ВМРО като АБпФК

Приключи последната среща на върха на ЕС за година. Тя ще се запомни с успешния финален дипломатически спринт на председателстващата Германия. Берлин успя с подкрепата на Париж в последния момент да отприщи европейските пари за нуждаещите се в условията на небивалата от началото на миналия век пандемия на континента, преодолявайки ината на полско-унгарските популисти, имитирани на това поприще от отиващия си американски президент Тръмп.

Не само в Америка, а и в Европа популизмът с националистическо лице с консервативна маска, претърпя историческо поражение.

Дълго ли ми се получи горното въведение, преди да си кажа основната мисъл? Извинявам се. Понякога са налага да се изкажеш на един дъх. Имам за пример Джордж Кенан ( без да си позволявам да се сравнявам с него буквално), написал като млад американски дипломат от Москва през 1946 своята основополагаща за бъдещата американска политика на сдържането на съветската агресивност “дълга телеграма”, с която най-после отваря очите на Вашингтон за истинската същност на режима на “съюзника” Сталин.

Впрочем бившият дипломат и знаменит историк Джорд Кенан ( на снимката), комуто демокрацията дължи много като ограмотител на вашингтонския елит за злодейския характер на съветския комунизъм, живя рекордните 101 години. Това – за протокола и за неговия прочит от онези, които обичат да обиждат на възраст своите опоненти.

 

 

 

 

 

 

България, водена от водения за носа от русофилстващите националисти Бойко Борисов, се опозори като държавата, която помрачи блестящия финал на германското председателство, препъвайки официално обещаната от Берлин цел до края на германското председателство да започнат преговорите за присъединяване на СР Македония и Албания към евросъюза. 

В момент, когато лидерите на страните от ЕС препотвърдиха санкциите срещу Москва с наистина решаващото лидерство на Германия в този процес, се намери една утеха за Путин: братушката му Борисов вгорчи радостта от запазеното единство на съюза, срещу което Кремъл води хибридна война с явни и подмолни средства.

Малкото камъче в обувката на Меркел на изпроводяк – защото това беше нейната триумфална последна роля на върха на Германия на подобна среща на върха на ЕС преди да се оттегли от политиката по заявено от нея предварително желание- се казва ВМРО. А по-конкретно, Красимир Каракачанов.  

Този набеден “воевода” се запъна и успя да докаже, че на балканите можем да преобръщаме големи каруци. Стига в една равнопоставена на богатите и големите еврейски държави както никога преди в съвременната си история малка България, да бъде впрегнато в местната талига магарето, подходящото за целите на неговия егоизъм и на руската мечка.

Знаете ли каква е разликата между някогашния комунистически съюз на Активните Борци против Фашизма и Капитализма ( АБпФК) и ВМРО? 

Никаква. И двете “борчески” организации с “богато минало” отдавна са загубили врага си, срещу когото паразитно продължават да се “борят” десетилетия, за да оправдаят съществуването си. Колкото “фашизма” го има днес, толкова и от “революционната македонска” организация има нужда в съвременна европейска България.  

Още по темата и на вниманието на нашенските националисти, които се хранят електорално от атавистичната омраза срещу всичко турско: Борисов се е откроил на срещата на върха в ЕС като защитник на Ердоган, макар да не е в положението на Меркел, която има в тила си огромна турска диаспора и има основания да търси подобна позиция. https://www.dnevnik.bg/evropa/2020/12/11/4151104_borisov_i_merkel_sa_sred_blokiralite_sankciite_sreshtu/?ref=home_mainStory

 

 

27 мнения за “ВМРО като АБпФК”

