Десетте Борисови победи през 2020 година

 

 

 

 

 

 

 

2020-та година приключва с множество победи на Бойко Борисов. Точно 10 на брой.

 1. Той победи протестиращите с тактиката на дебелокожието – да си викат, докато се уморят. Те се умориха, той не. Неуморно подхвана след кратко прекъсване отново темата за предстояща негова победа на изборите.

2. Той победи конкурента си Румен Радев на собствения му терен. Ако не вярвате, запознайте се с тезата на видния тълкувател на победите му Тома Биков, според когото Борисов е управлява през изминалата години и като президент. https://www.mediapool.bg/toma-bikov-borisov-v-poslednite-godini-izpalnyava-rolyata-i-na-prezident-news315422.html

3. Той победи китайския грип в личен двубой. А за колективните поражения от пандемията не носи вина, както за каквито и да било други негативи.

4. Той победи СР Македония, която подцени нагона му да оцелява с цената на всичко във властта, включително и чрез ритане на малки и слаби като демонстрация на сила пред слабоумната част от публиката у нас.

5. Той победи в този смисъл самия Европейски съюз. “Не можем да постигнем целите, свързани с разширяването, заради исканията на една-единствена държава, които не се подкрепят от останалите 26 страни”, призна поражението на ЕС министърът на европейските въпроси Михаел Рот във връзка с ветото, което България наложи на започването на преговори със Северна Македония за влизане в ЕС.

6. Той победи САЩ и НАТО. На срещата си с Тръмп в Белия дом година по-рано Борисов обеща да не допуска база на НАТО на българското Черноморие и сдържа думата си. 2020-та приключва, а Борисов рапортува ( на Путин) , че флотът ни е в окаяно състояние.

7. Той победи Събия, която Путин даде по-рано през годината като пример за старание в прокопаването на трасето на руския “Турски поток”, а се оказа, че тя изостава с приключването на своята част от руския геостратегически проект.

 8. Той победи и Ердоган, който не успя да провокира смут в Банкя с провокацията си, превръщайки “Света София” в Истанбул в джамия отново. Борисов не трепна. Победи набожния артист Бойко в себе си и г(р)ък на каза. 

9. Той победи всички скептици, заложили на елементарната логика, че толкова прост и неук човек, склонен към откровен цинизъм в говора и поведението си, към многобройни лъжи и самоопровергавания, ще си изкара третия мандат и дори за нов ще се гласи.

10. Той победи европейските българи в очакванията им да бъдат управлявани наистина по европейски, а не по евразийски.

Това са цели 10 победи на Борисов през 2020 година, която Той приключва като политика, победил безспорно България и нейния интерес да бъде адекватен член на западните съюзи, в които членува по документи.  

12 мнения за “Десетте Борисови победи през 2020 година”

 1. Само първата му победа не е никак сигурна. Още не се знае дали е победил протестиращите. Това ще се види на изборите напролет. Някак си имам силно предчувствие, че това му е последният мандат като управляващ.

