история, че Аспарух е заграбил византийски земи. Василий Втори – покорителят на българите успял да възстанови справедливостта, но метежниците Асен и Петър забили нож в гърба на люлката на европейската цивилизация. Под иконите на св. Димитър изрично да се напише, че убива Калоян и да се решат ред други проблемни исторически моменти. Сега нашите представители в историческата комисия щяха да обясняват, че няма как да се изпее “Тъй тесалоникските двама братя зовяха нашите деди…” и да предлагат компромисното от поетична гледна точка “Тъй византийските велможи…”
  Хак им е…

 2. В Северна Македония учат че са от време оно по тези земи , а също така че Българите сме дошли от Монголия татари. И нашите историци измислят поп фолк история. Само преди няколко дни един от СУ се изцепи че траките били изчезнали от някаква чума. При такива “наши” историци чужди не ти трябват. Еми бих казал че Северномакедонците са по точни в историята. Да са проспериращи околните на нас народи че като гледам те успяват да опазят повече исторически артефакти. В България русия влачи диря няма. Поголовно се подменят образци с фалшификати , крадат се изчезват. Асен Чилингиров беше направил запитване как от историческия музей във Враца са изчезнали костите на Гетски цар през 1984г. То кости на царе останаха ли някъде. Че дори и на цар Борис ги няма. А за мълчанието по тези въпроси да не говорим. Иво Инджев беше писал как бб се беше изцепил че “България обявява война на ссср ” и пълно мълчание. И 1944 това събитие е съвсем скоро , какво остава за древната ни история. Оставка!

 3. С всичко написано и в статията и в коментарите съгласен. Само да “поправя” Веселин Станев. На два пъти и то както се реди на високи форуми и при пълни зали Баце се е изцепил. че сме отворили война на 5 септември 1944г. на легналият МУ на сърце СССР. Ами нали Шкембе войвода, лично и начело се поФали. че “отварял” очите на ШЕФА по история га оня го возел с Жипката, та ей ги на И резИлтатите. Една пикантна подробност за пишман даскала от сайта на offnews.bg
  “Той е първият индивид, успял да поръча цялото меню на хепитудей за една вечер, както и да го консумира. На аванта, разбира се.”

 4. към Веселин Станев:

  В подкрепа на написаното от Вас:

  “Панагюрското съкровище е подменено/откраднато от руснаците по времето на Людмила Живкова” – tsvetankov.blog.bg/drugi/2013/12/29/edna-dylboko-skrita.1223238

 5. @ Караиванов

  Гърците ни подкрепят индиректно в намеренията ни.
  https://frognews.bg/svqt/atina-ramo-sofiia-nikoi-moje-poprechi-darjava-chlenka-zashtiti-interesite.html

  Ванче Михайлов: “За мене няма разлика между Македония и България” (ВИДЕО)
  https://www.lentata.com/page_19526.html?fbclid=IwAR3iuYvLuQWB9-Bs6hWAB1F4uBgFSInZXB9EjdorCTy0Uubwp07VAoTR2MM

  Видео, интервю със Ванче Михайлов!

 6. Ахх… История. Колко скоро.

  Да ви напомням ли какво съм писал или помните?
  На празен тиган ще ви изловят, шарани с шарани.

  Единственият правилен отговор на въпроса “какво е станало преди 1000 години” е:

  НЯМА ЗНАЧЕНИЕ!!!

  Карайте я, как’ си знаете. Вие сте прави, те грешат! Това е най-важното, нали? 🙂

  “Сбогом и благодаря за рибата”

 7. Четох днес мнението на германски анализатор, че ветото на РБ може да има необозрими последици за нас.
  И си казах наум : “Дай Боже…”
  Не толкова защото не ме е грижа как Германия ще гледа на нас след ерата “Винету”, а поради това, че според мен е нужна наистина степен “гротеска”, за да се осъзнаем накъде ни водят подобни “патриотични” андрешковкси ходове.
  Не за смях, за погнуса сме…
  Или не ?

 8. Към E. Gavrilov
  Костов 18 минути говори как Македония трябва да изпълни критериите за влизане в ЕС и да стане част от него, че и трябват смели политици, които да осъществят реформите и да спрат сръбската анти – българска пропаганда,а ние трябва да им помогнем.
  Когато водещият го попита за руската намеса, която се вихри там хахахха след 18 минути бълване ми стана смешно,защото Костов е започнал вече да отговаря на въпросите преди да са му зададени.
  Единственият премиер, който се опълчи и беше независим от Русия. Дори и Жан Виденов призна този факт. Затова е и това с “не се чува в началото”. Защото го заглушават всячески. Почват да забиват телефони, компютри на тези, които го гледат. Много го мразят руснаците, а и нашите комунисти. Не дават гък да се каже. Наскоро писах как думата “Украйна” е табу. Втората такава е “Костов”. Той е забранен.

 9. към Константин

  За тая “подкрепа” от гърция разбрах от тв предаване , където някакъв отговорен (щом се е мушнал в телевизора) и компетентен , но непознат за мен разбирач използва като най – тежък аргумент в защита на правилното родолюбиво , а значи и патриотично решение на партията , правителството и парламента , подкрепено от широк набор политици , историци , интелектуалци – изобщо хора , дето не щът да копат да оставят Македония в ноктите на Москва .
  Обаче имаше ли водещ , нямаше ли не се разбра – нямаше кой да го пита дали па и сърбите евентуално не са ни подкрепили братски (че как иначе) .

  Като в разтурено семейство е . Историята присъжда детето на двете претендентки за майки Гърция и Сърбия , които в продължение почти на век го настройват срещу бащата до степен на омраза , и днес когато последният получава шанс да говори с него и да му помогне , той да земе да му шибне един шамар . Щото не било му казало “татко” .
  Е какво да си помислим за менталното ниво на такъв “баща”?
  Освен че и той е само претендент ?

  И сега по – конкретно към темата . Сутринта Коритаров направи коментар в тая посока , макар и насочен основно към организацията на шкембе войвода .
  Направи сравнение с радио “Свободна Европа”, където шефовете били откровени с журналистите , в смисъл че работят срещу себе си . Когато РСЕ постигне целта си американското правителство ще спре парите и ще затвори радиото .
  А днешната вмро не може да работи срещу себе си – когато РМ стане член на ЕС , самото й съществуване ще се обезмисли .
  Какво ще работи в такъв случай шкембето – министър без портфейл ?
  Аа , само това не – сичко може , ама чак па без портфейл .
  Ясно е че това важи за целия управленски “елит” в момента , колкото и в тв “Европа” да се грижат за комфорта на бай си бойко .

 10. Всъщност майката трябваше да сме ние , обаче не ми се връзваше майка със “шибването на шамар” , а това което правят родните юроди не е просто забележка , дори дърпане на ухо не е , нали ?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.