Главният надзирател в държавата щял да си назначи надзирател да го следи дали ни бие правилно

 

 

 

 

 

 

Текстът, който предлагам, няма да внесе яснота по темата. Защото не може да се проясни ясното. А е ясно, че нашите  управляващи са се вкопчили във фигурата на главния си прокурор и водят война на европейско-българския фронт в защита на тази съветска действителност без оглед на жертвите, които би могла да понесе България от нея. https://www.mediapool.bg/revolyutsionna-ideya-na-gerb-glavniyat-prokuror-da-si-izbira-koi-da-go-razsledva-news315320.html

Твърде представителният по своята арогантна агресивност за днешния ни политически “елит” Веселин Марешки, обиден неясно защо лично от констатация за ниското ниво на юридическата мисъл в този парламент, заяви по адрес на един дипломиран юрист с професорско звание:

“Аз не съм юрист, но явно имам повече ум (от професор Пламен Киров)

Това заяви пред Би Ти Ви зам.-председателят на Народното събрание и лидер на “Воля” Веселин Марешки. Той отправи персонални нападки към ръководителя на катедрата по Конституционно – правни науки в Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски” и бивш конституционен съдия Пламен Киров. Марешки визира интервю на Киров пред същата телевизия, дадено миналата седмица, в което юристът коментира “ниското ниво на юридическа мисъл” в сегашното Народно събрание… 

Марешки заяви, че води битка с невежеството, а Киров говори нелепости, въпреки че е обявяван за “връх на конституционализма”. “Този връх на конституционалиста е гола вода. Той няма хал хабер от конституция”, заяви политикът.  https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2020/11/30/4145418_citat_na_denia_az_ne_sum_jurist_no_iavno_imam_poveche/Декларация%20за%20поверителност/

Ето такива “авторитети” , като Марешки, блестят като пътеводни петолъчки на днешния парламентаризъм. А и не смеят на Марешки да му се подиграят от т.н. опозиция, защото всички са си вкупом в кюпа на русофилщината и се състезават по тази линия да се доказват кой е по-верен на Москва в борбата за съхраняване на съветските традиции у нас. Апропо, набеденият за “гола вода” по въпросите на конституцията конституционалист проф. Пламен Киров, е бивш шеф на правния съвет на президента Георги Първанов, т.е. е от същия русолюбски отбор. Това не го прави непременно “гола вода” автоматично, но е симптоматично и отчайващо по отношение на вътрешновидовата война в България!

Фарсът на “умниците” в защита на главния им прокурор продължава с пълното молоумие, което предлагат в парламента като решение на казуса с уникалната за ЕС недосегаемост на фигурата на главния прокурор в европейска България. “Умниците”, които вече 11 години отбиват съветите и препоръките на европейските експерти да се демонтира недосегаемостта на тази фигура в българското правосъдие като противоестествена за демокрацията, упорито се вихри като непобедим китайски вирус и в настоящите дебати на Народното събрание. 

Предложението на опълченците зад главния им Гешев е той да можело да бъде разследван от специално назначен от него прокурор. Все едно шефът на затвора да си назначи на срочен договор надзирател, който да му кара, ако не бие достатъчно правилно затворниците в нарушение на закона.

Всички прокурори по сегашния закон се назначават от Гешев. И от Гешев, според предложението на управляващите, се очаква да назначи “независим” от самия него прокурор с единствената задача да му пречи да бъде напълно независим диктатор?

 

Как да не се съгласи в този смисъл човек с “умния” Марешки, че няма нужда да си юридически корифей, за да схванеш дълбокия смисъл на плиткоумието, което ни пробутват под формата на правна революция – единствено в България и по съветски образец!

3 мнения за “Главният надзирател в държавата щял да си назначи надзирател да го следи дали ни бие правилно”

 1. Идиотщините у нас нямат край. Но нима комунизма не е идиотщина с всичките и клонинги. Когато прокурорите и съдиите започнат да се избират от хората по места, тогава ще се появи нещо приличащо на правов ред. Поздрав Иво!

 2. Пентагонът започва проучване за постоянно базиране на военни в България
  (първо да махнат Борисов с лодките, платноходките и плажните му чадъри!)

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/12/04/4147820_pentagonut_zapochva_prouchvane_za_postoianno_bazirane/?ref=home_layer2

  МВнР на Русия: Москва е обезпокоена от активността на НАТО в България и Румъния 🙂

  (И България, и Румъния бяха (и са!) “обезпокоени”, когато руснаците скоростно превърнаха украинският Крим в своя военна база и струпаха дивизии от главорези само на 200 км от бреговете им !)

  https://faktor.bg/bg/articles/mvnr-na-rusiya-moskva-e-obezpokoena-ot-aktivnostta-na-nato-v-balgariya-i-rumaniya

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.