Избрахме да газим най-слабия съсед, за да си докажем кой кара влака ( по несъществуващото трасе София-Скопие)

 

 

 

 

 

 Понеже сме си решили всички спорни, според разделената ни нация, въпроси от собствената история, вече преминахме и към решаване на историческите спорове със съседите. Но само с някои от тях.

 Да припомням ли какви спорове имаме с Румъния за граници, територии, българския език в основата на румънския, преди той да се обособи като нещо доста по-различно днес? Но никому не хрумна да си уреждаме тези сметки на влизане в ЕС. И днес няма подобен разговор на висок тон от двете страни на Дунав. Някой тук да има нещо против да се сдобие с достъпните “Дачии”? Когато постигнем нещо подобно с обратен знак по отношение на македонските братушки, тогава ще можем да се пъчим…

 

 Ами наистина древния спор с ромеите и техните днешни наследници? Да не би срещу българите в днешна Северна Гърция да са извършени през миналия век по-малко мащабни зверства, отколкото в Титова Македония? Доколкото си спомням от баба ми, прогонена от Кукуш, който днес се нарича Килкис, големи страхотии сме покрили там с пепел.

 Сърбите? Според мнозина у нас, те са най-последователния исторически противник на българщината сред всичките ни многобройни врагове. Но сръпската скара и югофолкът отдавна са превзели стомасите и душите на мнозина нашенци, които и днес се “сърбеят” с разни “квалитетни” лафове.

 Да не споменавам изобщо турците, че ще стане пак страшно…

 Обаче избрахме най-слабите комшии да им покажем кои сме ние и кой кара влака по несъществуващата линия София – Скопие. Така изглеждаме в очите не само на чужденците, на които се опитваме обикновено да се харесаме, но и в собственото си огледало.

 Засега постигаме една съмнително голяма цел, към която комплексирано се стремим отдавна. Най-после привлякохме световното внимание при това без да сме наказани от някакво природно бедствие, война или прочее нещастия, които като правило завличат на водещо място в световния новинарски въртоп малки страни и народи.

 Струва ли си тази наша “слава” цената, която бихме платили, блокирайки Северна Македония в стремежа й да се присъедини към ЕС, т.е. към нас?

 Не става дума само за това как гледат на нас чужденците, които не ни разбират. Не е въпросът и в това, че можем да понесем материални негативи от ядосаните ни европейски донори. Главният ориентир за нас би трябвало да бъде бъдещето ни на страна, която е преодоляла не просто историческата си обремененост по т.н. македонски въпрос, но и си е направила услугата да допринесе решаващо за потушаване на едно тлеещо напрежение край собственото ни национално огнище.

 Това е толкова ясно, че направо не ми е ясно как не можем да го разберем като наш национален интерес. Нито Стара планина ще стане по-малко горда, нито нашият морен Сокол  от село Дръндар ще си премести гнездото от руския анклав в Росенец край Вардаро, ако Северна Македония започне преговори за членство в ЕС.

 Обяснението за основната мотивация на водещия политик в епохата на простите у нас е просто: той винаги се съобразява с мнозинството. То, както знаем и без социологическите допитвания, е добре подготвено от собствения си исторически опит на малък братушка да каже “не” на малкия и слаб съсед в една страна, където московската пета колона само това и чака, обслужвайки имперския нагон на Кремъл да ни разделя и владее. Старо римско правило, което наблюдаваме в действие, е единственото доказателство за основанията на днешната Московия да претендира да бъде Третия Рим, докато ние обслужваме петата му колона под балалайката на нейните местни националистически клонинги.

Забележка: навсякъде в текста употребявам множествено число без да съм упълномощен от българите, но искам да съм в крак с доказано доминиращите нагласи на сънародниците по коментираната по-долу тема. Искам също да не се разграничавам “елитарно”.

Пак обслужихме Москва за сметка на Македония

 

22 мнения за “Избрахме да газим най-слабия съсед, за да си докажем кой кара влака ( по несъществуващото трасе София-Скопие)”

 1. Ако сме наистина принципни би трябвало да подгоним москалите да признаят българския характер на т.нар. руски език , все още претоварен с шест падежа от далечни епохи като закърнял диалект на българския .
  Представяте ли си храбрия бай бойко , подкрепен зад гърба си (за маса) от друго коалиционно шкембе : “Кажи бе , пусьо – не си ли ти всъщност един българин с калпак ” ?

