Управляващата опозиция търси с дървено желязо проход да излезе суха от водата

 

 

 

 

 

По липса на реална опозиция, питомците на Борисов запълниха днес този демократичен дефицит с караница помежду си в парламента. Или поне с имитация на такава. https://www.dnevnik.bg/politika/2020/11/27/4144583_v_parlamenta_ekoministurut_predupredi_che_ide_vodna/?ref=home_mainStory

Главно действащо лице в биенето на камбаната за предстояща беда изигра министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро. От парламентарната трибуна той прогнозира  водна криза в Бургас още през май следващата година, както и такава в земеделието изобщо. В свойствения му цветист стил, но с явното усещане за подкрепа от “когото трябва”, Ревизоро раздаде обвинения срещу неназовани чиновници и пиари, които са му се качили на главата, но и спомена поименно сред виновниците за риска от водна криза кмета на Бургас Димитър Николов.

Разпознаха се две негови другарки по управление – съответно на земеделието и регионалното строителство. Десислава Танева упрекна упрекващия Ревизоро в разстройство, породено от прекараното грипно заболяване. А Петя Аврамова контрира изказването му с твърдението, че той разиграва театър.

На пръв поглед отсъстващият от тепиха премиер Борисов взе страната на уязвените другарки със съобщение във Фейсбук, че водна криза няма да има. Така му казал онзи, който в парламента заяви обратното. Но първият поглед в нагласените сценки на Борисов като правило лъже. Защото волнодумството на министъра, което никак не прилича на храбра солова акция, щеше да бъде наказано от него, ако не беше предварително съгласувано.

Какво ли означава това в превод на разбираем политически език?

Министрите на Борисов и друг път са проявявали нещо като неразбирателство помежду си, но никога не се е стигало до такава размяна на упреци между тях. Дали спасяват кожата поединично вече или участват в постановка за спасяване образа на Върховния арбитър в свадливото семейство на министрите?

Като е казал добрият войник Швейк “там горе стават големи работи”.  И ако трябва да го перифразирам с подобие на неговите абсурдистки гатанки, в условието на задачата е заложено едно корпулентно бизнес тяло с голяма жажда за печалби ( включително от язовири в Бургаска област) и се пита по този повод: колко ще олекне още кабинетът на Борисов откъм министри от квотата на Жадния, след като вече се раздели с трима от тях в края на лятото и дали това ще помогне на Шиши от Банкя да се задържи по-дълго във властта или напротив.

8 мнения за “Управляващата опозиция търси с дървено желязо проход да излезе суха от водата”

 1. Мисля, че става въпрос за поредното театрално шоу на мутрата -“патрЕот” Ревизоро, лобист на фракцията на “Лукойл” в парламента (Ревизоро многократно е обвиняван в “тежък лобизъм” в полза на петролната компания “Лукойл”, тъй като именно Димитров бе двигател на конфликтните промени в регулациите на търговията с горива, които облагодетелстваха големите играчи за сметка на малките)
  , който по модела на разскубания мужик (от съветски колхоз) Ричи Алибегов, шеф на ресторантьорите- наркопласьори, се опитва да рекетира властимащите да му заделят и за него тлъста хапка от евросубсидиите, които България ще получи за справяне с кронавируса. Да не мислите, че тези евросубсидии ще отидат за спасяване на заразените българи, които умират на стълбите или в линейките пред болниците!
  Разбира се, има и елемент на слугинска превантивна (пре)загриженост за благосъстоянието на руските собственици на имоти, защото след като изсякоха горите, бетонираха и ПРЕЗАСЕЛИХА Черноморието ни, е неизбежно тези “дейности”, плод на алчност и безотговорност, да не доведат до безводие. Затова са се загрижили (превантивно!) постоянно пребиваващите да бъдат осигурени с достатъчно вода чрез източване на язовирите от вътрешнстта на България и за сметка на местните граждани БЕЗ ДОРИ ДА СА ГИ ПИТАЛИ ДАЛИ СА СЪГЛАСНИ.
  Да не мислите, че някой се интересува какво ще стане с българите от тези вътрешни райони!

 2. Връзката между ВЕЦ-овете и безводието напоследък е очевадна . Това може да бъде доказано със сравнение на годишните количества валежи и обемите вода във водните басейни за периоди от време , включително и по-сухи от сегашния . И разходите на вода за битови нужди , за индустрия и земеделие . Разбира се за София и Бургас , разходът на питейна вода би трябвало да е нараснал по обективни причини . Обаче какво да кажем за Перник и Шумен , например ?
  Един такъв анализ не би затруднил който и да е специалист от МОСВ , дори и средно грамотен човек , разполагащ с необходимите данни .
  Обаче ревизоро е турнат там не за да направи или поне да поръча такъв анализ , а напротив – неговата задача е да не позволява подобни идеи да виреят в повереното му министерство .

 3. Преди деветосептемврийският преврат на мода сред комунистите е бил работнически марш с летящ старт: “Радвайте се пролетарии, за вас настъпват светли дни”.
  След “сакралната дата” нито веднъж. по никакъв повод не е изпълняван нито “спонтанно”, нито по държавното радио,
  Е, това асоциирах при анализа на “разборките” на министрите МУ. И що ли не съм изненадан.
  Много мина, мъничко остана.

 4. @сеедно

  Както е очевадна и връзката между силно замърсения смог, който се стеле в последните няколко години над цяла България и тоновете отровни италиански отпадъци, внесени криминално от братя Бобокови със съдействието на корумпирани държавни служители, министри, зам.министри, шефове на дирекции и др. Отровни отпадъци, които нерегламентирано и тайно са били погребани на много места у нас или са били горени и продължават да се горят нощем в пещите на Ковачки и други тецове. Измерванията сочат, че ние, българите, дишаме най-замърсения въздух в ЕС и масово мрем заради алчността на шепа убийци без морал, без чувство за национална принадлежност и отговорност за съдбата на бъдещите поколения българи! Въпреки извършеното тежко престъпление, със сигурност причинило преждевременната смърт на много невинни граждани, днес българският съд “хуманно” реши да освободи от ареста престъпника Бобоков. Много медии публикуваха тържествуващата му морда на излизане !

 5. Благодаря на Георги Николов за линка с Илиян Василев. Според мен той е една личност с особена визия, която не трябва да изпускаме не само от поглед, а дори и от внимание за политически избор. Един начетен и честен човек (Илиян Василев), който без задръжки бих избрал за министър председател. Не само, че се намира на светлинни години от банкянския дебелокож простак, но е и човек който може да ни представи положително пред светът, но и може да вземе точно тези решения, които да са полезни за всички българи, за нашата България. Такъв е и господин Инджев, него бих го искал поне за министър на културата, та да оправи учебниците, като ги лишим от лъжите и измамите, последвали от двете окупации. От тука и благодарност към Илиян Василев за прекрасния анализ!

 6. @Boris
  Точно по тези причини, които изредихте, Илиян Василев официално е обявен за персона нон грата в Империята на злото!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.