Ледът на популизма се пропуква и в отношението на Запада към България след подхлъзването на Тръмп

 

 

 

 

 

Ледът започва да се пропуква и у нас с настъпилото глобално затопляне в битката с популизма, след като Тръмп се подхлъзна и вече явно повлича със себе си надолу своите подобния по света.

Вчера срещу нашия несменяем популист във властта гръмна германската медийна тежка артилерия с интервю в дясноцентристкия “Франкфуртер алгемайне цайтунг”( ФАЦ), в което Борисов е оставен да се търкаля по нанадолнището с типичните си самохвалства и отказ от коментар за скандалите, свързани с него. 

Днес британският аналог на доказано дясното в пресата “Файненшъл таймс” удвои натиска на Западния фронт с канонада срещу българската разновидност на популизма в статия, в която констатира как Борисов присъединява България към отбора на Орбан и Качински в Европа. https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2020/11/30/4145418_citat_na_denia_az_ne_sum_jurist_no_iavno_imam_poveche/?ref=home_NaiNovoto

Тръмповидните коментатори у нас се умълчаха напоследък и зациклиха на тропането с крак в тон със своя кумир в САЩ : “откраднаха ни изборите”. Само че май не смеят да припишат на ФАЦ и ФТ “левичарство”, с каквото обичайно оправдаваха досега подобни западни медийни спорадични критики. Лесно им беше да ми навират в очите това нелепо твърдение за вината на западните левичарски медии, заради критиките ми, подобни на тези в германското и в британското издание. Сега мога да си “взема пуканките” и да гледам мача по “телевизията”. 

Контранастъплението срещу вълната от популизъм започна и идва денят на отварянето на Втория фронт на все по-обединените западни сили, който евентуално да ни помогне да се измъкнем от популисткото блато. Ще се наложи обаче да подкрепяме с каквото можем. За да не ни се натресе пак някой червен “освободител”.

17 мнения за “Ледът на популизма се пропуква и в отношението на Запада към България след подхлъзването на Тръмп”

 1. Да чакаме пробива при “Добро поле”!
  Аз смятам, че ветото срещу Северна Македония преля чашата на търпението на Запада.
  Той, Запада знае много добре чии интереси обслужва това вето и ще направи нужното изготвилите го да отидат в политическото небитие.

 2. Няма и никога е нямало освободители, уви!

  Мъдрият български народ го е казал отдавна:
  “Помогни си САМ, за да ти помогне и Господ” – т.е. за да се сложат обстоятелствата в наша полза, инициативата трябва да дойде от нас.

  Никой не го е грижа за нас повече от нас самите.
  Също така, имаме и Приказка за Неволята.

  Кой и кога ни изпи мозъка, да си мислим (като народ) че някой друг може да ни свърши работата! Страшна е тази мантра за натрапената вечната благодарност (осребрена на два пъти с по 35 тона злато в полза на Русия) и запечатана със златни букви голямата ЛЪЖА на онзи позорен паметник.

  Напоследък си мисля, дали да не си организираме едно дружно опикаване на МОЧА-та. За такава инициатива съм готова да хвана самолета за София и публично да си събуя гащите!

 3. След като и влезлия в 12 без 5 в герба МУ тома биков от известно време мълчи със страшна сила, сила страшна мандалото за Баце явно е хлопнало. Каскета гештапото и той се покри и мина в нелегалност. . Дори КОЙ отписа отреклия се публично 53 пъти. че няма да влиза в политиката банкянски херой. . От нийде взора надежда.не види.
  Още, баш по темата. За трети пореден понеделник да дадем думата на колежката на Росица Павлова-Инджева, Александрина Пендачанска.

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/11/30/4145383_priiatno_mi_e_stiil_kristofur_stiil/

 4. А,бе, сетих се! К’во стаа с Тръмп обществото у нас?
  Гладните курици Борислав Цеков, Александър Томов, Ниночка, праф.80% дебили и т.н. все руско просо сънуваха.
  Сега пък ИМ “откраднали изборите” 🙂
  Слугинска му работа и манталитет!

  “Тръмп общество” се създаде в България
  40-50 български интелектуалци, журналисти и политици се събраха за учредително събрание

  https://btvnovinite.bg/bulgaria/tramp-obshtestvo-se-sazdade-u-nas.html

 5. Тръмпетистите свирят на дудука на пут(к)ин, задавени от яд и злоба!!! 🙂

 6. „Контранастъплението срещу вълната от популизъм започна и идва денят на отварянето на Втория фронт на все по-обединените западни сили, който евентуално да ни помогне да се измъкнем от популисткото блато.“ — дано докато дойде денят нашите нациионал-популисти не свършат непростимото по отношение на Македония. Оставим ли ветото, ще значи, че сме пробили още едно дъно на националната ни трагедия.