 1. ВМРО е клонинг на Комитета на АБПКФ, създаден на същия основополагащ принцип – да лъже и маже, и да цоца и краде от данъците на българите, претендирайки за някакви заслуги в някакво си, известно само на толуп-водачите им, време.
  След като ВМРО, с Дембел Войвода начело, се изака върху националния идеал Македония, предавайки македонците на сърбите/по руска заръка естествено/ сега друга подобна на комитета на попиканите АБПКФ се изяви като претендент да “защитава” националните/естествено пак става дума за руските/интереси. Водещи фигуранти от т.н. СОСЗ група изкукуригали о.з. генерали и долни чинове се изтъпанчиха да дават акъл на правителството как да не се защитават националните интереси/като се защитават руските разбира се/.
  И те, както оялите се патрЕоти, трупат шкембета и харчат държавните пари в топли офиси, за да пестят големите си пенсии, и от там нагло разпространяват страховете си, че България като член на НАТО, би се оказала фронтова държава някой ден…!!! Военни, които са се напикали от страх, че трябва да воюват! Какъв позор…
  Ясно е срещу кого тези стари чанти не искат да воюват/и добре, че не са на активна служба/- срещу майчинката им Русия. Генерал Колев да ги подпука с шашката!
  Така едно време,преди 25г., когато титова Югославия се разпадаше в пламъци, един фърчилко шеф на ГЩ хленчеше страхливо на ляво-на дясно, че армията която той командуваше, не може да воюва срещу сръбските чети от убийци, поради което американците оттеглиха предложението си България да поеме администрирането на днешна РСМ.
  Така се трупат проблемите. Като не вържеш попа, не можеш да си подредиш селото.
  Да беше само ВМРО, да го вържеш и да пееш. Че то натискащите се да слугуват на Русия в България нямат край….кого пръв да вържеш? пРезидента ли, Борисов ли, Гешев ли, Доган ли, Нинова ли, Янка Такева ли, Кошлуков ли…

 2. Колкото и да ми е неприятно ще отбележа,че към сегашната ситуация в отношенията между България и Северна Македония се подхожда от някаква криворазбрана братовчедска позиция.Сегашната ситуация е една от малкото,в която българското правителство подхожда напълно в интерес на националните ни интереси и то подкрепени от историческата истина.Да си припомним как Гърция размаза македонците по всички линии в преговорите си с тях-отказа ги от претенциите им за античност,смени им името,даже има точно указано как да се изписват имената на улиците в македонските градове.Да си припомним-защото май сте забравивили-че Гърция наложи безпрецедентна бликада на БЮРМ и тогава Бургас беше станало пристанище на Скопие.Помните ли колко безкористна и безусловна помощ-явна и неявна-беше оказана на БЮРМ.Как тогава македонците ни обичаха,целуваха ни наричаха ни братя…Е…? Мина блокадата и пак подхванaха антибългаризма.За благодарност в Македония 90% от частните инвестии са гръцки,а българските фирми не се допускат или им се правят огромни спънки.До ден-днешен всички се нас*рат да обясняват колко велики били гърците и как се отстоявал национален интерес и колко нашите дипломати са некадърни и продажни.А сега,когато нашата дипломация прави каквото трябва,то тя била русофилска,антибългарска и-видитe ли-развалила рахата на Меркел в последните и канцлерски дни.Да питам-как Северна Македония стана член на НАТО ?С безусловна българска подкрепа.Значи,Северна Македония е покрила критериите за членство в НАТО и е получила карт-бланш.Същото ще бъде и за ЕС. Но да не отива чак толкова назад-спомненете си приказките на вълкът в овча кожа Зоран Заев преди българското вето и след това…Къде виждате последователност и убеденост в доброто,братско отношение към България ??? Никъде!И няма да го видите,защото го няма.
  Северна Македония трябва да заяви;
  -Ние сме държава,създадена на 2.08.1944 година.За 76 години се е формирала македонска нация,съставена от македонци с македоско,българско,албанско,влашко,и т.н.самознание,със свой език и идентичност.До тази дата нямаме никакви претеции към никой от нашите съседи в всички области-писменост,история.територия,църковност,литература.Нямаме претенции за етническо малцинство във никоя от съседните ни държави.
  При тези обстоятелства-поклон доземи и заповядайте в ЕС да сме равноправни,мирни и обични съседи.
  Питах и по друг повод-какво ще стане,ако със сегашните разбирания в ЕС влязат Северна Македония и Сърбия?По отношение на България в ЕС ще бъде оформен здрав и нерушим антибългарски съюз-Сърбия,Северна Македония и Гърция.Тогава,какво…?

 3. До The Rock:
  Много хубав въпрос поставяте.Същият въпрос постави и президента Тръмп-докога ще търпим държава спонсор на тероризма.държава незачитаща основните човешки права,държава смазваща всякаква опозиция.И…излезе от сделката с Иран като продължи санциите срещу ислямистите.Срещу него,обаче скочиха Меркел,Макрон и всякакви други.Сега се очаква при третият мандат на Барак Обама,САЩ да се върнат към споразумението с Иран.И ще става това,срещу което Вие протестирате.