 2. Тук е заровено кучето. Ей го на, ключът от палатката. Първо на първо, с това трябва да се започне, изчисти и да накараме за финал московлиите да целунат ръката бойкова. Защото далечните ни деди са дали писменост, религия, култура, форма на държавно управление, цивилизована обвивка на дивашките северни племена. Това, с патологичният им велико шовинизъм те никога няма да ни го простят. Едно на ръка, че всячески, открай време са о…… пейзажа. Много, много посредствени ученици се оказаха до степен вече никой никъде да не ги възприема на сериозно.

  http://filibetomaina.blogspot.com/2019/09/5ix1-944.html

 3. @Стоъан Блазхев: Прочетох коментара на белгийския историк блканист. Той абсолютно точно показва ‘балканската’ същност на спора и разликата в ограниченото националистично мислене на балканците довело толкова много войни и омраза от една страна, и начина на преосмисляне на настоящето с цел мирно съществуване и добър живот в сърцето на Европа. Все пак искам да посоча една малка неточност в доводите му – споменаването на българска фашистка окупация:окупация на югославска територия е имало, но България никога не е била фашистка, както комунистите от целия интернационал ни втълпяваха за десетилетия.

 4. Заев е смел политик. Трябва и ние да махнем това недоразумение ББ и да издигнем смел политик начело на държавата. И тогава, дай Боже, две приятелски български държави в НАТО и в ЕС!

  Защо няма протестна нота към сърбите затова, че ни обявиха за фашисти и последователи на Хиткер, питам аз!

  С пълзене умилкване и снишаване а ла ТЖ както Боко си знае, няма да стане! Срам!

  А че руснаците са върховни неблагодарници, за това, че сме им отворили очите и сме ги научили да четат и пишат това е ясно, но това е техен проблем. Да ги оставим на самите тях и тяхната диващина. Нашата работа е да изискваме истината, а не благодарност.

  Благодарността не се изисква и не е задължение, нито пък се измерва в тонове злато. Тя е в сферата на моралните категории. Или я изпитваш, или не. Не можеш да я наложиш, задължиш, осребриш натякваш.

 5. Това което незабавно трябва да се случи е да се махне, изрита, намачка и вкара в рушняшки г..з е Каракачанов! Каракачанов е доказано сърбо-руско мекере, което е отвързано точно с целта да направи необратимо разделението между българи и македонци!!! Т.е. да изпълни заветната мечта на имперска, болшевишка и путинова Русия, капсулирайки България в задните части на Балканите. Всички лигавения като “братушки”, “русофили”, братски” сАвецки съюз, дядо Иван и прочие са камуфлаж. Точно като камуфлажните дрехи на непомирисалият военна служба Толуп Войвода. Оттатък в македонско, тая роля играе също така фалшивото им ВМРО с войвода сръбския толуп Мицовски.
  Каракачанов трябва да бъде отстранен веднага!

 6. В предаването”Още от деня” на телевизията- мащеха , пардон майка беше поканен съпредседателят на българо-македонската историческа комисия проф. Ангел Димитров. Много смешно, но по-скоро тъжно е, че един специалист в областта си не си дава сметка за несъстоятелните доводи, с които атакува македонските историчари. Македонското общество не било готово за приемане в Европейския съюз, забележете, защото не е провело критичен и трезв прочит на историята от близкото си минало. Кой го казва!? Като че ли нашата историческа наука не е в огромен дълг към обществото за един наистина откровен и критичен прочит на нашата история след 1944 год. Мекедонците имали носталгия по времето на Тито. А някои българи още ронят сълзи по времето на Тато. Не е зле господин професорът като сочи с пръст македонските историчари да види, че останалите три пръста на ръката му сочат към него самият. Ако е имало нарушаване на човешки права, по време на българското администриране в Македония по време на ВСВ е редно със задна дата да се изследва и да се признае от наша страна, както Иван Костов поднесе извиненията си пред българските турци за възродителния процес. Така правят истинските политици.

