На изхода от популисткия рай пише ” Надежда всяка не оставяйте”

Северно републикански македонци от ВМРО- ДПМНЕ изгориха българското знаме. https://btvnovinite.bg/bulgaria/aktivisti-vmro-dpmne-izgoriha-balgarskoto-zname-v-skopie.html

 

 

 

 

Оценката за този вандализъм е ясна: хибридна комбинация от херостратов и едипов комплекс. 

Имам само един въпрос по този повод: защо южните им съседи у нас от партията с аналогичното название, които се самопределят като български патриоти, не реагират ? 

Но не по принцип, а именно срещу посестримата си ВМРО ( ДПМНЕ). 

Много просто и ясно. Мълчат си по същата причина, поради която истинското название на кафявата чума в Германия беше подменено с названието на италианската му разновидност. По заповед на Сталин и Коминтерна му националсоциализмът беше и продължава да бъде наричан фашизъм предимно в държави, които се бореха против капитализма и за благозвучие – срещу фашизма, т.е. , както излиза, срещу италианската версия на националсоциализма.

ВМРО  не желае да спомене, камо ли да осъди ВМРО ( ДПМНЕ). Това би означавало да говори за въже в килията да обесения.

Именно ВМРО ( ДПМНЕ) е системният отровител на отношенията с България в угода на руския интерес да ни противопоставя. Но от ВМРО не упрекват ВМРО ( ДПМНЕ), а още по-малко руските спонсори на македонските си побратими. За целта от ВМРО боравят с обобщения и евфемизми, за да избегнат споменаването на ВМРО ( ДПМНЕ). 

От БСП пък не смеят да припознаят Зоран Заев като социалист. Него го мразят в Москва и това е повече от достатъчно да не бъде таксуван като другар по социалистическа линия у нас. Отгоре на всичко Заев го награждават в Германия за заслуги в областта на защитата на човешките права. А съуправляващите в Германия социалдемократи го награждават именно защото се държи като европейски социалист. Държи се като ляв, а не като ориенталски консерватор – до степен, че се попрестара,  обещавайки да превърне Скопие във втори Амстердам чрез легализиране на канабиса. 

Каква анатема за нашите “леви” консерватори, състезаващи се по консерватизъм с истинските си другари от ВМРО тук! 

Апропо, други наши балкански съседи “позволиха” да имат за министър-председател жена, която обича жени. Така и в Белград доказаха, че “балканските” нрави могат да бъдат превъзмогнати, вместо да бъдат бетонирани в темелите на партийната политика в угода на ориенталския примитивизъм и съвременната му разновидност под формата на популизъм, както става у нас.

Ами ГЕРБ? Те вече напреднаха в аналогията със себеподобните си в Европа. Доскоро изглеждаха съвсем жалки като имитатори на управляващите в Полша и Унгария, но с ветото си срещу началото на преговорите за присъединяване на съседите ни към ЕС, т.е. към нас, Борисов и популистката му камарила направиха сериозна заявка за присъединяване към водещите образци на европейската комплексарщина от посткомунистически тип.

Онзи с вдигнатия юмрук ( виж снимката) до неотдавна ги вдъхновяваше. Този път ще им се наложи да се учат от него как се пада от власт с претенцията, че не падаш по гръб. Трудна задача, но за 120 килограмовия, 24 каратовия популист и доста съмнителен каратист Шиши фон Банкя това няма да е трудно упражнение. Падал е и друг път за дузпа.

President Donald Trump arrives for a campaign rally at Orlando Sanford International Airport, Monday, Oct. 12, 2020, in Sanford, Fla. (AP Photo/Evan Vucci)

 

 

 

 

 

 

 

 

Борисов показа вече на вътрешния фронт, че има таланта да обедини всички срещу себе си. Подобно на Путин, който консолидира презрението на кажи -речи целия свят срещу неговата Русия. Сега неговият имитатор по този признак у нас полага усилия да настрои всички срещу себе си и в Европа, надявайки се абсурдно поне Нидерландия да го подкрепи в усилието му да препъне Скопие към членство в ЕС по начина, по който същата държава от години ни държи упорито вън от Шенгенското споразумение.

В Полша текат невиждани по своя мащаб от десетилетия протести срещу властващия популизъм, а в Унгария раздробената опозиция се обедини със същата мотивация срещу унгарската разновидност на тази модерна мутация на посткомунизма.

Пътят към популистки рай беше постлан с добри попадения, но на изхода от него започва да се очертава надпис: “Надежда всяка не оставяйте”. Има я, все пак.

