Руският милитаризъм се възмущава от българска военна модернизация, държана в тайна от нас от страх пред Путин

“Инфраструктурата на България и Румъния се модернизира” , бие тревога руското външно министерство.https://clubz.bg/107353-rusiq_obvini_bylgariq_che_q_zastrashava

Ето това руско опасение в това изречение ( о, да, цитирам го вън от контекста на руската декларация, но то си заслужава да бъде извадено пред скоби) издава какво наистина си мисли Москва за нас, когато се кара на НАТО, че си позволява да противостои на руската милитаризация на Черноморския регион. 

Не е важно доколко е вярно московското твърдение. В Москва лъжат за какво ли не. Дори не е също толкова възмутително да научаваме именно от Кремъл, че се модернизираме инфраструктурно. И на това сме свикнали. Научаваме неудобни за нашата власт новини от руски медии и политици в руска интерпретация – точно както и историята ни е писана от нашите руски победители с ръцете на местните колаборационисти.

Не беше ли все пак редно нашите управници сами да се похвалят, че ни модернизират инфраструктурно? Защо си мълчат и чакат Телеграфната агенция на Съветския съюз ( ТАСС)  да съобщи тази хубава евроатлантическа новина?

Ясно е, че нашенските “балансьори” не се хвалят с нищо, което може да ядоса Путин. 

Главното обаче е друго: Русия , която претендира да е постигнала невероятни, невиждани, световни, космически успехи в своята милитаризация, не може да понесе, че някаква си България дръзва да се модернизира инфраструктурно. Какво нахалство по българските земи, според Кремъл!

Ако питате Москва, България трябва да не се модернизира инфраструктурно, а да се специализира по комунистически в захранването на ненаситния й пазар с чушки, превърнати на символично ниво в черен пиар срещу днешна европейска България от кремълската долнопробна пропаганда. https://ivo.bg/2014/12/15/медведев-доразви-българофобската-ли/

Но да припомня – както казват украинците- не ме е яд на техните въшки, а на нашите гниди. Поради което оставям отворен финал с риторичния въпрос: защо, по дяволите, нашите самохвалковци, които си умират да ни навират в очите своите строителни подвизи и да ни натякват, че не сме им достатъчно благодарни за похарчените ни пари и европейски фондове, свенливо премълчават неудобната за Кремъл информация за някакви подобрения в българската инфраструктура от военен характер?

 

13 мнения за “Руският милитаризъм се възмущава от българска военна модернизация, държана в тайна от нас от страх пред Путин”

 1. Не знам дали сме се модернизирали, най-вероятно пищят, защото България и Румъния са споменати в плановете на НАТО за обновяване на инфраструктурата в Черно море.

  Май както обикновено крадецът вика “Дръжте крадеца!”

  Както при прословутия унгарски депутат, тези, които най-яростно сочат другите с пръст че нещо – според тях – са прегрешили, по правило са най-големите грешници.

  Хареса ми разказът за комунизма в 3 минути на Евгени Дайнов:

  https://offnews.bg/analizi-i-komentari/propadaneto-na-balgaria-razkazano-za-3-minuti-741697.html

  Великите борци за правда и свобода са всъщност пладнешки мародери, убийци и некадърници, но много обичат и досега да се виждат в огледалото като незаменими спасители на нацията.

  Страшно нещо е комплексът за малоценност. Избива в мания за величие и колкото по-голямо е нищожеството, толкова по-голяма е амбицията му да мачка, за да се почувства значимо.
  И колкото по-стойностни хора (или нации) мачка, толкова по-значимо се чувства.

  Аз за себе си съм стигнала до извода, че Маркс не е просто философ, защото той с атаката си към религията и Бога е всъщност Антихрист (де факто в рамките на европейската философия и културно пространство той атакува християнството).

  Християнството проповядва любов, а марксизмът залага на злоба, омраза, завист, гняв, мъст, терор.

  Понеже наскоро препрочитах поемата “Септември” на Гео Милев:

  “Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба/ своя пурпурен гняв величав”

  “Да се обеси червения поп – без кръст, без гроб!”

  “без бог, без господар!”

  Каква злоба на роба какви пет лева?

  Сега ще ви разкажа една случка, откъдето произлиза моето мерило за тъпота. То се казва Гати.
  Е, Гати!

  В моето село имаше пристанище и спираха кораби. На кея до пристанището, на около 20 метра, имаше дървено рибарско ловище, паралелно на понтона. Дълбочината беше 5-6 метра.