 4. Напълно подкрепям изказаното мнение от „анонимен“. Критиката към Шкембевойводата също е принципно правилна, защото неговите действия предимно са проруски. По мое мнение македонската историческа фалшивост ТРЯБВА да се изведе на преден план и да се постави в тесни граници, точно така както гърците ни показаха с името Северна Македония. Тогава нещата ще станат определено ясни и няма после пак да се караме по тези въпроси. Това двусмислие ясно се вижда от изказванията на македонските политици, които за някои неща с нас и пред нас говорят едно, а в македонската среда, за да не бъдат порицавани, обратното. На времето, при подписването на договори един мой приятел ми казваше и така постъпваше, че ако някоя клауза там е вредна, а му се казва, „това така и така няма да се случи!“, взимаше писалката и моментално го задраскваше, като казваше, щом няма да се случи, значи не трябва да го има в договора, и толкоз. И това за „съюза„ Сърбия, Северна Македония и Гърция, описан в последното изречение на анонимен, също не е за пренебрегване.

 5. Г-н Инджев, канен ли сте като коментатор за актуални събития и теми във предаването “Алтернативата ” ?

 6. До anonimen:
  Аз съм за твърд военен отговор.
  Чалмосаните маймуни от Иран от друго не разбират.

 7. /до анонимен/ “… не се срамува да се наречеш б ъ л г а р и н…..”, Колко ли тежко да не изричаш името си…. Една Е и с т и н а т а …. Тя не Е в сетивни ум/егото/ , а в с ъ р ц е т о …..

 8. След избори 2021 – идва ли на власт Реаниматорският блок
  За какво ще се бият десните избиратели щом техните представители захвърлят етичната и ценностна сърцевина на политиката и я превръщат в срамен бизнес
  Д-р Панайот Ляков

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-sled-izbori-2021-idva-li-na-vlast-reanimatorskiyat-blok

 9. Попитах и предложих на госпожа Милчева идеята да Ви покани като коментатор на актуални теми , А също така и на Калин Манолов , Госпожата ми сподели.че ще го има в пред вид и ще го обмисли . Калин ми отговори ,че рядко приемате покани и не се знае дали се знае …..

 10. До The Rock:
  Мисля,че тук грешите.Не война е необходима,а твърда икономическа и санкционна политика.Така,както тя се води към Русия-една държава,която е в будна кома и се саморазрушава.Вчера излезе информацията,че Мишустин “моли” търговците да въведат пределни цени на стоките от първа необходимост-захар,олио,брашни,гречка…Ккаво следва от такава “молба” всички знаем,защото смв го преживяли.Във някои градове на Далечният Изток,хора се събират пред магазините и искат храните с изтичащ срок на годност да им се дават,а не да се изхвърлят.Така както,благодарение на икономическите мерки Тръмп застави комунистически Китай да подпише договор за 200 милиарда долара със САЩ…Освен това администрацията на Тръмп беше първата,която формулира Китай като стратегическа заплаха за свободният и демократичен свят.Даже г-н Инджев беше написал великолепна статия за борбата на САЩ срещу комунистическото влияние на Китай. Но…сега нещата се попромениха.Ще чакаме и ще видим.Но при всички случаи войната не е решение,а и на никого вече не е нужна в класическият си вариант-още повече,че сам знаете как американците ликвидираха генерал Сюлеймани и бащата на иранската ядрена програма Мохсен Фахризаде-със брилянтни разузнавателни операции,таива че иранците не можаха да гъкнат и освен люти файсбук закани нищо друго не могат да направят,Та така…чакаме да видим Камала Харис какво ще измисли от януари нататък.

 11. Към Иван Андров:

  Не бих издребнявал да споменавам подробности в рамките на тази ( непредизвикана от мен) тройна комуникация, но истината е следната. Колата ми беше на ремонт и поисках от телевизията ( доста далечко и без пряка връзка с градския транспорт), в която работеше Калин, да ми пратят такси, за да участвам в предаването му. Нещо, което тази телевизия по принцип прави.

