Дежурният по Безотговорност И за Лошото ( ДЕБИЛ) ни управлява като дебили

 

 

 

 

 

Дежурният по Безотговорност И за Лошото ( ДЕБИЛ )  в поверената му държава вчера остави подчинените си да ни съобщават как ще ни ограничават за наше добро в условията на пандемия. За себе си той остави приятната задача да ни каже, че след края на ограничения пак ще ни бъде хубаво. Като в онзи тъп виц за мазохиста, който си причинявал болка, удряйки се с две тухли по чувствителна част от тялото, за да се наслаждава на паузите между два удара. 

Не знам на какво да оприлича това нахалство, съчетано с нови порции упреци от специалисти и министри, за които противниците на маските са основните маскари. 

Ти колко противници на маските познаваш, уважаеми читателю? 

Аз не познавам такива. Може и да не съм представителен в своето невежество по този специфичен показател, но знам съм сигурност, че бойкотиращите маските нашенци биват преследвани от закона. Направо се превръщат в “звезди” в черната новинарска хроника като голямо изключение от правилото, спазвано от огромната част от гражданите. 

Онзи ден арестуваха двама такива нарушители в метрото. Те ли са причинителите на смъртността – показател, по който България зае световния връх? 

ДЕБИЛ ни управлява, но истинските дебили сме ние, че му позволяваме.  

 

 

   

17 мнения за “Дежурният по Безотговорност И за Лошото ( ДЕБИЛ) ни управлява като дебили”

 1. И името на първият ДЕБИЛ на Републико наша, здравей е:

  “1. Гневен съм на човека, който излъга много хора. И продължава да лъже.
  2. Гневен съм на човека, който за десет години не направи никакви реформи.
  3. Гневен съм на човека, който унижава учените, а издига простите насилници.
  4. Гневен съм на човека, който ни загуби три месеца с безумна идея за „рестарт на системата“ с глуповато скалъпена фейк конституция.
  5. Гневен съм на човека, който само ни се кара, все едно сме виновни, че Му живеем.
  6. Гневен съм на човека, който не знае как едни съболезнования да изкаже.
  “7. Гневен съм на човека, който се снима при всеки позитивен повод, но се крие при всичко негативно или в нужда от поемане на отговорност.
  8. Гневен съм на човека, който с личния си пример опорочи идеята за лидерство.
  9. Гневен съм на човека, който опорочи цялата идея за демокрацията.
  10. Гневен съм на човека, който обезличи институциите и тяхната работа.
  11. Гневен съм на човека, който ни държи в 19-и век, като не прави електронно управление. Но се похарчиха милиарди левове.
  12. Гневен съм на човека, който раздава чужда пари като свои. И даже се хвали с това.
  13. Гневен съм на човека, който изтри идеята за срам в политиката.
  14. Гневен съм на човека, който издигна в култ простотията в политиката.
  15. Гневен съм на човека, който ни прави за смях пред цяла Европа.
  16. Гневен съм на човека, който ни раздели и насъска едни срещу други.
  17. Гневен съм на човека, който в най-страшната криза се крие в джипка по шубраците.
  18. Гневен съм на човека, който няма доблест поне да отговори на поставените му въпроси.
  19. Гневен съм на човека, който върна усещането за тоталитаризъм.
  20. Гневен съм на човека, който произнася „плащаме на нуждаещите се“ с такова отвращение, сякаш си вади от собствения си джоб, а не преразпределя средства от нашите данъци.
  21. Гневен съм на човека, който ни постави пред отвратителния избор: Подчинение или смърт.”

  Любомир Аламанов

 2. На Главния дебил на Републиката би му било угодно следното решение на Ковидкризата – всички се изнасят в чужбина (зер там са и по загрижени за пациентите в болниците) и си оставят имотите, вещите в тях и фирмите, като не забравят да си платят и всички данъци и глоби преди това – като добри бургери на БГ.

  Мисля че това му се върти в главата, само дето не смее да го каже гласно – засега.

 3. “Ти колко противници на маските познаваш, драги ми читателю?”

