Русофилите са ваксинирани с “течна дружба” , но не се натискат за ваксината “Спутник”

На прага сме на кампания по ваксиниране срещу китайския грип, наречен Ковид 19 от Световната здравна организация в угода на комунистически Китай. Тази държава е прекалено голям дракон, за да бъде пренебрегната от повечето зайчета в джунглата на международните отношения. 

Предстои и в България до около месец да пристигнат първите ваксини на световните фармацевтични гиганти, вложили наистина гигантски усилия ( и суми, разбира се)  за съкращаването на пътя до легализирането на ваксините без да се нарушават установените международни стандарти. 

У нас ще имаме късмета да се възползваме от невиждания в човешката история технологичен пробив, отглас от актуалната необходимост в планетарен мащаб. 

Никога не се е случвало нещо подобно в шест хилядната история на човешката цивилизация, дефинирана като такава от времето на зараждането на писмеността като нейна определяща характеристика.

Ще ни се случи и нас да се възползваме от най-добрите постижения на науката. Благодарение на факта, че напоследък сме част от Западния свят.

Това е научна революция, осъществена под натиска на събитията. Нито за момент не съм се съмнявал, че тя ще се случи при залога, който надвисна над човечеството, натикано от китайската зараза ( ако не обратно в пещерите) в семейните си обиталища от страх от заразяване с китайския грип.

Има една държава, която не може да продаде нищо атрактивно на световния пазар, освен природните си изкопаеми, привличайки купувачи с всичко друго, но не и с принадената стойност на човешкия интелект. 

Тази държава търгува с изкопаемите си богатства и с  постиженията в областта на оръжейното производство и космическите технологии, платени с постъпленията от примитивната по своята суровинна структура търговия. Тези продажби също са отгладувани с усилията на милиони безправни същества в продължение на десетилетия.   Държавата се храни от евтиния труд на милиони поданици на царската република, водена от инерцията на милитаристичната комунистическа налудност да наложи “световна революция” на земното кълбо по свой образ и подобие. 

Тази държава е оставач в икономиката, в технологичното състезание и в битката за човешки стандарт на живот на собственото население спрямо конкуренцията на развития свят. И е международен парий с претенция за величие. Тя  ужасно много държи да докаже, че е “барабар Петко с мъжете”,  начело на технологичната планетарна мобилизация. 

Точно тази държава се изпъчи на Източния фронт като първенец в откриването на ваксина и я кръсти “Спутник” по аналогия с космическия комунистически пробив на околос(ъ)ветското пропагандно събитие Номер едно от времето на началото студената война, временно декларирало пред безправните поданици на Държавата, че тъкмо те са изпреварили поне по един показател капитализма и че им предстои да го закопаят през 1980 -та година, както им беше обещал др. Хрушчов. 

Да избереш “Спутник” днес пред други ваксини ( няма да ги назовавам, тук става дума за друго, а не за “продуктово позициониране”), е въможно. А дали е укоримо да си вкараш “Спутник” във вените на нацията? Според Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ), да. 

Заяви го говорител на тази организация, която няма данни за “Спуткин”…пардон, “Спутник”, но препоръчва на всички държави от ЕС да се съобразяват с европейските стандарти, преди да одобрят непроверени от ЕАЛ ваксини.

Тъкмо това направи Орбан, който причини какво ли още не на многострадалната Унгария от позицията на борец срещу съветското й минало. Щеше да бъде непоследователно от негова страна да не абонира държавата си за “Спутник”, за да се държи на инат като обратен европеец. 

Агенциите цитираха говорител на ЕАЛ, според когото Унгария има право да избере ваксина без европейско одобрение, въпреки препоръката на проверяващата европейска институция. Но няма право да я разпространява. И Будапеща носи цялата отговорност за последиците.

Подробност от местния пейзаж у нас е как един фанатичен Орбанист и Бойковист, претендиращ за най – върл български антикомунист,  бивш конституционалист, би обяснил с цялата се речевита гъвкавост колко правилно постъпва неговият унгарски кумир и в този случай. Признавам си, че не мога да измисля от негово име “аргумент”, с който да бъде похвален Орбан за най-новия му антиевропейски жест.

По-интересно е да проследим какво се случва на Източния фронт на съвременната откровена русофилщина у нас, която е също толкова безпомощна откъм своята аргументация да обясни любовта си към евроазиатщината в тази пандемична ситуация. 

Ето случай, когато българските русофили могат да засвидетелстват своята преданост към каузата си!

Сега е моментът, в който русофилите могат да засипят своя Бойко с молби да се включи в световното състезание по доверие към спасителите ( ако не към “освободителите”). Би трябвало да пишат молби, петиции, писма на трудови колективи, абсолютно независими интелектуалы и прочее сволочь.  Да паднат на колене, без да са ставали от много десетилетия, за да помолят да бъдат спасявани от пандемията с помота на “Спутник”.  

 

Но си траят. И на тях им е мил животът. Не вярват в “Спутник”. Както не вярват в предимствата на руските компютри, автомобили, технологии, медицина… 

Ако вярваха трябваше да организират сополева акция ( по аналогия със Соболевата, с която Сталин се опитва да прикотка Царство България в своите лапи още преди да я окупира през 1944 година ) и да помолят със сълзи и сополи  на колене своя Батюшка  да им внесе “Спутник”.

Русофилстващите нашенци не си падат по живота в Русия, по нейните продукти от всякакво естество и няма да си рискуват животеца с руска ваксина. 

