Кого си избраха “краварите” и кого у нас-другарите, сравнение по снимки

Има известна разлика между избора на американските “русофоби” и на българските русофили. Там широките “русофобски” маси избраха Джо Байдън за президент, а тук не по-малко представителните за страната ни русофили заложиха на Румен Радев.

Резултатът е налице. За да не кажа наопаки…

Вижда се от сравнението на образите на президентските двойки.

На пръв поглед семейство Байдън също се отпускат лежерно в моменти на частно уединение. И също са ( почти) боси, както съвсем босия Радев на съответната снимка. Така че сравнението е на една плоскост по формален признак. 

 

 

 

 

 

Като нашенски патриот добавям две снимки на Радеви в натурален вид срещу само само една на сем. Байдън. Решението за победителите по симпатии в собствения ви конкурс оставям на вас… 

20 мнения за “Кого си избраха “краварите” и кого у нас-другарите, сравнение по снимки”

 1. Булгар,Булгар, патриот съм,защото съм бос.

 2. Пороблемът според мен е, че ние НЕ ги избираме, г-н Инджев. Народът открай време избира Европа, а получава Русия.

  Защото на практика нямаме държава, национални служби за сигурност, нищо. Във всички държавни институции агентите продължават да докладват на водещия си офицер, който е обучен и се е клел във вярност на Русия. Всеки опит това да се промени, е неуспешен, защото нямаше лустрация.

  Коя институция защищава българския интерес?
  Президентската ни излага пред света ( в една компания сме с Мадуро, Ким Чен Ин и аятоласите – приятели на Путин).
  Министър председателя и правителството пускат руски самолети с оръжие за Сърбия, строят АЕЦ Белене и полагат руски тръби – да не изреждам. Прокуратурата съди Ненчев, че ремонтирал руските самолети в Полша и нарушил руския интерес!
  Съдебната ни система е под всякаква критика.
  Българската Православна Църква е изцяло компрометирана и пълна с руски агенти.
  По свобода на словото се сринахме до 111-то място в света.
  България не е свободна държава.

 3. Е, да, ама Байдън, дето “нечестно спечели изборите” със сигурност няма да може да се завърти и то няколко пъти (!) с официален костюм на лост като нашия, а пък Деса, нали каза при Мартин Карбовски, че освен дето е била манекенка и приятелка на Слави Трифонов, можела да играе и кючек, циганите дълго време са я учили как да си върти задника, докато Джил Байдън цял живот е била само някаква (задръстена) учителка! И какво като Байдънови имат две кучета, едното от кучешки приют?! Путин си има цял кучкарник, освен това язди гол на кон, лети с ято гъски и те послушно го следват, също като Борисов, и даже безстрашно гали упоен тигър! Освен това, има и много красиви любовници с по едно-две деца от него. Един истински прасославен традиционалист, който “събра” Россия !

 4. “Освобождението” ни дебне от всякъде!!!
  Иванкеее😭
  Дано Байдън ни освободи от непосилното вече “освобождение”….🙏

 5. Joe е роден на 20 Ноември 1942 година след по малко от две седмици ще наварши 90 години. Това ли им бе най подходящия кандидат на демократите???
  Или бе избран кандидат които има голяма вероиятност да не издъжи на напъна още 8 години…!!!
  И за мен е юбилей този месец. Този месец преди 30 години започнаха промени в страната кадето съм се родил и тези промени по случайност ми позволиха да ги прекарам отвъд океана без да знам език и безпартиен на всичко отгоре е разбира се бях пионерче и комсомолче но не пожелах да влезна редиците на парията майка и затова строих две години Социализъма в Строителни воиски …… Но да се върнеме на англиския език тогава не го разбирах добре и не претендирам че сега го разбирам по добре От разгорещените дебати за президен тогава си спомниям една фраза “read my lips no new taxes” изглежда беше поизлъгъл и загуби , младока спечели със слогъна “it is the economy ,stupid ” и следващите 8 годи имаше възход на икономиката изредиха се няколко президента помеждуврено и този настоиящия разбира се че му остава по малко от месец но от по миналите дебати си спомям само израза ,”Crooked Hillary” и го повтаряше постоияно и когато спечели изборите с намесата на братушките мисля си че той беше най изненадания…Но надеждите на братушките да се вдигнат санкците не се оправдаха с неговото идване и не мисля че бяха активни тези последните избори може би бяха много заети със събитията в Карабах но следващата година ще бъде много интересна остава много малко и поживиом увидем…
  Понеже съм много зле с математиката и цифрите когато попитах чичо гугал за ниякои от тях ето какво ми отговори той
  -средна продължителност на живота при мъжете в Америка е 76 години
  “Sleepy Joe!’ ако стане президент януари иска да посети първо Укрйна
  -средна продулжителност на живота при мъжете в Турция 71
  Ердоган на 66 години с НАТО е вече в Баку
  -средна продължителност на живота при мъжете в Русия 59
  Путин на 68 години с Руската армия е одавна в Ереван

