Карантинираната българска журналистика

Премиерът Борисов от месеци не говори с ( български) журналисти, а като за журналисти, които да го преразказват безкритично. Вчера той приложи отново любимия си номер да съобщи монологично какви пари се отпускат от правителството за борбата с китайския вирус и внуши, че този вид управленска грижа е довел до ръст на излекуваните от заболяването.

В същото време Борисов премълча за рекордната смъртност, причинена от вируса, но не сам по себе си, а в съучастие с онези, които му позволяват да размахва косата на смъртта. Починалите през деня, когато премиерът ни съобщаваше избирателно добрата част от всекидневната картина, бяха скочили от 163 на 191 за един ден. Нов български рекорд в абсолютна стойност и европейски на глава от населението.

Логично е да бъде питан защо сме рекордьори по смъртност в ЕС. Едва ли има лесен и най-вече безобиден за властта отговор. Ето защо премиерът спазва социалната дистанция от поставените от него под карантина журналисти, за да не се намери някой, който да му го зададе. 

Прочистването на журналистическите редици от волнодумци тече от години, но все пак има опаснаст да е оцелял някой  смелчага между тях и да развали идиличната картина на загрижените власти, които държат да се знае само, че не жалят усилия и ( наши) пари да ни спасяват от невидимия враг на човечеството. И както вече отбелязах, а и всички би трябвало да са забелязали, Борисов е намерил просто решение като за държавата на простите, която управлява от джипката си: избягва опасността от контакт с журналисти и така си гарантира доброто политическо здраве, което демонстрира в своите самохвални монолози.

А как само обичаше да го обичат!

 

12 мнения за “Карантинираната българска журналистика”

 1. А какви славни времена бяха. Няма как долният спомен да потъне в забрава. Малко след избирането МУ сефте за МП от НС през 2009г. бесипету за нещо си поиска на кабинета МУ вот на недоверие. Баце. бас ловя. че дотогава не бе и чувал за подобна конституционно закрепена “наглост”. Та, на питане, виж най-долу на статията горе двете снимки на любопитни репортерки: “КВо праИм сега?” на усладилият МУ се вече “цялата власт” каквото и да означава в понятийният МУ апарат това последва унищожително контра питане: “ТИя предсрочни избори ли искат? Ами печеля ги с 90% (па скромен, можеше и 99,99% кат по времето на любимият МУ политик т.ж. Томов да обещае) и те къде отиват. У киреча”.” Цитирам по памет но смисъла е изцяло запазен.
  И те, така.

 2. Управлението вече е в ръцете на т.нар. “ПР”, т.е. високоплатените наследници на Гьобелс.
  Това е възможно когато на върха на държвното управление се изкачи “охлюв”, т.е. човек който през живота си никога не му у минавало на ум че ще управлява държава и не е подготвян за това предизвикателство.
  Ето защо лъжата, манипулацията, хъшлашкия език, откровената простотия и ура-патриотизма е на власт у нас, а журналистиката е под карантина.
  За жалост сметката я плащаме всички ние.
  Сега започвам да разбирам защо е постъпил така Аугусто Пиночет Угарте в Чили, Салвадор Алиенде е бил нещо като нашия Боко.

 3. Не е лесно да се пита бойко за високата смъртност. Той не знае дали това е добре или е зле. Щом е висока, това звучи добре. Високите неща обикновено са добри неща – висока степен на защита, висока ерудиция (.. ако ерудицията е нещо добро, щото … де да знае Той какво е това), високи изисквания, висок морал, висок доход, висок БВП и т.н. Обаче висока избирателна активност хем е добре, хем не е добре. Че то знае ли се… Значи високата съмртност може и да е добре, може и да не е добре.

  Ако е добре, значи бойко е направил всичко възможно, за да я постигне съвместно с евроатлантическите партньори, с руските и американските приятели и с неоценимата помощ на македонския народ. Благодарение на неговият политически гений сега сме първи или втори в света. А преди бяхме някъде по средата и изоставахме…

  Ако е зле, значи са виновни предишните. Иска ли питане?! Смъртността е висока поне от 12-15 години, от времето на тройната коалиция, а защо не и времето на Иван Костов. ДА!!! “Иван Костов е виновен, питайте го него, а не мен, дето от десет години му свалям смъртността и дума не съм казал. Тройната коалиция не си мръдна гъ.. пръста, за да направи нещо по въпроса. Само ние от герб имаме воля и знаем как да се справим…”

  Между другото някой води ли си записки колко от починалите са имали гъбички по ноктите на краката? И дали това не е причина за смъртта? Не може с лека ръка да се отхвърля тази възможност. Нека някой лекар да събере смелост и да впише в смъртния акт “причина за смъртта -гъбички по ноктите”. Вероятността да е прав е горе-долу същата, колкото ако пише, че причината е коронавирус.