 7. Съгласни сме,че Тръмп е избран от Путин.И това е най-лошият избор на чекиста.Единствената помощ,която Тръмп оказа на Путин и то след четирикратни молби по телефона,беше да кандърдиса саудитите да върнат Русия на преговорите на ОПЕК,след виенската фиеста на Новак.Иначе матушката отиваше на кино още тази година.

 8. Тръмп обществото се спомина. Бог да им прости глупостта.

 9. Искам да изразя моите най-искрени съболезнования на нашето Тръмп общество по повод неговата (на Обществото) скоропостижна, макар и очаквана, кончина!

  Траурният ритуал ще се състои на известно голф игрище, на маса с изтънчени питиета, мезета и съпровод от руски пляски.
  Поканените да не забравят да покажат квитанция за платен членски внос (до момента!).

 10. https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/12/01/4145506_galaktikite_mogat_da_prejiviavat_poglushtane_ot_cherni/

  “Растежът на черните дупки не спира моментално раждането на звезди”

  По последни данни дори когато една черна дупка поглъща собствената си галактика и унищожава материята около себе си, в кратък отрязък от процеса се раждат нови звезди.

  По всякакъв начин казано –
  научно, морално, идеологически, поетически –
  Тирани, всуе се морите!
  Не се гаси туй, що не гасне!

  Светът ще преживее и тръмпутин, и баце, и популизма, както е преживял и много други неща.

  Опитът става ценен, когато се осъзнае, уви.
  Американците гласуваха за Тръмп веднъж.
  Ние за боко гласувахме три пъти.

  За онова недоразумение в президентството даже не ми се споменава. Пък нищо чудно и боко да си изберем другия път?

  За двойното руско изнасилване сме си платили щедри обезщетения на изнасилвача и още бием чело в земята от благодарност, и даже сме го пуснали да изнасилва и децата и внуците ни и сме се задължили да му се изплащаме на бъдещи вноски за това.

  Ние сме в будна кома. Дрогирани от лъжлива пропаганда и омаломощени от безверие.
  Принуждават ни да почитаме несъществуващи чужди герои, а да не познаваме нашите собствени. Нашите собствени герои са отвличани, често безследно изчезнали, пребити по мазета и концлагери, закопани неизвестно къде дори за близките им, изтрити от читанките и учебниците, от имената на училищата и читалищата.
  Мен в детската градина са ме учили да пея руски песнички и да рецитирам руски стихотворения.
  Колкото и да са хубави и безобидни – за мен те са натрапени. Внушавано ми е, че са по- хубави от нашите, че всичко руско е по- хубаво. Е, не е!

  Всичко това е целенасочено психологическо мачкане,унижаване и унищожаване. След време осъзнах, че по този начин руснаците си избиват комплекса за малоценност върху нас, и се опитват да ни откраднат историята и постиженията. Разбира се този комплекс за малоценност се проектира в мания за величие и е най-лесно да се прояви като се представят за наши благодетели.

  Не знам дали друг народ е бил подложен на толкова фин и отвратителен тормоз.

  Дай боже все повече българи да го проумеят и да се събудят!

 11. към Иванка:

  Преди години чух български историк (съжалявам, че не му запомних името) да казва по радиота: “Българската история е написана от гледната точка на руския комплекс за малоценност.” Вашия прекрасен текст ми припомни това! Бъдете здрава и пишете тук по-често!

 12. @ Иванка
  “…този комплекс за малоценност се проектира в мания за величие и е най-лесно да се прояви като се представят за наши благодетели.”
  Споделям изцяло Вашия анализ и изводи за същността на “загадъчната” руска душа!
  Тия никога няма да се променят, ще продължат да ни дърпат надолу, да ни грабят материално и духовно.
  Мисля, че единственото решение за освобождението ни от руското робство е да принудим
  (с подходящи промени в законодателството) заселилите се тук петоколонници да напуснат България, във възможно най-кратки срокове да прекратим всякакви съвместни проекти, защото са неизгодни за нас и , уповавайки се на европейската солидарност, радикално да скъсаме дипломатически отношения с Империята на злото!
  Иначе с половинчати мерки и “благородни” компромиси никога няма да се оттървем от тези пиявици и да тръгнем нагоре към бъдещето, което България заслужава!

