Що е то кубаноид и има ли почва у нас

България най-после изкатери един европейски връх и се домогва до същото постижение в световен мащаб, достигайки засега второто място: по брой починали на глава от населението на планетата.

На планетата “България” обаче цари ред и няма паника. За това спокойствие се грижи Вожда. Той играе доброто ченге, което пледира мерките срещу ограничаването на пандемията да не са много строги, за да се щади психиката на хората. 

Злите му ченгета ( и езици) са оставени да вършат неблагодарната работа. Докато лекари, специалисти вирусолози и прочее хора на науката бият тревога и предлагат въвеждане на всеобхватни мерки, срещу които добрият Борисов е на думи, нашият неук премиер им се прави на опонент. Това е хитро, макар и плитко скроен сюжет. 

Вождът никога за нищо не виновен. Той само е грижовен. Ако специалистите пледират за практически пълно затваряне на държавата, Вождът ще намери начин да открехне някоя вратичка , за да сме му благодарни. Лично. И е напълно възможно вече обявеното за края на седмицата затваряне на държавата да се окаже не чак толкова “херметическо” от загриженост за нашата психика, демонстрирана от Вожда.

Същият фарс ни разиграват и по водещата (външно)политическа тема с ветото срещу началото на преговори със Скопие за членство в ЕС. Лошото ченге Кракачанов е оставен да трупа точки сред мнозинството българи, подкрепящи мярката. Добрият Шиши фон Банкя обаче непрекъснато обяснява, как диалогът трябва да бъде запазен със Скопие. Подкрепя тезата, че да си млад, красив и здрав е винаги по-добре от обратното.

Целта е очевидна. Наближават избори и участниците в сегашното разиграване на пиесата с доброто и лошото ченге се надяват да я играят още един сезон пред стресираната публика. Друг кандидат да играе лошото ченге покрай добрия Борисов не се очертава. Каракачанов е доказал, че няма задръжки в това отношение – и “синя каска” пак би нахлупил, и други маймунски номера би извъртял в името на властта, та една македонска интеграция в ЕС ли няма да жертва в негласен заговор със своите товарищи от ВМРО – ДПМНЕ.

Може за много неща да ни е бедна фантазията относно онова, което ни чака още в този контекст. Но че ще ни разиграват цирка с доброто и лошото ченге, не се съмняваме. Толкова си могат и трябва да се признае, че това досега им беше достатъчно. Предстои да видим как ще приключат изпитанията с психиката ни. Току – виж сме полудели и сме престанали да се хващаме на плитките им номера.

 

 

 

 

Чакаме и у нас подобно онагледяване на истината.

4 мнения за “Що е то кубаноид и има ли почва у нас”

  1. Съдейки по изказванията на Заю Баю, че “премиерът Борисов и българския народ не били виновни за ветото”, циркът с доброто и лошото ченге успешно се разиграва и на международен терен.

    Не можах да позная кой точно е късокракият “войн” на снимката към материала, защото въпреки увеличаването, надписът не се чете? Путин, след като е летял с гъските? Или (може би) Тодор Живков като партизанин? 🙂

  2. @sms
    На снимката е, предполагам – доброто ченге, което се е борело с престъпниците в Путландия преди 30 години Иван Трофимович Ковалев – https://news.mail.ru/society/44191920/

  3. Сега е момента да си припомним как едни милиони преди няколко месеца бяха подарени на колектор ска фирма за справяне с пандемията.
    И докато не се изчисти Българската История от най – наглата лъжа “ЧЕ СМЕ ПРИХОДЯЩИ ПО ТЕЗИ ЗЕМИ ” вместо истината “ЧЕ ОТ НАЙ-ДРЕВНИ ВРЕМЕНА ОБИТАВАМЕ ТЕЗИ ЗЕМИ” за какъв спор със Северна Македония може да се говори. Фактите са толкова много за второто, колкото са фактите и че ссср не ни е освобождавал.

  4. Що е то кубаноид и има ли почва у нас?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.