  Дано въпросът да е риторичен, защото както показваха по телевизията как едни антидебили си гориха маските, ако всеки който познава противници на маските вземе да се обади, голямо мазало ще стане във форума…

 4. Към Караиванов:

  Принуден съм да напомня, че не познавам ЛИЧНО такива. И вярвам, че още мнозина са като мен.Т.е. явлението говори по-скоро за изключения, отколкото за правило. Не е ли ясно?
  А че ги има, е факт. Но той едва ли е определящ България да заемем първо място в света по смъртност.
  Защото в Германия, да напомня и това, хиляди протестираха без маски срещу маските в Берлин и се наложи полицията да използва водни оръдия срещу такова множество. Но Германия е далеч от пъвото място по смъртност, нали…

 5. Г-н Караиванов, въпросът е ясен, но щом допускате,че може да е риторичен предизвиквате да се говори за “антидебили”, “мазало” и какво е казано по телевизията.
  Ще отговоря само на въпроса без посочените отклонения.
  Пътувам по трамваи,метро и автобуси, посещавам магазини. Досега не съм видял някой да демонстрира противене на маските. Хората мълчаливо и с разбиране се подчиняват на това,което съдбата им е сервирала. Имам чувството, че живем през време на война.
  По добре говорете защо това е така.

 6. @Асен
  И аз говорех като Вас, преди да мина по Витошка в един съботен следобед.
  Това че се пошегувах с едно изречение не значи, че не съм съгласен с духа на статията. Затова не се пошегувах със сравнението с германската здравна система.
  Ако говорим сериозно, Борисов е много виновен, защото първата реформа, която започнаха с Дянков, беше в здравеопазването. Тогава опозиция и лекари (а може и само лекарската върхушка) скочиха като един. И нашият лъжлив герой се уплаши, а после се оказа, че това му е стилът. Не мога да кажа дали е била правилна, но щом Дянков я подкрепяш, а лекарите (част от които бяха свикнали да вземат по няколко хиляди под масата за операция) и опозицията бяха против, все по-добра от следващите мероприятия ще да е била.
  Като инженер съм свикнал да вярвам на фактите, а те сочат, че Борисов съсипа това, което му остави Станишев. Аз например сега боледувам много повече, отколкото при Станишев. А при Виденов си бях направо здрав…. Но нищо, идват избори…

 7. Г-н Инджев
  аз следвам блога от години.
  Сега следя Алтернативата.,от създаването…
  не.че имам нешо против:
  Емилия Милчева,Лили Маринкова,Калин Манолов,Миролюба Бенатова,Генка Шекерова …
  абсолютно съм сигурен,
  вие ги познавате лично..
  Защо не ви поканят при Сашо или при Люба.
  ????
  толкова големи разлики ли имате????
  Няма ли те да спечелят ,а и Вие ?

 8. Пагубно е в такива сложни времена, по света и у нас да управляват прости политици!

 9. Фалшива реалност се създава сравнително лесно .
  Достатъчно е да притежавате средства за масова пропагадна .
  Първо – превантивно , упорито и непрекъснато използвате въпросните средства в същността им на такива за масово оглупяване чрез безбройни “шоу програми” ,”реалити формати” , разни “състезания” , “ток -шоу-та” , “публицистика” с участието на щатни “-лози”и “експерти” за поддържане на подходяща за лесното покълване и развитието на манипулации и лъжи почва . А , да не забравяме и подлото внедряване в речта на чуждици с основно московски произход , но за това – в последното изречение , ако имате търпение .
  После , за конкретната ситуация приказвате в минало несвършено време , за да внушите лични спомени и съпричастност на непосредствен участник в ужсъбитията .
  Накрая бутате пълния член където може , за да няма мърдане .
  Топката отива в полето на “средствата” , в пропагадната им същност вече .

  И готово . Факто вече е бил.
  Гък не можеш да кажеш – не можеш , защото лично познаваш “Сашо и Люба” . А “лично” означава , че и те те познават (това по повод чуденката на стефан).

  Аз , докато щраках горното , се сетих за тв “Европа” по същия повод .
  Там едно синче на безпорно изключително героична майка , според популярната дефиниция , което много обича документите преди две – три седмици произведе чудо голямо .
  Дето се вика от желязото злато направи . Същи алхимик . Магесник .