11 мнения за “На изхода от популисткия рай пише ” Надежда всяка не оставяйте””

 1. С всичко съгласен но “моя” къртица твърди. че Баце е минал вече 130 килца-нето. Между другото точното “официално” тегло на Император Тиквоний Хипертоник е една от най-(не)успешно пазените държавни тайни.
  А до пряк сблъсък на двете ВМРО-та няма как да се стигне. Влизането на РСМ в ЕС означава моментална СМЪРТ и за двете партии. И тук и там се заиграват със своите 80% дебили по пловдивския доцент-депутат, оня с пуловерчетата-ива христова А у нас, на всичкото отгоре само след няколко месеца идат парламентарни избори които за Шкембе войвода могат, трябва и сигурно да бъдат и последни. Миражът 4% се мержелее някъде отвъд хоризонта. Много мина, мъничко остана.

 2. До всички, които са съгласни с Иван Костов по македонския въпрос:
  И аз съм съгласен с доводите му, но не и с извода.
  По много въпроси становището на един човек зависи от неговия интелект, почтеност и информираност. Например за Крим и МОЧА. По въпроса за Македония то зависи от неговите чувства.
  Извинявам се за сексисткия пример, но това е като дилемата, пред която са изправени често много от женените мъже – да решат какво предпочитат – да са прави, или щастливи?
  Костов и много други избирате да сте прави. Други избираме друго (няма да споря дали са чувства или прагматизъм).
  Кой гледАл “Кавказкият тебеширен кръг”, гледАл. Кой чувАл за Соломон, чувАл. Кой разбрал, разбрал (избрал)…

 3. ето къде ще му помогне “тръмп-обществото”

 4. N. B.!
  Поредната мерзост на Борисов!
  Днес Буда отиде до компресорната станция на Турски поток в Расово. Не отиде в Пловдив при починалите на стълбите пред болницата! Те не са кметове, или депутати, или тръби, не заслужават височайшето му внимание! Като не им харесва „нека ходят пеша… и да мрат”! Борисов чука с пръст по празният сандък и мляска многозначително. Три милиарда е налял в гушите на Путин, Ердоган и обръчите на Пеевски и Доган! Доволен е и господарите му са доволни! И докато нашите милиарди потъват в джобовете и офшорките на дебелите и техните господари, здравната система в България е в срив, над сто българи умират от ковид всеки ден, а болниците са в колапс! Няма лекарства, няма лекари, няма медицински сестри, но има тръба за три милиарда! В тази тръба са заровени парите, здравето, живота и бъдещето ви.
  От два месеца БОЕЦ показваме Турски поток – грабеж за милиарди! Показахме руските фирми, работници и охранители, които контролират строежа и проекта! Показахме как тръбата се заравя в тинята без строителен контрол и без нито един представител на българската държава да присъства на строежа!
  Зададохме десетки въпроси! А Борисов се криеше в дупката си е ревеше, как април щял да „изправя държавата”! Два дни БОЕЦ бяхме на Расово, ЗАЩО НЕ ДОЙДЕ ТОГАВА, МУТРО? Защо нито една институция не отговори на въпросите ни?
  11 минути, толкова му бе куража на Буда да „инспектира грабежа”!

 5. С ветото си отива с кикот и лъжата “История на България”. Ветото е край на историята за рублоядите в България и Македония. Чакам от USA друго вето – вето на илюзиите.

 6. До Караиванов: По default България винаги казва “да” , да на Ердоган за исканите от него опозиционери намиращи се в БГ, да на Путин за какво ли не ( Турски поток, Белене, Скрипал), да на Вучич за няколко въздушни коридора за руски доставки на оръжие за Сърбия, къде е националния интерес при всички тези примери. Държавния интерес по мое скромно мнение се защитаваше по времето когато Костов беше премиер, каза не на руснаците за въздушен коридор през България и също така каза не на Строуб Талбот за прием на 50 хиляди косовори на наша територия. На такъв премиер не се прощава както от чужди така и от свои. Това, че Герб и ОП консумират сегашната ситуация с РСМ за помпане на рейтинг е отделен въпрос.

 7. https://www.spiegel.de/politik/ausland/tuerkei-und-bulgarien-mit-geheimkooperation-erdogans-komplizen-a-865d4b5b-589c-4597-bada-be0b39f0ae45

  Как да ги обичаш германците, като пак ни излагат пред чужденците. Този път юмрука е много “hart” и направо на “кума” между очите! Едно е сигурно, Борисов е вече в списъка на Орбан и Качински. С една дума – Отписан е!!

 8. @Ивайло Александров
  Какво е направил Костов като премиер и какво казва сега, това са две големи разлики, както казват в Одеса.
  Аз също бях очарован от споменатите от Вас постъпки. Дори си казах, че заради тях винаги ще гласувам за този човек, каквито и гафове да направи занапред… Но това е друга тема..
  Като стана дума, тогава Костов и с Македония се държеше както трябва…

 9. @Тодор Тодоров, не се отваря. Не може ли да се пробва маркирането с ctrl, бутонът най-долу вляво и с и после копирането пак с него бутон и с v
  При мен винаги работи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.