 7. Аз като наследник на две пра баби от преди 130години преселили се с майка си и татка си в Бургаско от битолско , и винаги казвали че са Българи ,преселници от Планините на Беломорието не съм съгласна те да са чужденци с чужд произход с друг език и най-малкото да си отстъпя историята. Кандисахме за езика,кандисахме за нацията,но за историята е правилно поведението. РСМ е възникнала след 1945г. На Каймак Чалан са се били Македонци срещу Македонци- наследници на преселниците от Географска област Македония в Поморавието и България. На баба братята са се били слава на Бога в Скопие и са останали живи. България окупира 1941г Географска област Македония- Вардарска и Егейска Македония. Държава Македония тогава няма .Има Югославия и Вардарска Бановина. Това е историчческата истина и тя трябва да се поддържа. Иначе се поругава паметта на дедите ми

 8. Ако “македонизма” като идеология влезе в Европа, и ни задължат да признаем “македонско” малцинство в България, това ще доведе автоматично до влизане на “македонско ДПС” в българския парламент. Ще се намерят едни пари и надничари за този проект. Македонска нация никога не е съществувала. Във всяка авроритетна световна енциклопедия може да се обори македонизма. Енциклопедия Британика дава цар Самуил като български цар…..и Гоце Делчев е представен с български идентитет.
  “..Internal Macedonian Revolutionary Organization ..IMRO was founded in 1893 in Thessaloníki; its early leaders included Damyan Gruev, Gotsé Delchev, and Yane Sandanski,
  men who had a Macedonian regional identity and a Bulgarian national identity. /край на цитата
  линк към Енциклопедия Британика
  https://www.britannica.com/topic/Internal-Macedonian-Revolutionary-Organization

 9. Като български гражданин , си позволих да напиша няколко писма до Европейски полици и посланници. Писах на германския канцлер Меркел, /.и о, чудо-получих отговор/. Писах до президента Макрон, Писах и до американското посолство в София и Скопие, ….Това е моето писмо, /i did it my way/- кратко и разбираемо.
  To Her Excellency the US Ambassador to Bulgaria.
  Your Excellency,
  My name is Todor Dzhaferov, Bulgarian, citizen of rep. Bulgaria . /Facebook-Todor Djaferov/
  If You allow me, I will draw Your attention to the state of Northern Macedonia.
  Today Bulgaria has a dispute with the state of Northern Macedonia.
  Rep. Northern Macedonia wants Bulgaria to recognize a Macedonian nation and history.
  But in the history never existed a Macedonian state and nation before 1945.Serious historical science did not know the “Macedonian nation” before 1945.
  The Macedonian nation and state was created in 1945 on the idea of the communist dictator from the USSR – Stalin
  and his satellite in communist Yugoslavia – Josip Broz Tito.
  Since 1945, with the power of terror, violence and propaganda, a new nation has been created – a new anti-Bulgarian nation .
  People with Bulgarian names who speak Bulgarian have been transformed into a new Macedonian nation. in 1945 a new Macedonian language was created.
  The ancient history of Alexander the Great belongs to Greece-Greece and Hellenism
  The more recent history of the last 1,000 years belongs to Bulgaria and the Bulgarian people.
  Let me give You an example.Today in Skopje, the capital of rap. Northern Macedonia has a monument to the “Macedonian” King Samuel.
  quote ..”…Macedonia Erects Monument of Great Bulgarian Tsar Samuil”..
  Follow the link
  https://www.novinite.com/articles/129718/Macedonia+Erects+Monument+of+Great+Bulgarian+Tsar+Samuil

  But who is King Samuel ? Every serious world encyclopedia defines him as a Bulgarian king.
  For example, Encyclopedia Britannica, London- defines King Samuel as Bulgarian king..
  quote…”…Samuel ,tsar of western Bulgaria…”
  Follow the link

  https://www.britannica.com/biography/Samuel-tsar-of-western-Bulgaria

 10. До Калитко от Стоян Блажев
  Абсолютно сте прав, че България не е била фашистка страна.
  Просто посочих статията, където ясно се вижда, защо Белгия и Холандия са толкова по – напред от нас. Също е ясно, че можем да се обединим с нашите братя от Вардарска Македония единствено и само в рамките на ЕС и така да осъществим нашият национален идеал.
  Аз съм потомък на българи от Македония. Дядо ми, също Стоян Блажев, е роден в Дебър, Охридско. Имал е проблеми там, заради българското си самосъзнание и със хората, които са се сърбеели и гърчеели. . След завършване на образованието си в Галатасарай, Цариград (със стипендия от българския еснаф във Охридско) се установява в София. Влиза с българските войски в Скопие, където са посрещнати от народа там възторжено, със цветя, погачи и песни. Бил е на административна длъжност в Скопие и затова след 09.09.1944г до смъртта си имаше големи проблеми.
  А иначе на всички е ясно, че Сталин, Тито и Димитров са основните виновници, за това което стана с Македония. Само скъсването с това допотопно мислене ще ни обедини заедно в Европа.

