Борисов се оправда пред Путин без да е виновен и не посмя да спомене Русия

 

 

 

 

 

 

БСлед като от Москва размахаха пръст на България, че си позволява някаква модернизация на военната си инфраструктура и издадоха тайната за това своеволие на властта, скривана от самите българи, премиерът Борисов се яви по служба пред Путин и докладва:

Единственото, което прави България е да модернизира летищата си, оправда се Борисов с виновен поглед в земята. Иначе флотът ни е в окаяно състояние, рапортува Борисов за деградацията, до която негово 10 годишно управление е докарало военния ни флот в угода на руската претенция страната ни да не допуска база на НАТО или обединения на флотовете на натовските черноморски държави. https://pik.bg/първо-в-пик-премиерът-борисов-опроверга-москва-за-модернизацията-на-въоръжените-ни-сили-по-news981801.html

Но е толкова важно какво казва и си признава ( в частта, че е допуснал флотът да се срине до “окаяно състояние”). По-съществено е какво не казва Борисов, когато отговоря на предизвикателството, позволявайки си само безадресно да го нарече “доста провокативно”. 

Доста провокативно, но не и руско. Не посмя нашият премиер да посочи кой го е “провокирал” да изпадна в обяснителен режим. Ако човек не знае, че става дума за официална декларация на руското външно министерство, ще трябва сам да се досеща на кого отговоря Борисов. Може би на вековния ни поробител Турция? Неее, това не може да бъде. За Ердоган православният фундаменталист Борисов крива дума не казва ако ще не да превърне музея “Света София” в джамия, както направи, ами на знаменитата българската желязна църква да й сложи минаре. 

Румъния и Гърция също се изключват от евентуално заподозрените, че са се скарали на България. В НАТО са заедно с нас. А Македония и Сърбия, които му се карат на Борисов за друго, пък нямат отношение към черноморския ни флот. 

Ами малката православна Грузия на отсрещния бряг на морето? Не, не ще да е и тя като държава, която участва в маневри с части от северноатлантическия алианс, към членство в който е заявила отдавна интерес. Да не говорим пък за Украйна. Тя само би се зарадвала, ако миниатюрната България с окаяния си флот някак си се е превърнала чудодейно в макар и малка котва за галопиращия руски милитаризъм в региона. 

“Имаше една теза вчера”, започна примирено изявлението си на крак Борисов и с това отново сложи край на своя образ като евроатлантик. Не посмя да спомене чия е тази теза.

Чрез изключване на “заподозрените” по сложния метод на дедукцията един български гражданин може да достигне до истината, ако не е прочел сам за нея в новинарския поток. Само че въпросният гражданин трябва да е достатъчно интелигентен, а не да е болен от русофилия, което го прави първосигнален и убеден, че един толкова миролюбив по отношение на Русия хрисим Бойко би се оправдавал пред Путин за нещо, за което е невинен. Нима не е факт, че е невинен?

Защото “вината” за модернизацията на военните летища е, разбира се, на американците. Как да кацнат тук с техните модерни самолети на съветските летища, пригодени като за все по-допотопните съветски самолети, които явно ще надживеят властта на Борисов на въоръжение у нас? 

Прав беше, както винаги, апологетът под политологическо прикритие Андрей Райчев да ползва щедро предоставяната му телевизионна трибуна, за да се изкаже по същото време отново с възторг за “политическото животно” Борисов, ( изразът е негов), което лавира между Изтока и Запада. При това Борисов го постига без да знае чужд език, възхити се Райчев.

Тук ще се позволя да му опонирам. Незнанието от всякакъв характер не е пречка за един наглец да претендира за “геополитик”. То е плюс за него. Кумирът му Живков също не знаеше език, но счупи европейския рекорд по продължително еднолично управление. Защо ползваше езика на простолюдието у дома и на раболепието “пред когото трябва” в чужбина.

16 мнения за “Борисов се оправда пред Путин без да е виновен и не посмя да спомене Русия”

 1. Съжалявам и се извинявам на всички, че ще го напиша, но Бойко Борисов е един голям женски полов орган!
  ГОЛЯМ!

 2. Имаше един виц за ТЖ едно време. Маргарет Тачър се срещнала с Горбачов и станало въпрос за България. “Нищо не знам за тази страна, освен, че Живков е на власт от 35 г. Що за човек е той? Той православен ли е или католик?”

  Не е католик, а е като гъз”, отговорил Горбачов.

  Бих казала, че БиБи е Ка-Пут!

 3. Извинявам се за офтопика, но… pазбрахте ли защо праведен унгарски фашага станал гей вследствие на дългото cи евродепутатстване в омразния Брюксел? Ето тук становището на най-големия ни капацитет по унгарските гей-въпроси и днес именик Жоро Дантелата-Никалай: https://bnt.bg/news/georgi-markov-koronavirusat-e-biologichno-orazhie-v282036-287852news.html

  България е държавата с най-много социолози и политолози на глава от населението, затова ми е чудно как никой от тях още не се е заел да направи едно научно изследване върху зависимостите между прикриваната хомосексуалност и политическите фобии (хомофобия, ксенофобия, расизъм, антисемитизъм, национализъм, “this-ism, that-ism”, както пее незабравимият Джон Ленън). Това би била чудесна тема за дисертацията на стойча, не ли?