  П.с.
  Един съвет за бат Гйоко от малата ако няма далавера порай “короната”
  мести ги от едното шкафче ф другото хеи така далавера да има
  спи се по спокоино…

 6. @ Любен Пандев

  Да, г-н Пандев, но преди това трябва някоя читава институция у нас да поиска да сътрудничи с истинските ни партньори, да им съдейства, и съответно да поиска помощ за справяне с руското нашествие и грабеж. Вместо това, нашите служби рапортуват на руснаците, отварят широко портите пред тях, и постоянно се компрометират пред партньорите ни. Заради тези гниди ние пропиляваме златна възможност да се освободим веднъж завинаги от руската пиявица. Никой не може да се намеси отвън, без ясна заявка от наша страна, иначе рискува да бъде обвинен в намеса във вътрешните работи.

  Трябва с масово гласуване да махнем всички БКП-та и в Парламента да влязат друг тип хора.
  С артистични прояви на улицата няма да се промени нищо. Кучетата си лаят, керванът си върви.

 7. Г-н Инджев, много Ви уважавам, за мен сте пример за това, какъв трябва да бъде журналистът. Но… струва ми се, че тук малко пресолихте манджата…

 8. Offtopic:
  г-н Инджев преди имаше възможност за търсене в блога в стари статии по ключови думи. Не мога да намеря тази търсачка в момента.
  Може ли за помощ къде е?
  Благодаря

 9. Към Георги Георгиев:

  Да си призная не съм се възползвал от функцията за ключовите думи – понеже все пак помня в общи линии темата на старите си публикации, а понякога дори и приблизителната дата. Така че наистина не знам. Но мога да попитам администратора дали има някаква промяна в управлението на архива.

 10. Към Петър Петров:

  Ще ми бъде интересно да поясните кое е пресолено: че нашият президент изглежда като цървул на фона на Байдън при сравняването на сходни по тяхната лежерност снимки в извънработно време? И че си го избраха такъв у нас русофилите, докато Байдън го избраха “русофобите”?

  Не ми се задълбава, за да не отклонявам темата, но Байдън изглежда аристократично и спрямо оранжевия клоун с неговите муцки, простовати туитове и поведение на шоумен без политически корени и шлифовка – едно разглезено богаташко дете, получило наготово всичко в живота си и цинично горд с този факт, поради което не може да повярва в провала на самовлюбената му кауза да спечели втори мандат по същия чудодеен начин, както и първия. Поклонниците на Тръмп се опитват да представят простотиите му като “разбиване на статуквото” в американската политика, но това опортюнистично интерпретиране на позьорството му си остава за тяхна сметка.

  Освен това моята манджа не се нагажда към всеки вкус и никой не е длъжен да я консумира. Не разпечатвам рецептите си и не ги пускам в нечия пощенска кутия като натрапник. Само че сервирам в блога си манджа само за консумация за доброволно пожелалите да я опит.