 11. Северна Македония намери някои подръжници от писачи-надничари в европейски вестници, които в болшевишки дух започнаха с плитка ирония да критикуват България., Едно от изданията беше Frankfurter Allgemeine Zeitung,, където писача Michael Martens, който се води специалист по Балканските въпроси критикуваше дебешалки българската позиция…Позволих си и на него да напиша едно писно, и да му цитирам гермснко историческо научно издание за булгарише цар Самуил……Sehr geehrter Herr Michael Martens,
  Mein Name ist Todor Djaferov, ein Bulgare, ein Bürger der Republik Bulgarien.
  Wenn Sie über die Republik Nordmakedonien sprechen, seien Sie bitte wissenschaftlich und historisch vorbereitet.
  Sie sollten nicht ungenau sprechen,oder um eine halbe Wahrheit / die größte Lüge / zu sagen .Dies ist gefährlich für den Frieden auf dem Balkan.
  Sie darauf, nicht unter die bolschewistische Propaganda zu fallen
  Wechseln Sie zu den Fakten über die Republik Nordmakedonien.Dies ist ein klassisches Beispiel für Separatismus, separatistische Nation und Ideologie.
  Ich gebe sofort ein Beispiel.Bitte achten .
  Im Zentrum von Skopje. Die Hauptstadt der Republik Nordmakedonien hat ein Denkmal für den “mazedonischen” König Samuel./ww.google.com-Samoil Skopie momument/
  Lesen Sie -Macedonia Erects Monument of Great Bulgarian Tsar Samuil-Folge dem Link
  https://www.novinite.com/articles/129718/Macedonia+Erects+Monument+of+Great+Bulgarian+Tsar+Samuil

  Aber wer ist König Samuel? Deutsche wissenschaftliche Quelle.
  Biographisches Lexikon zur Geschichte Südosteuropas…
  Zitat….”Samuel (Samuil), bulgarischer Zar 997-1014, † Prilep 06.10.1014,”…
  Folge dem Link

  https://biolex.ios-regensburg.de/BioLexViewview.php?ID=1622&fbclid=IwAR2l5OsipTGRH9SsDXSlBzDgG9KX1W7DQLR8oP23_UsX9VUo-7bG3lf_udE

 12. Един хърватски сайт с претенциозното гръмко име “Геополитика” извади тежката артилерия от времето на Йосип Броз Тито. Писача е Tomislav Kardum, написал някакви полу-истини, нещо,което тотално не е истина. за българския произход на населението в Македония, от времето на св.Климент Охридски….линк към изданието
  https://www.geopolitika.news/analize/sjeverna-makedonija-pred-novom-identitetskom-preprekom-zasto-bugarska-blokira-skoplje/
  Написах му няколко Емайла, като първо му цитирах Енциклопедия Британика …и…..Хърватската национална енциклопедия, където се цитира, че ВМРО е българска организация. и първото име на ВМРО е..” Български Македоно-Одрински революционерни комитети”..Това е част от моето писмо.
  Dear Tomislav Kardum,
  My name is Todor Dzhaferov, Bulgarian, citizen of rep. Bulgaria . /Facebook-Todor Djaferov/
  I would like to ask you, when you write about Northern Macedonia and Bulgaria, to prepare yorself intellectually, and to get out of the matrix of communist propaganda from 1945.
  The Macedonian nation was created in 1945 by the communist dictator of the USSR – Stalin,
  and his satellite in communist Yugoslavia, Josip Broz Tito.
  There, Bulgarian history is altered, falsified, and turned into anti-Bulgarian, separatist propaganda.
  Then, with the force of terror, the Bulgarian population in Macedonia was transformed into a Macedonian nation..
  ЦИТАТ…..VMRO (akronim od Vnatrešna makedonska revolucionerna organizacija: Unutarnja makedonska revolucionarna organizacija), tajna organizacija makedonskoga nacionalnooslobodilačkog pokreta potkraj XIX. i na početku XX. st. Osnovana je u Solunu 1893. kao Bugarsko-makedonsko-odrinski revolucionarni komitet, a od 1896. djelovala je pod nazivom Tajna makedonsko-odrinska revolucionarna organizacija (TMORO)
  линк към Хърватската енциклопедия.

  https://www.enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=65096&fbclid=IwAR3BnuDDVrHbgYQakYGym2gFsdTv-FRjTuo4IrYojCLFVzyBL0y1WkOV_YA

 13. ”Ако “македонизма” като идеология влезе в Европа, и ни задължат да признаем “македонско” малцинство в България, това ще доведе автоматично до влизане на “македонско ДПС” в българския парламент…”

  Може и да си струва риска. Със сигурност ще е по-добре от турското ДПС дето ни окраде и охрани олигарсите до пръсване.

