Германски ялов медиен опит да получи отговори от безотговорния ни премиер

.

Съдържанието на първото интервю на Бойко Борисов от началото на протестите срещу него насам трудно може да изненада българската аудитория, обръгнала на глупостите, увъртанията и самохвалствата на този човек. Той ни залива със своите “прозрения” за собствената си значимост всеки ден от джипката си, а сега е решил да ги поднесе и в писмена форма чрез “Франкфуртер алгемайне цайтунг” ( ФАЦ). https://frognews.bg/novini/politikat-pistoletat-parite-borisov-snimkite-shkafcheto-pred-germanski-vestnik.html

Има ли значение пред коя медия Борисов НЯМА ДА ОТГОВОРИ на въпросите за пачките и златните кюлчета в нощното му шкафче? Която и да е тя, липсата на отговор не е новина, а стандарт в поведението му. Три пъти го пита германският журналист Михаел Мартенс и трите пъти Борсов отклонява темата. 

Подобно на коалиционния му партньор Джамбазки, когато го питат дали е е хвърлял бомбички по демонстранти – принципът им е хората да си коментират очевидното колкото си искат, но не и да си го признават. Пък и у нас политик да хвърля бомбички по демонстранти, вместо обратното, както е по света, се смята за нормално.

Не е сензация и признанието на Борисов за провала на личния му живот. Щеше да бъде по-интересно да каже защо така и не се задоми при цялата вакханалия от демонстрация на тестостерон от негова страна през цялата му политическа кариера. При други човеци това се случва поради всякакви житейски обстоятелства и това не може да бъде тема за обществено обсъждане. Но този вакуум в обясненията на Мъжа на годината ( за еди коя си година) и на Десетилетието оставя открехната вратата за коментари, които не се отнасят до неговата мъжественост, с каквато се перчи непрекъснато и до днес, а за опасенията му да допусне до своите тайни когото и да било. Явно има какво да крие и това е причина да живее “сам като куче”, както отдавна се похвали с надежда да го ожалим.

Нахален в своята извратливост за пред западна публика опит е  Борисов да се оплаче от руските военни шпиони и техните деца в България, представяйки се за тяхна жертва. Широката публика в Германия може да не знае, но за българите е ясно, че руският шпионаж разцъфтя у нас рекордно в “епохата Борисов” . На Запад писаха, че София е регионален център на руския шпионаж за операции в съседни страни, като Сърбия, Македония и Черна гора. 

Прогонването на няколко руски шпиони с дипломатически паспорти с нищо не променя факта, че нашият премиер обслужва геополитиката на Кремъл чрез ентусиазирано участие в прокопаването на газовия руски поток през България и чрез също толкова категоричен отказ да позволи на НАТО да създаде своя база за противопоставяне на руската агресивност в Черноморския регион. Руска база за влияние под формата на руски газопровод е повече от необходима за Борисов, но не и натовска за противопоставяне на същата тази Русия.

Борисов явно е доволен от себе си. Иначе едва ли щеше да нареди да се качи на сайта на правителството пълния превод на разговора му от два часа и половина с германския журналист, когото финтира по обичайния за него нагъл начин. 

Западните журналисти са безпомощни пред толкова монолитно нахалство. Свикнали са да имат насреща си политици, които се чувстват длъжни да спазват някакви минимални стандарти в политика и комуникацията с медиите. А в нашия случай колегата Мартенс се натъква на дебеловрат и дебелокож Шиши от Банкя, който гази през през просото с джипката и не му пука колко нелепо изглежда. 

 

Случаят е демонстрация от страна на Борисов, че и на западната преса не се дава. Да го питат каквото си щат, той ще си говори, каквото сметне за добре. Той е преминал отдавна немислими граници за политик от гледна точка на западните стандарти е не се притеснява да прегази още един от тях. 

Можете ли да се представите германски, нидерландски, австрийски и т.н. премиер да бъде сниман против волята му гол и безпомощен в това състояние в леглото му – дори и без пачки, пистолет и златни кюлчета – и да не може да обясни смислено как толкова символичен за собствената му сигурност ( и сигурността на ръководената от него държава) скандал е възможен, след което да продължава да си “спинка” спокойно, полегнал върху пропагандния дюшек от фалшиви лаври за икономически успехи и финансова стабилност ?

А колкото до печалния факт, че Борисов не дава интервюта за български медии, тази форма на презрение към тях ( нас) също не е нова по нашите земи. Практикуваше я неговият ментор Сакскобургготски. Или Банкерът номер едно за своето време Цветан Василев, който се гнусеше от българските медии, но обясняване в австрийския печат, че една четвърт от българската икономика е свързана с неговия бизнес.