  Но се оказа, че не можело. Не била направена заявка един ден по-рано или някаква подобна тъпня ми беше изтъкната.

  Това ме ядоса.

  Екземпляри от солов вид, като мен ( не съм на работа никъде, че да ми се радват началниците как им рекламирам бизнеса), които не се блазнят да се появяват на екрана и да пълнят с безплатния си труд предаванията на иначе платените домакини, се предполага от страна телевизиите да имат интерес да ги покажат по телевизора и да са благодарни за това благоволение. Аз обаче не съм.

  Ясно ми е, че не съм накривил ничия шапка. Но не позволявам да ме подритват под каквато и да е форма.

  Така че отказах участието си. И, разбира се, повече не бях поканен.

 12. към въведеното от sms, коментар от Панайот Ляков– по мое мнение точно такъв анализ е нужен за нас от господин Инджев ТУК! Громят ме, пак тук, че съм плачел за „управяне“, защото съм искал да ми се каже за кого да гласувам. Не бе приятели, за това „управяне“ вече споменах на место, но към един анализатор и то от доказана висока класа, бих желал (пак не толкова за мен, защото вече съм си оплел личната кошница), а за немощните мои сънародници (които хич не са малко), е желателно. Така ще може да им се помогне да проумеят кой би ги водил правилно по истинския европейски път. Това, защото по мое мнение мозъците им все още са пропити от исторически заблуди и продължават да им внушават неща, които пак ще ги вкарат в задънената улица.
  Ето, примерно да вземем СимоФ, който за мен е ясен, но ако някой би прочел антрефилето му „Защо обича(л) Америка“ (писал го беше много отдавна но само като пример), би си казал мненията на този човек заслужават да се следват. Ох, опази ме Боже! Друг пример, Александър Йорданов, за който наистина нямам утвърдено мнение. На мен ми се струва, че той доста много лъкатуши и до такава степен е неопределим, че от една или няколко изяви може да се приеме за тако и вако. Неотдавна той скастри един журналист, който задаваше неудобни въпроси на прокурора Гешев, като го нарече некултурен, да се засрамел…, което ме озадачи. А преди няколко дни прочетох от него прекрасен коментар за Украйна. Нещо подобно като одата на СимаФ за Америка! Е, в такива случаи бих желал да знам, кой как би трябвало такава личност да се тълкува, защото е важно. Друг пример, Христо Иванов- даде и показа отличен пример с дебаркирането пред летният сарай на Доган, както и при изяви на други места. Но близостта му с пикаещият по фонтаните, която също ми е необяснима, ме кара да си блъскам главата. Ето сега го виждам да надзърта на снимката в есето на Ляков, като ме налягат съмнения, понеже не е поставен в добра светлина. За много личности се говори, че са били ченгета, комунисти и тем подобни, но това е следствие на тогавашното време, в което те трябваше да преживяват. Друг е въпросът ако това са го правели на гърбът на някого или с донос за да му вземат мястото. Въобще все още нямаме никакво ново движение или партия, дори съвкупност от личности, към които да се съсредоточим. А не забравяйте, че времето си върви. Аз не бих желал с неправилен избор отново да се провалим. На времето имах един приятел лекар-хирург, който при здравни въпроси ми казваше така- ако в този случай аз или моето семейство трябва да потърси съвет, бих отишъл там и там. Това според мен е достатъчно!

 13. Към Boris
  От къде знаете, че Христо Иванов е близък с пикаещият във фонтаните?! Моля без гербаджийски партенки.
  Аз често ходих на тези протести, с което подкрепих исканията за оставка на геройкото и измитането от властта на цялата мафия завладяла държавата.
  Протестите бяха граждански и организирани от т.н. “отровно трио”, на които присъстваха хора с различни политически виждания. Виждал съм и пикаещия, но мен не ме интересуваха целите му. Аз бях там с искане за оставка. Моите впечатления са, че голямото мзозинство от протестиращи бяха привърженици на ДБ. А такива като пикльото се чустваха не на място и бързо си тръгваха. Може би целта им беше да маскарят протеста.
  Първото най-важно нещо, което направи Хр. Иванов е подаването на оставка като министър на правосъдието заради блокирането на правосъдната реформа от сговора между герб, бсп(бкп ) и дпс.
  С дебаркирането онагледи тази забравена зависимост. И най-важното е, че не се е отказал от борбата за свалянето от власт на тази банда престъпници и реформа в правосъдната система заедно с другите партии в ДБ.

