Не можем да очакваме благодарност от македонските братушки, докато сме благодарни със златни букви за съветската окупация

НА СНИМКАТА :  Българският трикольор върху Монумента на окупационната червена армия  МОЧА, с който се опитах да скрия позорния надпис през май 2012 година – беше изтрит часове по-късно от българоподобни слуги на Москва 

 

 

 

 

Северна Македония ВРЕМЕННО  ( курсивът мой – ИИ) се отказва от намеренията си да инвестира в АЕЦ “Белене” и вместо това насочва вниманието си към гръцката газова централа в Александруполис.

Това обяви изпълнителният директор на акционерното дружество АД ЕСМ по време на Македонския енергиен форум, състоял се вчера в македонската столица. По-късно той повтори позицията си и пред държавната агенция МИА.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/11/24/4143206_skopie_zasega_se_otkazva_ot_aec_belene_i_shte/?ref=home_NaiNovoto

Първо да попитам: колко “временно” се отказва братска Македония да ни закопава в гьола край Белене с подкрепата си за руските ни зависимости, които беше готова да легитимира с каквото може чрез съучастие в руския геостратегически проект да бъде създадена нова руска ядрена база на Балканите? Беше толкова солидарна с руското ядрено лоби и българските му сукалчета у нас, с които нашите страдащи от европейска недостатъчност съседи така лесно се съгласиха да ни топят главата в руската тиня!

Вярвате ли, че македонските братушки сами са се досетили да помагат на руското влияние в България чрез символична помощ за тяхното осъществяване в Белене? Или са изтъргували тази позиция срещу умилостивяване на Москва?

Сега македонските ни братушки се отказват да помагат на Русия да ни закопава още повече в гьола на ядрената зависимост от нея. А бяха се съгласили!

Едва ли е от пристъп на “русофобия”, в каквато е трудно да ги заподозрем след като не правят нищо да си признаят, че ретроспективно са също такива жертви на московската политика, колкото сме и ние.

Далеч съм от мисълта да бъдат насъсквани балканските страсти в триъгълника Атина – Скопие – София, но се вижда с просто ( като български премиер) око. 

Гърците “биха” близо три десетилетия клетите си северни съседи от балканския юг по въпроса как да се именуват. Голям бой им удариха.  От него произтечете едно  голямо уважение от страна на битите. Което ги прави подобия на руснаците. Защото за Русия повече от всичко е типично “бий, за да те уважават”. 

Ние тук постъпихме обратното: дай да ги коткаме братушките край Вардаро. Защото се изживяваме като техни батковци по европейска линия при цялото ни посрано минало на съветски роби. То не бяха подарени танкове, първо признание на техния нов държавен суверенитет и какво ли още не. И вместо бой, те получиха  от нас Бойко. Изпъчи се като техен благодетел. Но те се оказаха “неблагодарни” в момента, в който той им обърна затлъстелия си гръб, за да си пази гърба сред избирателите в България.

Знаете ли какво е казал Сталин за благодарността? Че е кучешка болест. Това не е легендарна измислица, както много други приписвани на съветския диктатор “мъдрости”. Сталин е цитиран от Рузвелт. (  Letter from Roosevelt то Stalinq January 25, 1943, in Butler, My Dear Mr. Stalin, 113 ).

Кучешката благодарност е изписана със златни букви на най-големия паметник в центъра на на София, на Балканите и в Европа, символизиращ благодарност за една чужда окупация.

Докато това не се промени, отказвам да лая в глутницата на пуделите, които се опитват да превърнат джавкането срещу вързания за нашето благоволение на входа на Европа съсед, от когото изискваме “благодарност” .

 

 

10 мнения за “Не можем да очакваме благодарност от македонските братушки, докато сме благодарни със златни букви за съветската окупация”

 1. Случайност ли са описаните горе действия на триждий премиерина на Републико наша, здравей. Не бих казал съдейки от долните предпоставки.
  The Rock
  01.11.2020 в 00:56
  1. Борисов въртя крана на Турски поток с Путин и Ердоган. От Турски поток по замисъл трябваше да получаваме руски газ.
  2. Плащаме от джоба си тръбите на т.н. Балкански поток и полагането им на наша територия.
  3. Ще строим АЕЦ „Белене“ с руски реактори, които сме платили и държим на склад.
  4. Разрешаваме през нашето въздушно пространство да се транспортират ракети и бойна техника от Русия за Сърбия. Румъния и Унгария отказват.
  5. Половината Черноморие е застроено и заселено с руснаци. Борисов обеща на Москва държавата да плаща на бизнеса, да докарва руски туристи у нас.
  6. За 10 години Лукойл не е плащала и лев данъци в България.
  7. Пазим и чистим паметника на Съветската армия всеки път, когато го нашарят със спрейове.
  8. Хъб „Балкан“, голямата гордост на премиера, разчита основно на руски газ.
  9. Външният министър на Русия Сергей Лавров: „Време е комплексът „Камчия“, който е руска собственост, да се превърне в руски хуманитарен център като основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на нашите интереси в Европа?” А?
  10. По време на българското председателство на ЕС Борисов постави въпроса за падане на санкциите срещу Русия, наложени заради анексирането на Крим.
  11. Скандалът с подслушването по време на българското председателство на ЕС бе покрит, въпреки, че се знаеше, че става дума за руските тайни служби.
  12. Български прокурори се обучават в Русия на борба с корупцията.
  13. Имаме сключен договор за ремонт на двигатели на изтребителите ни МиГ-29 с руския консорциум РСК МИГ.
  14. Зам.-председателят на НС Емил Христов от ГЕРБ е отявлен русофил. Такъв е и Красимир Велчев, съпредседател на парламентарната група на ГЕРБ.
  15. В България функционират 6 руски центъра.(РКЦ в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Плевен и Стара Загора)
  16. Над 85 на сто от бензиностанциите в Бългaрия зареждат горива от руски нефт, преработен в Нефтохим – Бургас. 90% oт прирoдния газ за Бългaрия ce внacя oт Руcия. Стрaнaтa е нaпълнo зaвиcима oт руското гoривo зa АЕЦ “Козлодуй”.
  17. Повече от две години бяха прикривани руските шпиони, заподозрени, че са участвали в опита за убийство на бизнесмена Емелян Гебрев, синът му и негов високопоставен служител.