 13. Към Иванка,
  уважаема госпожо, често се наслаждавам на Ваши сентенции показващи ми единомислие. Всичко е вярно в написаното и не като укор а допълнение, бих желал да добавя защото не споменахте нашата заслуга, слугинажа. Нашият БЪЛГАРСКИ „безценен“ принос към Империята на злото, чрез който части (за съжаление не малки) от нашето простолюдие непрекъснато спомага за „мачкането, унижаването и унищожаването“ ни които Вие много добре формулирахте. Както се казва, доброволно предаваме на тепсия на Русия. Поради това, че българската психика ВЕЧЕ е силно крепостнички увредена, е необходимо едно ново просветителско движение. Нещо подобно на това с казаните думи „О, нещастни уроде, защо се свениш да се наречеш българин?…, Бих добавил, дори и проформа някои да се наричат така, с деянията си (при това на балканите единствено у нас се забелязва толкова силно) се стараят колкото се може по-добре, без да им мигне окото, да прислужват на завоеватели, като предават не само себе си, а и всички нас. Точно поради това се стремя да насърчавам най-добрите и способните да се включат в този процес на ограмотяване. Защото това вече не е „тренд“ на самобитност а маркер на безвъзвратно опростачване. Проумяването и пробуждането за което Вие говорите трябва да го предизвикат такива като нашия Ивоген и негоподобните, които за щастие, слава Богу, ги ома (все още)!

 14. Към sms,
  при цитираното изказване на госпожа Поптодорова относно опасения на обществеността и възможност за започване на военни действия с Русия, е начин на грешно мислене и се обосновава на неща които тяхната пропаганда се опитва да внушава. Те „щели“ да се случат, ако… Подобно на инвазията на бежанци у нас. Който познава или по-скоро анализира отпорът на руските действия и последвалото взаимодействие, ясно може да установи, че това е чист блъф. При демонстрация на сила като ефективно противодействие, руската агресия си подвива опашката подобно на пребито куче и не повтаря. Показателни са няколко факта. Разгромените до унищожение вагнеровци и свалените руски самолети от турците. Неща след които Русия започва ситно да преде и не само, че не отговаря с враждебност, а дори показва приятелски чувства, които не са в нейна полза. Същото е и при „помощта“ на арменците относно Горни Карабах при която те единствено губят. Там тази „свръхсила“ овен като шматкащ се контрольор, но за сметка на подържаните (защото сигурно е уговорена сума за изхранване на този контингент). Едно трябва да е ясно, изяде ли мужика кьотека, си опознава мястото! За България, щом бъдат стационирани американски войски на наша територия в рамките на НАТО, ще спрат всякакви прихождания на навлеци и всички заплахи. Дори опасения за отравяния няма да съществуват. Това банкянския хвалипръдльо не е успял да разбере, вероятно и не се е налагало, защото е бил нарочно поставен.

 15. Благодаря за положителните отзиви! Тъкмо реших да се поспра малко, че май прекалих, пък и работа ми се натрупа, но, наистина допълнението на Boris по-горе е много съществено.

  Няма такъв, който да се е изплюл върху българския народ, и да не е получил власт и пари от Русия. При тях това е целенасочена държавна политика срещу България. После ни го сочат за пример и ни карат да му пеем песни и да му леем славословия. Същото правят и в Македония, като допълнително тях са ги джиросали на сърбите и ги насъскват и срещу нас.

  България е пълна с училища “Никола Вапцаров” и булеварди “ Георги Димитров”. Аз съм учила в училище “Гео Милев”. Наскоро препрочетох поемата “Септември” – такъв мрачен, злокобен и кървав терор му се привижда на Гео Милев, че направо ми настръхнаха косите. Познавайки българското село, и кротките и миролюбиви хора там, дълбоко се съмнявам, че в главите на тези мирни хора е минавала каквато и да било идея за метежа, какъвто е описан там. Всичко явно е било в пожелателен смисъл в неговата объркана и индоктринирана с тероризъм глава.

  Всеки, който е отстоявал българската кауза, е бил убит и всяка следа за него по възможност е била заличена. Ако не е било възможно да се заличи – защото споменът за него е бил много ярък – са се опитали да го омаскарят или редактират, както са направили с Вазов. Отначало са го зачеркнали, но народният поет е бил твърде голям, за да бъде заличен споменът за него.

  Колкото и фалшиви герои да се опитват да ни натрапят, народът помни тези, за които истински го е заболяло – безвреме прекършените животи, почернените надежди, тези, за които жалеят дори земя и небо, звяр и природа. Достойните. Забранените. Неопятите и Непогребаните. Закопаните набързо и тайно в някой масов гроб. Тези, за които майките са си изплакали очите. Тези, които вместо да се изплюят върху България и да получат медал, са предпочели да умрат.

  Българийо, за тебе те умряха!
  Една бе ти достойна зарад тях,
  и те за теб достоѝни, майко, бяха,
  и твойто име само кат мълвяха,
  умираха без страх!

  А те тръгнали да ми оприличават Доган на Левски! На Левски! Дето при всичките народни пари дето е съхранявал като касиер на революционния комитет- веднъж! си е позволил да си купи една боза – и се е отчел!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.