Огризките за глозгане от палетата, за каквито Борисов има българските журналисти, не си струват боричкането. Друг е въпросът, че мнозина от глутницата, която маха с опашка на подвикванията на чобанина от Банкя, сами се поставят в ролята на пудели и наистина не заслужат да бъдат третирани иначе.

 

 

16 мнения за “Германски ялов медиен опит да получи отговори от безотговорния ни премиер”

 1. “Успешен политик, с провален личен живот работещ по 20 часа на ден”. Резюмирам Баце пред ФАЦ. В тези 20 часа няма как, задължително да не включва И миткането по затънтените краища на “Републико наша, здравей” с Жипката И “боричканията” (каквото и да означава това) на едноезични вицепремиерки, министърки, депутатки, вкл. П(.)П и редови “мисирки” под бюрото МУ в МС. Когато с финес успеят да финтират протестиращите отвън. “В тази страна, в която всички сме братовчеди” няма “пазар на черни компромати” както твърди Банкянското слънце. Просто, който иска научава каквото си сака. Къртици от обкръжението МУ с върховно удоволствие, дет се казва сал от една гола завист, “споделят” “на уше”. За финал да чуем и Доктора, Тони Филипов, де: “Все сме управлявани от прости същества, ама толкова просто, толкова високо, никога не е имало”. Цитирам по памет, смисъла е съхранен изцяло. ДГД!

 2. Като стана въпрос за доктора –

  Из дневниците на един луд….

  Понеделник, 11 септември 2017 г.

  Из ъндърграунда се разказва една история, на която ние никога няма да повярваме. През смутните времена, когато СИК и ВИС поставяха основите на застраховането, един дребен бандит си позволил да открадне кола, застрахована в СИК. За такова престъпление извратените мутри наказвали, като посягали на мъжката му чест. Опраскали го, с една дума. И се знае кой е бил „екзекуторът“. Те тогава откъде да знаят кой ще стане премиер, кой кмет… Та оттам е тръгнала онази приказка, дето един пиян бизнесмен я каза на един събор. Но пак казвам, ние никак не вярваме това.

  Кой разбрал, разбрал…

 3. Толкова много и големи глупости изчетох изречени от този човек, че нямам нерви да чета поредните му психопатологични бълнувания. Той отдавна премина всички мислими и немислими граници. Но ако той има и най-малкото съмнение, че чужди служби са проникнали и шпионирали министър-председателя, независимо кой е той, трябва да се проведат сериозни разследване с помощта на партньорски служби и да се огласят
  резултатите. Все пак сме член на НАТО и пробивът е в натовска държава. Това застрашава целия алианс. Да има и наказани лица, които са сътрудничели от наша страна и изгонени чужди шпиони. Това дали се знае от нашите натовски партньори.

 4. Баш по темата. Тони Филипов, д-р:

  Из дневниците на един луд….
  Понеделник, 11 септември 2017 г.
  “Из ъндърграунда се разказва една история, на която ние никога няма да повярваме. През смутните времена, когато СИК и ВИС поставяха основите на застраховането, един дребен бандит си позволил да открадне кола, застрахована в СИК. За такова престъпление извратените мутри наказвали, като посягали на мъжката му чест. Опраскали го, с една дума. И се знае кой е бил „екзекуторът“. Те тогава откъде да знаят кой ще стане премиер, кой кмет… Та оттам е тръгнала онази приказка, дето един пиян бизнесмен я каза на един събор (в Симитли и кмета на култовото градче-бележката моя). Но пак казвам, ние никак не вярваме това.”

 5. Какво открих в Чехия !!! Премиерът на България, Г-н Бойко Борисов е лежал в затвора Панкрац в Чешката република през 1990 г.

  Прекарал е в този пандиз 8 месеца по обвинение, че е участвал в организирана престъпна група за кражби на автомобили!

  Борисов е бил съпроцесник с Иво Карамански и още 6 лица от шайката му автоджамбази. След като търкал 8 месеца наровете в затвора в Панкрац, Борисов с цялата банда е екстрадиран със самолет в България, за да бъде съден у нас.
  В България случаят е покрит по заповед на генерал Гоцев от Държавна сигурност, който изпълнява заръката на Луканов. Но процес срещу Борисов и останалите автоджамбази няма. На никой от тях не е образувано съдебно дело.