  Така или иначе общата смъртност е висока не от днес. България си е в тройката от години. Коронавирусът малко ще пооправи нещата със смъртността, защото вече никой не умира от инфаркт, сърдечно-съдови проблеми, рак и други подобни серийни убийци. Сега в бегето се мре от корона, корона и пак корона почти по график… Тоест, ако махнем короната и няма да има от какво да се мре, така излиза от новините. След три-четири месеца, когато бойко вдигне държавата и всички си надупчат задниците с неизследваните нови пенкилери на Файзер-Майзер (срещу подпис, че поема сам цялата отговорност и никой не му е виновен за нищо вбъдеще), вече няма да има корона и хората в бегето ще живеят вечно.
  И щастливо. Добавям го, за да не остане някакво съмнение, че съм сериозен

  Алелуя!

  В Белгия статистиката (сравняват първите девет месеца на 2020 със същия период от 2018) показва по-ниска съмртност през 2020 във всички възрастови групи от 0 до 75. И много силно повишение в групата над 75 – почти с 20% повече. За да се подчертае тенденцията, пояснено е, че силното завишение на починалите е основно при хора над 85… НАД 85!!! Баба ми казваше “Ако искаш да прокълнеш някого мното жестоко, прокълни го да живее дълго”

  Ташаци, госпожа Пенчева…

 4. И Ангелкова и Марияна Николова са на руска хранилка и ненавиждат своя народ,желаят повече заразени и умрели,за да се освободи по-бързо място за руско населяване на губернията.

 5. Г-н Ганев, харесвам някои от включванията Ви по политически теми, но моля не си правете шега със смъртността при този вирус. Мои познати и колеги си отидоха поради именно този вирус. Някои от тях имаха хронични заболявания, които при добро поддържащо лечение и проследяване на болестите имаха добра прогноза за преживяемост. В момента имаме колега, която се бори за живота си , работила на първа линия. Категорична съм, че ако не беше вирусът можеше да не влоши толкова жизнените си показатели, въпреки хроничните си страдания. За ваксините за китайски грип не съм специалист, но вариолата например е изкоренена благодарение на масовата имунизация. Бедата в България е, че всеки разбира от всичко .За Белгия , апропо, разбрах, че маските са задължителни и на открито и учениците , които са присъствено обучение учат на отворени прозорци, но добре облечени. Не ми се мисли какъв вой ще настане в България, ако щабът реши подобна мярка. Не мисля, че е нужна, просто правя сравнение.

 6. АЕЖ добре са го написали, особено като се има предвид, че Вебер не е слушал предаването. Не съм безпристрастен (пещерният антикомунизъм на единия от участниците ме кара да му прощавам някои неща), но се опитвам да съм обективен. Силвия задава почти риторичен въпрос, а Сашо започва да отговаря напоителни, при което тя го прекъсва, за да зададе следващия… Санким, аз това го знам, дай да питам друго… Разбирам, че добрият журналист не задава въпрос, на който не знае отговора ( това беше казано за адвокат, ама нейсе), но поне да изслуша половината отговор. Ама тя бързаш да го пита освен с антикомунизъм, с друго занимава ли се? Ама Вебер, завалията, и това няма откъде да научи….
  А иначе и на мен не ми хареса, че управляващите посягат на С. Великова. Дано поне на П. Волгин да не посегнат преди да сме ги измели на изборите….

 7. Радост, аз се шегувам с всичко. Нямам ограничения. Не очаквам всеки да е така, но и не вие не очаквайте аз да съм като всички.

  Но за Вас сериозно ще кажа, че и аз загубих колеги, които – според циничното напоследък мото – можеха да живеят още.
  Но това може да се каже за всеки починал. Или ако не е от корона, не може? Щом не е от корона, значи тъкмо навреме си е умрал…

  И преди короната съм губил колеги, приятели и близки. И те са се борили за живота си. И те са страдали. Пропагандата превърна короната в изключение, критиката ми е към нея, към пропагандата. А короната си е част от живота – винаги ще има нещо, от което хората страдат и умират. И други да правят пари от това, като използват страха Ви.