 4. “Посланик на Съветския съюз не е влизал там. Какъв интерес проявява Херо Мустафа в „Козлодуй“ пита опикаващият фонтаните, който вместо отдавна да “търка наровете” в затвора за държавна измяна, пак се вживява в ролята на Маруся Захарова и пита ДАНС кой и защо е пуснал US посланичката в обект от национално значение 🙂
  Много си тъп, бе, Петков ! Защо да се интересува съветски посланик от обект, който е съветско творение като се почне от реакторите, горивото, оборудването, ордите хазяйничещи съветски “специалисти” ?
  И не е вярно, че съветски посланик не е влизал в Централата!

  https://clubz.bg/107396-poslanik_na_syvetskiq_syyuz_ne_e_vlizal_tam_kakyv_interes_proqvqva_hero_mustafa_v_%E2%80%9Ekozloduj%E2%80%9C

 5. В някои форуми много сполучливо наричат Русия Руслямска държава

 6. Падението и позора на Адин бивш СДС-ар:
  Александър Йорданов: Вманиачили се слаби политици доведоха до разпад на дясното
  „Нормално е една политическа партия да има своите върхове и своите низини. Главната причина да има срив в СДС е, че през 1997 година широката сила, която обединяваше всички демократично мислещи хора, това широко ветрило, което покриваше целия политически спектър в България, нашата представа беше, че след години, когато в България ще има демокрация, от тези партии ще се родят нормалните демократични партии, които ще управляват страната, заяви Йорданов. – Това обаче не се случи. Една е важната причина – когато председател на коалицията СДС стана Иван Костов, той реши да я трансформира в единоначална административна командна партия. Така той повтори модела на бившата комунистическа партия, която беше отвратила хората. От 2001 година до днес нито СДС, нито партиите, които се нароиха, не успяха да спечелят избори.”
  „Проблемът беше в егоизма, нарцисизма, вманиачаването, че от една личност зависи всичко. Второ, превръщането на всички партии, които се появиха, във врагове. Тази политика се продължава и днес от партии, които излязоха от СДС, както е „Демократична България“… Според всички социолози единствената партия, която може да победи БСП, е политическа партия ГЕРБ… От началото каузата на СДС е БСП да не управлява България, защото всяко управление на БСП води нашата страна до катастрофа“
  https://offnews.bg/politika/aleksandar-jordanov-vmaniachili-se-slabi-polititci-dovedoha-do-razpad-741743.html
  Крайно невъзпитана журналистка, махленска клюкарка, тъпи въпроси
  Евродепутатът Александър Йорданов отправи серия обидни квалификации към журналистката от БНР Силвия Великова. Причината е, че не му харесали въпросите, които тя му задаваше във вчерашното предаване “Политически НЕкоректно”.

  Йорданов публикува на фейсбук страницата си интервюто пред националното радио със следния анонс:

  “ДАДОХ ИНТЕРВЮ НА КРАЙНО НЕВЪЗПИТАНА ЖУРНАЛИСТКА, ЗА КОЕТО СЪЖАЛЯВАМ. Повтаряше като развален грамофон няколко опорни точици. Поведението й бе на махленска клюкарка. Но няма как, уважавам Националното радио и заради неговите слушатели приех да отговарям на тъпите й въпроси.
  ……….
  И като знам как го подкрепяхме срещи т.нар. “нощни вълци”!
  Позор за Йорданов.
  Да се продаде за една евродепутатска заплата!

 7. Ето връзката към брътвежите на Йоданов:
  https://offnews.bg/medii/krajno-nevazpitana-zhurnalistka-mahlenska-kliukarka-tapi-vaprosi-741781.html
  Не проумявам, че този човек може да се нарича “демократ”!
  Ще продължаваме да се смъкваме в класациите.
  А Вие г-н Инджев чакате да Ви поканят някъде като коментатор!
  С такива шкембеджии като г-н Йорданов няма как да стане.
  Жалка картинка.

 8. към The Rock,
  прослушах интервюто на баш–коментаторът. Направи ми впечатление, че често употребява думата „приятел“. Това е показателно за фамилиарничене , че се стреми да се присламчи към определен кръг от хора, стоящи на високо ниво или позиция. Демонстрираше близост с Чирков и други от тази категория, като винаги ги наричаше приятели. Е, ако аз бях водещият, към когото също посегна с този лаф, щях само да му обърна внимание, че не съм му приятел, за да се обръща така към мен, още повече пък с приятелче. Това в някои среди дори е просташко. Вероятно тогава би си извадил заключението за себе си.

 9. Ще припомня на забравилите, че ал. йорданов стана председател на Парламента след оставката на Стефан Савов и е избран с гласовете на бсп(бкп), дпс и сините мравки. Така че толкова му е седесарщината!

 10. @ Е. Гаврилов и първото което стори бе да отстъпи председателското си място на заместника си Кадир Кадир да беше поне от Баден-Баден за да си изтрие пилатовски ръцете от пускането на Луканов от следственият арест на “Развигор”.

 11. А ето как една жена – президент на една малка държава – Молдова се държи с руската мечка.
  На фона на неното държавническо поведение Борисов има поведение на квартален помияр!
  Молдова предлага Русия да изтегли войските си от Приднестровието. Кремъл отказва
  Новата президентка Мая Санду предложи руският контингент да бъде заменен от цивилни наблюдатели на ОССЕ
  https://clubz.bg/107157-moldova_predlaga_rusiq_da_iztegli_vojskite_si_ot_pridnestrovieto_kremyl_otkazva

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.