 11. Към Джон Смит:

  Очевидно. Избрали са си го и това е положението. С това разполага светът, за да се отърве от тази напаст Тръмп, вожд на световния популизъм.
  Да припомня, че Конрад Аденауер става президент на Германия на преклонните за онова измъчено военно поколение 73 години и остава в съвременната германска история като най-великия политик на страната.
  Рейгън става президент на 80 години и управлява 8 години напълно адекватно въпреки тежката операция след атентата срещу него. При втория му телевизионен дебат преди първия му президентски мандат, когато един журналист го попитал дали възрастта ( му) ще бъде фактор в кампанията. Рейгън, на 73 годишна възраст по онова време, изстрелял сред бурните аплодисменти на присъстващата публика: “Няма да използвам за политически цели младостта и неопитността на моя опонент”. ( стр. 384 от “Живот по американски” Роналд Рейгън ).

  Опонентът му Уолтър Мондейл, отправил до момента двайсет трудни въпроса, поставящи под съмнение способността на Рейгън да управлява, бил показан от телевизионните камери да се усмихва също.

  Така че, усмихвайте се и не ги мислете американците. Някои техни президенти имат склонността да живеят доста дълго: справка с най-новия случай – Джорд Буш, доживял до 94 годишна възраст.

 12. @Иво
  Простите винаги ще харесват и ще и гласуват за простия (оранжев клоун) с когото се идентифицират!
  В случая аргументите са безсилни пред първосигналното или пред предварително поетия “ангажимент”. Едва ли има смисъл човек да се “пъне” да обяснява, да хаби време и творческа енергия!
  Със сигурност сравнителният анализ между вкуса на “краварите” и на копринкаджиите със зелени чорапи на повечето читатели страшно им допада, особено снимките! 🙂

 13. Отлична съпоставка, освен това и прекрасни отговори на господин Инджев– верзус изборът на Рейгън на 73 години. Достатъчно е като начало да се поправи грешката. Учудват ме обаче изказвания на нашенци в САЩ за някакъв материален възход, след изборът на Тръмп. Първо, той се е стремял да авансира стари индустрии и технологии, които първо са били вече неефективни поради замърсяването на околната среда, климата, да не кажа ненужни като остарели. Тези протръмписти не искат да забележат толерирането на Русия и Путин и като контрапункт показват ембарговите му реакции и някои военни действия, които фактически му се втълпяват от обслужващите го секретни служби. Да той ги прилага, за да не се потвърди и да разсее съмнението, че е станал зависим по време на търговските му посещения в Русия. Четох обаче, че има набор от около 2000 издадени заповеди на Тръмп които да са били в разрез с ползите за Америка и американското население.

 14. Към Boris:

  Въпросният остроумен отговор на Рейгън е от времето, когато е на 73 и се кандидатира зда губернатор на Калифорния. А иначе става президент на 80 години.
  В днешно време в развития свят горната границата на живота се е вдигнала неимоверно. Ето защо споменах и Конрад Аденауер. Когато става канцлер на Германия е на 73 години и това е било впечатляващо за неговото поколение. Днес тази възраст не е толкова необичайна за политик и за други професии в развитите страни с добри медицински услуги.

 15. Преди време направих експеримент – показах на мои приятели италианци снимките на босия Радев и на Борисов гол до кръста с шараните и ги попитах какво според тях работят тези хора. За Радев решиха, че е чиновник или по-скоро човек, който къса билетчетата по влаковете, нещо като кондуктор, за Борисов не се затрудниха – определиха го като бодигард. Щом казах, че това са президента и премиера ни, онемяха.

 16. Покрай изборите в САЩ чух някъде, че Джо ще е най-възрастният встъпващ в длъжност президент. Това трябва да означава, че с неговите 78 години би следвало да е по-стар от 80-те години на Рейгън…
  Без да съм критичен, направих справка за Роналд Рейгън в уикипедията, където пише, че е роден през 1911 г. на 6-ти февруари. Президент е от 20 януари 1981 г. (две седмици и половина преди да навърши 70 години) до 20 януари 1989 г., когато е бил на почти 78 години. Надявам се да не смятам грешно.
  Това нищо не променя по отношение на смисъла на статията.

