Червен журналист обижда на червенокож

В БСП клокочи партиен скандал, разгласен от виртуалната агенция на властта. 

https://pik.bg/скандал-в-пик-журналист-на-корнелия-нинова-с-жестоки-думи-към-румен-радев-да-ми-говори-на–news984552.html

Акцентът на скандала е поставен върху нападките на журналист от партийната телевизия, възмутен от обръщение на президента Радев към ООН, но не във връзка със съдържанието му, а заради това, че е говорил на английски език. 

Ще оставя разделените на два лагера по този повод бесепари да си спорят “за” и “против” Радев. Признавам, че това е важно не само за червените. Защото без подкрепата на БСП за Радев е по-добре да не се кандидатира за президент отново. Не че с такава подкрепа  и без благоволението на Борисов, който се хвалеше как му е позволил да спечели изборите чрез издигането на неизбираемата Цецка Цачева,  Радев има големи шансове да повтори лупинга си с нахлуването в политиката …

Докато в БСП се карат прав ли е журналистът Стоил Рошкев да  се кара на президента ( им ) , евентуалният зрител с евентуални демократични рефлекси не може да не забележи втория план на това жалко събитие. Защото същността на изявата на партийния пропагандатор е в аналогиите, които прави. Те обаче не притесняват въвлечените в спора бесепари.

Рошкев оприличава Радев на индианец и на дивак. Така изглеждал, говорейки с “големия бял брат” на неговия език. Поставя знак на равенство между двете понятия. Типично за домораслите ни расисти, възпитавани в духа на самомнението, че са нещо повече от другите хора поради арийския си произход.

 

 

 

 

Така че не става дума да се заема позиция “за” или “против” Радев по повод правото му да говори на английски, а за формата на “патриотизъм”, изповядвана от един набеден журналист, който се изявява на нивото на балкански расист, което ни най-малко не впечатлява спорещите страни в БСП.

В истинска демократична среда в истински демократична държава подобно изказване щеше да струва уволнението на плямпащия. Не и у нас. Тук то си остава незабелязано. Защото тон за подобни изявление дава самият вожд на най-високо държавно ниво.

Това е още нещо, по което другарите и другарките се родеят с техния Бойко. Той също обича да говори за “белите” държави, към които причисли България след приемането ни в Банковия съюз.https://www.plovdiv-press.bg/2020/07/10/борисов-за-еврото-вече-сме-при-белите-д/

Какъвто ни Вожда, такива са и червенокожите му съплеменници.

4 мнения за “Червен журналист обижда на червенокож”

 1. Отдавна нашите социалисти са вече НАЦИОНАЛсоциалисти.
  Та в този смисъл нищо неочаквано.

 2. Почнахме ги !!!

  Агресивна жена нападна с нож полицай на пазара

  Няма данни да е имала психически проблеми, но се знае, че е изпитвала неприязън и агресия към униформени служители на реда.

  https://www.24chasa.bg/novini/article/9324896

  Ето, и Джошуа ще помогне:

  Мили Джошуа, ела и ги набий! Те от дума не разбират

  https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/mili-djoshua-ela-nabii-duma-razbirat.html

 3. Г-н Инджев, малко Off topic – Стана ми интересно как Web translate превежда “червенокож”, и за моя изненада видях, че думата “червенокож” /redskin/, е заменена/объркана с думата “червенокос” /redhead/. По този начин се губи смисъла на каламбура, както и основната нишка в текста, за неизживяните расистки изпъления в червените партийни редици…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.