  След като става Главен секретар на МВР, първото пътуване на Бойко Борисов е до Чешката република, където натиска и успява да издейства досието му да бъде заличено. И успява да издейства унищожаването на данните за престъпното му минало от архива на чешкото МВР.

  Но сега се оказа, че записките от затвора в Панкрац, където е лежал, са останали. Миналата седмица архивът на втория най-голям пандиз в Чехия беше разсекретен и информацията за хиляди източноевропейски бандити, сред които и любимият на мнозина българи банкянски премиер, изтече като поток.

  Skandalno.net припомня, че информацията за автоджамбазките и пандизчийски приключения на Бойко Борисов в Чехия не е някаква новост. Мнозина преки и косвени свидетели на тази история проговаряха през годините за нея. И до един скоропостижно замлъкваха- вероятно след натиск от службите. Сред споменатите лица е и популярна в близкото минало журналистка, близка приятелка на съпругата на Иво Карамански, която лично пред автора на тази статия, при изключен диктофон е разказвала същата история. Разликата с тогава е, че днес вече имаме черно на бяло факти, доказателства и документи за престъпното минало на Борисов в Чехия.
  https://www.criminal.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%B2-%D1%87%D0%B5%D1%85%D0%B8%D1%8F-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B5-%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BB-%D1%82%D0%B0%D0%BC-8-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-1990-%D0%B3

 6. @Stancho Stanchev, ето и края на тази история:
  ………………………..
  Романтиката в Симитли е излязла на Агромах милион и половина лева
  https://offnews.bg/razsledvane/romantikata-v-simitli-e-izliazla-na-agromah-milion-i-polovina-leva-640977.html
  ……………………….
  Издъхнa eдин oт cъздaтeлитe нa cтрoитeлнa фирмa “Aгрoмaх”, ceгa “Грoмa хoлд”, бизнecмeнът Мeтoди Бaчeв. Мacирaн инфaркт e причинaтa зa внeзaпнaтa cмърт нa Бaчeв, кoйтo прeтърпял плaнoвa oпeрaция в cтoличния инcтитут “Пирoгoв”.

  Cлeд кaтo ce cъбудил oт упoйкaтa, пoлучил мacирaн инфaркт, cъoбщи strumа.соm.

  Мeтoди Бaчeв придoби нaциoнaлнa извecтнocт, cлeд кaтo бe зaпиcaн пo врeмe нa шумнo прaзнeнcтвo прeз 2016 г. дa твърди, чe мeжду кмeтa нa Cимитли и прeмиeрa Бoйкo Бoриcoв e имaлo ocoбeнa физичecкa близocт.
  https://fakti.bg/bulgaria/480805-pochina-biznesmenat-metodi-bachev

 7. Прави ми впечатление, че точно преди да пристигнат първите траншове от ЕС за справяне с вируса започнаха “спонтанни” протести НАЙ-ЛЮБИМИТЕ И НАЙ-ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНИ структури на премиера Борисов: полицаи, пожарникари, ресторантьори, собственици на големи хотели и хотелски вериги като Валентин Златев, големи туристически фирми, футболни отбори, мощни финансово транспортни и строителни фирми, братушки разни – “асвабадитьэли” и т.н. Протестират те, “най-онеправданите”, медиите услужливо отразяват протестите им, премиерът (“уж” под натиска на обществения интерес) ги кани на среща в МС и им решава “проблема”. Щом това е начинът, да отиваме и ние да протестираме в “триъгълника на врастта”! Във всички сфери на обществения живот (най-вече здравеопазването!) има тежки финансови проблеми. Как мислите ? Дали и нас премиерът Борисов ще ни покани в кабинета си и дали ще реши и нашите проблеми или евросредствата отиват само при “любимците”, които после ще се “отчетат”?

 8. В момента завърши интервюто на братя Бобокови.
  Това не е държава!!!

 9. Осъзнавам, че дългите коментари не се прочитат до края, но по-кратко не мога да изложа принципните си съображения.

  Тази статия на автора на блога е само повод за този коментар. Иначе отдавна ми се въртят тези неща в главата.

