Фандъкова, развод ни дай, но въздухът ни остави!

 

Осъмнахме с още един черен световен рекорд в полите на Витоша и Черни връх: София оглави класацията по мръсен въздух сред световните столици!

https://faktor.bg/bg/articles/i-tazi-sutrin-v-sofiya-e-otcheteno-zamarsyavane-na-vazduha

Ще бъда кратък в безпомощния си коментар.

Не гласувайте повече за виновниците за несправяне с това масово отровителство.

На следващите избори – нямаше да е лошо да са предсрочни – гласувайте за човек, който се бори с най-големия проблем на града, типичен и за други наши градове – замърсяването на въздуха. 

Както пееше в зората на отровената ни демокрация Асен Гаргов:

Развод ми дай, развод ми дай и повече не ме мъчи. 

Вземи панелите, трабанта, но въздухът ми остави. 

Кокетна си сега, флиртуваш и искаш брака да спасим, 

но аз си зная колко струваш под тази маска и без грим.

7 мнения за “Фандъкова, развод ни дай, но въздухът ни остави!”

 1. Заредете се с пуканки за поредната серия от шоуто – Бай Бойко пунтамари на тема американски газ

  Тъй като в следващите две седмици предстои приемането на санкциите срещу Турски поток – 2 в България, Борисов със сигурност ще спретне контраПиАр с познатите тарикатски номера.

  https://frognews.bg/novini/zaredete-pukanki-porednata-seriia-shouto-bai-boiko-puntamari-tema-amerikanski-gaz.html

 2. Аз лично точно за такъв човек ще гласувам (както и досега), но съветът ми към него е да не включва в предизборната си програма мерки, като забрана на дизеловите и повишен данък за старите автомобили, забрана на продажбата на дърва за огрев, реални глоби за горенето на боклуци и други подобни даващи резултат мерки, защото няма да бъде избран. Положението ще си остане същото, а ние ще благославяме Костов, че съсипа Кремиковци (представяте ли си ако неговите комини бълваха дим), и ще попържаме бащите на нацията, че са избрали за столица град, разположен в котловина…

 3. По-ниски заплати за българи сред 151-те трудови нарушения на Турски поток
  НАП не е проверила нито един чуждестранен изпълнител сред Arkad, IDC, Белтрубопроводстрой и останалите
  Работниците от трети страни, сред които и тези, засечени от БОЕЦ и “Биволъ” на обектите – от Беларус, Руската федерация и Сърбия, са взимали по-високи заплати от българските им колеги на сходни длъжности. Скандално е и признанието на НАП, че идентифицираните от БОЕЦ и Биволъ строителни гиганти, докарали тежка техника по европроекти на газопровода, не са проверявани в последните 5 години.

  Както не са проверявани и дъщерните компании на изпълнителите “Аркад”, “Ай Ди Си” и “Белтрубопроводстрой”, свързвани с любимата “касичка” на руския държавен глава Владимир Путин – енергийния монополист “Газпром”.

  https://bivol.bg/%d0%bf%d0%be-%d0%bd%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4-151-%d1%82%d0%b5-%d1%82%d1%80.html

 4. идете и вижте какъв труд кипи посред нощ между Шумен и Разград.
  “бързат, защото на луканов му било самотно” – чух една жена да казва ….

 5. @ SMS, The Rock
  От превода на една статия останах с неприятното впечатление, че американците се готвят да санкционират само строителите на морската част на газопроводите. Ако го бях чул от Биков или Харизанов, хич нямаше да повдигам въпроса. Аз и сега нямаше да го повдигам, но ако е вярно, някой ще си помисли, че на Пунта-Мара му се е получил пунтът…
  Дзно да не съм разбрал.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.