  В Белгия е ад. Имаме право да се срещаме САМО С ЕДИН човек извън нашия дом. И това е само едно от няколкото идиотски ограничения. В магазините – по един от семейство. Нищо в сектора хорека не работи. Навсякъде с маски. Училищата са със затворени прозорци, което е още по-лошо – децата са с маски… изнервени, заядливи. Хората в Белгия са напълно побъркани от 24/7 натиск върху психиката им. Аз съм неподатлив, защото съм израстнал и живял под натиск (и в страх), но белгийците са неподготвени. Ще им набодат задниците поне на половината, пък каквото ще да става. Това, разбира се, с нищо няма да помогне, само ще напълни касичките на две-три организации. Но има журналистика, която не спи. Има и юристи, които нонстоп разясняват на гражданите какви са им правата, АКО полиция поиска да влезе в дома им. Напрежението е страхотно, Коледата (мерките не се разхлабват за Коледа) се подготвя все едно ще се обира банка – кой къде да стои, в каква посока да бяга да се крие, ако дойде полиция. В Белгия!
  Корона-морона… Власт! Власт! С нетърпение ще извадят палките и ще бият, чуйте ми думата. И Вие ще ги оправдаете.

  Ваксините са много важни, няма спор. Ваксиниран съм за всичко и децата ми – също. Но това, за три-четири месеца да се пускат милиард ваксини и да се насилват хората чрез насаждане на страх от призраци да се подлагат на безсмислен експеримент, за да могат едни хора да изкарат едни пари… Това не е ваксина, а далавера. Следите ли цените на акциите на фармацевтичните компании? Там е казано всичко в цифри.

  Да Ви питам – ще се качите ли с децата си на самолет, който е създаден за три-четири месеца и НЕ Е тестван във всички възможни условия? И то при положение, че ако не се качите НИЩО няма да Ви стане?

  Хората ще умират и след този фарс. Догодина ще има пандемия от рак, от инфаркти и инсулти. От домашни убийства и самоубийства, от насилие вдома и на улицата, от обезчовечаване. Това е закономерният резултат от стреса, от загубата на бизнеса, от обедняването, от паниката, от липсата на бъдеще и от липсата на здравеопазване за всичко друго, освен за корона. Апропо – короната не се лекува. Медиите крещят за някакви излекувани… а такива не съществуват. Това не Ви ли притеснява? За мен е все едно ми говори Кашпировски.

  Вирусът не е проблем. Има го, опасен е, трябва да се пазим, доколкото пазенето няма да навреди повече от самия вирус. Проблемът е, че всички се вкопчиха в тази златна мина – за власт, за пари, за оправдание за проваленото си упраление. Хората умирали… Виж ти! Спокойните хора не са предвидими консуматори. Страхът продава. Вие ще си купите.

  А мерките са пълен цирк. Като си съсипем живота в безсмислено стоене на дивана с дистанционното, няма да опазим никого. Това е РЕСПИРАТОРЕН вирус, той ще се разпространява дотогава, докато не премине през достатъчно на брой хора, така че да се спре веригата от само себе си. От самото начало трябваше да се води масирана разяснителна кампания как да предпазим рисковите групаи, а не да се правим на ангели небесни. Насаждането на страх и на паника е точно обратното на правилното. Превенцията обаче не носи дивиденти. Спасители са само тези, които се пръкват в криза.

  Значи първо ни трябва криза… И стигаме до началото на това, от което се плашите. Това и се очаква от Вас. Помните ли как предварително обявиха кои граждани са дисциплинирани и кои не са? Няма мислене, няма отговори, няма нищо. Ние казваме, вие изпълнявате. Който изпълнява е добър. Който не – той е лош.
  Така започва всяка смяна на политическия модел.

  Короната оправдава всички провали, добра база е за пръкването на месия, а и падат добри пари. Коя власт ще се откаже от този подарък? Това е дюшеш! Ще го протакат до дупка – с маски, с локдауни, с глупости на търкалета, само и само да продължи повече. И както виждате – това правят. Без мерките всичко щеше да е приключило април-май. Удължаването във времето е единственият начин да има повече жертви – преки и косвени, повече страдания и повече смърт. И повече пари за едни организации от световна величина.

  Поздрави! Пазете се, всичко ще е наред.

 8. Дарт Радио САЩ. Различната медия.
  Привет на всички достойни Българи, които са против България да е такава каквато е в момента.
  Имаме претенцията да бъдем различна медия? Как?
  В нашето радио толерираме всяка гледна точка.
  Имаме възможността да излъчваме многократно всички и всякакви аудио материали изпратени от вас. Доказано е: Всеки гради и носи отговорност за своя имидж! В Америка свободата на словото е свещена. Излъчваме от Америка.
  Пишете ни, сигнализирайте ни за произвола срещу вас от самообявилите Български властимащи.
  Хвалете ни, коригирайте ни, скарайте ни се ако прецените, споделете нещо хубаво, което ще чуят Българите от цял свят! Микрофонът е ваш. Нашата трибуна е и ваша!
  За въпроси и контакти Е-майл: dartradio12345@gmail.com URL: dart.radio12345.com
  Дарт Радио! Радиото, което казва нещо.

 9. @Караиванов, аз лично предпочитам термина имперски антикомунизъм.
  А в Ал.Йорданов няма нищо имперско и резултатите са налице.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.