  Най-общото в коментарите на избиращите за избранниците е болката от наглостта на избраните и безпомощността на избиращите. Това е открай време, най-малкото у нас. Ако избиращите искат да сложат край на това, ТЕ трябва:

  – да определят ефективно с какви задачи натоварват евентуалния избранник;

  – ефективно да се интересуват кой е предложен за избиране и навреме да коригират това;

  – след като са се съгласили кой да бъде избиран, ефективно да контролират процеса на избиране;

  – след като изборът се е състоял ефективно да контролират как избранникът изпълнява уговорките;

  – ефективно да отзовават избранника, ако той не изпълнява уговореното;

  – ефективно да не се допуска неизпълнението на горните условия;

  – ако въпреки системата от правила, нещо не се получава, да се действа ефективно на основанията на суверена. Защото нагло и безцеремонно се потъпкват тези напълно нормални правила, т.е. повече от нагло и безцеремонно да се върне ситуацията в напълно нормалното си състояние;

  Ефективно, на основанията на суверена означава безкомпромисно,
  = на силово без ограничения, защото по-добро от демокрацията засега няма измислено.

  Демокрацията е ефективна само в условията на демокрация (§22, но не виждам нещо друго).

  Извод: не трябва (100%) да се допуска излизане от правилата на демокрация. Ако се е случило, помага само ако повече от половината активно население е за демокрация, и то действа ефективно със всички средтва, които априори са недемократични в такава ситуация. Друго недемократичено средство за възстановяване на демокрацията е намесата(недемократична) на външна демократична сила.

  Имайки предвид казаното по-горе, се вижда от какво съдбоносно значение е спазването на демократичните правила. Иначе идва автократия, тоталитаризъм, робство и Джордж Оруел. След него е НЕБИТИЕТО.

  И така, нека суверена се замисли (ако въобще е способен на това),
  дали си струват описаните усилия от негова страна. За разумната и осъзнаваща ситуацията част от суверена, убеден съм, това си струва, въпреки че по обем тези усилия са колкото усилията да си уредиш нормален живот. Означава, че нормалният живот (разбиран като такъв без горните правила за осигуряване на демокрация) не е нещо дадено и устойчиво. То реално изисква, грубо казано, два пъти повече усилия от сега общоприетите. То е същото, както да се погрижиш за здравето, за партньора, за дома, за работата, за смисъла на живота, и т.н. Без демокрация тези основи са немислими.

  Иначе ще е като сега. Независимо колко пъти и кого избираме. При това произвола на властта, унизителното и´ отношение спрямо суверена, стандарта на живот на същия суверен, са осигурени.

  Конкретно в нашата България, всички медийно известни на”личности”, от които ще се пръкнат тези за избиране, предварително са вече с вътрешно убеждение да яздят суверена, а не да работят за него. Това е, като да си облечеш всичко наопаки. Това е, като да приемеш за нормална НАОПАКИ обърнатата ситуация . Това е, като да се откажеш напълно от априори дадения ти СУВЕРЕНИТЕТ да си СУВЕРЕН (ако държиш да си ЧОВЕК, де).

 10. @sms
  29.11.2020 в 17:50

  На мен ми направи впечатление.
  Споделям напълно изводите, направени от Вас!
  Всичко е нагласено – “Ти на мене, аз на тебе”…за да са пълни доволно чекмеджетата!

 11. “Това, което се случва с това интервю, е че премиерът най-сетне ясно казва: тези снимки са автентични.” – заяви Иванов, като допълни, че информацията за датите на снимките взривява премиерската версия и определи обясненията на Борисов като лъжи, а бездействието на институциите като сериозен проблем за държавността ни:

  “България няма национална сигурност. Българската национална сигурност е заместена от една огромна черна дупка, в която съществува режим за няколко души, които могат да си правят каквото поискат.” – подчерта Иванов и допълни, че Демократична България ще подаде сигнал до НСО с искане за проверка на дейността ѝ по охрана на министър-председателя и действията на служителите ѝ по изпълнение на служебните задължения им при охраната на министър-председателя, както и сигнал до прокуратурата, която да провери всички обстоятелства, посочени от Бойко Борисов, както и действията на НСО.

  В политическата си оценка Иванов нареди този пробив до “проспиването на КТБ” от финансовото разузнаване, както и до пробивите в НАП и Търговския регистър, за които така и никой не пое отговорност и не бяха започнати разследвания, а останаха единствено безпочвените и без доказателства твърдения на прокуратурата, че “Да, България!” и лично Иванов стоели зад тези сривове.