 14. Господин Гаврилов, на мен към Христо Иванов точно поради фактите изброени от Вас, с които също го третирам като положителен, ми е симпатичен и нямам отрицателно мнение. Може би греша, но съм запаметил такава информация, че двамата с пикльото са в една партия и то на равно високи позиции. Ако е така, според мен има основание да се опасява човек, защото не мога да проумея близостта. Онзи, доколкото знам, по време на соца е и бил висш военен, което поради тогавашните изисквания, не ми вдъхва доверие. Неотдавна прочетох едно отворено писмо от такива бивши висши военни (в пенсия) към Борисов. Там го молят да отстоява за „платноходките“, понеже иначе сме щели да станем претекст за мишена на ракетите на Русия. Това ако го прочете неосведомен тъп човек, наистина ще им даде право, НО този, който познава руската тактика и този който може да им я обясни, трябва да им каже, че към този който е силен и ги удари през пръстите (прекрасен пример за това е Ердоган) никога не посягат. Не посегнаха нито след свалянето на бомбардировача им, нито след патакламата в Горни Карабах.Още повече пък, ако на наша територия са дислоцирани сили на НАТО или на САЩ. Ще вият и заплашват, но толкова. Моето мнение е че вече е дошло времето да изобличаваме съмнителните деяния на съмнителни лица. Освен това, не можех да разбера какви са спирачките на господин Ляков относно Христо Иванов. Между другото, Ляков също до сега не познавах.

 15. До anonimen
  В областа Македония така както е описана подробно от Васил Кънчов не е съществувал нито един македонец!

 16. Меркел си го отгледа ББ, камъчето в обувката ѝ е нищо в сравнение с камъните, които ни нахвърля нейнят храненик!

 17. До г-н Бояджиев:
  Прав сте.Но става дума за периода 1897 година.Книгата на Васил Кънчов излиза през 1900 година и наистина е най-точното етнографско и етническо описание на областта Македония.Но…днешните реалности са други-имал съм досег с млади хора от Северна Македония,който считат себе си за македонци.Има един северномакедонски журналист Виктор Канзуров-той казва за себе си,че е македонец с българско самознание.Ще се съгласите,че 76 години репресии,промиване на мозъците,терор могат да пречупят много хора.Ние не бива да сме глупаци-това вече е друга държава,колкото и да ни е близка и да си e балканска.Затова по-горе пиша…”македонска нация,съставена от македонци с македонско,българско,албанско,влашко,и т.н.самознание,със свой език и идентичност.” Защото знаете какво е казал Гюстав Флобер-“Инатът е убежището на глупака”.Затова да не прояввяваме инат повече от необходимото.

 18. @Boris

  Уважаеми господине,
  Мога само да споделя лично мнение за кого ще гласувам и защо.

  Мислех да гласувам за Христо Иванов, защото мога да се подпиша под всяка дума, казана от него. Но се отказах. Защото в последните години тези, за които гласувам, остават извън Парламента. Мисля, че и този път ще е така.
  Защото освен няколко солови акции на Христо Иванов, негови интервюта и коментари, друго не виждам.

  За спечелване на избори трябва организация, дейност, среща с избиратели, изграждане на структури из страната. Избори не се печелят с интервюта, пресконференции и арт прояви.

  България общо взето е разпределена между БСП, ДПС и ГЕРБ. Про-европейските българи досега гласуваха за ГЕРБ, за да не гласуват за БСП. Вече всички са много отвратени от ГЕРБ, но няма да гласуват за БСП. Цветанов в момента ходи и мобилизира точно тези хора. Никой друг не го прави – всички други им говорят от телевизора.
  (правят го БСП и ДПС, но аз говоря за про-европейски партии).

  Цветанов ходи и в крепостите на ДПС, и се е амбицирал да разбие модела Доган – за което му стискам палци.