 14. Моето писмо до френското посолство в Скопие и София, с няколко думи за македонизма в Скопианската държава, където в сепаратиски дух са вдигнали паметник на цар Самуил…и отдолу и цитирах Френска енциклопедия, която поставя цар Самуил в българката история..ЦИТАТ…
  A Son Excellence, l’Ambassadeur de la République France en Bulgarie.
  Votre Excellence,
  Je m’appelle Todor Dzhaferov, bulgare, citoyen de la République de Bulgarie,Avec cet Email je citerai l’encyclopédie française Larousse et la “Encyclopedia Britannica”
  Une Europe unie a été créée pour panser les blessures des guerres du XXe siècle.Le communisme a été vaincu et nié.
  Mais aujourd’hui, une guerre communiste est menée contre la Bulgarie – le cas du dictateur communiste de l’URSS – Staline,
  et son satellite en Yougoslavie communiste – Josip Broz Tito, qui a créé le soi-disant “Nation macédonienne”
  Permettez-moi d’attirer votre attention sur les faits concernant la République de Macédoine du Nord?

  C’est un échantillon classique de séparatisme, de nation séparatiste et d’idéologie.
  En resp. La Macédoine du Nord prend / vole / l’histoire bulgare et devient une propagande anti-bulgare.
  Je vais vous tonner un exemple tout de suite, veuillez faire attention.
  Dans le centre de Skopje, la capitale de la République de Macédoine du Nord possède un monument au roi “Macédoine” Samuel./ww.google.com-Samuil monument Macédoine /
  Lire -La Macédoine érige le monument du grand tsar bulgare Samuil-Suivez le lien

  https://www.novinite.com/articles/129718/Macedonia+Erects+Monument+of+Great+Bulgarian+Tsar+Samuil

  Mais qui est le roi Samuel? L’encyclopédie française le décrit comme un roi bulgare … citation … De 986 à 995, Samuel, d’abord victorieux, reconstitue un État bulgare de la Bosnie à la Thessalie

  Suivez ce lien

  https://www.larousse.fr/encyclopedie/divers/Bulgarie_histoire/187446?fbclid=IwAR1Ac03qI8bWZUuzezrOOfnGGAlWbMOr6tvx5OQjSREdlVHf7PRSnglg4uI

 15. Едно момче от Грац, Австрия,-Флориан Бийбър-
  https://florianbieber.org/
  титулувал се “професор – директор на Центъра за изследвания на Югоизточна Европа в Грац, се упражни в словоблудство, за сметка на българското национално достойнство.Беше звезда във вестниците в Скопие… Писах му, че когато говори за Македония, трябва да внимава, за да не върне Европа в 1916 г. Писах му, че има интелектуален проблем, но се надявам, че няма морален проблем. и няколко европейски енциклопедии….ЦИТАТ..
  bieber@uni-graz.at
  Sehr geehrter Herr Florian Bieber,
  Mein Name ist Todor Djaferov, ein Bulgare, ein Bürger der Republik Bulgarien.Wenn Sie über Mazedonien sprechen, müssen Sie dafür verantwortlich sein, dass Sie Europa 1916 nicht zurückbringen.
  Wenn Sie über die Republik Nordmakedonien sprechen, seien Sie bitte wissenschaftlich und historisch vorbereitet.
  Sie sollten nicht ungenau sprechen,oder um eine halbe Wahrheit / die größte Lüge / zu sagen .Dies ist gefährlich für den Frieden auf dem Balkan.
  Sie darauf, nicht unter die bolschewistische Propaganda zu fallen
  Wechseln Sie zu den Fakten über die Republik Nordmakedonien.Dies ist ein klassisches Beispiel für Separatismus, separatistische Nation und Ideologie.
  Ich gebe sofort ein Beispiel.Bitte achten .
  Im Zentrum von Skopje. Die Hauptstadt der Republik Nordmakedonien hat ein Denkmal für den “mazedonischen” König Samuel./ww.google.com-Samoil Skopie momument/
  Lesen Sie -Macedonia Erects Monument of Great Bulgarian Tsar Samuil-Folge dem Link