  Лидерът на “Да, България!” допусна възможността, при лекотата на достъп до премиерската спалня подобни снимки да притежават и ключови за европейския и световен ред политически фигури:

  “Мислите, че Путин няма такива материали за нашия премиер, ли? И за когото си поиска друг. Мислите, че Ердоган няма такива материали? Това да не би да обяснява защо премиерът си чупи краката да строи с такава скорост Турски поток? Руски поток!”
  https://frognews.bg/novini/hristo-ivanov-balgariia-niama-natsionalna-sigurnost.html

 12. Ето още щрихи към горзното лице на Борисов:
  Ходжа Салих Трончов: Националистическите партии са подчинени на ДПС
  ДПС ни изолира – нямаме нормални пътища, нямаме водоизточници, живеем назад във времето, казва имамът
  „Нека не забравяме, че националистическите партии в България принадлежат на ДПС. Неотдавна излезе декларация, която Лютви Местан разпространи, след като бе премахнат като председател на ДПС. В нея се посочва как Ахмед Доган е отпуснал, с подписа на покойния Ахмед Емин, 1 милион лева на партия „Атака“. Нека не забравяме нападението над Баня Баши в София от „националистите“. Тогава подкрепата за ДПС беше много ниска“
  „Когато Борисов стана за пръв път премиер, присъствах на клетвата му в Народното събрание. Едно беше държанието на политиците пред камерите, съвсем различно зад тях. Поздравяваха се, говореха си. Те манипулират избирателите си като лицемерничат. Една стена дели кабинета на заместник-главния мюфтия и офисите на ВМРО. Виждал съм многократно как Каракачанов си пие чая с арабите продавачи под сградата на ВМРО. Едно е от партийната трибуна, а съвсем различно е реалността.“
  „ДПС се грижи да изолира мюсюлманите от останалото население на страната. Ние нямаме нормални пътища, нямаме водоизточници, живеем назад във времето. Когато влязохме в ЕС, разбрахме това. И от роби на ДПС майките и бащите на нашите ученици в момента се превърнаха в роби на полетата по Англия. Докато не бъде разбит митът за ДПС, в основното българско население винаги ще съществува нотката на дискриминация. Мюсюлманското общество трябва да се помести във всички партии, не само в една. Ние сме част от държавата, ние сме български граждани. Не искаме да се делим от останалите хора. Това ще стане, когато ДПС престане да съществува в българския парламент“
  „Това беше действие на руските служби. Доган винаги е бил руски агент. Самият Възродителен процес не беше по вина на българското население, а на политиците“
  „От 4 г. водя битка с институциите да оправят пътищата в нашия район. Включително протестирам всеки път, щом премиерът идва. А той посещава често Велинград, защото има желание да разкрие волфрамова мина там. Докато един ден не беше намекнато на кметовете на нашите села, че заради ходжата им – път няма да видят“
  „Когато се погледне премиерът в огледалото, може би по-често вижда Тодор Живков. Той прилага същите прийоми в държавата. ЕНП отрича тук да има диктатура, но тя е очевидна на всяко държавно ниво. Дори духовенството вече е подвластно“
  https://clubz.bg/107045-hodja_salih_tronchov_nacionalisticheskite_partii_sa_podchineni_na_dps

 13. Ясно е, че поначало аудиторията на FAZ никак не се интересува от някаква българска мутра, оказала се по недоразумение премиер и интервюто е изцяло за българска консумация. Но и така погледнато, се съмнявам, че му излизат сметките на падьйшаха. Не знам пред кого в България си представя, че му минават преструвките в стил “умрела лисица”. Не че разполагам с представителна извадка, но съдейки по моето обкръжение, след кюлчетата злато и пистолета на нощното шкафче върл гербаджия остана цифром и словом само ЕДИН. Колкото и да не му се иска на падьйшаха, снимките се запечатаха в съзнанието на хората и обърнаха настроенията към него.

  Как можеше да реагира, за да запази лицето си? Той предпочете да се прави на ударен и да се крие, т.е. да се държи гузно. Не помага. Вместо това трябваше да излезе пред мат`ряла и смирено, но открито да си признае, че и той е човек и се е изкушил да бръкне в кацата с меда. Mного от феновете му тогава щяха да оценят откритостта му и да му простят, даже да го възвеличат какъв смел пич е. Вместо това изпадна в жалкото положение да спасяват несъществуващата му чест и да лъжат от негово име разни нечистоплътни лелки като прафэсарката пa палитическа парнаграфия антоанэта христава, моята “слабост” бэновска и онуй обърканото момче стойча, дето се чудя какво шмърка напоследък, та по-големи глупости и от прафэсарката приказва. И да додрапа до края на мандата, бб не може да си оправи повече репутацията, а най-малко по този жалък начин и в тази криза, с която няма нито смелостта, нито компетентността да се справи..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.