  Близо до пристанището имаше социалистически строеж, където някои млади мъже от селото работеха и идваха в обедната си почивка да поплуват.

  През лятото всички деца от селото се мотаехме там, и много често скачахме от понтона и плувахме до ловището. Това правеха и работниците. Един ден този Гати (Игнат) се хвана на бас за 5 лева, че ще скочи с работните си дрехи и ще доплува до ловището. Всички го разубеждаваха. Обясняваха му, че дрехите му ще се напоят с вода, че ботушите му ще се напълнят, и че няма да може да излезе на повърхността. Но Гати беше убеден, че е як и че това са само 20 метра, и че за него природните закони не важат.

  Той скочи с ботушите, каската и работното си облекло, и потъна като гвоздей. След като не се показа няколко минути, няколко яки момчета скочиха да го търсят. След известно време го извадиха, но Гати вече си беше заминал. Избълбукаха доста вода от него. Спомням си подутото му тъпо и самоуверено лице.
  Остави жена и дете на 4 г.

  Ето такива юнаци са му важни на Борисов.

  В крайна сметка, всеки е там, до където му позволят способностите И МОРАЛА.

  В една неморална среда, способните (в различни степени – защото има и много способни негодници) и неморалните прегазват всички и се катерят на ръководни позиции.

  Способните и моралните не са в състояние да преодолеят себе си и стоят настрана и ако могат или искат, напускат държавата.

  Тъпаците са си тъпаци, те са доволни да има кебапчета и бира.

  Тоест, пак опираме до ценностите и вярата.

  Докато Ние, като общество, и като индивиди, не повярваме, че сме стойностни (божествени) че всеки един от нас е ценен, че всеки от нас заслужава уважение, любов и грижа, когато престанем да си говорим троснато, когато престанем да се прецакваме един друг и да се държим възпитано един с друг зад гишетата и по опашките, защото осъзнаваме, че отсреща имаме друго човешко същество, а не досадник, може би ще сме сме си спомнили, че някога сме били добронамерени едни с други и че пак можем да бъдем.

 2. Иванка, много хубаво казано. Практически това би се случило ако нацията има някаква оцеляла опора на която да стъпи с пълните ботуши и да може да ги изуе за да не потъне. После може пък и да изплува. Опорите са история, семейство, религия, училище, медии, съд. Не виждам у нас някоя от опорите да е близо до ботушите ни.
  Затова с мъка се съгласявам с автора на фразата “българското общество е умиращо”. Мисля че бе Първан Симеонов.
  Освен, че бере душа от моралния вакуум в което е натикано от рублоядите, то умира и от страх да потърси с крака каквато и да е опора, за да не разсърди рушняците. Затова и ще се удави.

 3. Баце е “върнал топката” на казаците. В любимият МУ напоително- обяснителен режим. Тиквата непоръбена вместо в прав текст да спомене само за бастисването на Крим превърнат от любимите МУ братушки в непотопяем самолетоносач насочен към основният враг-НАТО според руската военна доктрина тръгнал са се лези. Съдете сами.
  „Единственото, което се прави различно в България в последните месеци, е да се подновяват самолетите, което всички знаете, механизираната техника, корабите, които са планирани от много години. Нашият флот е в окаяно състояние и затова е необходимо да ги сложим новите кораби във въоръжението на Българската армия. Не са верни твърденията, че България участва в сценарий за нападение по държави около Черно море. Сигурността в Черноморския регион е изключително важна, а нашите действия са в съответствие с международноправните норми. И отново подчертавам – не са насочени срещу Русия или някоя друга държава”