 16. Македония ? Какво е Македония за българите ?
  1. Извор на българска духовност- в Охрид, българския светец св.Климент Охридски създава българската писменост,, за да четат новопокръстените българи Библията на български език. До тогава по канон Библията се изписвала на три езика- гръцки, латински и еврейски. И когато нямало Библия на английски, руски, френски език- имало Библия на български език..По късно, когато се християнизира Руската империя- вземат българската писменост и я прекръстват на славянска.
  2. Македония- това е цар Самуил, българската твърдина, водила героични битки за оцеляването на българите като нация.
  3. Македония- това е Охридската архископия от гр. Охрид-1018-1767 г, центъра на българската вяра. Византойския/гръцки император Василий Българоубиец побеждава цар Самуил, ослепява 15 000 български войника, и понижава статуса на българската църква от Патриаршека /национална/ в Архископия /регионална, / Но това е 700 години българска църква.
  4. Македония -извора на Българския Ренесанс- св. Паисий Хилендарски именно в Македония- българския манастир “Св. Георги Зограф” в Халкидики, Егейска Македония / на 50-60 км от Солун,/ пише бългаерската “История славноболгарская” , която поставя началото на Възраждането на българската нация.
  5. Македония- основа на съвременната българска църква-Българска екзархия, създадена 1870 г. Именно от Македония- през 1832 г българите в Скопие гонят гръцкия владици от цървките, и искат български проповедници на български език. През 1872 г, цяла Македония влиза в Българската екзархия , днешата Българска Православна църкв.

 17. Alex-DE Принаване на македонско малцинство = отцепване на Пиринска България. Това е сепаратизъм /ввв.гугъл.сом-сепаратизъм….Вековна сръбска и гръцка мечта, да се обезбългари Македония….ЦИТАТ…ДЕКА СМЕ СРЪБСКИ МЕКЕРЕТА Е ТОЧНО!
  ИСТИНАТА ЗА ОМО „ИЛИНДЕН”
  (Красимир Илиев, бивш секретар на ОМО „Илинден”, Свети Врач, 1992г.)

  ВМЕСТО ПРЕДГОВОР
  КУИЗЛИНГИ – ИСТИНАТА ЗА ОМО „ИЛИНДЕН”

  КОИ СА ОМО “ИЛИНДЕН” И ЗАЩО БЕШЕ ЗАБРАНЕНА ТЯХНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ http://macedonia.kroraina.com/omo/index.html

 18. Джаферов, нещо не си разбрал. То пак може да си джафкат, но тоя Мицковски не иска Заев да подпише рамка с БГ, в която да се признае македонско малцинство. Мицковски иска Заев да не подписва, че няма, защото така ще приключат въпроса.
  Но, тия са толкоз нагли, че каквото и да подпишат утре ще се отметнат и ще си продължат тяхната си. Виж, че говорят за анулиране на Преспанското споразумение, ако дойдели на власт.

 19. Нека да ти кажа, борбата е Северна Македония да не влезе в Европа преди Сърбия, и затова поставят на България непреодолими и неприемливи искания за македонско малциство в България. Мицковски е човек на Белград. В момента Сърбия също води преговори за приемв в ЕС. И да кажем е някъде по средата. Спира ги само признаването на Косово и някакъв допотопен национализъм. НО ако Сърбия влезе преди Македония в ЕС, след това Македония ще трябва да подпише със Сърбия сръбско-македонския “Преспански” договор, където ще пише…”Македония= Стара Сърбия”….Сръбските четници в Македония=борци за слобода”…и т.нат..Т.с. Сърбия ще си вземе сръбския дял от Скопианската баница. Днес в Македония няма нищо македонско-има албански дял, български дял…античен гръцко-елински дял, ..има сръбски дял…- НО НЯМА МАКЕДОНСКИ ДЯЛ.

 20. Да, и аз си мисля, че нарочно се борят поставят искания, с които е ясно, че няма да се съгласим.
  Ок, но тия неща не може ли някой да ги каже на висок глас, та хората там да чуят. Все пак има и не само контролирани медии. Например този сайт Трибуна го виждам като чисто пробългарски.

 21. Македонското общество е индокринирано. Там е като в Северна Корея- общественото мислене с е управлява строго. Няма място за други мения. Така е 100 години -от 1913 г, когато Сърбия окупира Вардарска Македония след Междусъюзническата война.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.