 2. И още 17 “победи” с непреходна ценност на Баце.
  Напомка!
  Има думата съблогаря The Rock
  01.11.2020 в 00:56
  1. Борисов въртя крана на Турски поток с Путин и Ердоган. От Турски поток по замисъл трябваше да получаваме руски газ.
  2. Плащаме от джоба си тръбите на т.н. Балкански поток и полагането им на наша територия.
  3. Ще строим АЕЦ „Белене“ с руски реактори, които сме платили и държим на склад.
  4. Разрешаваме през нашето въздушно пространство да се транспортират ракети и бойна техника от Русия за Сърбия. Румъния и Унгария отказват.
  5. Половината Черноморие е застроено и заселено с руснаци. Борисов обеща на Москва държавата да плаща на бизнеса, да докарва руски туристи у нас.
  6. За 10 години Лукойл не е плащала и лев данъци в България.
  7. Пазим и чистим паметника на Съветската армия всеки път, когато го нашарят със спрейове.
  8. Хъб „Балкан“, голямата гордост на премиера, разчита основно на руски газ.
  9. Външният министър на Русия Сергей Лавров: „Време е комплексът „Камчия“, който е руска собственост, да се превърне в руски хуманитарен център като основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на нашите интереси в Европа?” А?
  10. По време на българското председателство на ЕС Борисов постави въпроса за падане на санкциите срещу Русия, наложени заради анексирането на Крим.
  11. Скандалът с подслушването по време на българското председателство на ЕС бе покрит, въпреки, че се знаеше, че става дума за руските тайни служби.
  12. Български прокурори се обучават в Русия на борба с корупцията.
  13. Имаме сключен договор за ремонт на двигатели на изтребителите ни МиГ-29 с руския консорциум РСК МИГ.
  14. Зам.-председателят на НС Емил Христов от ГЕРБ е отявлен русофил. Такъв е и Красимир Велчев, съпредседател на парламентарната група на ГЕРБ.
  15. В България функционират 6 руски центъра.(РКЦ в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Плевен и Стара Загора)
  16. Над 85 на сто от бензиностанциите в Бългaрия зареждат горива от руски нефт, преработен в Нефтохим – Бургас. 90% oт прирoдния газ за Бългaрия ce внacя oт Руcия. Стрaнaтa е нaпълнo зaвиcима oт руското гoривo зa АЕЦ “Козлодуй”.
  17. Повече от две години бяха прикривани руските шпиони, заподозрени, че са участвали в опита за убийство на бизнесмена Емелян Гебрев, синът му и негов високопоставен служител.

 3. Нека всички сравним как ще протече ваксинацията в Англия и как ще става ваксинацията в бандитустанът НРБ!
  Ето така ще се види ОГРОМНАТА РАЗЛИКА между цивилизованият свят и боковската република НРБ.

 4. В бандитустана НРБ първи ще бъдат ваксинирани КАЗИОННАТА бюрокрация, администрация и милиция на бокоТИКВАТА , нали!
  А във многовековната ДЕМОКРАЦИЯ – Англия първи бяха ваксинирани най-възрастните, които са най-уязвимите , нали!
  Ето такава е съществената РАЗЛИКА между НРБ и Англия!
  Дано пенсионерите в НРБ запомнят това ,че бокоТИКВАТА ще ги ваксинират най-последни в Европа! И когато пенсионерите отидат пред урните да гласуват след няколко месеца нека си припомнят как са били пренебрегнати при ваксинацията от бокоТИКВАТА!
  И нека всичките пенсионери гласуват против бокоТИКВАТА и неговата лична “партия”-ГЕРБ……
  А, дано!……и
  ОСТАВКА!!!

 5. До ОКАМ

  Той ще победи самите избори, като ги превърне в легитимиране на оставането си на власт. Неговата идея за изобри изобщо не се вписва в понятието “свободни”. Той не играе в мачове, които не са уговорени предварително, не раздава тесте карти, което не е наредено. В момента Той има около 500000-700000 сигурни гласа преднина (т.нар. мъртви души), ако черната котка Цецо не му мине път и не му ги отмъкне. Но то да се чуди човек кое е по-лошо… Вероятно ще си ги поделят, а това пак е достатъчно за бойко да влезе като първа … сила. (щях да напиша политическа)

  До бокоТ

  Силно надценявате възможностите на пенсионерите за някакъв рационален избор. Моята леля, която си говори с телевизора по цял ден и е в много напреднала възраст, скоро се изцепи “яз пак за бойко ша си гласувам, пък вий квот щети ми приказвайти!” Силни аргументи, няма спор. Дори за майка ми, която съм подложил на продължително и понякога яростно лечение от стокхолмски синдром, не съм сигурен, че няма тайничко да прасне една целувка върху бюлетинката на необяснимата си любов и да я пусне в урната, а на мен да ми разправя врели-некипели, че не била гласувала за Него.
  Специално пенсионерките си го харесват. Те така или иначе нито знаят какво става у нас, нито ще повярват, ако узнаят. Българската пенсионерка е окаяна работа… За пенсионерите не съм сигурен. Те май са си от бекапето по навик, а и да правят напук на бабите си. Но не вярват, че в герб има повече членове на бекапето отколкото в партията-майка. Объркани хора.
  И изобщо – не разчитайте на пенсионерите. Моето мнение е, че както има долна граница, така трябва да има и горна граница за гласуване. Няма смисъл да се правим на дръж ми шапката – много хора на преклонна възраст не знаят кой ден сме, коя година сме, не знаят как се казват, а имат право да гласуват. И не пропускат! Какъв избор е това?