 4. Руският милитаризъм получи още една покана да се изнася от там,където е нежелан-Приднестровиято.На 1.12.2020 год. Мая Санду категори1но заяви желанието на Молдова руските “миротворци” да напуснат Приднестровието,а боеприпасите им да бъдат утилизирани.В Московията полудяха.Тази руска “миротворческа” групировка е част от 14-та руска армия-като една от “миротворческите” задачи на групировка е да действа според изменението на оперативната обстановка в района.Интересното е,че задачите на руските войници се формулурат от ГЩ на РККА,а не от международно призната организация.Основното обвинение на Кишинев към окупаторите е,че разпалват сепаратистични стремления в Приднестровието,като предлагат федерализация на района.Още през 2018 год. ООН гласува декларация,щото московците да напуснат Приднестровието,но те се правят на неразбрали.Още повече-Мая Санду даде ясно и категорично да се разбере,чий смята,че е Крим.Това още повече вбеси Московия.Не знам дали знаете,но в този доведен до пълна нищета регион-пред който България е като Швеция и Норвегия-има законмспоред който можете да бъдете осъден на ефективен затвор,ако отричате освободителната роля на Русия.Руските окупатори се намират в Приднестровието от 1995 година и в складовете на бившата 14 армия има повече от 20 000 тона боеприпаси-това е дин от формалните поводи Московия да държи там войниците си.Големият провал на Московия е през 2000 годиан,когато президент е Владимир Воронин-председател на партията на молдовските комунисти.Той обеща да присъедини Молдова към съюзната държава Московия-Беларусия-Молдова и да направи руският език втори официален.Според плана на Дмитрий Козак Молдова трябваше да стане федерация,като Приднестровието и Гагаузия/България? да получат автономия.Самата Молдова трябваше да стане демилитаризирана държава,но руските войски там щяха да имат официален статут.Така Молдова щеше да стане руска колония.По незнайни за нас причини в последният момент Воронин в последният момент Воронин отказва да подпише договора.Това показва,че нито един политик,дори проруски настроен не може да разчита на нищо друго освен да признае окупацията на страната си от Русия и да я лиши от всякакви нормални,човешки перспективи.Ще си позволя само една скоба-когато през 2016 год.Додон стана президент на Молдова привържениците и противниците на ЕС в Молдова бяха приблизително поравно.Към днешна дата привържениците на ЕС в Молдова са 58%,а противниците 20%.Така,че…да пожелаем успех на Мая Санду.Освен всичко друго е красива жена.

 5. Защо не се хвалят ? Ами няма с какво .
  Нас с хвалби от армейски характер могат само да ни развеселят . Друго е да ни похвалят отвън – московското снизхождение да ни сложат барабар Петко с румънците внушава повече достоверност , но от друга страна доказва че там са наясно с “морето от русофилци” у нас и с действителността по отношение на евроатлантическата ориентация на солидно мнозинство българи .
  Накратко – мощно североизточно рамо в предизборен контекст за най – преданото московско пале в тази част на света , дето цяла российска федерация успя да упуаши .
  Вярно – Ф16 . Но и там акцентите бяха “натовски”,”американски” за мнозинството и “ще дойдат ама друг път” за останалите – истински гявол , също като бай тошо .
  От тази гледна точка май нямаме сериозни основания за оптимизъм , свързани с БА .

 6. @ анонимен

  Мая Санду е не само красива, но и способна жена – завършила е Харвард. Стискам и палци!

 7. до Иванка, шапо! Обичам начетените хора и Те ме възхищават, когато мненията ни са еднозначни. Това, Гео МильоФ, бях го чел много отдавна, когато ни преподаваха пурпурния гняв. Тогава го нямаше изразът за „петте лева„, но сега оценявам, че стойността на петолевката е далеч по-внушителна от този необясним безстойностен гняв, който след като можа успешно да „проработи“ поне един цял век, не можа да донесе и да покаже нищо стойностно. Какво излиза, боклук и плява, без никаква стойност и въпреки това се намират такива, които искат да го рециклират..

 8. Абе вие,краставици бълХари,си гледайте тъпътъ руднинкът,защото със земята ще ви сравним.

 9. към Драгомир Донев:

  Мисленето и правописа са ти на едно ниво – и двете за нищо не стават!
  Ако има нещо “сравнено със земята” до момента, това е сесеУсерето! Следва русия, не България!

 10. @ Драгомир Донев

  “ Хвалу и клевету приемли равнодушно
  И не оспоривай глупца!”

  А. С. Пушкин

 11. Ей Драгомире, даваш бая фира, от написаното от теб нищо не се разбира. Оди учи майна, в просветените кръгове първо повечко се чете, после се пише!

 12. Още повече,че Мая Санду заяви,че няма да плаща дълговете на Приднестровието към “Газпром”,възлизащи на 7.5 милиарда долара.Каза,че Молдова няма дългове към фалиращият “Газпром” и да си търсят парите от техните протежета.

 13. @Иванка

  Благодаря ви за страхотния анализ на Евгений Дайнов – текст, който определено ме натъжи най-вече с това, че явно диагнозата на соца и пост-соца вече може да се разкаже за три минути, но конкретика за лечението няма, затова двете изречения под подзаглавието “Надеждата” се четат за три секунди.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.