Имат късмета да получават западна. За да са живи и здрави да псуват Запада и да хлипат на фалшивия олтар на руската  си (зау)покойна любов.

НА КОЛАЖА: Путин, след като се ваксинирал със “Спутник” и доказал по този начин, че руската ваксина няма странични ефекти

 

 

 

13 мнения за “Русофилите са ваксинирани с “течна дружба” , но не се натискат за ваксината “Спутник””

 1. Дали Волен и Костя Копейкин ще се боцнат публично със съветската ваксина, или деликатно ще изберат Pfiser (Moderna)(AstraZeneca), стиснали мужжествено зъби в антиимпериалистическа захапка?

 2. Така. Преди около месец. мустаците на пут.ин. Мъглата песков-Навка. туй по шефа МУ и Ко се кле, че една от петте законни и извънбрачни щерки на кремълският гном които много отдавна са засекретени е ,ваксинирана със “Спутник”. Понеже там от край време никой не вярва на “новините” произвеждани от АП даже присъстващите репортери ги домързя да уточнят коя точно е прежалилата се героиня. Седмици по-късно песков-Навка на питане дали президента ще се подложи и той на съответната процедура замълча кат бит пИдал. туй по първенецът на родните МУ фенове, Самият Баце.
  На съда всичко е ясно. Да влезе убития.
  Шалтера! Шалтера!

 3. Когато излезе съобщението за ваксината “Спутник”,световните борси и финансови пазари не мръднаха.При съобщението на “Файзер”,акциите на всички фирми на световните борси скочиха със средно 8%…Направете си изводи на кого вярва света…

 4. Помня, беше в самото начало на епидемията, прочетох някъде, че “който създаде ваксината срещу Covid19, той ще владее света”, та сигурно затова са се разбързали руснаците със “Спутника” си ! Представяли са си как целият свят се реди на опашка на граниицата ИМ и се моли да закупи по-голямо количесто от ваксината ИМ, а те непрекъснато “актуализират” цената и фаворизират поръчките на онези, които ги слушкат. Ако слушкаш- има ваксина, ако не слушкаш- за теб няма или е на десеторна цена! Същото като с газа! А дали ваксината ще спасява или разболява, за братушките не важно, там човешкият живот практически няма значение!

  И на мен една комшийка, войнствена русофилка, която още преживява “изборната измама” в САЩ и плаши със скорощна война на Балканите, предложи да ми осигури ваксина, ако искам. Попитах руска ли е, отговори, че е руска, най-сигурната била, имала приятелка, с връзки в руското посолство и можела да помогне. На въпроса ми дали тя вече се е ваксинирала каза, че не е, нямало да се ваксинира. Не се сетих да попитам каква е цената, но сигурно е била “солена”. Не е шега работа това, “Спутник” е! 🙂

 5. Кой печели от постановката с водната криза в Бургас?

  Като сценарий определи случилото се и Владислав Панев. Причината според него е напълно ясна – да се обяви бедствено положение, което ще позволи възлагане на дейност на фирми БЕЗ обществени поръчки.

  “Обявява се извънредно положение, възлага се на “наша фирма”, сроковете не се спазват, но се открадват доста пари. Тази схема се прилага и в момента” казва и Евдокия Манева, бивш министър на МОСВ

  https://frognews.bg/novini/koi-pecheli-postanovkata-vodnata-kriza-burgas.html

 6. По-добре да не дърпаме дявола за опашката .
  Ако наште сами не се сетят , то ония сами ще си поискат . А като поискат – винаги получават .
  И тогава да видиш – десетки хиляди писма на зрители слушатели и читатели ще залеят редакции , служби и институции с настоятелни молби за купуване на братския “Спутник” – най евтината сигурна и лесна за разпространение (не и трябват специални хладилници) ваксина . А на бай бойко народна воля му дай и хоп – веднага ще откликне с милиард – милиард и половина в североизтОчна посока . Нали взе десетина милиарда изгодни заеми – пусин да не би да не знае ?
  Колко ли процента от тях е готов да му остави ?

 7. Как да се ваксинирам със Спутник, като всеки един кадърен руски, а и всякакъв друг фармацефт, медик и биоинженер отдавна е в щатите и Западна Европа, поради простия факт, че взема пет до десет пъти повече от един полицай, докато в ексЕсесер е точно обратното! Еми айде сега силоваците като ги кърмите, да ви се отблагодарят ако не с ваксина, то поне като волонтьори за пътуване със Спутник към оня свят!

 8. Дано максимален брой русофили се ваксинират със Спутник, както бе ваксиниран писателят Георги Марков в Лондон.

 9. Ами то нали наскоро цяло едно българско семейство почина, след като си сложи руска ваксина – в някакъв малък град беше. Ще потърся и ще пратя линк.

 10. Към Иван:

  Противник съм на шеги с пожелателен летален изход, но по-скоро бих се “пошегувал”, че русофилите на драго сърце биха ваксинирали “русофобите” със “Спутник”. Те знаят защо.

 11. https://dariknews.bg/novini/bylgariia/sled-smyrtta-na-semejstvo-lekari-koj-shte-se-grizhi-za-bolnite-v-kraishte-video-2240199

  Сигурна съм, че за това семейство ставаше въпрос, но не мога да намеря материал, че са пробвали руската ваксина. Може и по телевизията да са го казали. Бях впечатлена, че са цяло семейство медици.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.