Борисов рие българската земя, на наш гръб пада

 

 

 

 

Преди година Путин се скара на България за бавното строителство на “Турски поток” на своя територия и даде за пример Сърбия, където строителството вървяло бързо. Борисов така се забърза да се хареса на Кремъл, че не само компенсира изоставането, но и, както изглежда, се престара.

По последни данни се оказва, че всъщност Сърбия не е готова със своя участък от “Турски поток” и вероятно няма и да го завърши преди май 2021 година. https://www.spglobal.com/platts/en/market-insights/latest-news/natural-gas/112420-serbian-section-of-turkstream-extension-not-ready-before-spring-2021-sources

Сега си имаме в България “Турски поток” на принципа “ако ще турско да стане”, но той е безполезен за целите, за които е замислен в Москва. Защото е транзитен, а за да стигне до получателите на руския газ в региона трябва да бъде изградено цялото трасе. В Сърбия, оказва се, ще забавят тържеството на руския геополитически газов триумф ( над заобиколената Украйна), с около 5 месеца – по данни към днешна дата.

Дали сега Путин ще се скара на Вучич подобно на своята служителка от Външно министерство Захарова, която се подигра на сръбския президент със снимка от срещата му в Белия дом с Тръмп, оприличавайки позата му на еротично изпълнение по подобие на един холивудски филм?

Не, не очаквам Вучич да се обидил толкова, че чак да бойкотира “Турски поток”. Очаквам обаче “течната дружба” с Русия, която Борисов демонстрира така зрелищно с предсрочното завършване на руския проект на българска територия, да предизвика поредните подигравки в чужбина зад и на наш гръб. 

За разлика от вола, който рие и на гъба му пада, Борисов рие и пада на наш гръб.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://dariknews.bg/novini/sviat/syrbiia-zakysniava-s-grafika-si-za-balkanski-potok-2249905

7 мнения за “Борисов рие българската земя, на наш гръб пада”

 1. КОЙто трябва постоянно нашепва в ушето на Баце паролата “Гебрев”. А полагащите се комисиони отдавна са усвоени, каквото и да означава това. И те, така.

  Вчера си е заминала превърналата се в легенда преди повече от 50 години Камила Моучкова. Живо потвърждение, че ИМА бивши комунисти. Дъщеря на видни номенклатурщици които са репресирани междувременно. Тя е една от най-първите в Европа телевизионни гласове. На 21 август 1968г, въпреки дулата на непосредствено намиращи се наблизо съветски автоматчици съобщава първа за огромната беда сполетяла Чехословакия. Предава на живо зарязвайки функциите си на диктор началото на потъпкването на Пражката пролет. Докато не изключват централно предавателите, Уволнена е, Става бюфетчица в театър, През 1976г, подписва Харта-77. На първият свободен митинг през ноември 1989г, на Вацлавският площад при появата ѝ на балкона на хотел “Мелантрих” 700 000 скандират Камила, Камила.
  ПОКЛОН!,
  https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3231244-zemrela-kamila-mouckova-divakum-cst-v-roce-1968-ohlasila-vpad-vojsk

 2. Преди време в този блог,имаше публикувана отлична статия от г-н Инджев,отнасяща се за безмислеността на газопровода “Силата на Сибир” и неговата изцяло корупционна и грабителска същност.За съжаление нашият поток е от същата категория и със същите характеристики.

 3. Тая работа с потоците ми прилича на работата с белене. Отживели технологии които служат за същото за което служи ремонтирането на голям брой двигатели за миг . Самолети които са пълна отживелица. Единствена цел да се подаряват едни доста големи пари на русия. Между другото Япония вече си произвежда коли на водород, танкери за втечнен водород и т .н. Лошо е бъдещето на масква. Лошо. Само една пропаганда владеят добре. Докога ли? Докато не сме се събудили достатъчен брой Българи.

 4. Какъв Путинток!?
  след Дони, Дъни Йок
  ======================

  Театър
  Сценарист и режисьор – ББ, артисти – ДеП.утинтати

  Ен-то действие:
  Протести -> ВНС и нова Конст-я
  няма протести -> няма ВНС и нова Конст-я

  Ен-то + 1-во действие:
  избори за ББ -> ОНС с малко нови ДеП.утинтати

  Ен-то + 2-ро действие:
  избори за РР -> стар-нов Путиндент

  Ен-то + т.н. действие:
  (беше БНР -> )
  РБ -> Болгария = българи -> болгары (крепостные)

 5. не просто се подаряват едни пари,има така наречения на саветцки ”откат”.

 6. Плащането на ОКУПАЦИОНЕН ФОНД продължава!
  За съжаление се намират не малко българи, които продължават да вярват, че геройкото е евроатлатик.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.