Борисовата констипация в Партийния му дом

 

Отиващото си Народно събрание ще се запомни с две неща: със символиката на своето мигриране в сталинската крепост на БКП на бул. “Дондуков” в София и с явната злоупотреба с идеята за нова конституция за целите на личното оцеляване на премиера Борисов във властта.

Целта му бе постигната без нито един против от гласувалите днес 122 присъстващи депутати, които отмениха решението от 2 октомври 2020 година за създаване на временна комисия за разглеждане на проект за нова конституция.

Борисов, който има болната амбиция да остане в историята и сам се обявява за “държавник”( който взимал мъдри решения, по собствените му думи), наистина се разписа в нея. Името му ще се свързва с наглата измама. Тя ще се помни редом с Търновската и Живковската конституция като Борисовата злоупотреба с конституцията за нуждите на властовия му нагон.

Патологиката на това упражнение би трябвало да залегне в учебниците като пример за лъжата като инструмент за управленско оцеляване. Спецификата на тази демонстрация на наглост беше във факта, че никой не беше излъган – включително и онези, които гласуваха в полза на лъжата в парламента. Всички знаеха, че намерението Борисов да ни дарява с нова конституция беше пълен блъф. Но това не го спря да лъже, че тъкмо това е искал да направи. 

Обстоятелствата, че слугите на Борисов обслужиха лъжата и по Борисовски не им мигна окото да си признаят това днес със своето също толкова единодушно гласуване, не си струва коментара. Хората, които формално са “народни представители”, са всъщност Неговите депутати и той си прави с тях каквото си иска. Как да коментираш нищожества!

Много им подхожда настаняването в сградата с премахнатата петолъчка. Без Живков по Живковски с пътеводната им звезда Борисов начело.

5 мнения за “Борисовата констипация в Партийния му дом”

  1. Дегенератът-престъпник е ясен,
    но няма как да бъде разбрано как цял един народ (почти) се остави, оставя да робува на подобна “управленска” гавра – в 21 век…

  2. Герба МУ, депутатите МУ, страната МУ ( де е държавата ни).са заложник не на егото МУ а на оцеляването му във всички аспекти. През такова беше времето за мен върха на вицовете от бранша “Златна решетка” бе:”Обичам руснаците защото са ни освободили два пъти. Мразя американците понеже дори веднъж не са го сторили”.
    Кой разбрал-разбрал!

  3. Поставянето на Българското Народно Събрание в тази каменна грамада от сегашните комунисти, беше нагло, хибридно-руско, и според всичките тези участници в него – без последствия за самите тях. Но те са виновни за уронване на Българската Демокрация ! ( да не им се наложи да изядат протоколите с гласуванията си ). А този ” триъгълник ” в центъра на София трябва да се РАЗЧИСТИ (най-добре,както мавзолея), за доброто на нацията ни.

  4. В Десетката е тази критика с факти , наслаждавам се на перото (със всичките му сродни).Благодаря , че мога да си изказвам мнението. Да сте здрави и живи всички 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.