Борисов пак се отметна от от свое обещание, готви ни за отлагане на изборите

 

 

 

 

 

На 7 декември премиерът Борисов обеща да отвори поетапно цялата държава. https://nova.bg/news/view/2020/12/07/307776/борисов-от-21-декември-отваряме-всичко-поетапно-видео/

Междувременно той беше опроверган от свои приближени. Кметицата на София Фандъкова го направи в частта за уж предстоящото буквално след няколко дни откриване на детските градини. Нещо подобно промълвиха епидемиолози, политолози и просто блюдолизци, представящи се за журналисти. 

Някой да вярва, че Фандъкова, която Борисов не веднъж е унижавал с констатации колко му е длъжна за кметуването си, е проявила опърничавост и е решила да затапи своя вожд срещу волята му?

И ето че днес Борисов отмести хоризонта на “отварянето” с месеци, макар и без конкретни параметри. Съобщи ни от Брюксел, че няма как пандемията да изчезне до март месец. Че и до август трябвало да се запазят мерките, за да дадат резултат.

Няма да припомням многобройните Борисови несбъднати обещания. Едва ли някой е изненадан от поредното му преобръщане. За него самоопровергаването е начин на ( политически) живот. Както обикновено, той първо говори каквото му се иска за момента, а когато дойде мигът да осъзнае колко невъзможно е да нагоди обстоятелствата към своите мераци, няма проблем да се отрече от думите и обещанията си.

В случая Борисов създава впечатлението, че възприема позиция, обща за страните от ЕС. Не си прави труда да обясни на простите, според него, български граждани защо мнението му вече се различава толкова рязко от обещанието му от 7 декември. Преди три дни по – малко европеец ли беше, отколкото се оказва с днешна дата? 

Ако се вярва на верния му депутат Георги Марков, в Брюксел човек можел да се зарази с “джендърство”, ама чак пък да стане Борисов обратен на себе си за няколко часа откакто е в Белгия, е трудно за вярване. 

За вярване е обаче друго. На Борисов оправданието с Европа за продължаващи ограничения за гражданите във връзка с пандемията явно му се услажда като шанс да се бори за отлагане на изборите. Неговите глашатаи го издадоха, че има такъв план. Още преди той да запее днес срещу скорошното “отваряне на държавата” с брюкселски акцент, изявени солисти от пропагандния му хор плъзнаха из телевизионните студиа да обясняват какво кощунство би било да се организират избори в условията на продължаваща пандемия.  

Ще рече, “прозрението” съвсем не го е осенило в Брюксел, но му е удобно да го припише на ЕС. В превод от брюкселски той ни казва : “много исках да ви освободя на 21 декември, обаче батковците, които дават големите пари, не дават”.

Европа, без да си дава сметка, че е употребена отново, пак хвърля спасителен пояс на разтревожения до неотдавна за своето бъдеще на властник, оцеляващ в бурните български политически води. Борисов не пропусна да се възползва. 

Очаквайте засилена канонада на пропагандата му със сценки на загриженост  за нашето здраве, заради което не трябва да бързаме да ходим на избори.  

 

6 мнения за “Борисов пак се отметна от от свое обещание, готви ни за отлагане на изборите”

 1. Баш по темата давам думата на легендарният син кмет на Дупница Панчо Панайотов. Аз по-читав и по-оправен съвременен управник от него не познавам. Познавам трето поколение тъмно ръждиви комуняги оттам. Питах ги още като действащ “градоначалник” като как е ПП. Със скърцане на зъби отсичаха: “Много го бива, “копелето!”

  “Единствената, най- важна цел на пожарникаря е, да спаси кожата си и имането си. Собствената си кожа и собственото си имаме.”

  https://www.facebook.com/porominov/posts/3547257525328543

 2. Играе го “добрия цар” и “лошите боляри”

 3. Ивко, имал си добри попадения. Това фитнес упражнение не е от тях. И едно въпрос че. В кои случаи датата за избори се определя от премиера?

 4. Към Атанас Калчев:

  Не съм ти Ивко.Нахалниците, като теб, фамилиарничат в обръщението си, с което се опитват да ми покажат мнимото си превъзходство.

  Съставяш си теза, монтираш я в моя текст и се опитваш върху монтажа да градиш заяждане.

  Никъде не съм казал, че определянето на датата за изборите зависи от премиера.

  Твърдя, че неговите слуги, сред които явно си и ти, започнаха кампания за обосноваване на отлагането на изборите. Той е в дъното на тази кампания.

  Ако имаха законова основа, на която да стъпят, щяха вече да са се възползвали от нея.

  Подготвят публиката, че при продължаваща пандемия ще трябва да се намери начин да не се ходи на избори през март. Защото за него е въпрос на живот и смърт да стои на власт. Готов е на всичко в името на това и вижда възможност в пандемията, за да си спечели още малко време за замитане на следите.

  Има от какво да се страхува за живота си след смъртта ( политическата).

  Или не разбираш, или … Абе, не се обаждай повече тук.

 5. “Пигмеи мерят Одисеев Връх”
  Таня Благова
  У лево
  Кой разбрал-разбрал

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.