 2. Когато ме срещнат нашенци в Москва винаги ме питат едно и също
  -Въй сефте ф Маскве?
  -Аааа имеит си Хас….!

 3. В нашата история се твърди, че сме дошли от Азия. В македонската също.

  В нашата история се твърди, че в България било имало монархо-фашизъм. В македонската също.

  В България има Димитровград – наречен на онзи национален предател, който предаде Македония на Тито под диктата на Москва.

  Всички “професори” , пренаписали историята в угода на Русия, са в Университета. Всички преподаватели по научен комунизъм се самонарекоха политолози. В Македония, предполагам, не е по-различно.

  МОЧА е еърхът на айсберга на колосалната лъжа.
  Основата на айсберга е тук:

  https://youtu.be/lhKGGFf5DGI

  От векове искат да ни изтрият от лицето на земята НИ като системно ни внушават, че сме пришълци и като ни разпокъсват ( успешно на македонци и българи засега ) и ни изкарват малки, недостойни, неспособни, и т. н. докато сами повярваме, че сме такива. Като гледам, в голяма степен са успели. Ужасно впечатление ми прави именно ниското българско самочувствие, а не трябва да е така, изобщо!

  Всъщност, ние сме се освободили сами. Многобройните руско-турски войни не са довели до нищо добро за нас. Българските въстания, зверски потушени от турците, и описани от американски журналисти, са довели до това Европа да надигне глас за човешките ни права.
  Русия се е възползвала от българската саможертва, за да стигне до проливите – и да ни окупира още тогава. Това е то.

  Реките кръв на милиони затрити български животи (а какво да кажем за съветската окупация през 1944 и избиването на цвета на нацията!) още повече ни задължават да отстояваме тази земя. Иначе не заслужаваме тяхната саможертва. Това са безименните светци на България!

  Събарянето на МОЧА ще е знак, че сме проумели истините, които са ни отнети.

 4. не намирам това писмо между сталин и рузвелт в посочените данни от вас, може ли път как да стигна до него г-н Инджев.в библиотеката липсва писмо от тази дата.

 5. Toзи безмислен паметник отдавна трябваше да бъде премахнат!

 6. Към Anthony Njordson:

  Дал съм изключително подробна справка за цитата. Повече от това не мога да помогна. Писмата между Рузвелт и Сталин са издадени отдавна и нямам основание да се съмнявам в достоверността на цитирането по Рузвелт- ако случайно това искате да кажете.
  Апропо, въпросното мнение за благодарността като “кучешка болест” е споделяно и от …Де Гол, който категорично отказвал да благодари на англосаксонците за освободителната им роля за Франция. ( “Изкуството на воюваш “, Андрю Робъртс (стр.93 )

 7. Иванка , много точен коментар съвпадащ и с моето виждане. Само искам да добавя че освен Българи с Българи стратегическа цел на русия е да ни скарва Българи с Турци. Два големи етноса в Османската империя които в голяма част на Българските земи са живеели добросъседски. Исторически факти. Турция НЕ Е ПРАВОПРИЕМНИК НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ Е ВЛАСТ НА ИЗПОВЯДВАЩИ РЕЛИГИЯ ИСЛЯМ. Имало е Българи мюсюлмани и Турци християни говорещи и пишещи на Български език. Както Евреи , Арменци и други. Горните факти ги проверете от сигурен източник. Ако съм малко встрани от темата извинения към автора.

 8. Горните факти НЕ ГИ ПРОВЕРЯВАЙТЕ ОТ СУ.

 9. До Иванка и Гьорги Николов
  Това е истината! Тази истина трябва да стигне до ума на всеки българин!!!

 10. M Г-н. Инджев,съвсем не намеквам или да кажа,че се съмнявам във цитата,водихме разговор с приятели по вашето написано мнение и се вгледахме в записите и писмата ,в данните който прегледахме липсва това писмо от тази дата.Запитахме се възможно ли е да е изтрито по някакви съображения от човека или хората които са слагали тези данни в цифров формат? Затова поисках някакъв път до вашия източник.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.