  И друго. Знаете, че има сайтове, които ви питат дали не сте робот. Трябва да решите една елементарна задачка или да отбележите снимките, на които има сфетофар… примерно. Нещо такова трябва да има на входа към урните. Ако не можеш да четеш и да смяташ, значи още по-малко можеш да направиш информиран избор. Все пак на това предварително наредено мероприятие все още му казваме “избори”… не знам защо. Но това е проклета тема. Пу!

  Мисълта ми е, че бойко инстинктивно налучка слабото място на “свободните” избори и произведе толкова много идиоти и мизерници, които са готови за 20 – 50 лв да гласуват за него и с двете ръце, или са сигурни, че постъпват правилно и т.н., че без директен натиск отвън Тоя няма да се махне от властта докато е … такова. Сещате се, да не го казвам, че Той е суеверен.

  Ами, така ще е… още дватриесе години. После ще е друго, но не съм оптимист и за после.

 6. А ето така изглеждаме в очите на полски журналист:
  Полска медия: България е нов Трети свят – с най-ниски доходи, най-големи социални неравенства и демографска катастрофа

  Премиерът спи с пистолет до леглото си и държи хиляди евро в брой и златни кюлчета в нощното си шкафче. Ежедневни протести продължават почти три месеца по улиците. Ето пощенска картичка от миналото лято в България.

  Моделът за възстановяване на пазарната система, въведен в България след 1989 г., доведе до безпрецедентен цивилизационен колапс в страната и обществото, продължил над 1,3 хиляди години история на българската държавност. Една трета от българите са емигрирали, промишлеността по същество не съществува, селското стопанство е в ръцете на няколко олигархични семейства, здравеопазването и образованието са в състояние на перманентен колапс, инфраструктурата рухва, провинцията е напълно обезлюдена, вторична неграмотност навлезе в ромската общност. Един поглед към циклично съставените от Евростат показатели е достатъчен, за да разберем, че днешна България е нов Трети свят – с най-ниски доходи, най-големи социални неравенства и демографска катастрофа.
  https://frognews.bg/novini/polska-mediia-balgariia-nov-treti-sviat-nai-niski-dohodi-nai-golemi-sotsialni-neravenstva-demografska-katastrofa.html

 7. De Profundis: Няма граници за руската наглост, но някой трябва да ги постави на място

  Лавров само ни залъгва, че Москва завинаги оставя Европа на мира и се оттегля в себе си, а в същото време засилва натиска да плащаме на Русия, да сме благодарни на Русия и да обичаме Русия
  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-de-profundis-nyama-granitsi-za-ruskata-naglost-no-nyakoy-tryabva-da-gi-postavi-namyasto

 8. „Украински записки 2013-2018 г” – сеизмографичен календар на болката и героизма
  Политик представя на читателя епично платно от новини и репортажи, анализи и прогнози, тревоги и надежда за съдбата на Украйна и България
  Капитан I ранг о. з. Васил Данов

  https://faktor.bg/bg/articles/ukrainski-zapiski-2013-2018-g-seizmografichen-kalendar-na-bolkata-i-geroizma

 9. до sms,
  самото заглавие на вестникът „Abendlich Zeizung“ е граматически грешно написано, което показва, че това не може да е немски вестник. Все едно да се обяви български вестник с име „вечерен София“

 10. г-н Инджев …., скрита лимонка е / к.ганев/ …. ,като отровна ” бонбонка ” … /Литвиненко , Гебрев …………….. /и кой знае още ….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.