Шиши фон Банкя отдалечава България от Европа и вярва, че така ще спечели изборите

Две интересни и интересно свързани помежду си неща заяви днес депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова – а както знаем, депутатите от тази партия са собственост на Борисов ( многократно го е подчертавал с думите “моите депутати”) и не говорят нищо, което той не би искал да чуе. 

Атанасова, която е трудно да бъде заподозряна да е изключение от правилото в ГЕРБ и да изказва лично мнение, различно от това на вожда, се опита да омаловажи отговорността на управляващите за остротата на кризата, причинена от китайския вирус. Нямало значение кой е на власт в това отношение, каза тя днес пред БНТ. И, разбира се, прехвърли вината върху онези, които са били против маските, макар всеки да знае, че демонстративните противници на това предпазно средство са пренебрежимо малка група хора у нас ( за разлика от една Германия, например, където хиляди се събраха на протест в Берлин без маски и бяха разпръсквани от полицията с водни оръдия).

От такава база на разсъждение Атанасова стигна до извода, че ГЕРБ…ще спечелят изборите. 

Тази прогноза, каквато до не много отдавна никой управляващ фактор не смееше да произнесе на глас, все по-често се откроява като лайтмотив в хора на ГЕРБ.

Какво хубаво се е случило междувременно, че гербаджиите си върнаха повяхналото самочувствие на Граждани за евентуално ръководене на България, за каквото смятат че са абонирани?

Ще ви кажа, ако не забелязвате. Шиши фон Банкя се опълчи за първи път на Брюксел и в частност – на Берлин, залагайки на популярната тук (анти)македонска карта. Посочи враг и изтъкна себе си като защитник от него. Точно както успя през 2009 година да убеди достатъчно избиратели, че ще ни пази от комунистите. С тази разлика, че сега е заложил на карта и европейското в абревиатурата на партията си в името на приоритета да си запази властта на всяка цена.

Иначе казано, собственикът на партията, претендираща за развива България по европейски, отдалечи България от Европа. И това го кара да повярва, че отново ще спечели изборите. С какви поддръжници? Ами явно с такива, на които това им харесва и припяват “ой, как хорошо”!

Отчаянието, което издава този негов ход, изпъква още по-релефно на картата на собствените му бивши заслуги, сред които разиграването на същия македонски коз беше нещо като апотеоз с международни измерения на управлението му. Сега той не просто го похарчи, а направо закла като жертвен агнец на олтара на властта ваклото агне на своя “геополитически успех” ( както го величаеха ласкателите му в разгара на еуфорията от напредъка в отношенията между Скопие и София). 

Разбира се, ако Борисов можеше да бъде питан да обясни поведението си, а не да си говори сам с гръб нас от джипката си, щеше да изтъкне чистия си като изпрана маска срещу бацили патриотизъм. Някой да се съмнява?

Да, аз. Ако беше наистина патриот, а не подобие на коалиционните си партньори, нямаше да угоди на Путин с ентусиазираното си участие в неговия наистина геополитически газов проект и да го плати на всичко отгоре с нашите пари като форма на върховна подигравка към здравия разум на българите, които наистина държат на европейското ни развитие.

 

11 мнения за “Шиши фон Банкя отдалечава България от Европа и вярва, че така ще спечели изборите”

 1. Прав сте г-н Инджев,че б.б смята да спечели изборите,и това може да се случи тъй като гербавите имат 740000 държавни служители,като сложим и членовете на семействата им ,стават първа политическа сила.Когато дойдоха на власт,едно от обещанията им бе и създаване на електронно правителство.”ДА АМА НЕ” казваше покойния П.Бочаров,ако направи електронно правителство той ще трябва да сакрати бая държавни служители,затова не го и прави.

 2. Предлагам на изборите освен партиините бюлетини да бъде въведена и бюлетина “против герб” ,
  и при едно правилно броене тази мафиотска групировка губи.

 3. Успехът на Байдън в Източна Европа зависи от силно НАТО и твърд подход към Русия
  На новия президент на САЩ ще му се наложи да съсредоточи вниманието си върху критично уязвимите, особено България, Унгария и Сърбия, в които Кремъл налага дезинформация, корупция и финансиране на десен и ляв екстремизъм
  Януш Бугайски

  https://faktor.bg/bg/articles/uspehat-na-baydan-v-iztochna-evropa-zavisi-ot-silno-nato-i-tvard-podhod-kam-rusiya

 4. Извинявам се за офтопика, но ме занимава следният въпрос: някой писа тук преди няколко дена, че Сашо Диков е бил доносник на ДС с псевдоним “Виктор”. Вярно ли е това? През минали години в интернетфорум прочетох, че това бил псевдонимът на Петър Стоянов. Кое е вярно?

 5. Десито ангелова за герба МУ е тежка артилерия но за пазвантите им в НСО е лека кавалерия. Какво повече да ѝ коментирам. Който както иска да го възприема.

 6. Поводът за „фон“ признанията на германската дипломация ли са? Наистина добре би било да се набляга от тук насетне, много дебело при това, за да не останат нечули и неразбрали кой е бабувал на гербавата чума, която ни покоси. Ние наивниците си мислехме, че генезисът ѝ е свързан с московско-мадридското проклятие, а то какво било — най-обикновени баварски демократи, християн- при това!

  Пък и скромни така по християнски на всичкото отгоре, в статията си Щайнакер пише за нашето европейско развитие, че „Резултатот по 11 години е скромен“… е да, песимистично погледнато разграждането на държавността и всичките ѝ жизнени системи, потъването на медийната свобода, гражданското общество до дълбочини откъдето изплуват само удавници можеше да е още по-необратимо и пагубно. Предлагам ново име за такъв поличитески развой и строй — „ЕвРаз по хСС“ (да се чете „евраз по хесес“).

  С такива (хеСеСки) съюзници не са ни нужни (хибридни) врагове вече не е просто клише.

  П.П. След признанията дали можем да се надяваме и на покаяния? А дано!

 7. “Ако беше наистина патриот, а не подобие на коалиционните си партньори, нямаше да угоди на Путин с ентусиазираното си участие в неговия наистина геополитически газов проект и да го плати…”

  Мисля, това е лесно да се каже, но много по-трудно е да се постигне “нямаше”.

  Нямаше, няма и да има скоро противопоставяне на Русия. Поне така мисля аз, поне докато не видя МОЧА отместен.

 8. Ако г-н Стоянов е бил сътрудник на ДС,щяха да го разнасят още преди 20 години,архивите бяха и са техни.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.