  Та докато одумваше с демонстративна неприязън президента(и аз не съм му балелщик) , синчето напъха небрежно няколко изречения относно неговата неадекватност и неграмотност .
  Президентът бил казъл , че на 5 септември 1944г България обявила война на ссср !? УУУ , възмутително !
  Не го е казал някой друг , а президентът го казал , значи .
  Не съм чел , чувал или виждал президентът да твърди известната от другаде глупотевина .
  Но дори и да е изтърсил нещо в тоя смисъл , все едно – твърденията на АТ пак са полу – истина или полу – лъжа , по-скоро .
  Най – известният у нас любител на документи би трябвало с лекота да може да открие не само писмени , но и аудио , че и видео документи – доказателства за първоизточника на това 180градусово тълкуване на историята .

  Чудя се , това само аз ли съм го гледал ?
  Нали президентът имал някакви ресурси , плащани от Божков ? Що не го защитават ? Ами и той самият нищо не рече . Защо ? Дали пък наистина е казал подобно нещо , а ние да не знаем ? А , де ?

  Сега последното изречение . Съвет .
  Ако гледате понякога втора програма(номерирал съм ги така , по подразбиране , защото различни телевизии не засичам) , а и да не гледате – дебнете кога дежури Станислава Цалова със синоптичната прогноза . Като я засечете , дочакайте прогнозата след вечерните новини в 22часа . Там тя по един много естествен и симпатичен начин ще ви пожелае “ЛЕКА нощ” . След това се спи значително по – спокойно , особено важи за нервни по въпроса като мен . Единствена в ефира , засега . Макар и половин японка , всъщност е българка и половина .
  Излиза значи , че половин японец = българин и половина .
  А разправят че биле пъти , пъти по – .

  Като се разсмята човек излиза три пъти . Малко ли е ?

 10. твърдението,че сме обявили война на СССР е на Бойко,грешно го приписват на президента/не че и той не може да каже подобна глупост/

 11. Към Krasnoselski:

  Знам, че не бива да очаквам всички да са следили какво пиша, но толкова често съм свидетелствал как на международна конференция в София Борисов изтърси твърдението за обявяване на война от България на СССР ( седях на няколко метра от трибуната му), че чак ми е неудобно да се повтарям за стотен път. Даде пример колко лошо нещо е войната ( щото ние, останалите сме войнолюбци) с “факта”, че България е обявила война на всички: на САЩ, на Великобритания и на…СССР.

  Помня, че след това коментрах неофициално с познати от Външно министерство и те вдигнаха безпомощно рамене: “ами като се отклони от текста, така става…”.

  Още по-изумително беше, че никой в залата не възрази, а беше пълно с журналисти, депутати и политолози ( да не казвам кой седеше до мен и въобще не се впечатли, за да не прозвучи като компромат срещу неговата информираност за елементарни истини от историята НИ ).
  Минаха 6 години. Междувременно Борисов повтори своята убеденост в друга своя изява публично. До ден днешен няма нито медийна, нито политическа, нито историческа ( от историци) реакция.
  Кой да го контрира? “Опозицията” БСП, която му се радва да бъде невеж съветофил?
  Или товарищите му от патреотичната коалиция?

  А защо не го правят и други, от които се очаква да го засекат ( макар и със задна дата) сред демократичната извънпарламентарна опозиция, за това ще трябва да питате тях. Вероятно по същата причина, поради която не смеят да оповестят намерение да махнат МОЧА при възможност. Напълно възможно е да не знаят. И от тях не очаквам да са ме чели, че да са регистрирали тази “подробност”, която бих извел на челно място в политичката битка с Примитива.
  Виж, ако едни сайтове, близки до нас ( демократите, най-общо казано) решат да забележат със задна дата, може и някой да обърне внимание. Но че съм го написал аз? Ооо, не, как ще ми правят реклама ( от която да взема да спечеля 5 лева, както може би си мислят).
  За такива ситуации отдавна съм се изказал, че не държа да съм “източник”. Оставам си “западник” по убеждение без очакване за възнаграждение.