  Цветанов потърси подкрепа в атлантическите среди и сред българите в чужбина. Реших да му дам един шанс . Може и да се лъжа. Но засега подхожда правилно, като никой друг. Дано да не се извърти, ако влезе във властта. Но той беше във властта и държеше проевропейска и про атлантическа линия. После му спретнаха компромат за някакви апартаменти – тема, на която българина е чувствителен и реагира емоционално, без да се замисли, например, колко ли хотелски вериги имат Р. Овч. И Сие, дето крадат енергетиката на България.
  Имал бил 6 апартамента – ха – ха! Че и аз имам толкова, без да съм била политик! Просто работя в чужбина, а някои са ми наследство.

  Та, пак, казвам, може и да греша. Но не виждам реална алтернатива, която да разбие статуквото. А според Осман Октай, пак ни се готви управление на БСП и ДПС – и така безкрай.

  Този, който иска да постигне реална промяна, трябва да влезе в Парламента. Другото е пожелателно мислене.

 19. към Иванка:

  “Мислех да гласувам за Христо Иванов, защото мога да се подпиша под всяка дума, казана от него.”

  И при мене е така, и за това ще гласувам за него. Едно нещо може да се сбъдне, само ако е било мечта и го подкрепим твърдо.

  Цветанов ходи където му заповядат и изпълнява всички инструкции, както казвате “подхожда правилно”, за да организира ГЕРБ2, за да не падне от власт Статуквото. А с твърдението, че “държеше проевропейска и про атлантическа линия” много ме развеселихте, защото той винаги е бил “проевропейската” маска на ГЕРБ.

  Бъдете здрава!

 20. За Иванка
  Грешите! Социалогическите проучвания предвиждат сигурно влизане на партията на Христо Иванов в парламента,докато за партията на Цветанов дават 0,3% – далече под чертата. Подвеждате и г-н Борис.

 21. @ Асен

  Благодаря за информацията. Никого не искам да подвеждам. И при мен битката е между сърцето и разума. Има още време, ще видим. Просто София не е България, а извън София страната е разпарчетосана между трите БКП-та и хората са закрепостени. Не виждам активност на десните там. А ми омръзна повече от 10 г. моят вот да е безсмислен. Всеки път ходя да гласувам и все същото. Но е вярно също, и че не живея в страната повече от 10 г. впечатленията ми да са само от ваканциите.

 22. Да Фърля и аз моите 5 стотинки. Цвъчко се е разшетал по прованса защото сега тепърва гради петото, резервното колело на герба МУ. Демократична България има структури и извън София и не само в областните центрове. Разбира се, че трябва да се шета постоянно сред избирателите в страната. Но без мощно телевизионно присъствие няма как да стане. 80% са абсолютно зависими от посланията излъчвани от “синият екран”. Достатъчен е само месец с обратен знак на статуквото и ДБ одма си сменя мястото с управляващите в пейзажа на властта. Ама как да стане.

 23. Мили приятели по разбиране,
  не, че трябва да ми се каже за кой да гласувам, но поради това, че подобно на Иванка в реален смисъл не съм в България, но българската ми душа постоянно ме влече на там така, че искам да й помогна. Все пак не познавам вече много неща, освен това приказката, едно го мислиш, друго става, е валидна и за мен. Поради това търся информация. Мисията на господин Инджев в този смисъл е безценна. Поради това ми се иска много, той и такива като него да поемат менталното ръководство на едно истинско движение. Това, защото трябва отлично да се анализира действителността и личностите, които се „мотаят“ около нас и освен това, да се изясни международната ни „дружба“, защото байгън от „освобождения“! Така ще можем да се насочим към тези, които евентуално са добрият избор. Може би едно НОВО движение (ако поне не ново, но обновено) успее да влезе в конкурентната среда, пак ще е нещо което после ще се надгражда. Както казват и „Рим не е бил построен за един ден!“ Ето, виждате, необходимо е ходене на крака, т.е. агитация „tete a tete“ (не разполагам с френско писмо, но би трябвало да означава- пряк контакт), а за това са необходими средства. Единствената възможност сега това са прочути блогове като този тук, както и Фактор, Фрогнюз, Биволъ…Необходимо е и кондензационно ядро, което да обедини само читавите и нищо друго! В един случаи на ниска квота, но влизане в парламента, би могло да дойде не какво да е правителство, а правителство на експертите, където предимно да са българофилите, и да няма повече русофили!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.