  Иначе за Румбата какво да кажа… така си изглежда човекът. Какво да направи, да си запише час при доктор Енчев ли? Можеше да си тури едни мокасинки все пак за фотото, вярно си е, но то си е снимка на двора. Пък и ходенето бос е изключително здравословно – да е жив и здрав и цялото му семейство също.

  Аз няма нищо против Румбата да си гила по капли, ако върши някаква общественополезна дейност. Имам предвид българското общество… полезна за нас, а не за други общества. Ама той не върши. Поне за нас не върши. За другите общества може и да върши… де да го знам.
  Та, външния вид му го прощавам без колебание, то и аз не съм Ален Делон. Имам снимки, които са много по-нелицеприятни от тези на Румбата и … жена му. Но да вземе да свърши нещо като хората, стига е праскал стакато с недомлъвки. Антифашисти, мантифашисти…

  А Байдънови очевидно позират. Това вероятно е една от серия снимки, правени от фотограф, който е успял да ангажира вниманието дори на кучето. Наистина изглеждат чудесно, особено овчарката. Ако е спонтанно щрактната снима от раз, значи фотографът е страхотен късметлия да улови едновременно усмихнатите лица на Байдънови и неподвижната и втренчена стойка на кучето, всичко това в почти перфектна перспектива.

  Аз бих обърнал внимание на настилката. У Румбата се забелязва крещящо неравна пътна настила тип паваж, обкрайчена с грубо наредени бордюри, които се разминават в единствената видима на снимката част. Фугите са с произволна дебелина, на места се забелязва наслагвана с времето кал. КЕЧ-аджиите са си оставили ръцете… И това ми било военен!!! Той щом ме е проконтролирал поставянето на паветата и бордюрите, как да очакваме от него да има някакъв реален поглед върху много по-сложни процеси? Докато у Байдънови настилката е равна, специално произведени за целта полимербетонни тухли, които са наредени точно толкова небрежно, колкото да си помислим, че той сам си ги е слагал. Прекалено перфектните дворни настилки дразнят. Тези хора имат вкус най-малкото за това къде да се снимат.

  Страхотно куче имат Байдънови, няма две мнения. Лицето на Джо е уловено в момент на прикрит триумф, сякаш иска да каже “вижте как ме слуша моята овчарка”. Човек, който знае какво иска от кучето си и знае как да го обучи, може да бъде президент на САЩ. Който е гледал куче, знае какво говоря.

  Годините в случая могат да бъдат от полза – за Джо няма големи политически амбиции в бъдещето. В такъв момент от живота си всеки мъж (и жена, предполагам) мечтае да остави нещо наистина значимо след себе си. Не виждам причина Джо да не го направи.

 17. Към Джон Смит
  Извинявам се, ако не съм разбрала, но за Джо Байдън ли става въпрос, че ще навърши 90 години? Мисля, е грешите в изчисленията. Даже и в края на втория си мандат няма да е на толкова. Пък и не това е най- важното.

 18. И двамата са едни и същи. Нашенския уреждаше любовницата си и бъдеща жена на блага службица а Байдън уреждаше синчето си с благи сделки в Украйна и Китай. В момента се води разследване против Хънтър Байдън за далаверките които е правил до сега. Помним, че CNN, Twitter и прочие титани от новия консорциум Pravda направиха всичко възможно да не излезне истината за далаверките на наркомана Хънтър преди изборите. Целта беше една – да спечелят социалистите и да спрат Тръмп.

 19. Към Факчекер:

  Дай Боже такива “социалисти” и у нас, от които Москва не я хваща сън!

  А че са препънали Тръмп е нещо, за което светът трябва да им благодари. Не че ги прави идеални, но разговорът за управлението им тепърва предстои.

  Апропо, ако човек има син накроман ( възрастен човек, отговорен сам за деянията си) това не го прави виновен, а вероятно нещастен. Едва ли старият Джо е бил хероин на сина си…

  Голяма злобарщина е да се търси в това нещастие начин да бъде оплют бащата – при това в защита на вожда на световния популизъм, подстрекателя към разделение на американците и на противопоставянето им против съюзниците в Европа ( което пък е главният критерий, по който ние трябва да съдим за него, докато вътрешните му дела са си работа на американците).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.