  Явно съм луд. Всички са толкова солидарни в мълчанието си, че се чувствам като Мунчо.

 12. Иво, в България за “привилегия” да раздава прякори на обществените фигури се е само назначило Банкянското слънце. “Мунчо” вече е резервирано за Оня отсреща в т.н. триъгълник на властта. Такъв посредствен примитивизъм никога не е имало в историята ни. Прост, по-прост, най-прост, Баце.
  ДГД!

 13. @сеедно
  Да не забравяме най-важното, когато защитаваме личността на пРезидента : “Първородният му грях” !

  Koй управляваше военното разузнаване в посткомунистическа България?
  https://www.tvevropa.com/2020/11/dokumentite-s-anton-todorov-07-11-2020/

  Малко семейни подробности и за положителната синоптичка, след която “се спи значително по спокойно” : )
  Синоптичката Цалова с жилка от остров Сахалин
  https://www.24chasa.bg/Article/465886

 14. sms

  Да тълкувате смисъла на писаниците ми като защита на президента е все едно да изтълкувам Вашите като защита на бай ни бойко .

  Готов съм да приема упреци за нескопосан израз , затова ще пробвам втори дубъл .
  Мишената ми беше Антон Тодоров и мазния му опит за манипулация по конкретен въпрос .
  В едно от предаванията си , може би някое от тези които ми препоръчвате да гледам по-горе , не си спомням датата , той обяви че според президента България е обявила война на ссср . Ако Радев не е казал подобно нещо , то в такъв случай Антон Тодоров преднамерено лъже . Ако пък е го е казал , значи манипулира , а аз се опитвам да го разоблича .
  Защото ние с Вас знаем , че авторът (първият сред високите етажи на властта) на тази самородно тъпа изцепка е Бойко Борисов – същия , когото така самоотвержено защитавате (шегичка) . И когото Тодоров опитва да скрие между времевия интервал и предполагаемо слабата ни памет . Това беше за н-ти път поентено от г-н Инджев – пряк свидетел , усетил отблизо миризмата на премиерската глупост .
  В случай че е важно за Вас лъже или манипулира Тодоров , потърсете доказателства за тая президентска изява . И за мен би било интересно , но акцентът на поста ми , пак казвам (като футболистите) не е този .

  За времето .
  Казва ли “Лека нощ” ? Казва .
  Само дето излезе според газетата четвърт японка .
  Което променя отношението : един японец = шест българи . Така по – бива . И в енергийната ефективност сме горе – долу там . Значи е вярно .

  А аз в четвърти клас ходех на кръжок по руски език . Беше дошла млада и красива учителница . Само за една година и се премести някъде . Иначе щях да ходя и в пети . На кръжок . По руски .

  Дали съм русофилец ?

 15. @сеедно

  За мен не е толкова важно дали е казал пРезидентът “ни”, че България била обявила война на ссср, някак дребнотемно ми е да се съсредоточваме само на този детайл на фона на международните изцепки и излагация на Радев да скимти на всеки международен форум за падане на санкциите срещу любимта му матушка, сякаш не е президент на България, а наместник на чужда държава. Те затова вече и никъде не го канят, той е в международна изолация и в ЕС, и в демокартичния свят.
  Разбира се, че унижението Борисов е най-голямото зло, вреди най-много, защото има най-големите пълномщия, но това не значи, че трябва да изберем жалкия Радев като “по-малкото зло”.
  Силно се надявям българите да имаме възможност и за други, различни от двамата продажници, избори. Надявам се, този път да бъдем мъдри в избора си, за да не налетим пак на същото, но в друга опаковка. Щото руснаците на Путин предизборно са запушили всички алтернативни входове към властта и ще допускат само продажници: гЪзпрмовеца Слави Трифонов, Мая Манолова, копейкини, зетьове на руски олигарси, какви ли не патрЕоти и абв-та!

  И в рамките на майтапа, след като сте “изчислили”, че 6 българи са равни на 1 японец, дали ще имате смелост да изчислите колко българи са равни на един руснак? 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.